default

Dimensiune font:

Cum te trădează corpul – 10 lucruri fascinante despre limbajul trupului

| 14-09-2018 19:47

 Limbajul trupului este mult mai complex decât credeai. Atribuim majoritatea abilităților noastre de comunicare cuvântului vorbit. Dar comunicarea verbală este doar o mică parte din felul în care oamenii vorbesc și se exprimă unul față de celălalt.

În funcție de țară și cultură, există o gamă largă de expresii faciale, mișcări ale corpului și gesturi ale mâinilor. Ele indică anumite emoții și sentimente.

Ambianța se poate schimba total cu doar o mică modificare a contactului vizual sau a felului în care îți ții brațele. În plus, majoritatea oamenilor nici nu realizează că folosesc anumite coduri ale limbajului trupului.

Așa este, s-ar putea să transmiți o stare sau un mesaj pe care să nu le comunici intenționat. Lumea comunicării este foarte interesantă. Acum poți să-ți verifici inteligența emoțională cu lista noastră de zece lucruri care te vor uimi despre limbajul trupului.

De exemplu, s-ar putea să te surprindă să afli că există niște gesturi universale ale corpului uman, care sunt aceleași în toate țările. Există totuși diferențe între culturi, și chiar și între bărbați și femei.

Dacă acorzi atenție, vei observa că femeile și bărbații folosesc o varietate de gesturi și mișcări care diferă de la un gen la altul. Există, de asemenea, experți care cercetează și studiază profesionist limbajul trupului.

Dar nici chiar aceștia nu pot interpreta gesturile și mișcările corect. Asta arată cât de complexe sunt ființele umane! Sperăm să savurezi această listă cu informații despre limbajul trupului. Poate că vei fi cu mai multă băgare de seamă la propriile tale mișcări de acum încolo.

1. Limbajul trupului se studiază de sute de ani

limbajul trupului

Primul studiu documentat al limbajului trupului a fost făcut acum 350 de ani. Aceasta s-a întâmplat când John Bulwer a scris Chirologia: despre limbajul natural al mâinii.

Scrisă în 1644, lucrarea lui Bulwer examinează felul în care oamenii își folosesc mâinile atât când vorbesc, cât și când tac. Desigur, limbajul trupului include mai mult decât mâinile.


Dar Bulwer a deschis calea pentru alte studii și experimente despre limbajul trupului. Astăzi știm că există 3 scopuri principale în care el este folosit.

Primul este cel de înlocuitor al vorbirii (gândește-te la limbajul semnelor), al doilea este de a întări sau sublinia vorbirea, și al treilea este de a sprijini sau contrazice expresia stărilor noastre.

2. Alcătuiește 80-90% din comunicare

limbajul trupului

Bineînțeles, unii oameni adoră să folosească cuvintele și să vorbească răspicat. Dar, în vasta majoritate a cazurilor, oamenii exprimă mult mai multe într-un fel non-verbal, prin limbajul trupului.

80% până la 90% din comunicarea unei persoane se face prin intermediul limbajului trupului. Acesta include expresii faciale, gesturi, și mișcări ale mâinii.

Interesant este că oamenii nu știu cum să citească cu exactitate limbajul trupului al unei persoane. Totodată, s-ar putea ca ei să nu fie foarte siguri de felul în care să își exprime sentimentele cu limbajul trupului.

Există oameni de știință care se ocupă numai de scopul și natura acestei forme de comunicare.

3. Diferă de la bărbați la femei

limbajul trupului

Dacă ai crezut că doar bărbații măsoară femeile din priviri, o să fii surprins de această informație. S-a dovedit că, datorită rolului pe care îl joacă anatomia, bărbații par a măsura oamenii din priviri mai mult decât femeile.

Bărbații au vedere periferică mai proastă decât femeile. Asta înseamnă că dacă ei vor să se uite la cineva, trebuie să facă un efort mai mare.Pe de altă parte, femeile pot arunca o privire spre cineva în stânga sau în dreapta fără să facă acest efort.

4. Este identic în țări și culturi diferite

limbajul trupului

Diferitele țări, și chiar și diferitele regiuni ale aceleiași țări au propriile lor limbi, dialecte și argouri. Dar se pare că există câteva gesturi ale limbajului trupului care sunt aceleași peste tot.

Asta înseamnă că, în ciuda barierei lingvistice, oameni din diferite țări pot schimba idei și expresii fără să vorbească deloc. Foarte tare, nu?

Mânia, fericirea, dezgustul, tristețea, frica și surprinderea sunt șase sentimente care pot fi exprimate cu acuratețe de pe oameni de pe întreg globul, indiferent de limbă sau cultură.Totuși, când vine vorba de contact vizual și gesturi ale mâinii, acestea variază foarte mult de la o cultură la alta.

5. Unii oameni citesc mai bine limbajul trupului decât alții

limbajul trupului

La fel ca în cazul unei limbi vorbite, o persoană poate să fie fluentă în limbajul trupului. Capacitatea sa de a înțelege limbajul trupului al unui alt individ este legat de inteligența sa emoțională și socială.

Așa cum oamenii au un IQ când vine vorba de concepte matematice, am putea să luăm note și pentru IQ-ul nostru emoțional. El este cunoscut și ca EQ (coeficientul de inteligență emoțională).

Se pare că oamenii care dețin mai mult din acest tip de inteligență sunt mai buni la comunicare, la înțelegere și la exprimarea limbajului trupului. Desigur, și oamenii inteligenți pot să aibă un EQ mai scăzut.

Ei au doar nevoie de mai multă comunicare directă și verbală.

6. Limbajul trupului include spațiul personal

limbajul trupului

Uneori oamenii sa referă la spațiul lor personal ca fiind propriul lor „balon”. În funcție de cultura și țara la care aparține o persoană, acel balon personal poate fi mai mare sau mai mic.

De exemplu, americanii. Ei au de obicei baloane personale mai mari, și nu le place să se apropie unul de celălalt când vorbesc. Pe de altă parte, în unele culturi asiatice, oamenii se apropie foarte mult când vorbesc, aproape obraz lângă obraz.

Ei nu au prea mult spațiu personal între ei. Este o fațetă interesantă a limbajului trupului. Contactul vizual este o altă latură care joacă un rol în conversațiile față în față.

7. Limbajul trupului este adesea inconștient

limbajul trupului

Aceasta este valabil atât pentru persoana care exprimă limbajul trupului, cât și pentru persoana care îl interpretează. Este o provocare să interpretezi limbajul trupului corect tot timpul.

De fapt, nici experții nu sunt întotdeauna capabili să spună ce încearcă o persoană să transmită prin limbajul trupului, contact vizual și expresii faciale.

Asta înseamnă că, chiar dacă tu crezi că o persoană dă dovadă de un limbaj al trupului furios, nu înseamnă neapărat că persoana este supărată.

Mai mult, majoritatea persoanelor transmit semnale prin limbajul corpului fără să realizeze asta. Cine s-ar fi gândit?


8. Expunerea zonei inghinale este o formă de limbaj al trupului

limbajul trupului

Cei mai mulți oameni ar spune că acesta este felul în care cei mai mulți bărbați obișnuiesc să stea așezați. Ei stau așezați cu picioarele ferm înfipte în pământ și genunchii lor sunt larg îndepărtați.

Aceasta este numită „expunerea zonei inghinale” și bărbații sunt cei mai probabili candidați la această poziție. Există momente când o femeie poate da dovadă de această formă de limbaj al trupului.

Totuși, expunerea zonei inghinale este un gest distinct masculin. Ea arată „bunurile” masculului și le expune pentru a da semnalul: „Aici eu comand!”

Este deseori folosit de masculii care vor să-și arate dominanța față de ceilalți din încăpere.

9. Limbajul trupului include micro-expresii

limbajul trupului

Acestea sunt momente scurte de gesturi ale limbajului trupului. În cazul micro-expresiilor, vedem mișcările faciale și ale corpului pentru un moment scurt.

Totuși, aceste expresii ne dau mai multe informații decât mișcările de mai mare durată. În majoritatea cazurilor, micro-expresia este felul în care o persoană ascunde sau încearcă să minimalizeze o anumită emoție.

Aceasta poate fi frică, fericire, furie sau altceva. Analizarea micro-expresiilor unei persoane te poate ajuta să determini cât de bine reacționează acea persoană față de tine și cum va merge relația voastră în viitor.

Desigur, trebuie să fii destul de rapid ca să vezi micro-expresiile!


10. Limbajul trupului este imitat

limbajul trupului

Ai observat vreodată că unii oameni tind să imite limbajul trupului al celor din jurul lor? Femeile fac asta de patru ori mai mult decât bărbații.

Adeseori, pare că este vorba de instinct pur din partea femeii. Femeile imită atât alte femei, cât și pe bărbați. Este foarte puțin probabil ca un bărbat să imite ce face un alt bărbat, și cu atât mai puțin o femeie.

Singura excepție ar fi atunci când un bărbat încearcă să seducă o femeie, caz în care ar putea să-i imite mișcările, contactul vizual, sau expresiile faciale. Numai să nu-ți încrucișezi brațele și picioarele, fiindcă asta înseamnă că ai respins acțiunea din punct de vedere emoțional.

Recomandarea Incredibilia.ro

Cuvintele pot fi minciuni, dar limbajul corpului spune întotdeauna adevărul. Aceste cărți te vor ajuta să explorezi codurile secrete ale comunicării inconştiente despre care cei mai mulți oameni nici măcar nu ştiu că există.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
  Criza din sănătate se accentuează - Zeci de spitale caută cu disperare medici!
18/01/2019 00:00

* printre zecile de spitale din ţară care caută cu disperare medici se află şi cinci unităţi sanitare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est * la nivel naţional, numai in luna ianuarie au fost scoase la co ...

Descoperire absolut fabuloasă! Ce poate combate demența
17/01/2019 21:20

Oamenii de ştiinţă au studiat creierele a 454 de persoane decedate la varsta adultă, dintre care 191 fuseseră diagnosticate cu Alzheimer şi alte forme de demenţă. Subiecţii studiului participaseră, i ...

O femeie acuză medicii că au tratat-o pentru un cancer inexistent. Acum, nu-şi mai poate folosi mâna
17/01/2019 11:55

 Femeia susţine că a făcut tratament oncologic după ce ar fi fost diagnosticată cu cancer de san, iar din cauza tratamentului agresiv nu işi mai poate folosi o mană. Cand s-a adresat unor medici din ...

Bilanţul Ministerului Sănătăţii în programul derulat pentru cuplurile infertile: 1.500 de sarcini au fost confirmate în 7 ani
17/01/2019 11:31

 “În perioada 2011 - 2012 au fost realizate 921 de proceduri de fertilizare in vitro şi embriotransfer (FIV/ET), fiind raportate 72 de sarcini finalizate cu naşteri şi 101 nou-născuţi. &Ic ...

Doar 1 din 3 pacienţi se recuperează complet după un accident vascular-cerebral
16/01/2019 00:00

* 70% dintre pacienţi nu au ştiut că li s-a intamplat un accident vascular-cerebral, iar mai puţin de 30% dintre ei s-au adresat unui medic in primele 24 de ore, pentru a primi tratament adecvat Cazul şof ...

Alertă de rujeolă!
12/01/2019 10:16

Medicul primar medicina de urgenţă dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, atrage atenţia că ne aflăm la inceputul unei perioade dificile in ceea ...

VIDEO Cum să slăbești după sărbători fără să mergi la sală/ Exerciții pentru oameni ocupați
12/01/2019 08:53

   Oamenii ocupati nu reusesc intotdeauna să aibă un stil de viată sănătos, fie că este vorba de sport, de ce mănincă sau cum se relaxează. De obicei, inceputul de an aduce multe planuri ...

Gripa face ravagii!
03/01/2019 00:00

Devine ingrijorător numărul mare de pacienţi care au ajuns la urgenţe zilele acestea - aproape 400 cazuri de gripă clinică in ultima săptămană, de 10 ori mai multe comparativ cu 2017, fiind confirmate ...

 Dieta cu prune. Slăbești 7 kilograme în 7 zile
31/12/2018 10:38

 Prunele reprezintă un adevărat miracol pentru siluetă si sănătate. Fiind bogate in vitaminele A, B si C, pe langă continutul de sulf, fosfor, magneziu, sodiu, dar s potasiu. Avand efect di ...

ÎNTREBAREA ZILEI! Tu ştiai că este bine să plângi?
30/12/2018 10:13

Toată lumea plange, fie că de tristeţe sau de fericire. De multe ori, oamenii aud celebra vorbă "nu mai plange". Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa, iar specialiştii spun că este chiar bine s ...