medicina  durere_de_cap_

Dimensiune font:

7 alergii foarte rare care îți pot face viața un calvar

| 29-07-2019 07:52

 Persoanele cu alergii severe au un stil de viață foarte prudent, pentru că pericolele pândesc la fiecare pas. Un sandviș cu unt de arahide, o albină rătăcită ori o bucată de mango ascunsă într-o salată de fructe poate însemna diferența dintre o zi bună și o internare în spital – sau chiar mai rău.

Poate că ai mai întâlnit persoane alergice la gluten sau la alune, însă există puține șanse să fi cunoscut vreodată pe cineva alergic la apă, la mirosul de pește sau chiar la atingere.

1. Alergia la apă

Alergie la apa
Pentru cei cu alergie la apă, spălatul este o activitate foarte chinuitoare. Foto: express.co.uk

Pare incredibil ca o persoană să fie alergică la această sursă de viață, însă, potrivit Health.com, există oameni pentru care apa este o amenințare.

Persoanele care suferă de această afecțiune pot să consume apă, însă pielea li se înroșește și este cuprinsă de mâncărimi atunci când intră în contact cu apa.

2. Alergia la mirosul de pește

Alergia la peștele ingerat este destul de comună, însă unii au dificultăți de respirație chiar și atunci când simt mirosul de pește. În cele mai multe cazuri, alergenii pătrund în organism prin ingerare.

Însă, în unele cazuri, alergenii ajung în fluxul sanguin prin inhalare. 

3. Alergia la telefoanele mobile

Apariția telefoanelor mobile a dat naștere unei clase de alergii de neconceput în secolele trecute. Există persoane ale căror fețe se înroșesc și sunt cuprinse de mâncărimi atunci când țin la ureche un telefon mobil.

Acest fenomen apare deoarece dispozitivele conțin nichel și cobalt, elemente care declanșează adeseori dermatite de contact.

Pe lângă radiații, telefoanele mobile produc și alergii. Foto: imagefinder.co

Oamenii de știință au descoperit că utilizarea frecventă a telefoanelor mobile determină o expunere prelungită la nichel, care cauzează iritații, uscăciunea pielii și mâncărimi. De aceea, persoanelor alergice la materialele ce se găsesc în telefoanele mobile li se recomandă folosirea căștilor.

4. Alergia la propria transpirație

Știm că sună neverosimil, dar poți fi alergic la propria-ți transpirație! Deși sunt rare, există cazuri în care oamenii dezvoltă reacții alergice atunci când transpiră. 

De obicei, simptomele se manifestă prin mâncărimi, greață, iar în situațiile mai grave – tensiune arterială scăzută și dificultăți de respirație. Acestor persoane li se recomandă să evite sauna și exercițiile fizice și să fie atente la mâncarea pe care o consumă și produsele de igienă pe care le folosesc.

5. Alergia din plastic

Când ajunge la finalul ciclului de utilizare, plasticul este unul dintre cele mai nocive materiale de pe Pământ, iar alergia la plastic este destul de comună și extrem de neplăcută.

Plastic
Plasticul este nociv și pentru mediul înconjurător, și pentru organismul uman. Foto: bbc.co.uk

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Suedez de Testare și Cercetare, anumite substanțe chimice folosite la fabricarea plasticului sunt responsabile de apariția astmului, rinitei alergice și eczemelor.

6. Alergia la piele tăbăcită

Contactul prelungit cu obiectele din piele le cauzează unora arsuri, mâncărimi sau iritații extrem de neplăcute. De obicei, însă, persoanele aparent alergice la piele sunt, de fapt, alergice la dimetil fumarat, o substanță folosită în procesul de prelucrare a pielii. 

Substanța este folosită pentru proprietățile ei antifungice, dar cauzează reacții alergice puternice. Dacă nu sunt tratate, aceste iritații pot deveni foarte dureroase.

7. Alergia la atingere

Pare ciudat, însă 2%-5% din populația planetei este alergică la atingere. Denumită dermatografie, această afecțiune este un chin pentru suferinzi.

Dermatografie
Așa arată pielea unei persoane care suferă de dermatografie. Foto: dermatalk.com

La orice atingere mai dură a pielii (sau la scărpinat), pe pielea acestor oameni apar cicatrici în relief. Cel mai adesea, ele dispar după aproximativ 30 de minute, dar în cazurile mai rare urmele pot persista și câteva zile.

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Sa facem miscare la birou! Zece exercitii, in zece minute, ca sa te mentii in forma
18/08/2019 00:14

 Ziua buna de dimineata se cunoaste, Precum inaltimile albastre, prin urmare, haide sa facem miscare la birou, stretching de inviorare, tras, intins si respirat sa te simti revigorat timpul este preti ...

West Nile: Două dintre persoanele infectate au murit. Numărul cazurilor de infecţie cu virus a ajuns la opt
17/08/2019 10:47

 Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, in acest an, din iunie pană in 14 august, au fost inregistrate 8 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au inregist ...

Un nou Colectiv ne PAȘTE la orice oră - 1.000 de localuri, amendate în trei luni pentru că nu aveau aviz de securitate la incendii
17/08/2019 10:28

Pompierii au identificat, in această vară, peste 1.100 de restaurante si localuri si alte astfel de spatii care functionau fără autorizatie de securitate la incendii, fiind aplicate, in cadrul controalelor, ...

Fereşte-te de sticlele de ketchup din restaurante. Pericolele la care te expui
17/08/2019 10:18

  Descriere foto:   În loc de plicuri individuale, multe restaurante folosesc sticle de ketchup pentru a economisi bani. Desi poate părea inofensiv, acest lucru ar putea aduce unele proble ...

PERICOL cu sticlele de plastic când le reutilizezi. Descoperire îngrijorătoare a experților
17/08/2019 10:10

 Sticlele de plastic sunt un real pericol pentru sănătate. Reutilizarea unei sticle de plastic pentru a o lua la serviciu sau la sala de sport este o actiune pe care marea majoritate a oamenilor o fac f ...

Dieta RAPIDĂ cu struguri. Veți SLĂBI jumătate de kilogram pe zi
16/08/2019 21:19

 DIETA. Puteti scăpa de kilogramele in plus cu usurintă, obtinand un ten mai curat si o energie debordantă cu ajutorul dietei cu struguri. Se recomandă să tineti această cură intre 5 zile si do ...

De ce nu e bine să-ţi trosneşti degetele
16/08/2019 16:02

 Obiceiul de a trosni degetele ar putea ajunge să afecteze cartilajul acestora, provocand artrită, instabilitate in articulatie si pierderea fortei si a functiei mainii. Putine studii au fost efectuate ...

O noua super-bacterie, extrem de rezistenta, se dezvolta, hranita fiind de zahar
16/08/2019 11:26

 Foto: Arhiva/Pixabay Expertii americani avertizeaza ca apare o noua super-bacterie, extrem de rezistenta, hranita de dieta bogata in zahar, specifica mai ales americanilor, dar occidentalilor in general. ...

Iata 3 solutii moderne pentru personalizarea costumelor medicale!
16/08/2019 10:17

  Costumele medicale, halatele si uniformele din domeniul sanatatii, sunt deja un detaliu reprezentativ pentru personalul acestui domeniu, astfel incat medicii, asistentii, infirmierii, brancardierii si p ...

AFINELE medicament si ce trateaza. Efecte impresionante
12/08/2019 15:23

 Desi este vremea vacantelor, a soarelui arzator si a bucuriei ultimei luni de vara, natura se pregateste de... iarna. Cele mai puternice fructe si legume terapeutice apar acum, ca un ajutor oferit tuturo ...