virus   88900

Dimensiune font:

China prognozează că epidemia de coronavirus se va încheia în aprilie, dar unii experți nu sunt așa optimiști / Înalt oficial OMS: În restul lumii, epidemia este doar la început / HARTA INTERACTIVĂ a

| 05-03-2020 23:45

 China a raportat miercuri cel mai redus bilanț zilnic de noi cazuri de coronavirus de după sfârșitul lunii ianuarie, dând greutate predicțiilor făcute de unii specialiști chinezi, că epidemia ar putea fi încheiată până în luna aprilie, transmite Reuters. Piețele financiare au fost influențate pozitiv de aceste aprecieri, dar alți experți internaționali rămân îngrijorați de răspândirea virusului care a ucis peste 1.100 de oameni, spunând că optimismul ar putea fi prematur.

Cele mai importante informații de miercuri, LIVETEXT pe HotNews.ro:


16.41 O femeie din Rusia a sărit de la geamul unui spital pentru a scăpa de carantină, iar alta a evadat dezafectând o încuietoare electronică. Cele două femei ținute în carantină de teamă că ar avea coronavirus, spun că au fugit pentru că doctorii erau necooperanți, iar ele erau ținute în condiții grele. Rusia, unde au fost confirmate doar două cazuri de coronavirus până acum, a spitalizat sute de persoane întoarse din China ca măsură de precauție.

15.28 Cambodgia a acceptat să primească nava de croazieră cu peste 2.200 de oameni la bord ce a fost refuzată în ultimele două săptămâni de cinci țări ce se temeau că ar putea exista cazuri de coronavirus la bord. Nava va ajunge în Cambodgia joi, unde pasagerii vor debarca.

15.17 Deși epidemia s-ar putea să-și fi atins apogeul în China, este doar la început în restul lumii și probabil se va extinde, a declarat un înalt expert la nivel mondial. Dan Fisher, președintele Rețelei de Alertă și Răspuns la Epidemii Globale, parte a Organizației Mondiale a Sănătății, spune că virusul se ”răspândește în locuri unde este început de epidemie”. În Singapore, a exemplificat el, este doar începutul epidemiei.

14.18 Formula 1: MP al Chinei, amânat din cauza coronavirusului

13.48 Un angajat de la secția de urgență a unui spital britanic a tratat pacienți timp de două înainte să fie diagnosticat cu coronavirus. Angajatul spitalului din Worthing, unul dintre cei 8 britanici testați pozitiv cu coronavirus, a lucrat cu ”un număr mic de pacienți” pe 4 și 5 februarie.

13:17 China: Un maratonist blocat în casă a alergat 50 de kilometri în jurul mesei din sufragerie. Cât a durat ”cursa”

11.55 Un deținut de 31 de ani din Marea Britanie, extrădat din Thailanda în ianuarie, ar fi infectat cu coronavirus. Deținutul a leșinat în celula sa din închisoarea Bullingdon și a fost dus la spital. Alți doi deținuți sunt testați de medici, iar închisoarea este în stare de izolare.

11.09 Peste 2.000 de pasageri și membri ai echipajului sunt blocați pe o navă de croazieră ce rămâne fără provizii după ce Thailanda a devenit a cincea țară ce refuză să-i permită intrarea în porturi. MS Westerdam stă la ancoră în Golful Thailandei și nu are unde să tragă la mal după ce a fost refuzată de Japonia, Taiwan, FIlipine, Guam (teritoriu SUA din Pacific) și, acum, Thailanda, deși niciun caz de virus nu a fost consemnat la bord. Există temeri că nava începe să rămână fără provizii în timp ce caută un port care să o primească.

 
09.41 Indonezia respinge speculațiile că ar permite coronavirusului să existe în țară fără a fi raportat. Ministrul sănătății, Terawan Agus Putranto, spune că informațiile sunt ”insultătoare”. ”Sperăm că nu va exista niciun caz și vom continua să ne rugăm, dar vom rămâne vigilenți la cel mai înalt nivel”.

09.19 Un tânăr din Reșița, suspect de coronavirus. El este asistent medical în Germania și ar fi îngrijit o familie infectată

08.47 Iran: Un ziar de stat scrie că o femeie a murit din cauza coronavirusului, dar ministerul sănătății susține că nu există cazuri în țară

 
HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de pe glob:
 

------
Cel mai important consilier medical privind epidemia din China, Zhong Nanshan, a declarat că numărul de cazuri noi scade în unele provincii, el prognozând că epidemia își va atinge punctul maxim luna aceasta: ”Sper ca epidemia să se termine cândva în luna aprilie”.

Trebuie menționat, însă, că o prognoză anterioară a acestuia privind punctul de maxim al epidemiei s-a dovedit prematură.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul total de infecții din China a ajuns la 44.653, marți fiind consemnate 2.015 cazuri noi. Acesta este cel mai mic bilanț zilnic de după 30 ianuarie. Numărul deceselor din China continentală a urcat marți cu 97, până la 1.113.

Deși unii oficiali chinezi spun că situația este sub control, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că epidemia ar putea fi o amenințare mai mare decât terorismul. Lumea trebuie ”să se trezească și să considere acest virus drept inamicul public numărul unu”, a declarat marți șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că primul vaccin va apărea abia peste 18 luni.

Întrebat despre prognoza lui Zhong, cel mai înalt funcționar medical din Australia, Brendan Murphy, a declarat: ”Cred că e mult prea devreme pentru a spune așa ceva”.

”Trebuie să urmărim statisticile cu multă atenție în următoarele săptămâni înainte să facem previziuni”, a spus acesta, lăudând ”eforturile herculeene” ale Chinei pentru limitarea extinderii epidemiei.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
INTERACTIV Tabloul infecțiilor cu COVID-19 din toate județe României: Cum arată media cazurilor noi în ultimele săptămâni și câte cazuri active mai sunt în țară
03/06/2020 09:05

 Numărul de cazuri active de infectati cu coronavirus in Romania a scăzut si se apropie de jumătate fată de cum arăta situatia inainte de ridicarea stării de urgentă, la inceputul lunii mai. Număru ...

CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
02/06/2020 17:04

Guvernul Republicii Democratice Congo a declarat luni un nou focar de Ebola la Mbandaka, (nord-vestul ţări), in timp ce o epidemie de această boală face in continuare ravagii in nord-estul ţării „ ...

Marar – tratamente naturiste marar
01/06/2020 14:13

Marar – tratamente naturiste marar   Denumire stiintifica marar: Anethum graveolens Fam. Umbelifere Denumire populara marar: crop, chimen, marar, marariu, mărar de grădină, mărar tare, mă ...

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta
30/05/2020 07:45

Mararul, un adevarat doctor din gradina ta       Planta anuala, cu flori de culoare galbena, care creste pe orice fel de teren bogat in umiditate. In scop fitoterapeutic se exploat ...

De ce este oul atât de sănătos și cum îl consumăm pentru a aduce beneficii organismului
27/05/2020 11:19

Dacă v-ati intrebat de ce specialistii recomandă mai mereu să consumăm ouă, răspunsul este pentru că au nenumărate beneficii pentru organism. Medicul Daniel Stan explică de ce sunt sănătoase ouă ...

Cinci simptome rare de coronavirus: De la ”degetul Covid” la furnicături
27/05/2020 06:30

 Organizatia Mondială a Sănătătii a pus pe o listă cele mai intalnite simptome ale Covid-19: fiind febră, oboseală si tuse seacă. De asemenea, sunt trecute secretiile nazale, durerile in gat, nasul ...

Cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai puțin expuși la infecția cu coronavirus
26/05/2020 13:48

 Desi in mod normal sunt afectati de boli respiratorii, cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai putin expusi la infectia cu SARV-COV2, anuntă Societatea Mondială de Alergologie. Medicii au ...

S-a descoperit in ce fel anticonceptionalele afecteaza starea de spirit. Iata de ce apar schimbarile bruste de dispozitie
26/05/2020 08:40

 Femei din toata lumea folosesc anticonceptionalele, chiar stiind ca acestea au o serie de efecte adverse, printre care si schimbarile de dispozitie. Pentru unele, aceste efecte sunt atat de puternice, inc ...

AFINELE medicament si ce trateaza. Efecte impresionante
26/05/2020 08:00

 Desi este vremea vacantelor, a soarelui arzator si a bucuriei ultimei luni de vara, natura se pregateste de... iarna. Cele mai puternice fructe si legume terapeutice apar acum, ca un ajutor oferit tuturo ...

Durerile de spate - de ce apar, cat de grave sunt, cum le tratam
24/05/2020 22:48

 Intense sau usoare, persistente sau pasagere, uneori violente si insuportabile, durerile de spate reprezinta unul dintre principalele motive de prezentare la medic. Ele interfereaza cu performanta la serv ...