Cand incepe bebe sa manance carne?

default

Dimensiune font:

| 13-10-2012 23:00

Momentul in care incepem sa diversificam alimentatia bebelusilor reprezinta startul pentru noi obiceiuri alimentare ce vor influenta dezvoltarea organisumului pentru toata viata. Se stie cu exactitate ca primele 4-6 luni sunt dominate de alimentatia cu lactate, de preferat fiind laptele matern. Acesta  aduce toate elementele nutritive si energetice  necesare cresterii si dezvoltarii bebelusului.

 

Mai mult, intervenind prea devreme, suprasolicitam functiile digestive ale bebelusilor si se pot creea astfel dezechilibre grave. Inainte de varsta mai sus amintita, deglutitia pentru solide nu este maturizata si pozitia insasi a corpului si capului poate predispune la accidente.

 

Va puteti ghida inainte de inceperea alimentatiei solide daca sugarul are urmatoarele achizitii:
• Isi tine capul si se sprijina destul de bine atunci cand sta in fundulet
• Urmareste cu ochii alimentele
• Deschide gurita cand vede ca se apropie mancarea
• Isi misca buza de jos atunci cand indepartati lingurita din gurita
• Poate sa impinga alimentele din lingurita pana in spatele gurii pentru a fi inghitite

 

In trecut, indicatia de introducere a alimentelor bazate pe carne era in jurul varstei de 7-8 luni, in functie de toleranta si complianta micutilor. Astazi, mizam pe scaderea acestui interval tocmai datorita unor beneficii de necontestat observate de-a lungul timpului. Dupa varsta de 6 luni rezervele de fier si zinc ale organismului incep sa scada si laptele numai face fata noilor necesitati metabolice. Micro si macronutrientii din carne vin si suplimenteaza golurile nutritive din alimentatie si de aici recomandarea de a incepe administrarea de carne inca foarte devreme, aproape de 6 luni.

 

Aproximativ 90% dintre sugarii cu varsta de 10 luni au deficit de fier si zinc; aceste doua elemente, cu rol foarte important in dezvoltarea organismului, trebuie adusi din alimentative pentru a fi asimilati. Carnea este o sursa importanta si cam singura in acest sens.
Initial s-au introdus pe scara larga cerealele fortifiate cu fier, insa rezultatele nu au fost spectaculoase. La acestea se adauga si un deficient coexistent al zincului in alimentatia vegetala de la inceputul diversificarii. S-a stabilit ca produsele de origine animala satisfac aceste doua cerinte ale organismului in crestere.

 

Carnea reprezinta o sursa bogata de fier si zinc aducand  totodata si un important aport proteic si vitaminic. Cercetatorii in domeniu au pus la cale un studiu pe un numar foarte mare de sugari si pe o perioada intinsa de timp pentru a compara beneficiile si impedimentele unei alimentatii precoce, bazata pe produse din carne. In mare, concluzia consta intr-o mai buna alimentare a organismului cu fier si zinc la copiii care au primit carne inca de la varsta de 6 luni. Anemia feripriva este prevenita astfel cu succes si acesta este cel mai important beneficiu.

 

Se incepe corect prin fierberea a 30 g de carne si mixarea acesteia. Este de dorit sa incepeti fierberea in apa deja incalzita astfel incat formarea unui strat gros la suprafata bucatii de carne sa protejeze de pierderea si dezintegrarea proteinelor.  Sortimentele cele mai indicate sunt cele de pui, curcan sau vita. Specialistii recomanda folosirea materiei prime in stare prospata desi  stim ca si cea congelata isi pastreaza din valoarea nutritiva. Multe mamici nu stiu ce sa faca cu surplusul de la o masa - poate fi acesta pastrat? Puteti diviza cantitatea ramasa in cubulete mici pe care le puteti congela in forme separate asigurandu-va astfel pe viitor o noua masa gata pregatita.

 

Daca bebelusul refuza carnea la inceput, nu renuntati. Lasati un interval liber de cateva saptamani pana incercati din nou acest aliment. Adesea, copiii accepta carnea  mai greu decat alte alimente; textura si gustul sunt foarte diferite. Sugestia este de a mixa carnea si legumele impreuna si apoi oferiti acest piure micutului.
Bazele unui organism sanatos se construiesc printr-o alimentatie sanatoasa. Nu ezitati sa contribuiti la acest fapt inca din primele luni de viata ale micutului bebelus.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei