Amenințată de cel de-al treilea val de COVID, Europa se pregătește de o nouă carantină

images

Dimensiune font:

| 01-04-2021 08:45

 

ai multe state din Europa au anunțat prelungirea restricților sanitare menite să împiedice răspândirea SARS-CoV-2. Italia, Franța Croația, Suedia, sunt statele care în ultimele ore au decis să impună noi măsuri și restricții împotriva COVID-19.

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19 până pe 30 aprilie. Printre acestea se numără închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi.

Conform noilor reglementări, vaccinarea devine obligatorie pentru personalul sanitar. Școlile primare vor rămâne deschise au stabilit autoritățile italiene.

Măsurile de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19. Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri extinderea pe întreg teritoriul metropolitan a măsurilor de luptă împotriva COVID-19. Noile reguli prevăd interzicerea circulaţiei cu începere de la ora 19:00 (17:00 GMT), închiderea anumitor magazine şi limitarea circulaţiei pe o rază de 10 kilometri în jurul domiciliului. Dincolo de această rază, va fi necesară o justificare. Școlile vor fi închise pentru trei săptămâni.

Măsura anunțată de președintele Franței urmărește să oprească al treilea val al pandemiei. Aceste măsuri se vor aplica de marţi, la sfârşitul weekendului de Paştele catolic în care francezii vor putea însă călători.

„Am intrat într-o cursă de viteză”, a spus preşedintele francez într-o discurs la televiziune, în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere alarmantă a spitalizărilor şi numărului de cazuri, în special din cauza răspândirii mutaţiei zise britanice.

El a mai anunţat că creşele şi şcolile vor fi închise pentru un total de trei săptămâni, iar colegiile şi liceele pentru patru săptămâni, cu începere de marţi.

Pentru a limita impactul educaţional, guvernul a decis să uniformizeze datele vacanţei de primăvară în toată ţara, între 12 şi 26 aprilie. Aceasta înseamnă că, în cele din urmă, cei mai tineri vor pierde doar una sau două săptămâni de cursuri, înainte de a reveni la şcoală pe 26 aprilie şi pe 3 mai în colegii şi licee.

 

 


Preşedintele francez a anunţat, de asemenea, noi întăriri pentru personalul de îngrijire şi un obiectiv de 10.000 de paturi la reanimare, în timp ce peste 5.000 sunt ocupate în prezent.

În ceea ce priveşte vaccinarea, el şi-a exprimat „regretul profund” că unele persoane în vârstă care sunt prioritare pentru a fi vaccinate nu sunt încă. Emmanuel Macron a mai promis extinderea imunizării la toate persoanele peste 60 de ani pe 16 aprilie, apoi la toţi cei peste 50 de ani pe 15 mai.

Persoanele sub 50 de ani vor urma la mijlocul lui iunie, iar „până la sfârşitul verii, toţi francezii peste 18 ani care doresc vor putea fi vaccinaţi”, a adăugat el.

Croația a anunţat noi restricţii epidemiologice care urmează să fie în vigoare până la 15 aprilie. Între acestea interzicerea antrenamentelor în interior, restricţii privind activitatea sălilor de joacă pentru copii şi o interzicere temporară şi restricţionarea călătoriilor transfrontaliere.

Autorităţile croate de frontieră vor accepta teste rapide antigen precum şi certificate cu vaccinurile ruseşti şi chineze şi certificatele care dovedesc recuperarea în urma bolii COVID-19 şi acestea vor fi 

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până la 3 mai. Măsura a fost adoptată din cauza unui al treilea val epidemic sever, a afirmat premierul Stefan Lofven. Suedia nu va adopta măsuri suplimentare de restricție, a precizat acesta.

Agenţia de Sănătate a cerut guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal.

Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe ţări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor. Aceasta deşi a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricţii asupra adunărilor publice şi activităţilor sociale.

Suedia a raportat miercuri 8.441 de cazuri noi de infectare şi 35 de decese. Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

Suedia, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19. Este o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine. Este mai scăzută, însă decât în majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown.

Pe de altă parte, Irlanda, aflată în lockdown de trei luni îşi va relaxa treptat restricţiile cu începere de la 12 aprilie. Confruntată cu un val atribuit mutaţiei apărute în Marea Britanie, mai contagioasă, ţara cu cinci milioane de locuitori a intrat în al treilea lockdown după Crăciun.

Cu începere din 12 aprilie, şcolile se vor redeschide complet, persoanele din familii diferite se vor putea întâlni în exterior, iar călătoriile neesenţiale vor fi permise pe o rază de 20 de kilometri sau în departamentul de reşedinţă.

Cele mai importante restricţii vor rămâne în vigoare cel puţin până la 4 mai. Guvernul va lua în considerare în mai redeschiderea treptată a magazinelor neesenţiale, saloanelor de coafură, bibliotecilor şi muzeelor.

Dar după o relaxare a restricţiilor în perioada Crăciunului, Irlanda a înregistrat o explozie a numărului de cazuri. La începutul lui ianuarie, s-a înregistrat un vârf de peste 8.000 noi cazuri cotidiene.

În ultimele săptămâni, numărul a scăzut, rămânând însă la 500-600 pe zi, în pofida restricţiilor dure aflate în vigoare.

Guvernul din Finlanda a retras o propunere de introducere a unor interdicţii de ieşire din casă în mai multe oraşe în încercarea de a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, a declarat miercuri premierul Sanna Marin, potrivit Reuters.

Decizia vine după un anunţ al unei Comisii Constituţionale conform căreia propunerea este prea vagă şi nu respectă legea fundamentală.

Săptămâna trecută, guvernul a propus introducerea unui lockdown în cinci oraşe, inclusiv în capitala Helsinki. Oamenii nu ar mai fi putut ieşi din casă decât din motive stricte, scopul propunerii fiind oprirea înmulţirii infectărilor cu coronavirus şi a spitalizărilor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei