A fost dezlegat misterul lui Jack Spintecătorul. ÎNGROZITOAREA poveste a ucigașului în serie

download (1)

Dimensiune font:

| 05-10-2021 09:18


Jurnalistului Garry Linnell susține în noua sa carte- The Devil's Work, că a reușit să afle după 133 de ani identitatea celui mai faimos criminal în serie din lume- Jack Spintecătorul.

Potrivit lui Linnell, ucigașul, escrocul și bigamul Frederick Deeming, condamnat la moarte și executat pentru că și-a ucis cele două neveste și patru copii, este una și aceeași persoană cu ucigașul în serie care a îngrozit Londra în toamna anului 1888.

Escrocul obsedat de femei
Deeming a petrecut zeci de ani cutreierând lumea înainte de a fi capturat de autoritățile australiene în 1892 după ce s-a descoperit corpul în putrefacție al celei de a doua soții.
Procesul desfășurat la Melbourne a atras un mare interes din partea presei, mai ales că Deeming pretindea că fantoma mamei sale moarte l-ar fi trezit adesea noaptea, cerându-i să ucidă femeile pe care le iubea.
Sentința de condamnare la moarte a fost o știre de prima pagină în ziarele din întreaga lume, iar 10.000 de oameni au ieșit să sărbătorească pe străzi în ziua execuției.
Ipoteza că Deeming era una și aceeași persoană cu Jack the Ripper, criminalul în serie care ucisese cel puțin cinci femei și le dezmembrase cadavrele în districtul Whitechapel din Londra a apărut, de altfel, și în ziarele din acele vremuri.
„Credința că aceste crime, al căror autor știm astăzi că este Deeming, sunt de același fel cu cele comise în Whitechapel prinde rădăcini în ce rcurile oficiale”, scria The New York Times chiar în ziua în care ucigașul era spânzurat.

Înfricoșătoarea poveste a lui Frederick Deeming
Investigatorii britanici au reușit să reconstituie cu lux de amănunte viața lui Deeming.
Acesta avusese o copilărie de coșmar din cauza tatălui său Thomas, care trecea adesea prin stări întunecate și avea un temperament feroce. Thomas auzea voci străine în cap și era convins că una dintre casele familiei era bântuită. Își bătea copilul cu sălbăticie și a încercat cel puțin o dată se se sinucidă tăindu-și gâtul cu briciul.

După moartea mamei sale, Frederick Deeming a plecat pe mare pentru a scăpa de bătăi. Era deja poreclit „Fred nebunul”, purta bijuterii scumpe și era adesea îmbrăcată de parcă ar fi participat la o înmormântare. Adesea putea fi auzit vorbind sigur cu voce tare. Sunt martori care au mărturisit că le-ar fi spus că a văzut fantoma mamei sale plutind în dreptul ferestrelor.

 

Și-a omorât întreaga familie
Deeming a petrecut, de altfel, câteva luni într-un spital din Calcutta în 1878 din cauza crizelor dwe epilepsie. Apoi s-a căsătorit cu o femeie din Țara Galilor, Marie James, în 1881. Cuplul a plecat în curând în Australia unde bărbatul și-a găsit de lucru ca instalator.
În Australia, Deeming a făcut șase săptămâni în închisoare la Sydney în 1882 pentru furt. Câțiva ani mai târziu a fost din nou închis pentru sfidarea instanței după ce și-a înșelat clienții și a omis să plătească o serie de facturi.

Marie era însărcinată pe atunci cu al patrulea copil al cuplului. După eliberarea din închisoare, Deeming și-a dus familia în Africa de Sud, unde, potrivit unor mărturii, a făcut escrocherii în valoare de zeci de mii de lire sterline .
Apoi a apărut la Hull, dându-se drept Harry Lawson, un bogat pastor australian și proprietar al unei mine de aur. La începutul anului 1890 s-a căsătorit cu Nellie Matheson, fiica de 21 de ani a unei văduve, deși era deja căsătorit. Simțind că autoritățile era pe urmele lui după ce a înșelat un bijutier local, Deeming a fugit pe o navă în Uruguay.
Arestat și deportat în Anglia, a petrecut nouă luni în închisoarea Hull înainte de a se prezenta în satul Rainhill din Merseyside. Aici s-a prezentat drept Albert Williams, oficial de rang înalt al armatei și a început să curteze o altă tânără, Emily Mather.

Nu mult înainte ca cei doi să se căsătorească, prima soție și copiii lui Deeming au sosit în Rainhill și s-au mutat în casa lui închiriată în timp ce el s-a mutat într-o cameră de hotel. Bărbatul le-a spus localnicilor că sora lui și copiii ei și au venit pentru o scurtă vizită. După câteva zile, i-a omorât pe toți și i-a îngropat sub podeaua bucătăriei, acoperindu-le cadavrele cu mai multe straturi de ciment. Șapte luni au ttrecut înainte ca trupurile lor să fie descoperite.


După ce s-a căsătorit cu Emily Mather în septembrie, a dus-o în Australia, a închiriat o casă în suburbia din Windsor, în Melbourne, iar în ajunul Crăciunului din 1891 a ucis-o lovind-o cu un topor la cap, înainte de a-i tăia gâtul și a îngropa-o sub piatră de vatră a unui șemineu din casă. a

În câteva săptămâni, ucigașul se afla într-o navă la Sydney și se prezenta lui Kate Rounsefell, o tânără în vârstă de 19 ani, drept baronul Swanston, un inginer englez dornic să se căsătorească pentru prima dată. El a creut-o a doua zi după întâlnirea lor și, în ciuda reticenței sale inițiale, tânăra a acceptat să-l însoțească în micul oraș minier australian de vest din Southern Cross. Nu are timp pentru o nouă căsătorie, pentru că e arestat.

Frederick Deeming este Jack the Ripper?
Frederick Deeming a fost mult timp exclus de pe lista de suspecți a crimelor din Whitechapel, deoarece se credea în mod fals că se afla fie în închisoare, fie în Africa de Sud în acea perioadă.

Suspiciunile privind implicarea sa au fost, însă, întărite de mai multe dezvăluiri din ultimii ani, inclusiv o afirmație din 2012 a unui expert criminalist și a fostului detectiv Scotland Yard, Robin Napper, că Deeming a fost cel mai probabil Jack The Ripper.

 

Se crede că Jack Spintecătorul nutrea o ură patologică față de prostituate, un potențial simptom al cuiva care suferă de sifilis.
Frederick Deeming avea această boală. El le-a mărturisit celor doi medici care l-au examinat în zilele dinaintea procesului că a contractat boala de la o prostituată și a căutat-o de cel puțin patru ori pentru a se răzbuna.

Mai mult, una dintre victimele lui Jack Spintecătorul a fost Catherine Eddowes, o femeie în vârstă de 46 de ani, al cărei corp mutilat a fost descoperit în primele ore ale zilei de 30 septembrie 1888. Un martor a susținut că ar fi văzut-o la 1.35 dimineața, vorbind cu un bărbat care semăna cu Deeming.

Despre Jack Spintecătorul se spune că ar fi folosit cuțite de disecție chirurgicală pentru a-și mutila victimele. La scurt timp după sosirea sa din Anglia, Frederick Deeming a cerut unui bijutier din Melbourne să-i curețe o pereche de cuțite de disecție pătate de sânge.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
 Titi

13:00

BANCUL ZILEI

05:11

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Utilaj prelucrare lemn MUT – RIG, MUT – CF, centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 5.604,00 Total * * 191.304,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, reprezentând 40% din valoarea de evaluare. Vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 15.10.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 11.11.2021, ora 1000 şi se vor organiza 12 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 27.01.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Victor Babeș - 166 de ani de la moarte
19/10/2021 10:45

Victor Babeş, medic şi bacteriolog, renumit om de ştiinţă, s-a născut la 28 iulie 1854, la Viena, iar tatăl său, Vincenţiu Babeş, a fost o personalitate a vieţii politice şi culturale din Banat. &n ...

Alice în Țara Minunilor, una dintre cele mai populare scrieri de ficțiune
18/10/2021 14:24

Romanul scriitorului britanic Lewis Carroll intitulat „Aventurile lui Alice in Tara Minunilor” (1865) este una dintre cele mai populare scrieri de fictiune din limba engleză. Romanul a fost ilust ...

Cum arată casa de basm din Munții Apuseni scoasă la vânzare. Este la 100 de km de Cluj-Napoca și are acces la plajă
18/10/2021 13:45

O casă traditională din judetul Bihor, recent renovată si care dispune de toate conditiile moderne, aflată la 2 ore distantă de Cluj-Napoca, este scoasă la vanzare de către proprietari. Casa de basm se ...

  Faimoasa statuie „Cristos Mântuitorul”, sculptată de un român, a împlinit 90 de ani
14/10/2021 17:37

  Faimoasa statuie „Cristos Mantuitorul” din Rio de Janeiro a implinit  90 de ani de la inaugurare, ocazie cu care a fost organizată o ceremonie religioasă şi au fost lansate un cantec ...

La Oradea se deschide Muzeul Francmasoneriei, unic în estul Europei
11/10/2021 12:45

Muzeul Francmasoneriei din Oradea, unic in Romania şi in estul Europei, va fi inaugurat marti, 12 octombrie. Lucrările de restaurare şi conservare la clădirea de patrimoniu a fostului templu mason, care a g ...

Ce este Rudraksha și cum ne ajută să avem sănătate și prosperitate
11/10/2021 07:45

Rudraksha este o sămantă provenita dintr-un copac care creste in anumite regiuni din Asia si, in traducere libera, inseamnă Lacrima Lui Dumnezeu. Aceste seminte de Rudraksha pot juca un rol foarte importa ...

„Nu toți copiii trebuie să fie de 10, însă toți trebuie iubiți cu tot ce avem în suflet
01/10/2021 10:45

 Dr Ciobotaru Georgian, medic rezident neurochirurg, a vorbit despre premiul intai, idealurile părintelui si parazitarea copilului. ”Pană la liceu am trăit la umbra premiului I, apoi lucrurile ...

Ce este „limba de sticlă” și cine a inventat-o
27/09/2021 13:45

Geamgiii din zona comunei clujene Mărgău au colindat toată tara si, ca să se inteleagă intre ei, iar altii să nu priceapă ce zic, au inventat o limbăr proprie. „Gumuteasca” sau „limba ...

La 90 de ani, nepoata lui Arsenia Boca s-a vindecat de COVID
27/09/2021 10:45

Minunile se intamplă si in zilele noastre! La varsta de 90 de ani, Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, a invins o formă severă de COVID-19 şi a supravietuit si unui atac cerebral, in urma căruia a stat i ...

Lumea închisă a evreilor ultraortodocși. Cum trăiesc și căror reguli se supun?
26/09/2021 12:15

Evreii ortodocsi care trăiesc ghidandu-se după o interpretare strictă a Legii evreiestii, sunt numiti evrei ultra-ortodocsi. Comunităti de evrei ultra-ortodocsi trăiesc in Israel, dar si in afara granit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei