Fisticul ne ferește de infarct, năutul e bun pentru potență
Dimensiune font:
♦ Treizeci de grame de fistic consumate zilnic ne feresc de riscul de a face infarct, accident cerebral sau embolii, susţin cercetătorii de la Universitatea de medicină din Pennsylvania, SUA. Pe lângă fistic, nucile, migdalele şi alunele de pădure neprăjite reduc atât nivelul colesterolului rău, cât şi al grăsimilor nesănătoase din arterele sangvine.
♦ Două pastile cu ulei de peşte luate zilnic impulsionează creierul copiilor să se dezvolte în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani. Uleiul de peşte ajută şi la creşterea rezistenţei inimii, asta fiindcă scade simţitor colesterolul. Totodată, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi încetineşte procesul de îmbătrânire, distrugând toxinele din organism. Consumat cu regularitate, ne ajută să dormim profund şi să facem faţă stresului.
♦ Dacă mâncaţi peşte de trei ori pe săptămână, aveţi mari şanse să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Un studiu publicat în “Internaţional Journal of Cancer” confirmă efectele benefice ale peştelui gras, bogat în omega 3. În plus, carnea de peşte conţine fosfor, substanţă necesară bunei funcţionări a creierului, în special a memoriei.
♦ Consumul exagerat de şuncă poate afecta plămânii, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani din cadrul Universităţii Columbia, New York. Şi asta, din cauza faptului că şunca, slănina şi alte produse din carne afumată conţin nitriţi utilizaţi pe post de conservanţi. Persoanele care au consumat produse din carne afumată de cel puţin 14 ori pe lună au prezentat de două ori mai multe riscuri de a face bronşită şi emfizem pulmonar.
♦ Pentru că este bogat în acid folic, năutul este indicat bărbaţilor care vor să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală şi fertilitatea. Năutul este apreciat şi pentru virtuţile sale nutritive. Recomandat în terapia asteniei fizice şi psihice, dar şi în convalescenţă, năutul poate fi considerat, pe bună dreptate, o sursă de sănătate.
♦ În urmă cu 10 ani, soia era desemnată drept “alimentul-minune”. Experţii britanici susţin acum că substanţele chimice cu care este tratată soia blochează absorbţia mineralelor şi scad fertilitatea feminină. Din cauza hormonilor vegetali conţinuţi, femeile cu cancer mamar trebuie să consume soia cu moderaţie.
♦ Uleiul de măsline ajută la vindecarea gastritei şi a ulcerului. Poate fi folosit şi ca laxativ - o lingură seara, înainte la culcare. n Pâinea intermediară este cea mai sănătoasă. Pâinea albă este uşor de asimilat de organism, însă conţine foarte puţine vitamine. Iar în pofida părerii generale, pâinea neagră are multă celuloză, care irită tubul digestiv. Bolnavii de gastrită simt cel mai bine acest lucru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau