caine  Hap-dog1-650x448

Dimensiune font:

Boli pe care le poți lua de la animalele de companie

| 14-11-2019 07:32

 Animalele de companie va pot da anumite boli dacă nu aveți grijă de ele

Animalele de companie va pot da anumite boli dacă nu aveți grijă de ele

Este posibil să nu iei gripa de la Bobiță, dar poți să te molipsești de unele boli foarte urâte. Iată ce afecțiuni pot animalele de companie să îți dea și care sunt opțiunile de tratament.

 

 

Nu e cazul să vă panicați sau să vă faceți griji pentru toate bolile de care le suferă animalul dvs. de companie. Dacă păstrați corespunzător igiena, respectați indicațiile veterinarului privind vaccinurile și alte tratamente preventive sau mijloace de protecție pentru animale, dar și pe cele ale medicului dumneavoastră pentru propria protecție, nu veți avea probleme. De la animalele de companie sunt multe boli pe care nu le puteți lua. Dar iată care sunt cele care vă pot fi transmise:

Ciuma

Mușcăturile de purici infectați provoacă ciuma bubonică și septicemică. Dar dacă animalul dvs. de companie are deja ciumă pneumonică, puteți s-o luați din picăturile de salivă pe care le răspândește atunci când strănută. Fiecare tip de boală provoacă febră și frisoane sau dureri de cap, printre alte simptome. Pot fi fatale dacă nu sunt tratate cu antibiotice. Pentru a preveni acest lucru, țineți animalele de companie departe de rozătoare și fără purici, iar medicii veterinari vă pot recomanda ce să faceți.

Viermi

Ouăle de Ancylostoma duodenale, un vierme nematod parazit care trăiește în intestinul subțire al gazdelor, este excretat prin fecalele unui animal de companie infectat (adesea un cățeluș sau pisoi). Supraviețuiesc în murdărie și se transformă în larve. Acestea intră în corpul omenesc prin piele - dacă mergi prin mizerie desculț, de exemplu. Acest tip de vierme (Hookworm, în engleză) nu este de obicei periculos. Ar trebui să treacă de la sine, dar picioarele sau tălpile pot prezenta mâncărime și linii roșii pentru câteva săptămâni. Spuneți medicului dumneavoastră dacă observați aceste simptome sau dacă aveți dureri de stomac sau diaree.

Turbarea (rabia)

Animalele infectate transmit acest virus prin saliva lor atunci când vă mușcă. Ar putea fi un raton, o vulpe, un lup sau un animal de companie căruia nu i-au fost făcute vaccinurile contra rabiei. Puteți să vă simțiți rău și febril la început. Ulterior, s-ar putea să fiți nervos, confuz și incapabil să dormiți. Spălați orice mușcătură cu apă și săpun pentru a vă proteja împotriva virusului. Consultați medicul cât mai curând posibil atnci când sunteți mușcat de un animal. Rabia poate ucide în câteva zile dacă nu primiți medicamentele potrivite.

Toxoplasmoza

Pisicile care au acest parazit îl răspândesc prin fecale. Așa că curățați des locul unde își fac nevoile și spălați-vă mâinile bine după aceea. Dacă sunteți sănătos, vă puteți infecta și să nu faceți boala. Dar poate provoca probleme gravidelor sau celor care au un sistem imunitar slab. Simptomele includ durerile musculare, febra și ochii roșii, încețoșați. În mare parte din cazuri, starea de sănătate a oamenilor se îmbunătățește fără tratament, dar în cazuri grave, medicul vă poate recomanda medicamente.

Boala zgârieturii de pisică (CSD)

Pisica vă poate da această infecție bacteriană cu o zgârietură, o mușcătură sau dacă vă linge o rană deschisă. Zona poate fi roșie și umflată, cu plăgi pline de puroi. S-ar putea să aveți febră și dureri de cap. De obicei dispare de la sine, dar ați putea avea nevoie de antibiotice. Pentru a evita zgârieturile, tăiați unghiile pisicii și nu vă jucați dur cu ea. Tratamentele contra puricilor pot preveni infectarea pisicii cu bacteriile care provoacă CSD. Spălați orice mușcături sau zgârietură imediat cu apă și săpun.

Tenia

Este rar ca oamenii să ia o tenie de la animale, dar se poate întâmpla. În mod obișnuit, animalul înghite o purece infectat și apoi voi înghițiți un purece care v-a mușcat animalul de companie. Se întâmplă mai ales copiilor. Puteți observa bucăți de tenie, fiecare bucată cu dimensiunea unui bob de orez, în fecalele animalului dvs. de companie. Curelele contra puricilor și pastilele speciale pentru așa ceva vă pot proteja animalele. Deși unii viermi sunt înfricoșători ca lungime - aproape 3 metri - nu sunt de obicei periculoși. De asemenea, sunt ușor de tratat, spun experții de la MedicineNet.com

Pecingine

Câinii, pisicile, porcii, caii și alte animale pot transmite această ciupercă dacă sunt infectați și îi atingeți. Animalele adulte pot să nu prezinte simptome, dar pisicile și cățelușii au adesea părul uscat și petele chele. Oamenii au erupții roșii, cu mâncărime, în formă de inel, pe stratul superior al pielii. Păstrați-vă pe dvs., animalul dvs. de companie și zona de locuit curată pentru a evita infecția. Cremele, spray-urile și pastilele antifungice vă pot scăpa de el, deși uneori poate să reapară.

Salmonella

Animalele care poartă această bacterie (șopârlele, șerpii, păsările, hamsterii, caprele, câinii și pisicile) pot părea normale și sănătoase. Însă v-ați putea îmbolnăvi dacă nu vă spălați pe mâini după ce le manevrați mâncarea sau ceva din zona lor de locuit, cum ar fi așternutul, recipientele cu apă, gardurile, etc. Puteți avea febră, diaree, greață, vărsături și dureri de stomac. De obicei, va dispărea de la sine în câteva zile, dar unii oameni ar putea necesita internare în spital.

Psitacoza

Este o boală infecțioasă cauzată de Chlamydia psittaci, o bacterie care contaminează cel mai adesea păsările. Acestea transmit infecția la animale de companie, cum ar fi cocoșii și papagalii, sau păsările din fermă, cum ar fi puii și curcanii, care pot avea bacteriile în urină și fecale, dar și în salivă. Aceasta se usucă și formează particule mici de praf care vă pot infecta dacă le respirați. Puteți lua bacteria, de asemenea, dacă o pasăre vă mușcă (curcanii și cocoșii fac asta, uneori). Este posibil să aveți febră, frisoane, dureri de cap și o tuse uscată, care duce uneori la o infecție pulmonară gravă. Medicul dumneavoastră vă va prescrie antibiotice pentru a ucide bacteriile.

Boala Lyme

Pisicile și câinii nu vă pot da direct boala Lyme, dar pot transporta căpușe infectate cu bacteriile care provoacă boala. Curelele sau medicamentele pot ține căpușele la distanță de animalele de companie. Nu este întotdeauna ușor de observat dacă aveți boala. O erupție rotundă în formă rotundă este simptomul sigur, dar nu toată lumea o prezintă. De asemenea, s-ar putea să aveți dureri de cap, dureri articulare și amețeli. Dacă tratați boala Lyme din timp, antibioticele potrivite ar trebui să conducă la o recuperare completă. Atenție, căpușele puteți să luați și din iarba care crește în zonele umede.

Febră reperată de munte stâncoasă (RMSF)

Câinii cărora le place să alerge în perie pot aduce acasă o căpușă infectată și vă pot trece. Este posibil să observați simptome asemănătoare gripei: dureri musculare, frisoane și febră. De multe ori începe o erupție cutanată la încheieturile și gleznele și se întinde de acolo. Dacă vedeți acest lucru, adresați-vă medicului dvs. în câteva zile și primiți câteva antibiotice. Dacă nu îl tratați, RMSF vă poate inflama plămânii, inima și creierul și poate duce la insuficiență renală și moarte.

Campylobacter

Câinii sau pisicile infectate răspândesc această bacterie gram negativă prin fecale. Simptomele, dacă le aveți, includ diaree cu sânge, greață, dureri de stomac și febră. Este posibil ca medicul să vă administreze antibiotice dacă aveți un sistem imunitar slab sau dacă infecția se răspândește în fluxul sanguin.

Giardia

Acest parazit călătorește în fecale. Este rar, dar animalul dvs. de companie vă poate da și așa ceva. Este posibil să aveți diaree, greață, vărsături sau niciun simptom. De obicei, dispare de la sine, dar unele cazuri pot necesita medicamente. Pentru a vă menține animalele de companie fără paraziți, țineți-le cu vaccinurile făcute la zi, protejați-le de purici și căpușe, spălați-le des și aveți grijă cum și unde aruncați fecalele lor.

Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA)

 

Oamenii se molipsesc de obicei această bacterie rezistentă la antibiotice, dar animalele de companie se pot infecta sau pot deveni purtători și ele. Un animal de companie poate răspândi MRSA printr-o infecție a pielii sau o plăgă. Așa că păstrați lucrurile curate în timp ce vă tratați animalul de companie și țineți-l departe de oricine a avut recent o intervenție chirurgicală sau are un sistem imunitar slab. Dacă luați bacteria, veți observa că faceți imediat infecții ale pielii precum coșuri sau vezicule dureroase, pline de puroi. Cazurile grave pot duce la pneumonie și infecții în sânge sau ale articulațiilor. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu medicul veterinar dacă dumneavoastră sau animalul dvs. de companie prezintă simptome. Tratamentele medicamentoase sunt necesare.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Doua persoane au ajuns la spital in urma unei deratizari intr-un bloc din Suceava
07/12/2019 12:49

 Doua persoane, sot si sotie, au ajuns la spital dupa ce in blocul in care locuiesc s-a facut deratizare. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceavaa transmis ca cele doua persoane au sustinut ca ...

Imbatranirea nu se petrece intr-un ritm constant, ci in salturi, cu varfuri la 34, 60 si 78 de ani - studiu
07/12/2019 09:10

 Prin analiza unor proteine specifice din plasma sanguina s-ar putea afla informatii importante referitoare la starea de sanatate a unei persoane si la ritmul de imbatranire al acesteia, conform unui studi ...

Medicul Astărăstoae, achitat după 8 ani: A fost un orgoliu al DNA să demonstreze că ei sunt Dumnezeu pe pământ!
07/12/2019 08:41

 Fostul rector al UMF Iasi, medicul Vasile Astărăstoae,  a oferit un interviu pentru Antena 3, după 8 ani de procese in urma cărora a fost achitat de judecători. 'Dintr-o dată nu a mai ap ...

Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care
07/12/2019 08:00

Gelatina - Cel mai eficient leac impotriva durerilor de articulatii(Leacuri&Sfaturi Despre Sănătate)  

 

Un cunoscut medic face ACUZAȚII EXPLOZIVE: De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiți doctori ocolesc bolnavii
07/12/2019 07:47

Un medic de la Spitalul „Nicolae Malaxa” din Capitală a scris, pe Facebook, faptul că de cand s-au mărit „aiurea” salariile „in scop electoral”, anumiti doctori nu mai vor ...

Ce este Aronia ”Fructul cosmonauților” și care sunt beneficiile acestuia
07/12/2019 06:36

  Ce este Aronia ”Fructul cosmonautilor” si care sunt beneficiile acestuia   Aronia face parte din familia Rosaceae, iar in popor a primit denumirea de scoruş negru. Aronia a fost in ...

Caravana „Alege 2! Ascultă-ţi plamânii!” poposeşte la Iaşi
06/12/2019 18:29

* cancerul pulmonar rămane principala cauză de deces prin cancer * rata de supravieţuire la 5 ani pentru cancerul pulmonar este de aproximativ 20% * asta inseamnă că, dintr-un total de 100 de pacienţi, do ...

Util: Drogeria LaraFarm din Egros Iasi va invita la promotii!
06/12/2019 16:51

 Lara Farm are grijă de sănătatea ta si a familiei tale si in punctul de lucru din Egros Iasi! Te asteptăm la Egros Iasi, Standul M19, unde iti punem la dispozitie o gamă variată de produse la cel ...

Corpul, o ‘maşină’ care trebuie băgată periodic în ‘service’: Opt analize care trebuie făcute periodic
06/12/2019 16:14

Ca sa previi anumite afectiuni, este mai mult decat indicat sa faci periodic analize medicale, cum ar fi testele de sange, de vedere. O data la 6 luni ar fi bine sa faci un control stomatologic si nu ezita sa t ...

Legătura strânsă între încălzirea globală și înmulțirea nașterilor premature
06/12/2019 15:57

Vremea caldă nu este doar inconfortabilă pentru femeile insărcinate dar este si periculoasă, dat fiindcă poate provoca nasteri premature. O nouă cercetare publicată in Nature Climate Change relevă că ...