Iata ce alimente iti mentin pielea stralucitoare

default

Dimensiune font:

| 10-02-2014 09:55

Fructele si legumele sunt bogate in proteine si minerale, esentiale pentru frumusetea pielii, acest organ care ne protejeaza impotriva bacteriilor si a altor factori nocivi externi.

Fructele si legumele sunt bogate in proteine si minerale, esentiale pentru frumusetea pielii, acest organ care ne protejeaza impotriva bacteriilor si a altor factori nocivi externi.

Considerata oglinda care reflecta sanatatea trupului, pielea necesita o ingrijire atenta pentru a deveni stralucitoare si catifelata.

Cu toate acestea, indiferent de calitatea produselor de frumusete conventionale pe care le folosim, simtim uneori nevoia de a apela la beneficiile produselor naturale, care pot fi o sursa importanta de substante nutritive pentru piele.

Castravete

Continutul ridicat de vitamina E si apa face din castravete unul dintre alimentele cele mai eficiente in hidratarea si ingrijirea pielii, oferidu-i finete si prospetime.

De asemenea are efect calmant dupa o expunere prelungita la soare. Sucul are proprietati detoxifiante si purificatoare, previne caderea parului si aparitia timpurie a ridurilor, ajuta la tratarea acneei si artritei, fortifica parul si unghiile. De asemenea este util in eliminarea petelor de pe piele, fiind un dusman al pistruilor si cearcanelor.

Avocado

Originar din Mexic, avocado este un fruct gustos si extrem de bogat in proteine si vitaminele A, B, C, D, E si K si beta –caroten, fapt ce il transforma intr-un produs deosebit de util in regenerarea pielii si hidratarea parului.

Pulpa de avocado in amestec cu un iaurt natural constituie o masca minunata pentru hidratarea pielii uscate, iar in combinatie cu un galbenus de ou netezeste pielea mixta, catifeland-o.

Orez

Fara proteine, sarac in calorii si bogat in carbohidrati orezul este ideal pentru minimizarea problemelor gastro intestinale, fiind recomandat celor cu hipertensiune arteriala, infectii renale sau acelora cu un nivel ridicat de colesterol in sange.

Orezul este apreciat si pentru proprietatile sale emoliente , avand capacitatea de a calma si vindeca iritatiile si cosurile, datorita continutului de antioxidanti si gamma-oryzanol, fapt ce il recomanda in folosirea tratamentelor anti-imbatranire.

In industria frumusetii, orezul este folosit in multe retete, intrucat se pare ca hydrolatul, o substanta bogata in antioxidanti, este capabil sa stimuleze sinteza colagenului. Uleiul de orez este remediul perfect pentru pielea sensibila, in timp ce pudra de orez este cel mai bun aliat al tenului gras, oferindu-i in aspect mat si catifelat.

Cacao

Pe langa faptul ca poate fi o recompensa extrem de delicioasa, cacaoa stimuleaza endorfinele, acei hormoni responsabili pentru crearea starii de fericire si reducerea anxietatii.

Bogata in flavonoide, cacaoa reduce riscul bolilor de inima si al cancerului, iar datorita continutului bogat in vitaminele A, B, C, D, E, si K si a proprietatilor hidratante si de vindecare este recomandata in tratamentele de infrumusetare, ajutand la catifelarea si hidratarea pielii.

Pentru o masca faciala hidratanta, extrem de utila pentru pielea ta, poti amesteca pudra de cacao, miere, smantana si pudra din fulgi de ovaz, iar rezultatul va fi cu adevarat uimitor.

Rosii

Rosiile sunt ideale pentru o piele sanataoasa, intrucat sunt bogate in vitaminele A, C, B1 B2, B5,E si sarace in grasimi si calorii, fapt ce le recomanda in dietele folosite in scopul pierderii in greutate. Rosiile ajuta la purificarea organismului, reducerea colesterolului, calmarea durerilor artritice, stimuleaza sistemul imunitar, induce starea de somn si revigoreaza sistemul nervos.

Bogate in apa, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, iod, zinc, fier, cupru si fluor, rosiile au proprietati multiple, fiind totodata o sursa importanta de licopen, un antioxidant responsabil pentru protejarea organismului impotriva radicalilor liberi, principalii factori care cauzeaza imbatranirea prematura. Sucul de rosii este un excelent tonic facial, in timp ce o masca din pulpa de rosii este extrem de benefica pentru pielea uscata.

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei