Cum îngrijim implantul dentar pentru a rezista mai mult

default

Dimensiune font:

| 14-04-2016 08:45

Implanturile dentare au o rată de success de 95%, însă doar prin respectarea acestui program de întreţinere, sunt o investiţie sigură în sănătatea şi implicit în calitatea vieţii pacienţilor.

Aici intervine interesul şi grijă purtătorului, deoarece singura modalitate de a oferi implanturilor o durată lungă de viaţă este un program corect de întreţinere.

„Implanturile au nevoie de o îngrijire minuţioasă zilnică, îngrijire ce este asemănătoare în totalitate dinţilor naturali. Chiar dacă implanturile dentare nu sunt afectate de procese carioase, fiind realizate din titan sau alt material biocompatibil, ţesuturile periimplantare sunt mai vulnerabile la invazia microbiană decât cele ale dinţilor naturali. Practic, placă bacteriana se acumulează în jurul implantului dentar că în jurul dintelui natural, cauzând inflamaţii şi infecţii la nivelul gingiei şi a osului. Pentru a evita complicaţiile unor astfel de situaţii este nevoie de un consult periodic, de o şedinţă de profilaxie de 3 ori pe an şi de un program zilnic de igiena orală”, explica dr. Andra Custură, medic stomatolog la clinica Andra Smile.

Controlul periodic

Primul control de rutină se realizează la 30 de zile de la inserţia lucrării protetice pentru a evalua starea gingiei şi a implantului.

Următoarele controalele periodice se stabilesc în funcţie de cazul fiecărui pacient şi diferă de la 4 la 6 luni când se vor verifica cantitatea de placă bacteriana depusă, aspectul ţesuturilor periimplantare şi a lucrării protetice pe implanturi, ocluzia, stabilitatea protezei dentare, a bontului protetic şi a implantului dentar precum şi starea de sănătate generală a pacientului.

Şedinţa de igienizare

Aceasta ar trebui realizată de 3 ori pe an, mai des decât în cazul unei persoane fără implanturi. Respectarea acestor şedinţe salvează timp, efort şi mai ales costuri financiare suplimentare prin evitarea reintervenţiilor complicate. Periajul profesional, detartrajul şi fluorizarea elimina depozitele de tartru din zona subgingivala. La acestea se adăugă procedura de Air-Flow care curăţă în profunzime lucrările dentare.

Igiena orală zilnică

„Acest aspect este de fapt cel mai important dintre toate, iar noii dinţi trebuie întreţinuţi la fel ca şi cei natural, deoarece starea de igienă influenţează în mod direct sănătatea lor şi a ţesuturilor din vecinătate. În acest sens folosirea periuţei dentare şi a celei interdentare, a atei dentare, a duşului bucal şi a apei de gură sunt esenţiale în menţinerea igienei orale sănătoase”, adăugă dr. Andra Custură.

Periajul dentar se realizează obligatoriu dimineaţa şi seară

Folosiţi o periuţă cu perii medii şi o pastă de dinţi cu particule slab abrasive, cu conţinut de substanţe antitartru şi antiplaca. Perierea se face vertical la fel ca la dinţii naturali.

În cazul în care utilizaţi o periuţă dentară electrică, periajul se va face cu mare grijă, pentru a nu răni gingia (citiţi instrucţiunile periuţei electrice). Pentru periaj puteţi folosi orice pastă de dinţi însă, nu este recomandată pasta de dinţi abraziva care ar putea zgâria implanturile.

Periajul interdentar se recomandă după mese

Periuţa interdentara se foloseşte fără pasta de dinţi şi va ajuta să curăţaţi zonele greu accesibile dintre implant şi ceilalţi dinţi sau suprafaţa de sub corpul de punte (în cazul unei punţi dentare).

Aţa dentară se foloseşte obligatoriu seară înainte de periajul dentar. Se recomandă aţa dentară super floss pentru lucrările protetice şi în situaţiile în care există un spaţiu mai mare între implaturi sau implanturi şi dinţi naturali.

Nu în ultimul rând duşul bucal şi apa de gură de două ori pe săptămână contribuie că metoda auxiliară de îngrijire a implanturilor. Duşul bucal îndepărtează resturile alimentare din spaţiile subgingivale proxime implanturilor dentare sau de sub punţi. Folosirea apei de gură antibacteriene şi curăţarea uşoară a limbii cu periuţa de dinţi sunt indicate pentru o respiraţie cât mai proaspătă.

Utilizarea apei de gură se face în completarea periajului dentar şi a curăţirii cu aţa dentară şi nu înlocuieşte aceste proceduri de igienă. Apa de gură va ajuta să vă reîmprospătaţi respiraţia şi să îndepărtaţi resturile alimentare şi bacteriile din zonele greu accesibile periajului şi atei dentare.

În luna aprilie şi mai la cabinetul stomatologic Andra Smile puteţi beneficia de o consultaţie gratuit la medicul implantolog. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei