1
2
3
4

Dimensiune font:

Ştrandul şi Ciricul, variantele low-cost ale Litoralului!

| 09-08-2018 00:00

Cu 10 sau 15 lei/zi orice ieşean are posibilitatea de a combate canicula printr-o bălăceală în bazele de agrement ale municipalităţii * interesul pentru aceste obiective este confirmat de faptul că, într-o zi de miercuri, de exemplu, ştrandul era populat cu 500 de oameni, iar piscina mare de la Ciric cu aproximativ 200 de ieşeni * evident, există şi cârcotaşi, care pun mereu aceeaşi întrebare: ce condiţii îmi oferiţi de banii aceştia? * acestora li se răspunde că bazele de agrement ale Primăriei oferă condiţiii similare sau chiar superioare piscinelor private, dar la preţul de două ori mai mici

Iaşul oferă suficiente alternative celor care, dintr-un motiv sau altul, nu reuşesc să ajungă pe Litoral sau în staţiunile balneo-climaterice. Ştrandul Municipal, baza de agrement Ciric sau Băile Nicolina sunt alternative perfecte pentru combaterea temperaturilor ridicate sau pentru cure cu nămol terapeutic. Evident, şi mult mai ieftine, atât timp cât pentru o intrare la Ştrandul Muncipal, un client nu achită mai mult de 10 lei sau 7,5 lei, dacă optează pentru un abonament cu 10 „intrări”. Plecând de la aceste considerente, este absolut logic ca cele trei baze să fie pline chiar şi în timpul săptămânii, pentru ca, în week-end, să asistăm la fluxuri de clienţi chiar şi de cinci ori mai mari. 

Reporterii „Evenimentului Regional al Moldovei” au luat ieri pulsul acestor trei baze de agrement. Prima oprire a fost la Ştrandul Municipal, populat în jurul orei 11 cu 500 de „suflete”. „Este o cifră normală şi nu exagerată. Am avut şi zile mult mai aglomerate, cu 1.000 de oameni veniţi în timpul săptămânii. În week-end, lucrurile diferă total. Au fost şi săptămâni cu aproape 3.000 de vizitatori pe zi”, spun reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, gazdele noastre de ieri.

O zi de bălăceală pentru numai 10 lei

Ştrandul ieşean din zilele noastre diferă total de cel care funcţiona în trecut în vecinătatea Sălii Polivalente. Elementul comun îl constituie deja celebrul Bazin Olimpic, frecventat îndeosebi de tinerii dornici de a face salturi de la 10 metri. Altfel, vizitatorii mai au la îndemână încă două bazine: cel pentru copii, cu o suprafaţă de 210 metri pătraţi şi un volum 136 de metri cubi şi un alt bazin, inaugurat în 2009, cu o adâncime „ascendentă” de 0,60, la 2,60 metri. „Baza a fost concepută în ideea de a oferi servicii sociale. Plăteşti 10 lei, iar condiţiile nu sunt cu nimic inferioare piscinelor private, unde cel mai mic preţ este de 25 de lei. Există personal calificat în acordarea de prim ajutor. În fiecare zi se iau două probe de apă, care sunt trimise la Direcţia de Sănătate Publică, ale cărei analize confirmă dacă aceasta se încadrează în parametrii acceptaţi. Noi avem obligaţia de a schimba măcar odată apa din bazine într-un sezon estival, însă o facem de minim două ori. În schimb, reuşim să-i asigurăm calitatea prin tratatrea cu diverse soluţii şi prin filtrare. Costurile de întreţinere sunt destul de mari. Este adevărat că se vorbeşte de recorduri în materie de încasări, dar dacă ne referim strict la profitabilitate, realitatea e alta. Imporant, însă, este ca ştrandul să funcţioneze, iar ieşenii să realizeze că se pot relaxa şi cu 10-15 lei/zi”, mai spun angajaţii Primăriei.

Abordăm cu aceştia şi subiecte generate de postările ieşenilor pe reţelele de socializare, cum ar fi riscul unei conjuctivite sau programul ştrandului, care se închide la ora 20. „Există şi mult folclor. O epidemie de conjuctivită presupune sute de oameni cu această problemă, în condiţiile în care, de la deschiderea ştrandului, nu a fost semnalat nici măcar un singur caz. De altfel, într-un astfel de scenariu, activitatea ar fi oprită imediat. Cât priveşte posibilitatea ca ştrandul să funcţioneze după ora 20, este greu de spus acum că programul va fi prelungit. Mentenenţa de care aminteam pentru ca apa să corespundă parametrilor acceptaţi se face numai în absenţa publicului”, ne mai spun gazdele de la DAPPP.

Nămolul de la Purcica, la mare căutare

La un kilometru distanţă de ştrand, Plaja Nicolina oferă o altă alternativă celor aflaţi în căutarea de tratamente cu nămol sau ape sulfuroase, ultimele cunoscute pentru calităţile curative în cazul afecţiunilor reumatice şi gastrice. Aici, intrarea costă 8 lei/ persoană, abonamentul pentru pensionari este 10 lei/ persoană, iar nămolul - 2 lei / persoană. „Şi aici este vorba de un serviciu social. Avem destui clienţi. Ca pondere, predomină femeile, mai ales că zona lor de plajă este dublă ca suprafaţă faţă de cea a bărbaţilor”, ne spun gazdele. Chiar dacă instalatiile de sulf şi duşurile sunt destul de vechi, oamenii nu par deranjaţi de acest lucru. Şi nici de faptul că intimitatea lor poate este în pericol atât timp cât în vecinătatea Plajei Nicolina a apărut o clădire care, de asemenea, oferă servicii medicale. „Nu este nimic adevărat. Cel care a ridicat clădirea a pus folii, astfel încât nu există câmp vizual spre Purcica. Iar dacă mai vedem pe câte unul cu privirea aţintită spre noi, îl ironizăm şi respectivul pleacă imediat”, mărturisisesc angajaţii plajei.

Psicinele Ciricului sau cloşca cu puii de aur

Ultimul popas îl facem la Ciric. Baza de agrement are destui clineţi şi într-o zi de miercuri. Evident, este vorba de zona piscinelor, obiective care, săptămânal, aduce cele mai multe încasări. Ieri, de exemplu, la piscina mare, 200 de ieşeni se bălăceau în voie, alături de alte 50 de persoane la pisicina mică, cea destinată copiilor. „Cu  12 lei de personă stai o zi întreagă. 15 lei cu tot cu şezlong, dar pentru care va trebui să vii dis-de-dimineaţă, pentru a fi sigur că-l obţii. Sunt condiţii similare cu Ştrandul Muncipal, cu probe luate zilnic pentru apă, cu tratamenete, dezinfecţie şi filtrare. Este o perioadă destul de aglomerată, mai ales că vremea ţine cu ieşenii”, spun cei de la DAPPP.

Ploaia, singurul inamic

Încasările cofirmă faptul că bazele municipalităţii ieşene au căutare în rândul ieşenilor. Astfel, în luna iunie, Baza de Agrement Ciric a consemnat venituri în sumă de 65.968 de lei, majoritatea banilor rezultând din biletele vândute pentru accesul la piscina mare (42.846 lei). Alte servicii alese de ieşeni au fost cele de închiriere bărci (10.230 de lei) şi de acces la terenurile special amenajate pentru practicarea tenisului de câmp şi a fotbalului (12.290 lei).

La rândul lor, Ştrandul Municipal şi Plaja Nicolina au adus încasări la fel de ridicate luna trecută. La Ştrandul Municipal s-au înregistrat venituri de 65.875 lei, cea mai mare pondere având-o vânzarea biletelor de intrare pentru adulţi, respectiv 51.320 de lei. Restul sumei provine din abonamentele de 10 intrări pentru adulţi (5.100 de lei), închirierea şezlongurilor şi a umbrelelor (3.705 lei), accesul copiilor şi al pensionarilor (3.510 lei) şi abonamentele de 10 intrări pentru copii şi pensionari (2.204 lei). Tot în luna iunie, din vânzarea biletelor pentru adulţi şi a abonamentelor pentru pensionari la Plaja Nicolina s-au acumulat venituri în sumă de 54.812 lei. Nivelul ridicat de încasări se justifică şi prin tarifele convenabile, tariful de intrare pentru adulţi fiind 8 lei, iar abonamentul pentru pensionari fiind 10 lei.

În ceea ce priveşte luna în curs, precipitaţiile din prima săptămână din august au afectat încasările la bazele de agrement ale Primăriei. Astfel, în perioada 1 mai - 5 august 2018, Baza de agrement Ciric, Plaja Nicolina şi Ştrandul Municipal au adus la bugetul local 609.865 lei faţă de în aceeaşi perioadă din anul 2017. Tudor DAMASCHIN

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
Licitaţie publică 22.10.2018 1.Informaţii generale privind locatorul: Comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 2. Obiectul concesionării: Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului privat al comunei Bivolari: T16 p50/16 Tabara 582,70 mp. Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului public al comunei Bivolari: T26 1133/1 Bivolari 210,0 mp. 2.1 Procedura aplicată - Licitaţie publică cu ofertă în plic; 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire; comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.1. Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: documentaţia se obţine de la sediul locatorului; 3.2. Denumirea şi adresa compartimentului de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Bivolari, jud. Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.3. Preţul documentaţiei de atribure este de 50 lei. 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor 18.10.2018, ora 14.00; 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor 19.10.2018, ora 14.00 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Bivolari, cu sediul în Bivolari, jud. Iaşi; 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 ex. (plic închis şi sigilat); 5. Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor 22.10.2018, ora 9.00;
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. Darex Trade S.R.L., cu sediul social în sat Letea Veche, comuna Letea Veche, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 308, jud. Bacău C.U.I. 30442730 nr. de înreg. O.R.C. J 04/684/2012, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Sentinței nr. 243/12.04.2018, pronunţată de Tribunalul Bacău, în dosarul nr. 3761/110/2017, anunţă scoaterea la vânzare, individual, prin licitaţie publică cu strigare la data de 12.11.2018, ora 13.00, în conformitate cu Strategia de vânzare aprobată de adunarea creditorilor în şedinţa din data de 20.09.2018 şi cu prevederile Legii nr. 85/2014, a activelor societăţii debitoare, după cum urmează: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.*) SEMIREMORCĂ, CAROSERIA CAMION CU PRELATĂ, MARCA SCHMITZ, TIP S01, AN FABRICAŢIE 1996, NR. IDENTIFICARE WSMS6080000079206, BC-07-PSS, MASA PROPRIE 6960 KG, MASA MAX. ADMISIBILĂ 39000 KG, – 9.760,00 lei – 9.760,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.11.2018, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în data de 12.11.2018, ora 13.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedura de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi ale strategiei de vânzare aprobată de adunarea creditorilor din data de 20.09.2018. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, până la data de 11.11.2018, ora 13.00, documente prevăzute în caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–13.00, până pe data de 11.11.2018, ora 13.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049901, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
Istoria celei mai mari înmormântări colective din România
25/08/2018 21:18

* ... pe 25 august 1988 au fost inmormantaţi toţi, in aceeaşi zi, in acelaşi cimitir, la aceeaşi oră. De pe fiecare uliţă ieşea cate un sicriu. Erau aşezate in faţa bisericii, la rand, li s-a făcut ...

FOTO  Moş Ilie - Bărbăţie şi Credinţă
21/05/2018 06:33

A trecut şi Ziua Eroilor. S-a dus cu viteza cu care o mană de politruci şi-au adunat subordonaţii de prin faţa monumentelor cu ordinul sec „Plecăm!” Nici n-au apucat unii să taie mărăcinii ...

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

 

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...