Care este cel mai bun aliment pentru memorie
Dimensiune font:
Consumul oricarui tip de peste aduce beneficii memoriei, este concluzia unui studiu american recent.
Pentru a avea o memorie buna, este indicat sa consumam saptamanal un file de peste de orice tip, informeaza Daily Mail.
Preparat la cuptor sau la gratar, acesta imbunatateste materia cenusie, indiferent de cat de multi acizi grasi Omega-3 contine.
Pana acum, se stia ca acesti acizi, care se mai gasesc si in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei, sunt sanatosi pentru creier, insa stadiul de fata arata ca orice tip de peste aduce beneficii, nu numai cel gras (somonul).
Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Pittsburg spun ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.
Cercetatorii au analizat alimentatia a 260 de voluntari pe parcursul a zece ani. Oamenii care au consumat peste cel putin o data pe saptamana au avut un nivel mai mare cu 4% in zona responsabila de memorie si cu 14% in regiunea asociata cunoasterii.
De asemenea, in randul consumatorilor de peste erau mai multe persoane cu studii superioare decat in grupul celor care nu mancau frecvent acest aliment.
Specialistii atrag atentia ca pestele nu trebuie prajit, pentru ca acizii benefici se distrug la temperaturi mari.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau