În ce orașe vor fi deschise târguri de Crăciun

craciun

Dimensiune font:

| 15-11-2021 08:00

 

Târgul de Crăciun din Sibiu. Își deschide porțile în data de 26 noiembrie și poate fi vizitat până la începutul lunii ianuarie. Accesul va fi restricționat, iar perimetrul va fi îngrădit, astfel încât să poată intra aici doar persoanele care au un certificat verde. Organizatorii anunță că, în ciuda restricțiilor, târgul nu va fi cu mult diferit față de cum ne-am obișnuit, întrucât atmosfera de sărbătoare se va simți în continuare. Vom putea cumpăra suveniruri de la căsuțele amplasate în Piața Mare, vom putea degusta mâncăruri tradiționale, vom admira bradul împodobit și vom putea da o tură în roata panoramică.

Organizatorii spun că, în ciuda restricțiilor, atmosfera din târg nu se va schimba. Sunt mai puține căsuțe în acest an, însă vom avea parte în continuare de produse cu miile de la producători. Practic, în loc de 120 de căsuțe cum erau în alți ani, anul acesta vor fi 80.

„În târg am redus numărul de căsuțe cu aproximativ 30% și am crescut spațiile disponibile. Unele elemente au fost eliminate, care luau mult spațiu, precum trenulețul pentru copii, acela nu l-am mai amplasat și o pistă de carting pentru mașinuțe. Târgul nu va avea de suferit, nu va lipsi nimic. Am eliminat din căsuțele care poate aveau aceleași produse, avem în continuare partea de gastronomie. Nu va fi o ediție de compromis. Va arăta ca înainte, locațiile elementelor importante sunt aceleași, bradul în același loc, roata la intrarea dinspre Magheru”, spun organizatorii.



Târgul din acest an vine cu un eveniment inedit. În căsuța lui Moș Crăciun, în perioada 12 noiembrie – 21 noiembrie, există un centru de vaccinare. Serul folosit este Pfizer și vor exista două cabine unde oamenii vor putea fi imunizați.

După data de 21 noiembrie, centrul dispare, astfel că în căsuță se vor putea distra cei mici, căci apare atelierul lui Moș Crăciun. „Luăm în calcul deschiderea unui punct de vaccinare într-un cort transparent, să se poată vedea proiecțiile din Piața Mare, cei care vizitează Sibiul să aibă parte de o vaccinare diferită, chiar dacă nu vor putea intra în târg, au o mică experiență din ce înseamnă acest târg”, spun organizatorii.

Târgul de Crăciun de la Bucureşti. Se va desfăşura în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, informează vineri Primăria Capitalei.

În cadrul evenimentului organizat prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, vizitatorii vor putea achiziţiona produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde, relatează Agerpres, citând un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate.


„Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi, care vor sosi negreşit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorinţele”, se arată în comunicat.

Anul acesta, Târgul de Crăciun se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic. Pentru „o gestionare adecvată a numărului de vizitatori”, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.


Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete de la faţa locului. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie (pe Entertix.ro), iar casa de bilete funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

PMB precizează că accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare a evenimentului şi este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră care se află în una dintre situaţiile anterioare.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.

Organizatorii au obligaţia de a scana codul QR fără a reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie (excepţie: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani). La intrare, toţi participanţii vor trece printr-un triaj observaţional/ termoscanare.

Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca. Primăria Cluj Napoca va organiza și anul acesta „Târgul de Crăciun”, dar cu anumite restricții, potrivit relatării actualdecluj.ro

Intrarea la târg se va face doar în baza Certificatului Verde, a transmis primarul Clujului, Emil Boc. Vor fi amenajate patru căi de acces, în scopul verificării participanțiilor.

„Târgul de Crăciun se va organzia între 26 noiembrie și 31 decembrie 2021. Conform legii, se poate desfășura cu un procent de ocupare a spațiului de 30%. Se va renunța la 35 din căsuțele care erau amenajate în cadrul Târgului, la ediția din 2019, astfel că vor mai rămâne doar 46 de căsuțe. Nu va mai exista scena, pentru ca participanții să dispună de mai mult spațiu. Programul artistic se va desfășura numai în zona bradului. Vor puta participa 2.000 de oameni simultan”, a transmis primarul Emil Boc, într-o emisiune online, conform actualdecluj.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Șofranul, aurul roșu al gastronomiei și farmacopeei mondiale
27/03/2024 13:11

Sofranul, cunoscut stiintific sub numele de Crocus sativus, este o plantă perenă din familia Iridaceae, apreciată de milenii pentru florile sale de un violet intens si pentru stigmatele rosii strălucitoare, ...

Scuba diving și descoperirea ultimei frontiere pământene
27/03/2024 12:07

Scuba diving este o activitate fascinantă care deschide portile către o lume subacvatică ascunsă, plină de frumusete, mister si aventură. Această practică permite explorarea adancurilor oceanice, oferin ...

 Acupunctura, podul milenar între trecut și viitorul vindecării
26/03/2024 15:14

Acupunctura, o practică străveche care isi are originea in China, a devenit unul dintre pilonii medicinei traditionale chinezesti si a castigat recunoastere si popularitate pe plan global ca metodă alternati ...

Bumerangul, arcul civilizației între trecut și viitor
25/03/2024 14:38

 Bumerangul, adesea văzut ca un simplu obiect de divertisment, isi are rădăcinile adanc infipte in istoria si cultura umanitătii. De la vechii aborigeni australieni la entuziastii contemporani, bumeran ...

Sakura. Euforie efemeră în Țara Soarelui Răsare
24/03/2024 14:46

În fiecare primăvară, Japonia devine martora unei spectaculoase transformări naturale, care atrage atentia si incantă inimile oamenilor din intreaga lume: inflorirea ciresilor, cunoscută sub numele d ...

Psihologia energetică, o punte între minte și corp
24/03/2024 14:11

  Într-o lume care se miscă rapid, unde stresul si anxietatea par să fie la ordinea zilei, psihologia energetică apare ca un far de lumină, promitand o abordare mai holistică si integrativă as ...

Prizonier în propriul corp: ororile conștientizării anestezice
23/03/2024 18:24

Constientizarea sub anestezie reprezintă o experientă rară si infricosătoare prin care unele persoane devin partial sau complet constiente in timpul procedurilor chirurgicale, in ciuda faptului că au fost ...

Scânteia timpului. Istoria fascinantă a bijuteriilor
23/03/2024 15:09

În fiecare an, 13 martie marchează Ziua Bijuteriilor, prilejul perfect de a pune in valoare giuvaiere vechi sau de a cumpăra podoabe noi.  Bijuteriile sunt un accesoriu obligatoriu. Creatori ...

 Balanța între carieră și viață în lumea tehnologiei
23/03/2024 14:59

În era tot mai complicată a tehnologiei, echilibrul dintre viata personală si cea profesională a devenit o provocare majoră pentru multi oameni. Tehnologia, in ciuda beneficiilor sale indiscutabile de ...

 Între magie și realitate: misterul veșnic al vrăjitoriei apei
23/03/2024 14:45

Vrăjitoria apei, cunoscută si sub numele de „dowsing” sau „rabdomantie”, este o practică veche care presupune utilizarea unui instrument, de obicei o furcă din lemn sau două baghete ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei