Dieta care o ajuta pe Victoria Beckham sa se mentina in forma
Dimensiune font:
A nascut trei copii, il asteapta pe al patrulea, dar toate acestea nu au lasat urme pe corpul ei. In ciuda aspectului de anorexica, dupa cum singura aprecia, Victoria Beckham este o femeie sanatoasa, care isi intretine silueta cu dieta bazata pe arome, pusa la punct de nutritionistul David Katz. Aceasta dieta se bazeaza pe mancaruri cu putine ingredient, fara sa se amestece prea multe arome. „Cu totii stim ca trebuie sa mancam mai putin pentru a slabi. Asa ca, de ce mancam un pachet intreb de biscuiti, in loc de unul singur? Si de ce o mana de cartofi prajiti nu ne ajung niciodata?", se intreaba doctorul Katz.
Se pare ca imensa cantitate de arome din dietele moderne ne suprastimuleaza apetitul. Aceeasi cantitate de sare si de zahar pe care o are o punga de cipsuri o gasim si in cereale. „Cu cat este mai lunga lista de ingrediente din mancare, cu atat exista mai multe arome ascunse care ne stimuleaza apetitul. In timp ce varietatea de arome ne stimuleaza centrul apetitului din creier, repetarea aromelor il blocheaza", a adaugat Katz.
Potrivit nutritionistului, daca la fiecare masa avem un anumit fel de mancare, apetitul nostru este satisfacut mai repede si kilogramele dispar. Iata in ce consta dieta tinuta si de Victoria Beckham:
Faza I
„Pentru primele patru saptamani din dieta folositi tema aromelor la fiecare masa", a spus doctorul. De exemplu, cand este ziua in care aveti ca tema afinele, de dimineata puteti manca placinta de afine, la pranz o salata cu afine si la cina carne de porc cu afine. Dieta nu elimina vreun fel de mancare, dar este important sa pastrati aceeasi aroma pe care ati inceput-o. „In primele patru saptamani, dieta nu va depinde atat de mult de diversitatea aromelor, pentru a va taia apetitul".
Planul obisnuit al dietei
Ziua ananasului:
Mic dejun: cereale de grau, lapte degresat si suc de ananas;
Gustare: iaurt de ananas;
Pranz: ananas, salata din pui si nuci, biscuiti din grau;
Gustare: bucati de ananas neindulcit;
Cina: creveti cu ananas, salata de gradina amestecata si mazare dulce.
Desert: inele de ananas caramelizate.
Ziua rosiilor:
Mic dejun: sandvis cu un ou si sos de rosii.
Gustare: rosii mici;
Pranz: rosii si fasole neagra, impreuna cu salata mediteraneana.
Gustare: chipsuri cu sos de tomate;
Cina: peste prajit in ulei de masline si rosii, tot felul de salate de gradina;
Desert: piersica feliata si afine.
Ziua lamailor:
Micul dejun: se serveste o placinta cu lamaie;
Gustare: iaurt de lamaie si cereale de grau;
Pranz: lamaie si galuste de grau;
Gustare: lamai si portocale;
Cina: afine proaspete cu zeama de lamaie
Ziua spanacului:
Micul dejun: spanac, omleta si paine graham;
Gustare: biscuiti de grau si iaurt de spanac;
Pranz: spanac si salata de curcan;
Gustare: morcovi si iaurt de spanac;
Cina: paste cu sos de spanac si salata;
Desert: fructe ca zmeura, afine si capsuni.
Faza II
„In timpul saptamanilor cinci si sase, mesele contin mai multe arome pe zi. In loc sa aveti aceeasi aroma toata ziua, fiecare masa poate avea o aroma diferita. De exemplu, la micul dejun aroma de baza sa fie lamaia, la pranz busuiocul, iar cina poate avea gust de rosii", a continuat Katz.
Faza III
Faza finala a dietei este permanenta. Nu trebuie consumate mancaruri combinate. Dulciuri, mancare sarata, condimentata, toate sunt permise, insa nu amestecate. Un mic dejun indulcit cu miere, apoi la pranz un ou cu paine prajita. Lucruri care nu se pot combina in timpul dietei sunt, de exemplu, un sandvis cu carne si o bautura cu zahar sau un mic dejun cu oua sarate si gem dulce.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau