Denumire stiintifica: Phaseolus vulgaris.
Fasolea este o planta anuala din familia leguminoaselor. Florile sunt albe, verzui, rosii sau roz. Fructul de fasole se prezinta sub forma unei pastai care contine semintele - atat de familiarele boabe de fasole. Foarte cunoscuta si foarte raspandita, fasolea se dovedeste a fi nu numai un aliment important, ci si un adevarat medicament. Bobul de fasole contine substante proteice (pana la 25%), zaharoza (circa 4%), glucoza (5 - 7%).
In scop terapeutic se folosesc tecile de la pastai, in special tecile de la soiurile care au pastaia alba. Din aceste teci se prepara un decoct.
Substante active importante: tecile contin aminoacizi, substante minerale, vitamina C, tirozida, triptofan.
Indicatii terapeutice
Decoctul de teci de fasole este un bun diuretic si are eficient in diabetul zaharat (reduce cantitatea de zahar din sange). Curata organismul de toxine si mai ales igienizeaza rinichii. In combinatie cu alte plante, din teci rezulta un ceai folosit in mod eficient impotriva reumatismului (se toarna in cada de baie).
Cunoscatorii recomanda decoctul sau ceaiul de teci de fasole si in aplicatii impotriva eczemelor, eruptiilor cutanate, acneei si chiar a TBC-ului pulmonar. Decoctul de teci de fasole are efecte pozitive verificate in tratarea afectiunilor rinichilor si a cailor urinare. Specialistii sustin ca se pot obtine rezultate notabile si in aplicatiile terapeutice impotriva hidropiziei.
Adauga comentariul tau