Durerile de cap sunt considerate ca fiind cele mai cunoscute dar si cele mai obisnuite suferinte si de obicei nu au cauze grave, dupa cateva ore disparand. Pentru a le combate poti incerca unele remedii naturale pe baza de plante. Iata cateva plante care calmeaza durerea de cap:
1. Aloe (Aloe arborescens)
Se fierb una-doua frunze de aloe in 2-3 litri de apa si se toarna lichidul obtinut, timp de cateva seri la rand pe cap, dupa care si pe tot corpul. Se poate amesteca infuzia de aloe cu suc de cicoare. Se iau cate 15-30 de grame pe zi.
2. Cimbrisorul (Thymus serpyllum)
Se fierbe cimbrisor in cantitate mai mare de apa si se tine capul timp de 10-15 minute in acest decoct, dupa care se va turna pe tot corpul.
3. Cretisoara (Alchemila vulgaris)
Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se bea pe parcursul unei zile.
4.Deditelul (Pulsatilla montana)
Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se beau una-doua cani pe zi.
5. Iarba mare (Inula helenium)
Se toarna un pahar de apa rece peste o lingurita de radacina de iarba mare. Se lasa timp de 10 ore, dupa care se strecoara. Se bea cate un sfert de pahar o data pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
6. Lamaita (Philadelphus coronarius)
Se prepara o infuzie din una-doua lingurite de flori la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi.
7. Levantica (Lavandula officinalis)
Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se beau una-doua cani pe zi.
8. Macesul (Rosa canina)
Se prepara o infuzie dintr-o lingura de flori de maces la un pahar de apa. Se lasa timp de 30 de minute. Se iau doua linguri de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
9. Maghiranul (Majorana hortensis)
Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se beau doua-trei cani pe zi.
10. Menta (Menta piperita)
Se prepara un decoct dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se lasa timp de 40 de minute, dupa care se strecoara. Se bea o cana dimineata pe stomacul gol si una seara, inainte de culcare.
11. Paducelul (Crataegus monogyva)
Se prepara un decoct din 20 g de fructe de paducel la un pahar de apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Se beau una-doua cani pe zi.
12. Ruscuta de primavara (Adonis vernalis)
Se prepara o tinctura din partile aeriene ale plantei. Se iau cinci-zece picaturi de trei ori pe zi.
13. Salcia (Salix alba)
Se prepara un decoct din frunze de salcie si de viorele. Inainte de a bea decoctul se adauga si cateva picaturi de otet. Se iau una-doua linguri pe zi.
14. Salcamul (Robinia pseudocacia)
Se prepara o tinctura din partile aeriene cu tot cu flori. Se iau cinci-zece picaturi de doua ori pe zi.
15. Saschiul mic (Vinca minor)
Se prepara o tinctura din 20 g de planta la 100 ml de alcool. Se lasa timp de noua zile. Se iau cate cinci picaturi de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Aceasta tinctura este recomandata in cazul durerilor de cap de lunga durata.
16. Sunatoarea (Hypericum perforatum)
Se prepara un decoct dintr-o lingurita de flori de sunatoare la un pahar de apa. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se bea cate un sfert de pahar de trei ori pe zi.
17. Urzica (Urtica dioica)
Se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta la un pahar de apa clocotita si se tine 2 ore in termos. Se ia o lingura pe zi, cu putina miere.
18. Valeriana (Valeriana officinalis)
Se prepara o tinctura din radacina maruntita a plantei la 100 ml de alcool. Se iau cinci picaturi de trei ori pe zi.
Amestecuri de plante
Se prepara o infuzie din flori de musetel, frunze de menta, fructe de fenicul si radacina de valeriana, in parti egale. Peste doua lingurite de amestec se toarna 0,5 litri de apa clocotita. Se lasa peste noapte in termos si se bea dimineata un pahar din acest amestec.
Adauga comentariul tau