Există viață după moarte. Mărturiile unor oameni care au trăit în alte vieți

horoscop-zilnic-sfatulparintilor.ro-Depositphotos_164367142_L-1400x850-2

Dimensiune font:

| 20-03-2023 09:45

Cercetătorii cred în viața de apoi. Mai mulți copii își amintesc cum au murit în altă viață
Publicat la 21 martie 2022, 08:35 de Dosofteea Lainici

Jim Tucker și Jennifer Kim Penberthy petrec mult timp gândindu-se la viața de apoi. Cei doi sunt profesori de psihiatrie la Universitatea din Virginia. Tucker studiază experiențele din apropierea morții și copiii mici care raportează amintiri ale unei vieți anterioare. Penberthy studiază atât experiențele în apropierea morții, cât și comunicările după moarte sau persoanele care spun că au fost vizitate de o persoană decedată.


Amintiri din alte vieți

Cercetările lor i-au convins că există o conștiință dincolo de realitatea noastră fizică, au spus ei la un panel South by Southwest din Austin, Texas/ „Există mai mult decât ideea că trăim în acest corp și murim și atât”, a spus Penberthy. Cercetătorii nu fac afirmații despre rai sau reîncarnare. În schimb, munca lor constă în principal în ascultarea poveștilor oamenilor, în a determina dacă acele experiențe sunt credibile și în căutarea modelelor științifice.

În cartea sa din 2013, „Return to Life”, Tucker a descris un băiat pe nume Ryan Hammons, care a spus că a fost agent de la Hollywood într-o viață anterioară. Tucker a stabilit că 55 dintre afirmațiile lui Hammons se potriveau cu experiențele din viața reală a lui Marty Martyn, un agent de la Hollywood care a murit în 1964. Povești ca acestea merită o explicație, a spus Tucker la SXSW.

„Știința este o evoluție și se schimbă”, a spus ea, adăugând: „În lumea mea, văd că se schimbă pentru a include abordări mai expansive ale lucrurilor”. Atât Tucker, cât și Penberthy au identificat modele distincte în modul în care oamenii întâlnesc moartea. Oamenii spun adesea că au viziuni cu cei dragi decedați atunci când adorm sau încep să se trezească, a spus Penberthy.


Tucker a spus că aproximativ 70% dintre copiii mici pe care i-a studiat și care spun că au amintiri ale unei vieți trecute sunt capabili să descrie cum au murit. Adesea, acele decese par să fi avut loc în mod traumatic. Mulți dintre acești copii se întristează și că sunt departe de familiile lor anterioare, a spus Tucker, iar aproximativ 20% dintre ei spun că au amintiri despre un timp intermediar între moarte și următoarea lor viață.

Mulți oameni cu experiențe în apropierea morții raportează că au aceleași viziuni unul ca altul. „Adesea, când cineva are un atac de cord sau ceva care îi provoacă pentru scurt timp închiderea creierului, mulți dintre ei vor descrie că plutesc deasupra corpului lor”, a spus Tucker. De acolo, oamenii cu experiențe în apropierea morții descriu călătoria printr-un pasaj întunecat, a spus Tucker. Unii spun că și-au văzut cei dragi decedați și au întâlnit un fascicul de lumină. Mulți spun că fie li s-a oferit posibilitatea de a alege să se întoarcă la corpul lor fizic, fie au fost instruiți să facă acest lucru, a adăugat el.

Întâlnirea cu o persoană decedată
Alte studii au arătat că oamenii tind să facă un bilanț al întregii lor vieți înainte de moarte. Un studiu recent de la Universitatea din Louisville, care a analizat scanări ale creierului, sugerează că un muribund își vede întreaga viață trecând prin fața ochilor. Deși este dificil să verifici aceste lucruri, este la fel de dificil să le explici, a spus Tucker.

Criticii susțin adesea cum creierul muribunzilor le joacă feste, creând fantezii sau halucinații. Dar un eveniment aproape de moarte compromite funcția creierului unei persoane, în timp ce halucinațiile sunt de obicei rezultatul unui cortex senzorial hiperactiv (partea creierului care primește și interpretează informațiile senzoriale).


Oamenii care au avut parte de moarte consideră, în general, aceste evenimente ca pozitive, au spus atât Tucker, cât și Penberthy. O experiență aproape de moarte poate face o persoană mai puțin materialistă, mai grijulie sau mai puțin ambițioasă. „Această experiență este complet transformatoare pentru ei”, a spus Tucker, adăugând: „Ei spun că și-au pierdut frica de moarte, pentru că știu că viața continuă”.

Copiii care spun că au o viață anterioară cresc adesea pentru a deveni adulți adaptați, iar amintirile lor tind să se estompeze cu timpul, a adăugat el. Penberthy a spus că întâlnirea cu o persoană iubită decedată poate fi „liniștitoare” pentru oameni. O femeie pe care a studiat-o a avut senzația distinctă a mamei ei decedate mângâindu-i obrazul. Experiența a făcut ca femeia să renunțe mai ușor la durere, a spus Penberthy. Oamenii devin adesea mai spirituali, dar nu neapărat mai religioși, după aceste întâlniri, potrivit Insider. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
În căutarea gustului perfect. Povestea somelierului modern
25/04/2024 13:34

În lumea fascinantă a vinului, există un personaj cu o abilitate aparte de a descifra arome, a identifica buchetul subtil al unui vin si de a crea perechi perfecte intre mancare si băutură - acel pers ...

Acneea, mai mult decât o problemă de piele
24/04/2024 14:30

O afectiune dermatologică comună, acneea afectează milioane de oameni din intreaga lume, influentand nu doar aspectul fizic, ci si starea emotională si interactiunile sociale ale celor afectati. Acest repor ...

Copiii hiperkinetici, călătoria spre înțelegere și îngrijire
24/04/2024 13:50

Într-o lume agitată si in continuă evolutie, copiii nostri se confruntă cu diverse provocări si obstacole in căutarea unei cresteri sănătoase si echilibrate. Unul dintre aceste obstacole il reprezi ...

Laptele praf, povestea plecată din Massachusetts
23/04/2024 15:45

Odată, intr-un targ agitat, in vremuri de schimbare si rapiditate, o femeie ganditoare si ingenioasă numită Ruth Wakefield se confrunta cu o provocare in bucătărie. Era anii '30, iar oamenii isi doreau pra ...

Povestea pixului, de la scriere la digitalizare
23/04/2024 15:09

Pixul, un instrument de scris modest la prima vedere, are o istorie bogată si o evolutie impresionantă de-a lungul timpului. De la primele sale inceputuri pană in prezent, pixul a devenit un element esential ...

  Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor
23/04/2024 14:40

În căutarea unor modalităti inovatoare de a ne intelege si imbunătăti viata, o nouă tehnică a captat atentia celor pasionati de dezvoltare personală: neurografica. O combinatie fascinantă intre ...

Copiii supradotați, luminile ascunse
23/04/2024 14:04

 În zgomotul si tumultul unei lumi ce pare să se miste cu viteză coplesitoare, există copii ale căror minti strălucesc precum stelele pe cerul noptii. Acesti copii, supradotati in inteligentă, ...

 Cultul personalității sau cum te poți prăbuși sub propria aroganță
23/04/2024 13:45

Fenomen psihologic si sociologic complex, manifestandu-se printr-o admiratie exagerată, adesea nejustificată, fată de o persoană, care este percepută de către adepti ca fiind supraomenească si infailibil ...

Îmbrăcămintea în lumea antică, un tezaur de tradiție și inovație
22/04/2024 15:08

  De-a lungul istoriei umane, imbrăcămintea nu a servit doar ca o barieră protectoare impotriva intemperiilor, ci si ca o expresie vividă a identitătii culturale si a stratificării sociale. &Ici ...

Ecoul din adâncuri. Misterul memoriei apei
22/04/2024 15:04

  Apa, acest element vital, omniprezent pe Pămant, detine in esenta sa mai mult decat o simplă necesitate pentru viată; ascunde un mister ce isi asteaptă răspunsul de secole. Printre teoriile sti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei