Descopera 10 plante halucinogene

default

Dimensiune font:

| 20-12-2017 11:14

Descopera 10 plante halucinogene

 

Unele plante ne ofera vindecarea de boli grave, altele ne hranesc, altele ne produc disconfort, iar unele chiar moartea.


Plantele halucinogene au fost cunoscute si folosite din timpuri stravechi atat pentru uz medical, cat si religios. Acestea sunt plante care actioneaza asupra mintii si corpului celui care le consuma, purtandu-l intr-o alta lume, departe de realitate.


Substantele chimice din aceste plante sunt cele care produc halucinatii. Evitati consumul de plante halucinogene! Acestea pot fi fatale pentru organism, in special daca suferiti si de alte afectiuni. Iata cateva plante toxice si halucinogene:


1. Nucsoara
Este un condiment care da roma unor dulciuri sau mancaruri. Este, de asemenea, o otrava. Inghitirea a 2 grame de nucsoara da aceleasi efecte ca luarea de amfetamine dar va da si ameteli, febra si dureri de cap. Ingerarea a 7,5 grame vor cauza convulsii, iar 10 grame vor da halucinatii. A manca o nucsoara intreaga, poate insemna "psihoza de nucsoara" care include sentimente de confuzie si agitatie. Sunt inregistrate doua cazuri de deces din cauza nucsoarei (unul in 1908 and si altul in 2001). 


2. Glicina (Wisteria sinensis)
Este o planta cataratoare. Sunt toxice pastaile si semintele. In afara de halucinatii, provoaca tulburari digestive si circulatorii.


3. Catusnica (Nepeta Cataria)
Este o planta erbacee melifera, cu miros aromatic, inrudita cu menta. Are flori albe, lila sau rosiatice si este cunoscuta pentru proprietatile tonice, excitante. Trebuie folosita cu atentie, pentru ca in cantitati mari are efect halucinogen si tranchilizant. Are o actiune asemanatoare cu cea a marijuanei, creand o stare de euforie.


4. Menta narcotica (Lagochilus inebrians) 
Planta este originara din din Asia centrala, Iran, Afganistan, Pachistan. Provoaca intoxicatie, euforie, relaxare, sedare si modificari de perceptie.


5. Peganum harmala
Este o specie ierboasa, perena, de 30-40 cm inaltime, verde, fara peri, cu miros specific. , Alcaloizii din Peganum harmala au efecte narcotice puternice, chiar la o mica supradozare, producand halucinatii, viziuni colorate, frisoane, salivatie abundenta si voma. Efectele narcotice se manifesta in prima faza prin stimularea factorilor motori ai creierului. 


6. Matraguna (Atropa belladonna) 
Matraguna creste in Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Din pacate, toate partile matragunei sunt toxice. Copiii sunt atrasi de fructele matragunei care sunt negre, lucioase si dulci. Simptomele otravirii cu matraguna sunt: pupile dilatate, vedere incetosata, pierderea echilibrului, dureri de cap, iritatie, inrosirea fetei, halucinatii si convulsii.


7. Maselarita (Hyoscyamus niger)
Planta medicinala toxica din familia solanaceelor, din care se extrage atropina. Intoxicarea cu maselarita se manifesta prin puls la inceput accelerat, apoi incetinit, presiune arteriala scazuta, agitatie, delir, halucinatii, marirea pupilei, respiratie incetinita. 


8. Laur indian (Datura metel)
Exista 9 specii de Datura, iar o mare parte dintre ele poate fi gasita in SUA si Mexic. Toate speciile contin alcaloizi care sunt letali. In trecut, datura era folosita ca halucinogen si otrava. Exista unele zone din Europa si India unde datura a fost folosita pentru a comite crime si sinucideri. In unele parti ale lumii, este ilegal sa cumperi, sa cultivi sau sa vinzi datura.


9. Obligeana (Acorus calamus)
Planta medicinala care creste in zone de mlastina sau la marginea apelor, cu frunze lungi, in forma de sabie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina sau rizomii. Supradozarea determina efecte halucinogene. 


10. Salvia divinorum 
Este o planta halucinogena originara din regiunea montana mexicana Sierra Mazateca. In doze mici, produce halucinatii vizuale - apar doar atunci cand ochii sunt inchisi. In doze mai mare apar halucinatii intense, cum ar fi senzatii de calatorie prin timp si spaţiu, de plutire sau de zbor, senzatii de rasucire, greutate sau lejeritate a corpului.


Atentie! Cititi bine etichetele produselor pe baza de plante care promit relaxare si voie buna. Daca regasiti aceste plante pe etichete, nu uitati ca va pot face rau, deoarece unele sunt toxice si otravitoare.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei