Consensul privind noul coronavirus la care au ajuns peste 2.000 de medici și oameni de știință. Ce spun aceștia despre imunitatea de turmă

00000  breaking-46

Dimensiune font:

| 16-10-2020 13:21

 Peste 2.000 de oameni de știință, cercetători și medici au semnat Memorandumul John Snow, un text în care este prezentat consensul comunității științifice, bazat pe dovezi, în privința noului coronavirus și a modului cum trebuie – sau nu trebuie – gestionată această pandemie.

Textul, al cărui nume face referire la unul dintre fondatorii științei epidemiologiei, a fost publicat inițial în prestigioasa revistă medicală The Lancet:

”Sindromul de coronavirus respirator sever acut 2 (SARS-CoV-2) a infectat peste 35 de milioane de oameni la nivel global, peste 1 milion de decese fiind înregistrate de Organizația Mondială a Sănătății până la 12 octombrie 2020.

În condițiile în care al doilea val de COVID-19 afectează Europa, iar iarna se apropie, avem nevoie de comunicarea clară a riscurilor aduse de COVID-19 și a strategiilor eficiente de a le combate. În acest material ne prezentăm consensul, bazat de dovezi științifice, în privința COVID-19.

SARS-CoV-2 se răspândește prin contact (prin picături și aerosoli) și se transmite la distanță prin aerosoli, în special în condiții de ventilație redusă. Infecțiozitatea sa mare, combinată cu sensibilitatea unei populații la un virus la care nu a mai fost expusă, creează condițiile pentru o rapidă răspândire comunitară.

Rata deceselor COVID-19 este de mai multe ori mai mare decât cea a gripei sezoniere, iar infecția poate duce la o boală de lungă durată, inclusiv la oameni tineri și sănătoși.

Este neclar cât de mult durează imunitatea și, la fel ca alte coronavirusuri sezoniere, SARS-CoV-2 este capabil să reinfecteze oamenii care au avut deja boala, dar frecvența re-infectării este necunoscută.

Transmiterea virusului poate fi temperată prin distanțare fizică, folosirea de măști faciale, igiena mâinilor și căilor respiratorii și prin evitarea aglomerărilor de persoane și a spațiilor slab ventilate. Testarea rapidă, anchetele epidemiologice și izolarea sunt și ele decisive în controlul transmiterii. Organizația Mondială a Sănătății a susținut aceste măsuri încă din prima parte a pandemiei.

În faza inițială a pandemiei, multe țări au instituit ”lockdown-uri (restricții pentru populație, inclusiv măsuri de închidere la domiciliu și lucru de acasă) pentru a încetini răspândirea rapidă a virusului.

Acestea au fost esențiale pentru reducerea mortalității, pentru ca serviciile de sănătate să nu fie depășite de situație și pentru a se câștiga timp cu scopul de a pune la punct sisteme de răspuns la pandemie care să oprească transmitere după perioada de lockdown.

Deși lockdown-urile au fost disruptive, afectând substanțial sănătatea mentală și fizică și lovid economia, aceste efecte au fost, adesea, mai rele în țările care nu au fost capabile să folosească răgazul din lockdown și de după acesta pentru a înființa metode eficiente de control al pandemiei.

În absența măsurilor adecvate de gestionare a pandemiei și a impactului asupra societății, aceste țări s-au confruntat cu continuarea restricțiilor.

Acest lucru a dus, în mod evident, la demoralizare și pierderea încrederii.

 

Sosirea celui de-al doilea val și conștientizarea provocărilor ce urmează a dus la renașterea interesului în așa-numita imunitate de turmă, care sugerează permiterea unei epidemii necontrolate, de amploare, în populația cu risc-redus, în același timp protejându-i pe cei vulnerabili.

Susținătorii ideii sugerează că asta va genera o imunitate a întregii populații prin infectarea celor cu risc redus, lucru ce va conduce, în final, la protejarea celor vulnerabili.

Orice strategie de control al pandemiei ce se bazează pe imunitate obținută prin infectarea naturală este defectuoasă.

Transmiterea necontrolată în rândul tinerilor aduce riscul de morbiditate semnificativă și de mortalitate în toată populația. Pe lângă costul uman, așa ceva ar afecta forța de muncă ca întreg și va depăși capacitatea sistemelor de sănătate de a oferi îngrijiri de urgență sau de rutină.

Mai mult, nu există dovezi privind imunitate de lungă durată la SARS0CoV-2 după infectarea naturală, iar transmiterea endemică ce va fi consecința reducerii în timp a imunității va reprezenta un risc pentru populația vulnerabilă pe termen nedefinit.

O asemenea strategie nu va opri pandemia COVID-19, ci va duce la epidemii recurente, așa cum s-a întâmplat cu numeroase boli infecțioase înainte de apariția vaccinării.

De asemenea, va pune o povară inacceptabilă pe economie și pe lucrătorii din sănătate, mulți dintre ei murind din cauza COVID-19 sau suferind traume din cauză că au fost nevoiți să practice medicină de dezastru.

În plus, încă nu înțelegem bine cine sunt cei care vor suferi de forma prelungită a COVID-19. Definirea celor vulnerabili este o chestiune complexă și, chiar dacă îi luăm în considerare doar pe cei care riscă o formă gravă a bolii, proporția persoanelor vulnerabile ajunge și la 30% din populație în unele regiuni.

Izolarea prelungită a mari părți din populație este practic imposibilă și profund lipsită de etică. Dovezile empirice din multe țări arată că nu este fezabil să riști restrângerea focarelor necontrolate la anumite parți din societate.

O asemenea abordare riscă și exacerbarea inegalităților socio-economice și discriminărilor structurale deja evidențiate de pandemie. Eforturile dedicare protejării celor mai vulnerabili sunt esențiale, dar trebuie să fie completate de strategii concentrate pe toate segmentele de populație.

Ne confruntăm, din nou, cu accelerarea rapidă a cazurilor de COVID-19 în mare parte din Europa, SUA și multe alte țări ale lumii.

Este crucial să acționăm urgent și hotărâtor. Măsuri eficiente de stopare și controlare a transmiterii trebuie implementate pe scară largă și trebuie sprijinite prin programe financiare și sociale care încurajează răspunsul comunităților și sunt țintite contra inegalităților care au fost amplificate de pandemie.

Continuarea restricțiilor va fi probabil necesară pe termen scurt, pentru a reduce transmiterea și a rezolva sistemele ineficiente de răspuns la pandemie, pentru a evita viitoare lockdown-uri.

Scopul acestor restricții este de controla infectările cu SARS-CoV-2 la niveluri scăzute prin detectarea rapidă a focarelor și răspuns rapid prin sisteme eficiente și complete de descoperire, testare, urmărire, izolare și sprijin astfel încât viața să se întoarcă aproape de normal fără a fi nevoie de restricții generalizate.

Protejarea economiei este legată inextricabil de controlarea COVID-19. Trebuie să ne protejăm forța de muncă și să evităm incertitudinea pe termen lung.

Japonia, Vietnam și Noua Zeelandă – ca să dăm câteva exemple – au arătat că răspunsurile solide din partea sistemelor de sănătate pot controla transmiterea, permițând întoarcerea la ceva aproape de normal, și mai sunt și alte povești de succes.

Dovezile sunt clare: controlarea răspândirii comunitare a COVID-19 este cea mai bună cale de a ne proteja societățile și economiile până când vaccinuri și tratamente sigure și eficiente vor veni, în lunile următoare.

Nu ne permite distrageri care subminează un răspuns eficient; este esențial să acționăm urgent, pe baza dovezilor științifice”. ”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Transplantul cu fecale ar putea vindeca boli grave. Oamenii de știință cred că ar putea opri îmbătrânirea
01/07/2022 23:36

Oamenii de stiintă doresc să creeze o bancă de fecale. Ei cred că bacteriile sănătoase găsite in scaun oferă un potential mai mare decat sangele din cordonul ombilical. Cercetătorii sugerează că in ...

Veninul de șarpe ar putea opri sângerările
01/07/2022 15:25

Veninul de sarpe ar putea avea proprietăti salvatoare pentru persoanele care suferă de boli ale sangelui. Vipera brună estică este al doilea cel mai mortal sarpe terestru si poate ucide un om in mai putin ...

Cazurile de Covid sunt în creștere în toată lumea
01/07/2022 14:35

Numărul noilor infectări cu coronavirus a crescut cu 18% săptămana trecută, 4,1 milioane fiind raportate global, conform Organizatiei Mondiale a Sănătătii (OMS), citată de Associated Press. Agentia ...

Cimișirul vindecă nodulii și cancerul de ficat
01/07/2022 13:05

Noduli la san, chisturi ovariene, cancer de ficat, de stomac, de piele, de rinichi, vezica urinara sau colon, artrite reumatoide, reumatism cronic… Iata doar cateva dintre afectiunile care isi gasesc ...

De ce să consumăm mierea de Manuka
30/06/2022 18:03

  În intreaga lume există numai putin de 20.000 de tipuri de miere, insă dintre toate acestea una singură prezintă un potential terapeutic nemaiintalnit: mierea de Manuka, cel mai studiat sortim ...

Condimentul care îți ajută vederea. Este la îndemâna oricui, dar toți îl ignoră
30/06/2022 16:45

Multe sunt plantele folosite de sute de ani pentru tratarea anumitor afecţiuni, insă prea puţini sunt cei care ştiu de minunile pe care acestea le fac pentru sănătate. De exemplu, există un aliment in ...

Berberina, leacul miraculos pentru diabet
30/06/2022 16:43

Un studiu recent efectuat la Colegiul Medical din New York demonstrează ceea ce practicienii de medicină Ayurvedica si Orientală stiu deja de multi ani: plantele bogate in berberină sunt medicamente ce prel ...

 Leacul excepțional. Untura de bursuc vindecă pneumonii și TBC
30/06/2022 16:30

  Untura de bursuc este un produs preţios folosit de peste 200 de ani atat in medicina tradiţională, cat şi in cea netradiţională. Efectele miraculoase a acestui produs se explică prin faptul ...

Coronavirus: Creştere accentuată a numărului de contaminări în Franţa
30/06/2022 13:00

Noul val de COVID-19 care se propagă in Franţa, alimentat de noile variante virale, urmează să atingă un varf spre sfarşitul lunii iulie, a declarat joi consilierul ştiinţific principal al Guvernului fr ...

Usturoiul, remediu pentru diabet
30/06/2022 12:45

Usturoiul este considerat un medicament pentru că ajută la reglarea tensiunii arteriale, la reducerea colesterolului, la prevenirea bolilor coronariene si a atacului de cord. De asemenea, este foarte indicat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei