1. Chitosanul
Trateaza ulcerul stomacal, duodenal, gastric, fiind puternic absorbant al reziduurilor din tractul gastrointestinal, scade colesterolul, coboara tensiunea, vindeca arsurile, eficace in diabet. Imbunatateste functia ficatului, anticancerigen, regleaza pH-ul la 7,4 si activeaza limfocitele ce distrug agentii patogeni si celulele maligne.
Asimilat in sange impiedica raspandirea metastazelor; inlatura durerile lombare si ale coloanei vertebrale, mareste imunitatea, imbunatateste circulatia, trateaza psoriazisul, cancerul pielii si al glandelor mamare, afectiunile cardiovasculare, bolile oncologice, cancerul tiroidei, amigdalite, faringite, bronsite, astm bronsic, pneumonii.
2. Ghimbirul
Este un digestiv eficient. Ingredientul activ din ghimbir, gingerolul, este un compus care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuleaza circuitul sangvin si inlatura durerea. Este folosit in mod frecvent ca digestiv si contine compusi care alina raul de miscare, ameteala si starea de voma. Din acest motiv, ghimbirul este un condiment indicat in cazul gravidelor pentru indepartarea raului de dimineata si pentru persoanele care sufera efecte secundare in urma chimioterapiei.
3. Oregano
Doua dintre elementele continute de acest condiment au potential antibacterian. Oregano este si un antioxidant bogat in fitonutrienti. Un gram de oregano contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat merele. Proaspat sau uscat, oregano poate fi folosit in sosul pentru salate, in preparatele din ou, legume sau carne.
4. Scortisoara
Este indicata diabeticilor. Acest condiment este un antimicrobian care opreste cresterea bacteriilor. Un strop de scortisoara amestecata in supa ajuta la pastrarea acesteia pentru un timp mai indelungat, imbunatatind in acelasi timp gustul mancarii.
Scortisoara este si un antiinflamator care imbunatateste functionarea creierului. Persoanele cu diabet trebuie sa tina cont de faptul ca scortisoara ajuta si la reglarea nivelului zaharului din sange, scazand in acelasi timp nivelul trigliceridelor si al colesterolului.
5. Turmericul
Trateaza intestinul iritabil. Curcumina, ingredientul care ofera turmericului culoarea galbena, este un antiinflamator eficient. Nutritionistii afirma despre acest condiment ca ajuta la combaterea afectiunii intestinului iritabil, a colitelor ulcerative, a artritei reumatoide, a cancerului si a bolii Alzheimer.
Adauga comentariul tau