De ce ne ingrasam atunci cand avem o relatie de cuplu solida. Vezi si ce poti face pentru a reveni la silueta ideala

default

Dimensiune font:

| 20-10-2012 16:32

Multe femei  tind sa isi neglijeze silueta dupa ce formeaza un cuplu, greutatea crescand pe masura ce relatia avanseaza. Cercetatorii de la Universitate din Carolina de nord au confirmat aceasta "evolutie" a siluetei unei femei care intra intr-o noua relatie. Rezultatele au aratat ca femeile de 20- 30 de ani care au o relatie de 5 ani s-au ingrasat mult mai mult decat fetele singure. Se pare ca daca relatia este stabila femeile se vor ingrasa mai mult. Situatia se agraveaza daca cei doi ajung sa se mute impreuna pentru ca femeia se va ingrasa cu 1,5 kilograme in plus, iar daca ajung la casatorie se va ingrasa cu 4 kilograme.

 

Specialistii au si o explicatie pentru acest fenomen. Iata de ce ne ingrasam atunci cand avem o relatie de cuplu solida:

 

1. Mananci mai mult
"La inceputul relatiei se consuma cu 35% mai multa mancare la o masa. Daca iti place de un tip vei ajunge sa iti comanzi si desert pentru a face ca intalnirea sa dureze mai mult. De asemenea, dorinta de a avea experiente comune te va face sa iti comanzi feluri de mancare de care nu te atingeai in mod normal", spune Brian Wansink, autorul cartii "Mindless Eating".

 

Pe langa acestea, numarul caloriilor se maresc din cauza bauturii, iar prea multe pahare te vor face sa uiti de normele unei diete sanatoase, potrivit nutritionistului Martha McKittrick.

 

2. Renunti la exercitiile fizice
O relatie, cel putin la inceput, te va determina sa ratezi antrenamentele pentru ca preferi sa stai cu iubitul tau. "Dupa ce ai fost indragostita pentru sase luni sau mai mult, hormonul care creeaza o legatura puternica- oxitocina se instaleaza", potrivit psihologului Belisa Vranich. Se pare ca acest hormon ii cere organismului tau cat mai multe alimente reconfortante.

 

 Astfel, fara sa realizezi sau cu gandul ca el o sa te iubeasca si cu cateva kilograme in plus, formele tale incep sa ia proportii. Iar la capitolul activitate intensa in dormitor, lucrurile o sa devina din ce in ce mai lenese pentru ca o data cu kilogramele in plus vei deveni si mai nesigura pe aspectul tau fizic ceea ce o sa iti afecteze viata sexuala.

 

Sfaturi pentru a reveni la silueta initiala

1. Nu manca la fel de mult ca iubitul tau
Diferenta dintre aportul caloric de care ai nevoie si cel de care are nevoie un barbat este foarte diferit. "Barbatii au nevoie cu 25-40% mai multe calorii decat femeile, asa ca atunci cand mancati impreuna, savureaza doar o treime din portia lui", spune McKittrick.

 

Studiile arata ca daca o femeie este atenta la ceea ce mananca la o intalnire, ea va consuma mai putine calorii. Vestea buna este ca poti sa bei, sa mananci mozzarella sau un desert pe langa felul principal, dar trebuie sa alegi doar una dintre aceste mici rasfaturi.

 

2. Gateste
Urmatorul pas este sa incerci sa gatesti mai des impreuna cu iubitul tau pentru ca in acest fel vei deveni mai constienta de marimea portiilor si de numarul de calorii al mancarii. Inlocuieste zaharul, untul, grasimile nesanatoase cu alimente care nu iti pun in pericol silueta, precum produsele light: smantana degresata sau lapte in locul celei normale. In locul unui ou, foloseste doar albus.

 

Pentru o gustare poti opta pentru inghetata, tortilla cu sos salsa sau covrigei. Un alt pont este sa cumperi recipiente mai mici, din ele poti manca cu 20% mai putin decat din ambalajele king-size.

 

3. Intoarce-te la sala
De asemenea, nu numai ca ar trebui sa iti respecti in continuare programul de exercitii fizice, dar poti si sa te plimbi cu bicicleta sau cu rolele prin parc. Studiile arata ca un cuplu care reuseste sa isi imbunatateasca dieta si sa faca exercitii impreuna vor slabi si isi vor mentine stilul de viata sanatos chiar si dupa un an jumate.

 

4. Alimente de evitat
Daca mananci doar jumatate sau mai putin dintr-o portie de cartofi prajiti, un hamburger sau o punga de chips-uri nu inseamna ca vei consuma mai putine calorii. Acest obicei prost iti va aduce un surplus de 4 kilograme pe an siluetei tale.

 

O jumatate de sticla de vin are aproximativ 300 de calorii, iar aceasta mica placere o sa iti aduca "un cadou" de 3 kilograme in plus pe an.

 

Chiar daca sunt fara unt, o cutie de popcorn are peste 1.200 de calorii. Daca mananci jumatate de portie la un film te vei ingrasa cu aproximativ 4 kilograme jumatate/ an. De asemenea, chips-urile iti aduc in plus peste un kilogram pe an.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei