Dieta alcalină protejează ficatul
Dimensiune font:
* ori de câte ori discutăm despre problemele hepatice, primele două motive incriminate sunt consumul de alcool şi virusurile * este adevărat că sunt factori de risc în bolile de ficat, dar pe listă se pot adăuga inclusiv emoţiile şi alimentaţia nesănătoasă * vestea bună este că ficatul are o capacitate foarte bună de regenerare a celulelor distruse de o boală sau de o leziune pe termen scurt
Alimentaţia joacă un rol foarte important în prevenţia bolilor hepatice şi ne întrebăm de multe ori ce ar trebui să mănânce o persoană pentru a-și menţine echilibrul şi sănătatea fizică, emoțională, mentală și spirituală? Aici există mai multe abordări. „În medicina occidentală când vorbim despre alimentaţie se începe cu studiul alimentelor, compoziţiei lor chimice, valorilor nutriţionale. Tot acest demers se realizează de cele mai multe ori pentru a menţine silueta, pentru a slăbi ori pentru a ne îngrăşa. Din ce în ce mai frecvent apar tot felul de regimuri alimentare restrictive sau interdicţii alimentare: cum să combinăm sau nu alimentele, ce regimuri alimentare este bine să abordăm în anumite perioade de timp. Practic, sunt analizate alimentele pe care le consumă o persoană într-o anume perioadă de timp. Specialiştii în alimentaţia Tao şi în Medicina Tradiţională Chineză pun în centrul preocupărilor lor persoana, individul: Cine este persoana care mănâncă? Care este starea sa energetică? Care este starea sa emoţională și mentală?
Ce alimente ar trebui să mănânce această persoană?”, ne-a explicat prof. dr. Paula Drosescu.
Aşadar, se recomandă un regim particularizat, în care sunt foarte importante cunoaşterea persoanei, a temperamentului, a constituţiei sale, cunoaşterea varietăţii alimentelor,
identificarea modalităţilor în care se pot combina alimentele. În cazul persoanelor cu probleme hepatice se recomandă dietele predominant alcaline, după cum am aflat dr la prof. dr Paula Drosescu. Specialistul a atras atenţia asupra modului în care gătim şi ne-a sugerat alimentele cât mai naturale. Este important să evităm aditivii şi coloranţii alimentari, alcoolul şi cafeaua. Moderaţie şi hrană cât mai naturală, acestea ar fi sfaturile pentru a avea o stare de sănătate bună.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau