Cum te poate ajuta kinetoterapia in afectiuni sau accident?

kinetoterapie 2

Dimensiune font:

| 09-06-2020 14:23

 

Cum te poate ajuta kinetoterapia in afectiuni sau accident?

Ai patit-o! Cervicala, obosita sa stea in pozitia gresita la calculator te doare. Colegul a alunecat pe gresie si s-a lovit serios, iar verisoara ta, maestra a bicicletei de oras, a intampinat greutati cu o bordura. Accident, traumatism, durere cronica, postura si obiceiuri gresite, pot fi ajutate cu succes de kinetoterapie si specialistul fizoterapeut!

Kinetoterapia - stiinta care te pune in miscare

Kinetoterapia face parte de mult timp din programele moderne de recuperare medicala. O aplicam cu rezultate excelente in cabinetul de kinetoterapie din Bucuresti la Fiziolife Medica de la corectarea pozitiei corpului sau a mersului si pana la recuperarea dupa accidente, traumatisme, ameliorarea unui deficit de mobilitate, de tonus muscular. Dar si cand vrei sa te pregatesti corect pentru concursuri sportive sau pe parcursul unei sarcini si dupa nastere. Totul, prin miscare!

Iata cateva situatii mai frecvente pentru care ni se adreseaza multi pacienti la cabinet si carora le recomandam kinetoterapia:


Traumatisme, accidente, fracturi

In perioada de repaus la pat, pozitia nu favorizeaza o respiratie corecta, eficienta. Fizioterapeutul te invata gimnastica respiratorie si te ajuta sa te mobilizezi usor, sa efectuezi cu ajutorul lui anumite miscari simple si controlate.

Scapi de ghips si imobilizare, atunci… tot kinetoterapie! Exercitiile recomandate le faci incepand cu grad mic de dificultate si obtii atat tonus si reluarea corecta a miscarilor, In plus, previi complicatii precum: persistenta durerii, fibrozari, rigidizarea unei articulatii, vindecare intarziata, mers defectuos, etc.

Leziune de menisc sau a ligamentelor genunchiului

Ghinion sau intamplare, meniscul a facut poc, sau ligamentele incrucisate, cele colaterale, au cedat. Inainte de operatie si imediat dupa, kinetoterapia ajuta sa mentii volumul si tonusul muschilor mari ai coapsei. Asa, genunchiul se recupereaza mult mai repede dupa operatie. Utile sunt si exercitiile de gimnastica respiratorie, cele pentru spate, cervicala, si brate - in eventualitatea ca vei folosi cateva saptamani carje pentru deplasare.

Postoperator, cu sprijinul fizioterapeutului, recuperarea completa implica neaparat kinetoterapie, careia i se alatura si alte proceduri de fizioterapie, kinesio-taping, alte metode ajutatoare. Specialistul devine prietenul cel mai bun, al tau si al genunchiului! El observa evolutia si imbunatateste exercitiile in mod individializat, astfel incat sa obtii cat mai repede forta si functionarea la unghiurile normale de miscare.


Postura gresita a coloanei, dureri de spate

Te stii cu o scolioza sau ai aflat de la medic ca o parte din durerile de ceafa sunt de la o spondiloza cervicala - nu te asteptai, iata ca este prezenta atat la varstnici dar si la tineri. Scaunul de la birou, pozitia la lucru au devenit “creatoare” de dureri de spate. Cu kinetoterapie atent condusa de specialistul fizioterapeut se poate obtine:

Reducerea durerii

Antrenament pentru muschii spatelui ca sa nu mai “uite” sa mentina vertebrele in pozitie corecta - exercitiile iti raman apoi pentru acasa, 20 de minute, de 3 ori pe saptamana sunt indeajuns, vei preveni viitoare dureri.

Corectarea pozitiei coloanei si a mersului afectat de situatia coloanei.

Gimnastica respiratorie, pentru cresterea oxigenarii si respiratie corecta.


Artroze, reumatism - durerea, reducerea miscarilor normale in articulatii, uneori dependenta de alte persoane pentru imbracare, alimentatie, igiena, pot benefica de kinetoterapie, alaturi de alte proceduri si metode de fizioterapie. Se urmareste reluarea treptata a mobilizarii si refacerea unghiurilor de miscare. Se invata si adapteaza miscari, prinderea obiectelor cu ceea ce este functional ca articulatie, astfel incat pacientul sa devina cat mai independent.

Obezitate - in afara de afectiunile ce pot duce la obezitate, motivele fiecaruia, psihicul care ii impiedica pe unii sa ia masuri la timp nu trebuie condamnate, ci intelese. Au nevoie de ajutoare si kinetoterapia poate fi unul din ele. Se urmareste adaptarea la efort, reducerea durerii in articulatiile suprasolicitate (coloana, sold, genunchi, glezna). Este indicata si gimnastica respiratorie alaturi de programul de exercitii ce completeaza dieta recomandata de medic.


Lipsa de forma fizica, gravide si varsta inaintata - kinetoterapia vine cu sedinte de exercitii ce urmaresc cresterea capacitatii de efort, mobilizarea articulatiilor, imbunatatirea mersului si o stare de bine! Plus, stimularea imunitatii prin cresterea circulatiei si a metabolismului muscular si general.

Un program de kinetoterapie poate sa cuprinda atat miscari de gimnastica individuala cat si exercitii la aparate speciale, sau la spalier, cu greutati, baston, banda elastica, minge, etc. - unele le poti improviza acasa fara efort. Iar kinetoterapia online o aplicam cu mult succes deja de un timp pentru toti cei care nu pot ajunge temporar la cabinet si au nevoie urgenta de recuperare prin aceasta metoda.

Pentru kinetoterapie la gravide se fac proceduri speciale, cu mare grija si atentie catre mama, dar si catre fat.

La Fiziolife Medica recomandam combinarea kinetoterapiei cu alte proceduri eficiente folosite in fizioterapie: electroterapie, masaj terapeutic, reflexoterapie, kinesiotaping. Acestea se potenteaza reciproc, iar tu te vei recupera mult mai repede!

Date de contact Fiziolife Medica:

Sector 3: Bulevardul Unirii nr. 70, Cladirea Zepter, parter.
Sector 2: Bucuresti Pipera, cladirea Hermes Business Campus - DBSchenker si Genpact – corpul B, etajul 2, camera 226
Telefon 0755 019 878


Articol redactat de către Mirela Gruia (fiziokinetoterapeut acreditat) și revizuit medical de către doctor Ana-Maria Florescu (doctor recuperare medicală).


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Un supliment alimentar des folosit duce la probleme ale sistemului nervos central
29/06/2022 16:47

 Comisia Europeană a cerut modificări esentiale cu privire la consumul de monakolina k, o substantă care ajută la reglarea colesterolului in sange. Se regăseste in alimente, dar si in tot mai multe su ...

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 se închide
29/06/2022 15:15

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) se inchide, dar romanii se vor putea imuniza la medicii de familie. Anuntul a fost făcut de secretarul de stat ...

 Excesul de decese înregistrat în România pe parcursul lui 2021 a depășit media europeană
29/06/2022 13:45

Romania a avut, in medie pentru anul pandemic 2021, un exces de morti de peste 25% in fiecare lună, comparativ cu anii precedenti – de două ori mai mult decat media europeană / Apogeu “alarmant&r ...

Povestea caprifoiului, floarea Maicii Domnului
29/06/2022 12:08

O plantă binecuvantată, prin insăsi denumirea sa populară – „Mana Maicii Domnului” – Caprifoiul are o fortă vindecătoare pe care incepem tot mai mult să o descifrăm. În Chi ...

Încă trei noi cazuri de variola maimuței, în România
29/06/2022 10:01

Încă trei noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate in Romania, informează marţi Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre trei bărbaţi cu varste de 24 de ani, 33 de ani şi 38 de ani ...

 Beneficiile consumului de pepene roșu
27/06/2022 11:03

  Pepenele rosu este un fruct ideal de vară deoarece oferă hidratare si este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoastem, pepenele rosu este fructul care contine cea mai mare cantitate de ap ...

Top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis
27/06/2022 09:58

  Cordyceps Sinensis este un miceliu al cărui prestigiu creste de la o zi la alta datorită proprietătilor miraculoase pe care le are asupra organismului uman.   1. Cordyceps: omidă sau plan ...

 Asparagusul, ajutor pentru bolnavii de artrită
27/06/2022 09:39

  Asparagusul, o legumă fără frunze, de sezon, valabilă intr-o varietate de trei culori (alb, violet si verde) are o formă mai ciudată, dar gust suculent si textură plăcută. Este o sursă excelen ...

 Nucile braziliene ajută inima și glanda tiroidă
27/06/2022 09:30

  Provenite din pădurea amazoniană, si tări din America de Sud, nucile braziliene sunt o adevărată mină de minerale: magneziu, potasiu si zinc si seleniu. Seleniul este un antioxidant exceptionat, c ...

Începe distribuirea pastilelor de iodură de postasiu. Este nevoie de reţetă de la medicul de familie
26/06/2022 19:40

Ministerul Sănătăţii a anunţat oficial că va incepe să distribuie comprimatele de iodură de potasiu către populaţia care poate, din punct de vedere medical, să ia pastilele respective in cazul unui a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei