5 sfaturi pentru a preveni contaminarea hranei
Dimensiune font:
In casa ta misuna numerosi microbi care iti pot pune viata in pericol. De foarte multe ori sta in puterea noastra sa prevenim contaminarea hranei cu microorganisme patogene si in acelasi timp sa ne ferim de pericolul toxiinfectiilor alimentare.
Nimic din ceea ce cumparam nu este sigur. Carnea, legumele si fructele, produsele lactate, aluaturile de patisserie ne pot trimite la spital in cateva ore. Cele mai periculoase bacterii care contamineaza alimentele sunt Salmonela si E. Coli si pot ajunge in mancare si din cauza conditiilor improprii la orice nivel - de la procesare, pana la pregatirea sau incalzirea mancarii. Iata cateva sfaturi pentru a preveni contaminarea hranei:
1. Toate alimentele aduse in casa trebuie spalate si curatate extrem de bine.
2. Nu puneti la fiert sau la copt cartofi (in coaja) fara ca mai inainte sa ii fi spalat bine! La fel si cu vinetele sau ardeii!
3. Nu manca pepene fara sa-l speli inainte! Cand taiati un pepene nespalat, nu faci altceva decat sa "porti" bacteriile de pe coaja in interior, de unde le vei ingera.
4. De asemenea, ambalajele trebuie si ele curatate - depozitele unde stau sticlele cu apa plata, cola, ulei ori... sirop, cutiile cu bere sau cu suc de rosii, sunt pline de sobolani, gandaci, praf, etc.
5. Nu puneti gura pe nici un fel de produs "la cutie" daca in prealabil nu ati dezinfectat bine capacul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau