Cele mai bune alimente in dieta unei femei la 30 de ani
Dimensiune font:
Alimentatia trebuie sa fie adaptata la varsta. Pragul de 30 de ani impune cateva modificari in alimentatie, ca sa-ti pastrezi sanatatea si frumusetea. Iata care sunt cele mai bune alimente in dieta unei femei de 30 de ani:
1. Pestele
Nu are voie sa lipseasca din dieta si mai ales pestele gras. Acesta contine substante pe care daca le consumi constant vei reduce riscul afectiunilor articulare. Acestea apar dupa 45 de ani, dar primele modificari care duc la declansarea bolii se instaleaza in jurul varstei de 30 de ani, scrie Womens Health.
Ideal este sa consumi 200 de grame de peste deapa rece pe saptamana. Acesta aduce mai mult de un gram de omega 3 care o sa-ti pastreze articulatiile sanatoase. Omega 3 previne inflamatiile si reduce afectiunile degenerative ale acestora.
2. Fasole boabe si legumele verzi
Te ajuta sa ai o piele frumoasa si tanara. Fasolea boabe este foarte bogata in antioxidanti care actioneaza mai ales asupra tesuturilor de colagen afectate de razele soarelui, poluare si alte noxe. Le fel de utile sunt si legumele verzi: broccoli, sparanghelul, dar si vinetele, ceapa, telina si spanacul.
3. Fructele in coaja tare
Nucile, alunele, alunele de padure si migdalele, dar si fisticul si semintele de susan, dovleac si floarea soarelui (crude), nu trebuie sa lipseasca din dieta femeilor de 30 de ani. Acestea aduc antioxidanti, vitamina E si sustin sistemul imunitar. Toate acestea au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare si de a reduce depozitele degrasimi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa mananci o mana de seminte si fructe uleioase zilnic. Nu uita de semintele de in!
4. Lactatele
Proteinele stau la baza structurii celulare. Pielea si muschii au nevoie de proteine. Surse foarte bune de proteine o reprezinta lacatatele care trebuie incluse in dieta zilnica, practic la fiecare masa.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau