Cum iti dai seama daca un copil are COVID-19: "Vin cu simptomatologie mai putin obisnuita"

virus  151837800

Dimensiune font:

| 06-04-2021 09:05

 A avea un copil racit bolnav sau racit in plin sezon de viroze si gripa este complet diferit de orice experienta similara din perioadele anterioare. Pandemia pare sa fi determinat o regandire a vizitelor medicale. Astfel, in prezent, orice febra, rinoree, manifestare respiratorie sau digestiva trebuie testata pentru SARS-CoV-2.

Numarul cazurilor de copii care s-au imbolnavit de COVID-19 a crescut in ultima perioada. Chiar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat zilele trecute ca 167 de copii cu COVID-19 sunt internati in spitale. Dintre acestia 16 sunt la ATI, dintre care doi intubati.

Cei 16 copii sunt internati, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, in spitalele "Budimex", "Dr. Victor Gomoiu", "Grigore Alexandrescu", toate din Bucuresti, Spitalul "Sf. Andrei" din Constanta, Spitalul "Sf. Ioan" din Galati, Spitalul "Sf. Maria" din Iasi si Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Dr. Dragos Petrescu: "Nu sunt simptome specifice"



Pediatrii spun ca nu se poate pune un diagnostic doar dupa simtomatologie, ci se stabileste daca un copil are sau nu COVID-19, in urma unui test, fie el antigen sau PCR.

"Nu sunt simptome specifice. Cu acest fapt ne confruntam si noi acum. Diagnosticul il putem pune relativ usor pentru ca testam. Se vine pe simptomatologie care nu este numai respiratorie.

Foarte multi dintre copiii pe care i-am vazut in ultima perioada, cu confirmari pozitive, au fost cu manifestari digestive: varsaturi, diaree, dureri abdominale.

Aceasta simptomatologie se regaseste in protocoale insa au venit copii si cu dureri articulare (artralgii). Nu ma asteptam. Confirmarea s-a facut ulterior prin test", a explicat Dr. Dragos Petrescu, medic pediatru la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin.

Regula celor trei zile



Medicul mai spune ca in cazul simptomelor de viroza, daca acestea nu sunt grave, este bine sa se anunte medicul de familie si impreuna cu acesta sa se stabileasca un tratament.

"De obicei, daca se manifesta cu febra, se merge pe antitermice. Daca se asociaza si tuse, atunci trebuie sa se prezinte in UPU.

Vorbim de temperatura peste 38 de grade. Dar, totusi, cam dupa cele trei zile. Simptomatologia initiala este ca in orice viroza. Insa nu regasim un patern pentru toti pacientii", a mai spus medicul pediatru.
 

Dr. Raluca Alexandru: "Orice manifestare respiratorie sau digestiva trebuie testata"




"Nu prea se deosebeste de o viroza obisnuita. Orice febra, rinoree, manifestare respiratorie sau digestiva trebuie testata pentru SARS-CoV-2", spune dr. Raluca Alexandru, purtator de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

Despre copiii internati aici, Dr. Alexandru precizeaza: "Avem 13 paturi intr-un compartiment separat. Dintre care cinci de terapie intensiva si opt pe sectie Covid cu posibilitatea de administrare de oxigen. Majoritatea paturilor sunt ocupate.

Exista o dinamica permanenta a ocuparii paturilor. De cateva saptamani lucram la capacitate maxima. Cum se elibereaza un pat se ocupa in cateva ore", a explicat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

"Patologia care predomina este cea pediatrica respiratorie. Formele nu sunt foarte grave, majoritatea au nevoie de tratament si ceva oxigen. Rar au fost cazuri cand s-a ajuns la intubare (de obicei sunt copiii cu comorbiditati serioase).

Am avut pacienti de la o luna la 18 ani", a mai precizat Dr. Raluca Alexandru.

Specialistii spun ca numarul mare de infectari la copii este dat si de circulatiei noilor tulpini, iar despre cea britanica se spune ca aceasta ar fi mai contagioasa in randul celor tineri.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei