default

Dimensiune font:

Ceașca de sănătate 5 siropuri medicinale ne mențin în formă iarna!

| 28-10-2015 22:12

În anotimpul rece, afecțiunile respiratorii sunt la ordinea zilei, pentru că frigul și poluarea slăbesc rezistenţa organismului, favorizând infecţiile. ”În astfel de situații, totdeauna siropurile medicinale sunt o soluţie foarte bună şi la îndemâna noastră, pentru a scăpa de efectele răcelilor: tuse, răguşeală persistentă şi febră.

Sunt persoane care răcesc foarte ușor, iar imunitatea lor este foarte scăzută. Este bine să știm că zestrea noastră genetică este responsabilă de numai 10% dintre boli și restul depinde de noi. De aceea, Farmacia verde a casei trebuie aprovizionată din timp cu siropuri medicinale, care să trateze eficient afecţiunile respiratorii şi avitaminozele, îndeosebi în anotimpul rece”, ne recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în ” Cartea sănătății tale”. Din lista celor mai eficiente siropuri medicinale fac parte:

Siropul de măceşe: Din fructele acestui arbust se prepară un sirop formidabil pentru efectele terapeutice. Siropul s-a dovedit foarte eficient în stări gripale și în avitaminoze. La prepararea leacului folosim următoarele ingrediente: 100 g fructe uscate de măceşe măcinate (până se obţine o pulbere fină) , 1 kg zahăr, 600 ml apă, sucul unei lămâi şi pastă de propolis, cât un bob de mazăre.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem apa cu pudra de măceşe timp de cinci minute. După aceea, adăugăm zahărul şi continuăm fierberea încă zece minute. Când compoziţia s-a îngroşat, stoarcem sucul unei lămâi şi adăugăm pasta de propolis, amestecând continuu. Adulţilor li se recomandă zilnic câte două linguriţe de sirop, după mesele principale, iar copiilor li se administrează doar câte o linguriţă pe zi, după micul dejun. Siropul se depozitează la rece.

Siropul de hrean tratează răcelile, tusea seacă şi durerile reumatice. Pentru prepararea unui sirop de calitate, folosim 100 g rădăcină rasă de hrean şi 500 g de miere.

Cum se prepară, cum se administrează: Acest sirop nu se fierbe, ci se obţine prin macerarea ingredientelor timp de 12 ore. După macerare, leacul se păstrează în borcane de sticlă. Doza indicată adulţilor este de trei linguri pe zi, iar pentru copii se recomandă doar trei linguriţe.

Siropul de pătlagină

Prin tradiţie, pătlagina se foloseşte ca expectorant, dar şi ca depurativ cu o arie foarte mare de acţiune. Cu sirop de pătlagină se tratează bronşitele cronice, laringitele, traheitele şi astmul bronşic.

Siropul de pătlagină poate fi preparat în casă şi iarna din următoarele ingrediente : 5 linguri de plantă uscată, 500 g zahăr, sucul unei lămâi şi 600 ml apă.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem zahărul cu apa până se formează un sirop gros, de consistenţa smântânii. După aceea, adăugăm sucul unei lămâi şi lăsăm siropul să mai clocotească circa trei minute. Separat, fierbem frunzele de pătlagină în 3oo ml apă, timp de zece minute. Strecurăm decoctul obţinut, îl amestecăm cu siropul de zahăr şi-l lăsăm să mai clocotească cinci minute. Siropul se păstrează în sticluţe închise ermetic, care se depozitează în cămară. Se administrează câte două linguri de trei ori pe zi (adulţilor) şi câte o linguriţă, copiilor.

Siropul de scorţişoară, renumit pentru efectele rapide şi pentru aromă, tratează răcelile, febra, tusea şi artrozele. La prepararea acestui remediu excelent folosim : 500g miere polifloră, 700 ml apă plată şi 2 linguri de scorţişoară.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem apa cu scorţişoara timp de cinci minute, adăugăm mierea şi lăsăm să mai fiarbă încă trei minute. Doza indicată adulţilor este de trei linguri pe zi, iar pentru copii, de două linguriţe.

Siropul de ridiche neagră este un remediu foarte eficient care combate tusea persistentă. Pentru preparare, folosim 1 ridiche neagră mare, 4 linguriţe de zahăr şi 2 linguriţe de miere.

Cum se prepară, cum se administrează: Este un leac care se prepară foarte repede :Tăiem o ridiche mare în două jumătăți. Din fiecare jumătate scobim trei-patru linguriţe de miez, iar în spaţiul gol turnăm câte două linguriţe de zahăr şi una de miere. Lăsăm cele două jumătăţi de ridiche umplute cu zahăr şi cu miere să se macereze timp de 12 ore. După acest interval, se consumă sucul obţinut după macerare : pentru adulţi, doza indicată este de trei linguri de concentrat pe zi, iar pentru copii, de trei linguriţe.

Siropul din muguri de brad este o „vedetă” în categoria acestor tonice, fiind indicat persoanelor cu probleme respiratorii cronice.

Este remarcabil efectul acestui remediu în viroze, însoţite de tuse persistentă. Pentru preparare, folosim 1 kg de muguri de brad uscaţi, 2l de apă, 1 kg de zahăr şi sucul unei lămâi.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem mugurii de brad uscaţi în apă, până când aceştia se înmoaie. După aceea, lăsăm decoctul obţinut la macerat împreună cu mugurii, timp de 24 de ore. În următoarea etapă, strecurăm acest decoct concentrat, storcând şi mugurii foarte bine. La un litru de lichid adăugăm un kg de zahăr. Punem siropul să fiarbă la foc potrivit şi amestecăm foarte bine, până când acesta se îngroaşe. Când este gata, adăugăm sucul unei lămâi, amestecăm bine compoziţia cu o lingură de lemn şi lăsăm siropul să se mai răcească. Turnăm siropul (călduţ) în sticle pe care le închidem ermetic şi le depozităm la rece. Siropul se consumă amestecat cu ceai: câte două linguriţe de trei ori pe zi. 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Avem 124 de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, in ultimele 24 de ore: Situatia pe judete
31/05/2020 13:47

 In ultimele 24 de ore, in Romania s-au inregistrat 124 de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, mai putine decat au fost raportate in ziua precedenta (151). Potrivit informatiilor remise de G ...

Cum a reușit o țară cu 95 de milioane de locuitori să înregistreze numai 328 de cazuri de COVID-19 și 0 morți
31/05/2020 10:40

La nivel global s-au inregistrat peste 6 milioane de cazuri de COVID-19, insă in Vietnam au fost depistate numai 328, dintre care 279 de pacienti s-au vindecat.   Chiar dacă are o populatie de 95.54 ...

Peste 6 milioane de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus in lume
31/05/2020 10:36

 Mai mult de 6 milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate oficial in lume, dintre care o treime in Europa si Statele Unite, potrivit unui bilant realizat, sambata, de AFP din surse ofici ...

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta
30/05/2020 07:45

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta       Planta anuala, cu flori de culoare galbena, care creste pe orice fel de teren bogat in umiditate. In scop fitoterapeutic se exploat ...

Scapam lumea de coronavirus sau de foamete?alegeti!  http://clahar.eu/
29/05/2020 17:33

 Traim vremea cand masca chirurgicala a devenit cel mai vandut obiect vestimentar, economia are picioare de lut si oamenii capata paloarea deprimarii din cauza nesigurantei.viitorul vine sigur, dar nimeni ...

Guvernul a decis noi măsuri pentru bolnavi, după relaxarea din 1 iunie
29/05/2020 16:33

Guvernul a decis noi măsuri pentru acordarea si decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale in spitale si policlinici, cu cardul de sănătate, după relaxarea restrictiilor di ...

Avem 191 de cazuri noi de coronavirus: Ne apropiem de 19.000 de imbolnaviri
29/05/2020 14:00

 Am ajuns la 18.982 de cazuri de COVID-19 in Romania, anunta, vineri la amiaza, Grupul de Comunicare Strategica (GCS). In ultimele 24 de ore, au fost confirmate 191 de noi cazuri de imbolnavire. Dint ...

De ce este oul atât de sănătos și cum îl consumăm pentru a aduce beneficii organismului
27/05/2020 11:19

Dacă v-ati intrebat de ce specialistii recomandă mai mereu să consumăm ouă, răspunsul este pentru că au nenumărate beneficii pentru organism. Medicul Daniel Stan explică de ce sunt sănătoase ouă ...

Cinci simptome rare de coronavirus: De la ”degetul Covid” la furnicături
27/05/2020 06:30

 Organizatia Mondială a Sănătătii a pus pe o listă cele mai intalnite simptome ale Covid-19: fiind febră, oboseală si tuse seacă. De asemenea, sunt trecute secretiile nazale, durerile in gat, nasul ...

Cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai puțin expuși la infecția cu coronavirus
26/05/2020 13:48

 Desi in mod normal sunt afectati de boli respiratorii, cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai putin expusi la infectia cu SARV-COV2, anuntă Societatea Mondială de Alergologie. Medicii au ...