default

Dimensiune font:

Ceașca de sănătate 5 siropuri medicinale ne mențin în formă iarna!

| 28-10-2015 22:12

În anotimpul rece, afecțiunile respiratorii sunt la ordinea zilei, pentru că frigul și poluarea slăbesc rezistenţa organismului, favorizând infecţiile. ”În astfel de situații, totdeauna siropurile medicinale sunt o soluţie foarte bună şi la îndemâna noastră, pentru a scăpa de efectele răcelilor: tuse, răguşeală persistentă şi febră.

Sunt persoane care răcesc foarte ușor, iar imunitatea lor este foarte scăzută. Este bine să știm că zestrea noastră genetică este responsabilă de numai 10% dintre boli și restul depinde de noi. De aceea, Farmacia verde a casei trebuie aprovizionată din timp cu siropuri medicinale, care să trateze eficient afecţiunile respiratorii şi avitaminozele, îndeosebi în anotimpul rece”, ne recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în ” Cartea sănătății tale”. Din lista celor mai eficiente siropuri medicinale fac parte:

Siropul de măceşe: Din fructele acestui arbust se prepară un sirop formidabil pentru efectele terapeutice. Siropul s-a dovedit foarte eficient în stări gripale și în avitaminoze. La prepararea leacului folosim următoarele ingrediente: 100 g fructe uscate de măceşe măcinate (până se obţine o pulbere fină) , 1 kg zahăr, 600 ml apă, sucul unei lămâi şi pastă de propolis, cât un bob de mazăre.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem apa cu pudra de măceşe timp de cinci minute. După aceea, adăugăm zahărul şi continuăm fierberea încă zece minute. Când compoziţia s-a îngroşat, stoarcem sucul unei lămâi şi adăugăm pasta de propolis, amestecând continuu. Adulţilor li se recomandă zilnic câte două linguriţe de sirop, după mesele principale, iar copiilor li se administrează doar câte o linguriţă pe zi, după micul dejun. Siropul se depozitează la rece.

Siropul de hrean tratează răcelile, tusea seacă şi durerile reumatice. Pentru prepararea unui sirop de calitate, folosim 100 g rădăcină rasă de hrean şi 500 g de miere.

Cum se prepară, cum se administrează: Acest sirop nu se fierbe, ci se obţine prin macerarea ingredientelor timp de 12 ore. După macerare, leacul se păstrează în borcane de sticlă. Doza indicată adulţilor este de trei linguri pe zi, iar pentru copii se recomandă doar trei linguriţe.

Siropul de pătlagină

Prin tradiţie, pătlagina se foloseşte ca expectorant, dar şi ca depurativ cu o arie foarte mare de acţiune. Cu sirop de pătlagină se tratează bronşitele cronice, laringitele, traheitele şi astmul bronşic.

Siropul de pătlagină poate fi preparat în casă şi iarna din următoarele ingrediente : 5 linguri de plantă uscată, 500 g zahăr, sucul unei lămâi şi 600 ml apă.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem zahărul cu apa până se formează un sirop gros, de consistenţa smântânii. După aceea, adăugăm sucul unei lămâi şi lăsăm siropul să mai clocotească circa trei minute. Separat, fierbem frunzele de pătlagină în 3oo ml apă, timp de zece minute. Strecurăm decoctul obţinut, îl amestecăm cu siropul de zahăr şi-l lăsăm să mai clocotească cinci minute. Siropul se păstrează în sticluţe închise ermetic, care se depozitează în cămară. Se administrează câte două linguri de trei ori pe zi (adulţilor) şi câte o linguriţă, copiilor.

Siropul de scorţişoară, renumit pentru efectele rapide şi pentru aromă, tratează răcelile, febra, tusea şi artrozele. La prepararea acestui remediu excelent folosim : 500g miere polifloră, 700 ml apă plată şi 2 linguri de scorţişoară.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem apa cu scorţişoara timp de cinci minute, adăugăm mierea şi lăsăm să mai fiarbă încă trei minute. Doza indicată adulţilor este de trei linguri pe zi, iar pentru copii, de două linguriţe.

Siropul de ridiche neagră este un remediu foarte eficient care combate tusea persistentă. Pentru preparare, folosim 1 ridiche neagră mare, 4 linguriţe de zahăr şi 2 linguriţe de miere.

Cum se prepară, cum se administrează: Este un leac care se prepară foarte repede :Tăiem o ridiche mare în două jumătăți. Din fiecare jumătate scobim trei-patru linguriţe de miez, iar în spaţiul gol turnăm câte două linguriţe de zahăr şi una de miere. Lăsăm cele două jumătăţi de ridiche umplute cu zahăr şi cu miere să se macereze timp de 12 ore. După acest interval, se consumă sucul obţinut după macerare : pentru adulţi, doza indicată este de trei linguri de concentrat pe zi, iar pentru copii, de trei linguriţe.

Siropul din muguri de brad este o „vedetă” în categoria acestor tonice, fiind indicat persoanelor cu probleme respiratorii cronice.

Este remarcabil efectul acestui remediu în viroze, însoţite de tuse persistentă. Pentru preparare, folosim 1 kg de muguri de brad uscaţi, 2l de apă, 1 kg de zahăr şi sucul unei lămâi.

Cum se prepară, cum se administrează: Fierbem mugurii de brad uscaţi în apă, până când aceştia se înmoaie. După aceea, lăsăm decoctul obţinut la macerat împreună cu mugurii, timp de 24 de ore. În următoarea etapă, strecurăm acest decoct concentrat, storcând şi mugurii foarte bine. La un litru de lichid adăugăm un kg de zahăr. Punem siropul să fiarbă la foc potrivit şi amestecăm foarte bine, până când acesta se îngroaşe. Când este gata, adăugăm sucul unei lămâi, amestecăm bine compoziţia cu o lingură de lemn şi lăsăm siropul să se mai răcească. Turnăm siropul (călduţ) în sticle pe care le închidem ermetic şi le depozităm la rece. Siropul se consumă amestecat cu ceai: câte două linguriţe de trei ori pe zi. 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Cresterea in greutate in prima jumatate a vietii e asociata cu decesul prematur
18/10/2019 18:31

 Specialistii au descoperit ca persoanele care au devenit obeze intre 25 si aproximativ 47 de ani prezentau un risc mai mare cu 22% de deces prematur si cu 49% mai ridicat de a muri ca urmare a unor boli d ...

100 de angajați Antibiotice au exersat manevre de prim ajutor
18/10/2019 18:10

  Pentru al doilea an consecutiv Antibiotice a organizat, cu prilejul Zilei Mondiale a Repornirii Inimii, cursuri de prim ajutor pentru angajatii săi. Astfel, in cadrul campaniei „Fiecare dintre n ...

Unui barbat i-au disparut papilele gustative. De la ce a pornit totul si care a fost in final diagnosticul
18/10/2019 16:18

  Arata asa pentru ca nu mai avea deloc papile gustative, aveau sa descopere medicii de la Universitatea Nationala din Singapore, unde a ajuns acest caz, arata Live Science. Din fericire, insa, cauza nu ...

O noua metoda pentru diagnosticarea artritei. Pe cat de simpla, pe atat de eficienta
18/10/2019 14:16

Practic, tot ce au de facut medicii este sa lipeasca un microfon de genunchii pacientului banuit ca ar suferi de artrita, pentru a capta sunetele de inalta frecventa, asociate cu aceasta boala, arata BBC. Aces ...

 

O noua metoda pentru diagnosticarea artritei. Pe cat de simpla, pe atat de eficienta
18/10/2019 10:11

 Tehnologia folosita de ingineri pentru a depista podurile care se fisureaza ar putea fi utilizata si pentru gasi genunchii suferinzi de artrita, arata un nou studiu. Practic, tot ce au de facut medicii ...

De ce devii roșu la față după câteva pahare de alcool
17/10/2019 20:27

Dacă te aprinzi tot la fată si devii rosu ca un rac atunci cand consumi alcool, ar trebui să-ti faci griji in această prinvită. Asta pentru că specialistii spun că ar putea fi vorba despre o boală. S ...

De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji
17/10/2019 10:01

    De ce să nu sărezi carnea inainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama. Pentru o friptură bună si gustoasă, trebuie să tii cont de acest sfat. Nu săra carnea inainte de a o prăji! I ...

Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care
17/10/2019 09:00

Gelatina - Cel mai eficient leac impotriva durerilor de articulatii(Leacuri&Sfaturi Despre Sănătate)  

S-a mai descoperit un efect al ceaiului: Actioneaza direct asupra creierului
16/10/2019 08:44

 Savuram ceai de mii de ani si se crede ca primii care l-au baut pentru calitatile sale medicinale au fost membrii dinastiei Shen Nong din China. Intre timp, ceaiul a ajuns pe intreg mapamondul, gratie cal ...

Unul din patru cetăţeni comunitari suferă de boli reumatice!
14/10/2019 21:33

* in Romania, peste 600.000 de persoane suferă de boli reumatice de tip inflamator, acestea afectand intr-o măsură importantă populaţia activă, tineri şi chiar copii * bolile reumatice şi musculo-schel ...