virus  3536af387

Dimensiune font:

Giganți farmaceutici anunță VACCINUL împotriva COVID-19: Există potenţialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lui 2020

| 14-04-2020 21:51

 Pfizer şi BioNTech au anunţat marţi că vor dezvolta împreună un vaccin împotriva Covid-19, iniţial în Statele Unite şi Europa, şi vor calibra capacitatea de producţie pentru susţinerea furnizării la nivel global. De asemenea, grupurile farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK) şi Sanofi (Franţa) şi-au anunţat și ele, marţi, asocierea în vederea dezvoltării unui vaccin cu adjuvant împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, transmite Reuters.

 
ADVERTISING

 

 

GSK (companie farmaceutică globală cu sediul la Londra) şi Sanofi (Franţa) au precizat că testele clinice ar urma să înceapă în a doua jumătate a acestui an, iar, în caz de succes, vaccinul ar fi disponibil din semestrul al doilea al anului viitor. Anunţul survine într-un moment în care producătorii farma şi-au suspendat testele clinice pentru alte medicamente spre a se concentra pe testarea potenţialelor tratamente împotriva COVID-19. Sanofi va contribui la această colaborare cu antigenul său al proteinei S a SARS-CoV-2, iar GSK va furniza tehnologia sa de vaccinuri cu adjuvant (aditiv care contribuie la intensificarea răspunsului imun al organismului).

Tot marţi, o altă companie farmaceutică britanică, AstraZeneca, a anunţat că va începe un test clinic al medicamentului său anti-cancer Calquence pentru a-i evalua potenţialul de a controla răspunsul exagerat al sistemului imunitar la pacienţi cu forme severe de COVID-19.

 

Pfizer şi BioNTech

"Pfizer şi BioNTech vor dezvolta împreună un vaccin împotriva Covid-19, iniţial în Statele Unite şi Europa, şi vor calibra capacitatea de producţie pentru susţinerea furnizării la nivel global. Există potenţialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârşit de 2020, în funcţie de succesul tehnic al programului de dezvoltare şi aprobarea autorităţilor de reglementare. Apoi, se poate creşte rapid capacitatea deproducţie până la sute de milioane de doze în 2021", au anunţat companiile, într-un comunicat.

BioNTech va contribui cu candidaţi multipli de vaccin pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), ca parte din programul său de vaccinuri împotriva Covid-19 BNT162, care se aşteaptă să fie studiate la oameni în aprilie 2020.

Pfizer va contribui cu capacitatea sa în dezvoltarea şi cercetarea clinică în domeniul vaccinurilor şi în reglementare şi cu infrastructura sa de producţie şi distribuţie.

"BioNTech va primi anticipat 185 milioane dolari, inclusiv o investiţie în acţiunile companiei de circa 113 milioane dolari şi va fi eligibilă să primească plăţi suplimentare de până la 563 milioane dolari, în funcţie de etapele atinse, pentru un total potenţial de 748 de milioane de dolari", se arată în comunicat.

 

De asemenea, BioNTech SE şi Pfizer Inc au anunţat detalii suplimentare privind colaborarea acestora cu scopul de a avansa candidaţii din programul de vaccin al BioNTech pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm).

"Colaborarea îşi propune să promoveze rapid mai mulţi candidaţi la vaccinul Covid-19 în testele clinice umane bazate pe platformele proprii de vaccinare mRNA ale BioNTech, cu obiectivul de a asigura accesul rapid la nivel mondial la un vaccin, dacă acesta va fi aprobat. Colaborarea va folosi experienţa largă a Pfizer în cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor, capacităţile de reglementare şi reţeaua de producţie şi de distribuţie globală", mai arată companiile.

Cele două companii intenţionează să efectueze în comun studii clinice pentru candidaţii la vaccinul Covid-19 în mai multe locaţii din Statele Unite şi Europa. BioNTech şi Pfizer intenţionează să iniţieze primele studii clinice la sfârşit de aprilie 2020, presupunând obţinerea aprobărilor primite de la instituţiile de reglementare. În timpul etapei de testări clinice, BioNTech şi partenerii săi vor furniza dozele de vaccin prin intermediul facilităţilor de producţie de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), certificate GMP.

BioNTech şi Pfizer vor lucra împreună pentru a creşte capacitatea de producţie care prezintă riscul, în prezent, de a face faţă cererii globale ca răspuns la pandemie. Cele două companii vor lucra în comun pentru comercializarea vaccinului la nivel mondial (cu excepţia Chinei, care este deja acoperită de colaborarea BioNTech cu Fosun Pharma), după aprobarea autorităţilor de reglementare.

„Combaterea pandemiei de Covid-19 va necesita colaborarea fără precedent la nivelul ecosistemului de inovare, cu companii care se raliază pentru a-şi uni forţele mai mult ca niciodată. Am toată încrederea în abilitatea noastră de a capta puterea ştiinţei – împreună - pentru a furniza un potenţial vaccin de care are nevoie lumea, cât mai curând posibil”, a spus Mikel Dolsten, preşedinte si director ştiinţific executiv în Cercetare Globală, Dezvoltare, Ştiinţe Medicale, în cadrul Pfizer.

Potrivit acordului, Pfizer va achita anticipat către BioNTech 185 milioane dolari, care include un transfer direct de 72 milioane dolari în cash şi o investiţie în acţiunile companiei germane de 113 milioane dolari.

„Am început deja să lucrăm cu Pfizer pentru vaccinul nostru împotriva Covid-19 şi suntem bucuroşi să putem anunţa detalii suplimentare privind colaborarea noastră în derulare, ce reflectă angajamentul puternic al ambelor companii pentru a acţiona rapid în a aduce pacienţilor din întreaga lume un vaccin sigur şi eficace”, a declarat co-fondatorul şi CEO al BioNTech, Ugur Sahin, doctor în ştiinţe medicale.

BioNTech este eligibil să primească viitoare plăţi, în funcţie de etapele atinse, de până la 563 milioane dolari pentru un total potenţial de 748 de milioane de dolari.

Pfizer şi BioNTech vor împărţi în mod egal costurile de dezvoltare. Iniţial, Pfizer va finanţa 100% din costurile de dezvoltare, iar BioNTech va rambursa Pfizer cota sa de 50% din aceste costuri în timpul comercializării vaccinului.

Mai mult, în efortul de a împărtăşi informaţii care ar putea aduce beneficii eforturilor de combatere a Covid-19, cercetătorii Pfizer anunţă că vor publica o analiza în revista Farmacologie şi Terapeutică Clinică din SUA care evaluează datele publicate in vitro şi clinice privind azitromicina ca agent cu proprietăţi antivirale.

"Această analiză cu acces deschis poate facilita utilizarea azitromicinei în cercetările viitoare privind Covid-19. Azitromicina nu este un medicament autorizat în acest moment pentru tratamentul infecţiilor virale", precizează compania.

De asemenea, Pfizer Inc. şi Liverpool School of Medical Tropical Respiratory Infection Clinical Research Group lansează două noi studii pentru a oferi informaţii despre interacţiunea dintre bacteria Streptococcus pneumoniae şi SARS-CoV-2.

"Pfizer este aşteptat să finalizeze un acord de colaborare în domeniul cercetării cu Liverpool School pentru a oferi finanţare şi sprijin cu materiale şi echipamente de laborator. Cele două studii vor demonstra dacă pacienţii infectaţi cu COVID-19 prezintă un risc mai mare de a dezvolta şi pneumonie pneumococică şi dacă ambele infecţii pot conduce la boli mai severe, cu evolutie mai nefastă. Studiul SAFER (Îmbolnăvirea personalului medical cu SARS-CoV-2 care luptă în linia întâi) va include 100 de profesionisti medicali de la Spitalul Regal din Liverpool şi va examina ratele de infectare cu SARS-CoV-2 şi dinamica colonizării pneumococice", precizează compania.

Studiul FASTER (Facilitarea unui test SARS CoV-2 pentru triajul rapid) va recruta 400 de pacienţi din secţia de boli infecţioase de la Spitalul Regal din Liverpool, suspectaţi de infectare cu coronavirus. Înrolarea a început deja, iar datele sunt aşteptate în următoarele luni.

Un studiu independent de faza 2 pentru utilizarea tofacitinib, un inhibitor oral de tip Janus Kinase (JAK), la pacienţii cu pneumonie interstiţială SARS-CoV-2, este planificat să fie iniţiat în Italia în aceste zile. Studiul este susţinut de un grant acordat de Pfizer.

Pfizer este, de asemenea, în discuţii cu alte instituţii pentru studii suplimentare care implică tofacitinib şi alţi potenţiali imunomodulatori din portofoliul companiei.

"Această cercetare se bazează pe ipoteza că inhibarea JAK ar putea atenua inflamaţia sistemică şi alveolară la pacienţii cu pneumonie dezvoltată în contextul infectării cu Covid-19 prin inhibarea rolului important pe care citokinele îl au în răspunsul inflamator mediat de sistemul imunitar care ar putea duce la deteriorarea plămânilor şi apariţia sindromului de distresie respiratorie acută", arată Pfizer, care subliniază că este important de reţinut că tofacitinib nu este în prezent autorizat pentru această utilizare şi nu trebuie administrat la pacienţii cu o infecţie gravă activă.

„Această muncă poate dura în general ani de zile, dar noi lucrăm pentru a găsi soluţii de a economisi timp oriunde putem acţiona şi de a lucra în paralel, mai degrabă decât într-un ritm liniar. Această activitate necesită o abordare pe mai multe fronturi, cu parteneriate şi colaborări foarte apropiate la nivelul întreg ecosistemului de inovare în sănătate – de la comunitatea academică, la parteneri din industrie, factori de decizie în politicile publice şi organismele de reglementare. Am anunţat în martie colaborarea cu BioNTech pentru co-dezvoltarea programului de vaccin împotriva coronavirusului, potenţial a fi primul din clasa sa, bazat pe fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm). O ameninţare publică precum Covid-19 ne împinge pe fiecare dintre noi să aducem laolaltă, urgent, resursele şi expertiza noastră pentru a depăşi acest moment ce reprezinta cea mai mare provocare din istoria medicală a acestui secol”, a declarat Mikael Dolsten, director ştiinţific şi preşedinte al Diviziei de Cercetare & Dezvoltare Medicală la nivel mondial a Pfizer.

 

 

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
1.Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Primaria Comunei Sipote, cu sediul in comuna Sipote, cod postal: 707485, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4045291, 2. Informatii generale privind obiectul vanzării, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 3 apartamente impreuna cu cotele indivize teren si cotele parte teren intravilan, proprietate privata a Comunei Sipote, identificate astfel: - Apartamentul numarul 2, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U1, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 549 mp. – gradina, nr, cadastral 60535, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 3, in suprafata de 64,84 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U3, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 543 mp. – gradina, nr, cadastral 60536, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 4, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U2, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 622 mp. – gradina, nr, cadastral 60537, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; conform HCL 85/10.07.2020 si temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu sau se poate consulta pe site-ul: www.primariasipote.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu din cadrul Primariei Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Daca se ridica de la sediul institutiei: 50 lei / exemplar, ce se achita in numerar la casieria concedentului sau cu ordin de plata in contul nr. RO95 TREZ 24A7 0500 0200 130X Trezoreria Municipiului Iasi. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 29.07.2020, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 04.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.08.2020, ora 12.00, Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, Cladire Camin Cultural – sala . 6. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2020.
Teste coronavirus FALSE, depistate la intrarea în Grecia
14/07/2020 18:58

 La vama Kulata - Promachonas ar fi fost depistate mai multe teste coronavirus falsificate, după ce Grecia a condiţionat intrarea turiştilor prin vama terestră de un astfel de test negativ, efectuat cu ...

Bărbat de 31 de ani, MORT după ce un stâlp de electricitate s-a PRĂBUȘIT peste mașină
14/07/2020 13:12

 Marti, 14 iulie, un bărbat de 31 de ani si-a pierdut viata in localitatea Cristur, pe şoseaua dintre Deva şi Hunedoara, după ce remorca unei autoutilitare a lovit un stalp de electricitate. La scurt ...

Rază de speranță! Două vaccinuri pentru COVID-19, evaluate rapid de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA
14/07/2020 11:18

Acţiunile listate in Statele Unite ale companiei germane BioNTech au crescut cu 12%, iar cele ale grupului american Pfizer cu circa 5,4%, in urma informaţiei. Companiile participă la o cursă globală, ală ...

VIDEO Nelu Tătaru AVERTIZEAZĂ: 'În acest moment suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe'
13/07/2020 23:45

 Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că in acest moment ”suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe”, in privinţa cazurilor de COVID-19, iar acest lucru se datorează neresp ...

Raed Arafat le-a prezentat senatorilor informații CUTREMURĂTOARE: 'Trei pacienţi uşor asimptomatici în Bucureşti au refuzat internarea, starea lor s-a agravat'
13/07/2020 18:17

 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că definiţia clară a bolnavilor asimptomatici este o problemă, arătand că i-au fost aduse la cunoştinţă tr ...

În plină pandemie, Arhiepiscopia Târgoviștei a trimis la mare copiii dintr-un centru social
13/07/2020 18:12

 Desi este incă stare de alertă, iar Romania se află si ea in plină pandemie de coronavirus, Arhiepiscopia Targovistei a trimis la mare mai multi copii de la un centru social.       ...

O asistentă medicală din Sibiu, reinfectată cu COVID, a murit
13/07/2020 18:04

 Un cadru medical de la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă din Sibiu, reinfectat cu coronavirus, a ajuns intr-o stare gravă pe sectia de ATI a spitalului, iar ulterior a decedat.      ...

Holera, boala care s-a oprit inexplicabil
13/07/2020 15:48

Pornită din India de langă Calcutta, prima pandemie de holeră din istorie a „măturat' zone intinse ale Asiei, Africii si Orientului Mijlociu in perioada 1817 – 1824, ucigand aproape un milion de ...

FOCAR de coronavirus la IPJ Cluj: 14 polițiștii infectați. Toți șefii sunt sănătoși
13/07/2020 14:19

 E focar de CORONAVIRUS la IPJ Cluj, acolo unde mai multi politisti au fost diagnosticati pozitivi. Un număr de 14 politisti de la IPJ Cluj au fost confirmati cu noul coronavirus. A inceput o anchet ...

DERAPAJ GRAV Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara AMENINȚĂ cetățenii: Avem și lumânări. Nu te poți lupta cu prostia
13/07/2020 14:16

 Discursurile medicilor din linia 1 scapă de sub contro. Seful DSU Raed Arafat amenintă romanii spunandu-le că medicii vor alege din moare si cine trăieste dacă numărul cazurilor de coronavirus crest ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!