nuci

Dimensiune font:

Alimente bogate în Omega-6 pe care trebuie să le consumi mai des

| 11-02-2020 17:11

 Acizii grași Omega-6 sunt o componentă esențială a sănătății noastre. Printre cele mai cunoscute tipuri se numără acidul linoleic, acidul arahidronic, acidul linoleic conjugat și acidul gamma-linolenic.

Consumul de alimente care conțin Omega-6 poate întări sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială și bolile cardiovasculare, reduce nivelul colesterolului, dar și previne inflamațiile musculare. Aceste grăsimi polinesaturate le poți include și în cazul în care urmezi o dietă de slăbire. Totodată, trebuie să ai grijă la cantitate deoarece un consum mult prea ridicat poate duce la afecțiuni grave, cum ar fi bolile cronice.

Conform Academy of Nutrition and Dietetics, femeile și bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de 12 grame, respectiv 17 grame de acizi grași Omega-6 pe zi. 

Așadar, iată care sunt alimentele bogate în Omega-6 pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta:

1. Nuci

Nucile sunt unele dintre cele mai bune variante de gustări pe care le poți lua în considerare. Ele sunt bogate în fibre, minerale, mangan, cupru, fosfor și magneziu. Le poți mânca așa cum sunt sau în diferite combinații, cum ar fi în iaurt sau în salate. 

2. Tofu

Există mai multe persoane care sunt destul de reticente să consume tofu. Însă, află că acest aliment din brânză de soia este bogat în calciu, mangan, fier, antioxidanți, seleniu, dar și acizi grași Omega-6.

3. Semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt o variantă excelentă dacă vrei să îți păstrezi energia întreaga zi. Ele au grăsimi sănătoase pentru organism, proteine, vitamina E, fosfor și potasiu. Le poți pune în smoothie-uri, cereale, salate sau în iaurt.

 

4. Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui conțin vitamina E, vitamina B, proteine, seleniu și fibre. Ele au un efect antioxidant asupra organismului tău. În plus, te pot ajuta să arzi și mai multe calorii.

5. Unt de arahide

Untul de arahide este bogat în grăsimi sănătoase și proteine. Pe lângă acestea, mai conține și substanțe nutritive, precum niacină, mangan, vitamina E și magneziu. În plus, este destul de ușor să îl incluzi în alimentația ta, având la dispoziție mai multe variante, fie să îl mănânci așa cum este sau să îl adaugi în smoothie-uri.

6. Ulei de avocado

Avocado este un fruct pe care trebuie să îl consumi mai des. Conține grăsimi, 18 aminoacizi, acid folic, vitamina B9, vitamina E și B6. Însă, uleiul de avocado e bogat în antioxidanți, reducând astfel nivelul de colesterol. Îl poți folosi și la gătitul diferitelor preparate. 

7. Ouă

Ouălele conțin seleniu și vitamina B2. Pe lângă asta, sunt o sursă excelentă de proteine. Le poți consuma în mai multe feluri, fie prăjite, fierte, sau adăugate în sandwich-uri și salate.

8. Migdale

Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, vitamina E, mangan și magneziu. Ele contribuie la îmbunătățirea texturii pielii și a unghiilor, dar previn și anemia. Le poți mânca fie crude sau prăjite, între mese. În plus, îți poți prepara chiar acasă lapte sau faină din migdale, pe care ulterior să le folosești pentru pregătirea altor alimente.

9. Caju

Nucile caju sunt bogate în micronutrienți, cum ar fi cupru, magneziu, fosfor și fier. Ele conțin grăsimi sănătoase organismului nostru și nu vor crește nivelul de colesterol.

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
02/06/2020 17:04

Guvernul Republicii Democratice Congo a declarat luni un nou focar de Ebola la Mbandaka, (nord-vestul ţări), in timp ce o epidemie de această boală face in continuare ravagii in nord-estul ţării „ ...

Marar – tratamente naturiste marar
01/06/2020 14:13

Marar – tratamente naturiste marar   Denumire stiintifica marar: Anethum graveolens Fam. Umbelifere Denumire populara marar: crop, chimen, marar, marariu, mărar de grădină, mărar tare, mă ...

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta
30/05/2020 07:45

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta       Planta anuala, cu flori de culoare galbena, care creste pe orice fel de teren bogat in umiditate. In scop fitoterapeutic se exploat ...

De ce este oul atât de sănătos și cum îl consumăm pentru a aduce beneficii organismului
27/05/2020 11:19

Dacă v-ati intrebat de ce specialistii recomandă mai mereu să consumăm ouă, răspunsul este pentru că au nenumărate beneficii pentru organism. Medicul Daniel Stan explică de ce sunt sănătoase ouă ...

Cinci simptome rare de coronavirus: De la ”degetul Covid” la furnicături
27/05/2020 06:30

 Organizatia Mondială a Sănătătii a pus pe o listă cele mai intalnite simptome ale Covid-19: fiind febră, oboseală si tuse seacă. De asemenea, sunt trecute secretiile nazale, durerile in gat, nasul ...

Cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai puțin expuși la infecția cu coronavirus
26/05/2020 13:48

 Desi in mod normal sunt afectati de boli respiratorii, cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai putin expusi la infectia cu SARV-COV2, anuntă Societatea Mondială de Alergologie. Medicii au ...

S-a descoperit in ce fel anticonceptionalele afecteaza starea de spirit. Iata de ce apar schimbarile bruste de dispozitie
26/05/2020 08:40

 Femei din toata lumea folosesc anticonceptionalele, chiar stiind ca acestea au o serie de efecte adverse, printre care si schimbarile de dispozitie. Pentru unele, aceste efecte sunt atat de puternice, inc ...

AFINELE medicament si ce trateaza. Efecte impresionante
26/05/2020 08:00

 Desi este vremea vacantelor, a soarelui arzator si a bucuriei ultimei luni de vara, natura se pregateste de... iarna. Cele mai puternice fructe si legume terapeutice apar acum, ca un ajutor oferit tuturo ...

Durerile de spate - de ce apar, cat de grave sunt, cum le tratam
24/05/2020 22:48

 Intense sau usoare, persistente sau pasagere, uneori violente si insuportabile, durerile de spate reprezinta unul dintre principalele motive de prezentare la medic. Ele interfereaza cu performanta la serv ...

 Vaccinul anti-COVID-19 va întârzia cel puţin un an!
24/05/2020 19:46

* testele pe maimute ale unui nou vaccin impotriva noului coronavirus par să fi oferit protectie, intr-o anumită măsură, impotriva bolii, dar nu este sigur că efectul se va regăsi si la oameni * in prezen ...