Poveşti horror cu lipitori şi tăieturi pe frunte

default

Dimensiune font:

| 18-06-2016 05:45

Mai multe persoane au ajuns în ultima vreme la spital în stare gravă, după ce s-au tratat acasă, cu diverse leacuri băbeşti * de la plante medicinale şi ierburi, până la lipitori pentru varice, păduchi în gaz şi tăieturi în frunte, sunt doar câteva dintre remediile aplicate de oamenii disperaţi să se facă bine * din păcate, în loc să-şi recapete sănătatea, mulţi dintre ei şi-au agravat starea * medicii recomandă oamenilor să se ferească de astfel de lucruri

 

 Tratamentele cu leacuri băbeşti sunt din ce în ce mai utilizate de oamenii disperaţi să se facă bine. Internetul e înţesat de tot felul de anunţuri cu vraci vindecători şi plante care mai de care mai binefăcătoare. Pentru a-şi recupera sănătatea, mulţi dintre oameni sunt în stare să-şi dea toţi banii pe astfel de lucruri, crezând într-o minune. În ultima perioadă, la spitale au ajuns tot mai multe astfel de persoane, care, în loc să-şi recapete sănătatea, şi-au agravat-o. Două femei de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”, cu vârste de 50, respectiv 60 de ani, au renunţat complet la tratamentul prescris de medici pentru afecţiunile renale cronice de care sufereau şi au trecut la tratamente naturiste, în speranţa unei vindecări mai rapide. Acestea au stopat şi controalele, iar la sfatul unor cunoştinţe au încercat tratamente alternative, bazate pe combinaţii de plante, sub forma unor ceaiuri. După trei luni de la administrarea noului tratament pe bază de ceaiuri, „prescris” de cunoştinţe, femeile şi-au dat seama că tratamentul le-a agravat afecţiunile şi abia atunci au contactat medicul curant, fiind nevoie de hemodializă urgentă. „Tratamentul pe bază de plante le-a accelerat evoluţia bolii şi le-a făcut mai mult rău. Dacă nu se prezentau de urgenţă, puteau ajunge la leziuni ireversibile”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I. Parhon”. Pentru că starea lor era gravă, au făcut hemodializă timp de aproximativ o săptămână, pentru a putea fi curăţat sângele.

Medicii recomandă ca, în astfel de cazuri, pacienţii să ia mai întâi legătura cu medicul curant şi să nu îşi schimbe tratamentul, pentru că se poate ajunge la stări grave.

Anumite tipuri de plante preparate pot da o reacţie alergică la nivelul rinichiului, reacţie ce se numeşte nefropatie tubulo-interstiţială. Dacă e continuat tratamentul cu plante, se poate ajunge până la insuficienţă renală terminală, care să necesite dializă. Sunt însă şi cazuri de persoane care şi-au revenit după ce au oprit tratamentul cu ierburi chinezeşti, ceaiuri şi energizante, dar şi cazuri de pacienţi care nu şi-au putut reveni şi au rămas pe dializă cronică”, a mai precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I. Parhon”.

Lipitori pentru varice

Cu leacuri băbeşti s-au tratat şi persoane care au ajuns la Urgenţe. Luna trecută, o femeie a ajuns la spital, după ce se tratase cu lipitori pentru varice. „Adesea, sunt cazuri de persoane care se tratează cu diverse leacuri. Am avut arşi care şi-au pus frunze de varză, de ceapă, iar nu demult a fost o femeie în vârstă de 73 de ani, care şi-a pus lipitori terapeutice peste varice. Femeia a fost adusă cu picioarele infectate şi, din fericire, nu a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Citeşte şi: Scandalul „Şpaga” a dat peste cap Radiologia de la Neuro

Şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, cazurile de pacienţi care ajung la spital după ce au apelat la diverse trucuri şi leacuri de vindecare sunt cunoscute. Directorul interimar al instituţiei, Mihnea Hurmuzache a declarat că, au fost de-a lungul timpului, persoane care s-au tratat cu păduchi în gaz pe care i-au băut ulterior sau persoane care şi-au făcut tăieturi în funte. „Sunt diverse persoane care apelează la tot felul de ceaiuri şi leacuri. Am întâlnit oameni care se tăiau în frunte să sângereze, un leac cu păduchi cu gaz şi multe altele. Sunt pacienţi care beau ceaiuri pentru ficat. Eu nu sunt împotriva acestora, însă este bine ca aceste ceaiuri să fie luate împreună cu tratamentul prescris de medic. Trebuie întrebată şi partea ştiinţifică despre acest lucru, adică medicul, precum şi cea nemedicală, pentru a nu exista situaţii neplăcute”, a declarat medicul Mihnea Hurmuzache, directorul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

 

Citeşte şi: Viaţă vândută la mica publicitate EXCLUSIV

Internetul, sursa de informare a mamelor

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria, singura problemă este că unele mame îi tratează pe copii după diverse sfaturi de pe internet. „Fiind vorba de copii, nu am avut cazuri în care părinţii să-i trateze cu leacuri şi să ajungă la spital în stare mai gravă. I-au mai tratat pe cei arşi cu albuş de ou, cu frunze diverse, dar s-au şi prezentat repede la spital. Singura problemă la copii este că unii părinţi îi tratează după diverse sfaturi de pe internet şi forumuri”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Medicii recomandă pacienţilor ca, întâi de toate, să ceară sfatul unui medic şi să nu ghideze după site-uri neautorizate sau sfaturi de la necunoscători.

Roxana NĂSTASĂ

* * *

Sunt cazuri de persoane care şi-au revenit după ce au oprit tratamentul cu ierburi chinezeşti, ceaiuri şi energizante, dar şi cazuri de pacienţi care nu şi-au putut reveni şi au rămas pe dializă cronică” - dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”

* * *

Trebuie întrebată şi partea ştiinţifică despre acest lucru, precum şi cea nemedicală, pentru a nu exista situaţii neplăcute” - dr. Mihnea Hurmuzache, directorul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”

* * *

Unii părinţi îşi tratează copiii după diverse sfaturi de pe internet şi forumuri”--Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” Iaşi

Vezi Anunţurile din EVENIMENTUL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Eroii tăcuţi din „labirintul suferinţei” FOTO
13/05/2017 05:35

Mii de oameni din Romania suferă de cancer. Mulţi dintre ei, mai in varstă, nici nu ştiu ce au sau nici nu li se spune. Trăiesc mai mult prin spitale, acolo luptă să trăiască, sau unde, alteori, se pie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei