Drama unei mame care vrea să-şi elibereze copiii!

default

Dimensiune font:

| 29-07-2013 06:08

* în urma unui accident de tren petrecut acum trei ani, Cristina Grigoraş a rămas fără picioare, de la pulpe în jos * are proteze, mai mult ca să fie, decât ca s-o ajute * în acest timp, de ajutor îi sunt băieţii – de 9 şi de 13 ani * ea plânge, de durere fizică, dar şi de durerea cauzată de neputinţa de a-şi scoate, măcar, copiii la plimbare * începutul fericirii ajunge la 35.000 de lei

De multe ori, alergăm cuprinşi de vâltoarea vieţii şi uităm să ne mai oprim, câte o clipă, pentru a privi în jur. Nu-i mai vedem pe cei care se împiedică şi cad, nu ne mai interesează viaţa celor care au rămas în urmă. Nici nu ne gândim că noi înşine am putea să clacăm, cândva, iremediabil. Trăim clipa cea bună şi ne permitem să ne plângem de ea – în timp ce clipele multora dintre semenii noştri sunt pline de durere, de lacrimi şi de neputinţă.
În 2010, în preajma Crăciunului, în Iaşi avea să se întâmple un accident de tren. Un altul, dintre atâtea... Trecut cu vederea, pentru marea majoritate dintre noi. O noua dramă, însă, pentru o mamă şi pentru copiii ei.
Era 22 decembrie, iar Cristina Grigoraş, la 35 de ani atunci, a văzut moartea cu ochii. Bântuită de tot felul de griji şi de supărări, a traversat calea ferată prin zona Nicolina, în loc mereu circulat – deşi, nepermis. Ghinionul ei în acea zi a fost ca, într-o fracţiune de secundă, să alunece între şine. În următoarea secundă a văzut trenul apropiindu-se şi a încremenit. „Nu mi-e bine deloc când îmi amintesc. Am alunecat şi am căzut şi, până m-am dezmeticit, a trecut trenul. M-am pierdut atât de tare, că n-am mai reuşit să mă clintesc”, povesteşte Cristina, şi picături mari de lacrimi i se strecoară pe obraz.


Proteze de coşmar
S-a trezit din coşmar a doua zi, dimineaţă – la spital. Iar coşmarul continuă, de atunci. În goana lui, trenul i-a retezat amândouă picioarele, de la pulpe în jos. I-a retezat şi multe dintre vise. Rămâne însă ancorată în realitate şi, aşa cum poate, se străduieşte să facă tot ce-i stă în putinţă pentru copiii ei. Sergiu are 13 ani, iar Robert – nouă. Părinţii lor s-au despărţit demult, iar tatăl, care locuieşte acum în străinătate, îi mai vizitează la sărbători. Era în Iaşi, atunci – la momentul tragediei. Era parte din gândurile şi din supărările mamei. La divorţ, el a rămas cu locuinţa, iar ea, cu băieţii. Atunci când el acceptă, familia destrămată locuieşte în camera de cămin din Nicolina. Când el se supără, cei trei îşi caută gazdă. Şi, tot aşa.
Acesta e necazul cel mai mic al copiilor. Căci, aceştia nu mai sunt demult doar copii – ci, şi bărbaţi în casă. Mamei lor i s-au făcut proteze – prin Casa de Asigurări de Sănătate. Dintr-un plastic dur, din toate punctele de vedere. În acest context, Cristina se descurcă să meargă binişor – doar prin mica locuinţă. O locuinţă în interiorul căreia pare că va rămâne captivă pentru tot restul vieţii. „Dacă merg de acasă până în staţie, deja mi se pare că am făcut kilometri. Protezele sunt foarte grele şi incomode la mers. Sunt insuportabile. De la manşonul de plastic, adică de la ciorap, îmi transpiră şi îmi joacă piciorul. Nu am stabilitate. Mereu sunt o rană şi mereu risc să-mi pierd o proteză în mijlocul drumului”, explică Cristina.


„Mi-am pierdut încrederea în oameni...”
În acest fel, singura modalitate de a-şi face curaj să iasă din casă este apelând la serviciile firmelor de taximetrie. Deloc ieftine şi deloc pe placul ei... Mai ales după câteva experienţe care au făcut-o să-şi piardă definitiv încrederea în oameni. „Este foarte greu. Toţi te fraieresc, mai ales când văd un asemenea caz. Odată, un taximetrist a observat cât de greu merg şi m-a întrebat ce-am păţit. I-am povestit necazul meu, că-mi cresc copiii singură şi că plătesc chirie. Totuşi, nimic nu l-a înduplecat. Mi-a spus că ştie de o cremă care cicatrizează rănile. Mi-a dat la telefon o aşa-zisă asistentă, care să garanteze pentru efectul miraculos al ei. Eu nu mai ştiam ce să fac, ca să scap de durere şi am crezut în bunele lui intenţii. I-am dat un milion, iar el, din acea clipă, nu a mai răspuns la telefon. S-a îmbogăţit din milionul meu?”, se întreabă Cristina, fără să aştepte vreun răspuns.
Acel milion – noua sută de lei – a însemnat o pierdere uriaşă pentru membrii familiei Grigoraş. Pentru că, deşi, aparent, de pe urma necazului se câştigă bine, de bani se trage, de la o lună la alta. Copiii primesc câţiva bani de la tată, iar mama are pensie provizorie pe caz de boală şi pensie de handicap. Însă, cheltuielile sunt mari şi gândul de a pune vreun leu deoparte e greu de aplicat.

„La Dumnezeu mă rog... dar, şi pentru a ajunge la biserică trebuie să folosesc taxiul – şi e greu...” - Cristina Grigoraş

Copiii nu cer decât o plimbare în parc
Mama se bucură dacă-i poate hrăni pe Robert şi pe Sergiu aşa cum trebuie, dacă le cumpără tot ce au nevoie – de îmbrăcat, de încălţat, pentru la şcoală şi pentru micile lor plăceri. La marea ei nevoie, de care depinde, într-un fel şi siguranţa şi stabilitatea familiei, în viitor, aproape că-i este greu şi să mai spere. „Nişte proteze mai bune, care să mă ajute să mă mişc şi să-mi ofere stabilitate când păşesc, ar costa aproximativ 350 de milioane (n.r.: 35.000 de lei). Nu am de unde să fac rost de atâţia bani. Însă, de banii aceştia depinde fericirea copiilor mei. Eu m-aş putea întoarce la muncă şi i-aş elibera de povara pe care o au acum de purtat”, subliniază Cristina Grigoraş.
Căci, nu este deloc uşor ca un copil de 13 ani să fie, încă de acum trei ani, responsabil cu tot ce înseamnă cumpărături. Prin liste scrise sau comunicând la telefon, Sergiu cumpără de la prima pâine, până la tot ce mai este necesar într-o casă de om. Din urmă vine Robert – ajutorul mai mic, dar de mare preţ acum, când fratele lui mai mare şi-a rupt mâna. „Fac de toate, dar uneori mă mai şi satur. Oricum, nu renunţ în a o ajuta pe mama”, promite Sergiu. Alte promisiuni vin pentru viitorul îndepărtat. „Când o să fiu mare, o să muncesc şi o să-i fac eu mamei proteze. Vom lua şi o casă!”, spune cu mare convingere Robert. În acest timp, mama lor plânge înfundat. „În parc aş vrea să mergem toţi aşa, ca altădată”, completează fiul cel mic – şi, în inocenţa lui şi în minima-i dorinţă, parcă apasă şi mai tare cuţitul în rană.

„Am momente în care cad în disperare. Când mă văd că plâng, copiii îmi sunt alături. Ei mi-s sprijin pentru comunicarea cu exteriorul. Ei, dar vreau să le fiu eu mai mult de ajutor! Înainte, mereu mergeam în Copou şi veneam pe jos de acolo. Eram învăţaţi tot timpul împreună dar, de acum trei ani, viaţa noastră s-a schimbat” - Cristina Grigoraş

35.000 de lei – o sumă de neimaginat
În cele mai multe rânduri în care copiii o roagă să-i însoţească undeva, mama se vede nevoită să refuze. „Ei nu ştiu şi nici nu vreau să ştie ce durere am eu... Nu au cum să înţeleagă. Nici copiii, nici oamenii mari... Omul sănătos nu poate să înţeleagă. Nici chiar mama mea sau fraţii mei nu mă cred... nu conştientizează. Ei sunt bine, trăiesc bine... fiecare cu familiile lor şi cu problema lor. Iar pe mine mă fericesc că am bani”, povesteşte Cristina, schiţând un zâmbet amar.
Înainte de tragedie, a lucrat în confecţii. Şi-ar vrea mult să poată lucra în continuare, să dea pensia provizorie de boală pe un salariu decent. În condiţiile de faţă, nu ar ajuta-o decât un serviciu la care să poată sta jos. Însă, dacă ar găsi ceva – cum s-ar deplasa până acolo? Singura variantă ar fi taxiul. Numai că, zilnic, dus-întors cu maşina, s-ar putea ca, trăgând linie la final de lună, să cheltuie chiar mai mult decât câştigă. Ceea ce n-ar fi deloc o afacere. „Acum, nu pot să mă deplasez singură. Nu am deloc stabilitate, mă duc pe-o parte. Dacă aş avea proteze performante, aş fi independentă. Astea performante sunt foarte bune, mai uşoare, nu mai transpiri, nu mai e ciorapul ăsta care mie îmi alunecă şi pe care, la fiecare câţiva paşi, trebuie să mă opresc să-l ridic”, spune femeia. Şi, aşa, toate visele ei de viitor şi toate planurile pentru o viaţă mai bună dedicată copiilor se izbesc de 35.000 de lei. Până la îndeplinirea lor, ea rămâne în casă, zi şi noapte şi se gândeşte la toate problemele pe care le are. Nu-i este deloc bine. Nici copiilor nu le e bine – când o găsesc plângând. Nici când fac de toate pentru casă, ca nişte oameni mari. Viaţa lor - a tuturor! - depinde de două proteze. Pentru a reîncepe, prin parc, plimbările. Şi, pentru a o lua mai apoi la galop, cu mai multă credinţă şi cu mai multă speranţă în ziua de vine. (Anda Pintilie)

„Trăiesc cu speranţa că, poate mă vede cineva şi poate mă va ajuta cu protezele. Poate va vedea cât sufăr şi cât suferă copiii mei”.

Dacă aveţi posibilitatea şi dacă doriţi să o ajutaţi pe Cristina Grigoraş, o puteţi contacta la numărul de telefon 0753 404 058.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

marian gregory

Jul 29, 2013

sunt atât de fericit având în vedere aceste mărturii și i am spun tuturor de lucru bun dr. okorospelltemple ce a făcut pentru familia mea,, numele meu este doamna maria gregory și eu sunt din sua și am vrea să știi că am fost foarte fericit cu familia mea eu și soțul meu a fost căsătorit pentru a 15 ani trecut și eram o familie fericită și până într-o zi brusc atunci când soțul meu sa întors de la serviciu și l-am salutat nu mi-a răspuns și am observat so i, atunci când să-l și întrebați i ce este problema mort si a început bătaia mine și am plâns și nu sa oprit, astfel încât în ​​următorii dimineață, a plecat de acasă și nu sa mai întors din nou, eu și copiii mei au încercat să-l bine, dar nici un rezultat pana l-am văzut cu o alta femeie în moore cumpărături și am fost atât de durere și am început căutarea de ajutor și i-au trecut prin caster spell atât de multe, dar nu putea să mă ajute și chiar am nu cred în spell din nou până un prieten al mea in office introduce-mă la un om numit dr okundonorgreatspell și când am fost contactat mi-a spus că el este să mă ajuți și am făcut să cred că chiar din cauza asta este ceea ce lor spus mereu dar n-am încredere să surprinderea mea măreție când am fost în casa am vazut sonerie telefonul meu și când am check este soțul meu implorându-mă ca să-i iert pentru ceea ce a făcut pentru mine și iertăm, pentru că dr mi-a spus că ar trebui să-l ierte și dragoste din nou cu el asa ca eu sunt vă spun acum că eu sunt fericita femeie de pe pamant pentrumare ajutor dr. okorospelltemplecaster făcut pentru mine și, dacă doriți să obțineți contact cu el prin e-mail este dr.okorospelltemple01@gmail.com și dacă vă aflați în orice problemă am să știi că el poate rezolva, de asemenea, bine,, el te poate ajuta si cu problema ta, vă mulțumesc foarte atat de mult dr. okorospelltemple, email: dr.okorospelltemple01@gmail.com

michael

Jul 29, 2013

care mai este citit această mărturie astăzi ar trebui să vă rugăm să sărbătorească cu mine și familia mea, pentru că totul a început ca o glumă a unor oameni, iar altele au spus că era imposibil. numele meu este michael eu locuiesc în chicago, eu sunt fericit căsătorit, cu doi copii și o soție frumoasă ceva groaznic se întâmplă în familia mea de-a lungul liniei, am pierdut slujba mea și soția mea ambalate afară din casa mea, deoarece am fost în imposibilitatea de a avea grijă de ea și copiii mei la momentul respectiv. am gestiona toate prin intermediul a cinci ani, nici soția să mă ajute să aibă grijă de copii și de acolo vin o zi credincios care eu nu va uita niciodată în viața mea am întâlnit un prieten vechi care i explica toate greutățile mele, și el mi-a luat o rolă vraja și și numele templului este numit, dr okoro, am fost asigur că totul va fi bine și soția mea va veni înapoi la mine după minunata lucrare de dr. okorospelltemple, soția mea a venit înapoi la mine și azi eu sunt unul dintre cel mai bogat om din țara mea. vă recomand dacă aveți orice problemă l-mail cu acest e-mail: dr.okorospelltemple01@gmail.com si vei avea cel mai bun rezultat. ia lucrurile de la sine și se va lua de la tine. vă doresc toate cele bune. a lua legatura cu dr. okoro pe: dr.okorospelltemple01@gmail.com

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Nicolae Ceaușescu, cel mai prost plătit președinte din lume
16/01/2021 10:45

Petre Gigea, fost ministru de finante in epoca comunismului a dezvăluit ce salariu incasa Nicolae Ceausescu. Fostul lider PCR nu castiga nici măcar o mie de dolari la acel moment.„Ceausescu avea 12.000 ...

O româncă este cea mai bună jucătoare de șah din Elveția
15/01/2021 12:50

Lena Georgescu spulberă toate stereotipurile existente despre jucătorii de sah. Născută la Berna din tată roman si mamă elvetiancă, a devenit cea mai bună jucătoare de sah din Elvetia si speră că, se ...

 Cea mai veche pictură rupestră din lume a fost descoperită în Indonezia. Are 45.500 de ani
14/01/2021 11:52

  O echipă internaţională de arheologi a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută pană in prezent in lume: reprezentarea in mărime naturală a unui porc mistreţ, realizată in urmă cu ...

 Ducesa de York va lansa primul său roman de ficţiune istorică
13/01/2021 15:16

  Sarah Margaret Ferguson, ducesă de York, a scris primul său roman de ficţiune istorică, care va fi publicat de editura specializată in romane de dragoste Mills & Boon. Intitulată „Her ...

Rușii lipoveni sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi
13/01/2021 15:02

  La două săptămani după petrecerile „oficiale” de Revelion, urmează aceeaşi sărbătoare pentru ortodocşii de rit vechi. Ei vor celebra trecerea in noul an in noaptea din 13 spre 14 ia ...

Povestea șosetelor. Începuturi încă de pe vremea romanilor
13/01/2021 08:50

Putini dintre voi stiti ca istoria ciorapilor a inceput inca de pe vremea romanilor. Ei bine, ciorapul de atunci, nu are nici o legatura cu ciorapul zilelor noastre. Romanii obisnuiau sa-si infasoare picioarele ...

Cele mai mari pandemii ale lumii
07/01/2021 08:46

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut o statistică a bolilor care s-au extins pe tot globul, provocand pandemii. Cele mai periculoase au fost variola, pojarul, gripa spaniolă sau ciuma neagră. Var ...

 Crăciunul pe stil vechi
07/01/2021 08:00

  Astăzi, creştinii ortodocşi de rit vechi (cei mai multi fiind rusii lipoveni) sărbătoresc Crăciunul. Potrivit vechiului calendar iulian, sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos, s ...

Cazinoul din Constanța, reparat cu ajutorul deținuților politici. Ei și-au scrijelit numele pe tencuială
01/01/2021 11:15

Şantierul uneia dintre cele mai frumoase clădiri din sud-estul Europei ascunde adevărate comori. Lucrările avansează lună de lună şi fiecare etapă a procesului de restaurare ne dezvăluie fragmente de ...

Legenda Catedralei „Sfântul Vasile
01/01/2021 10:48

Catedrala Sfantul Vasile, aflată in Piaţa Roşie din centrul Moscovei (Rusia), este unul dintre cele mai frumoase monumente ale artei ortodoxe. Stilul arhitectural şi culorile vii ce o imbracă, atat in exte ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei