LIVE 246 de cazuri de coronavirus in Romania, inclusiv un copil de 1 an. Peste 27.000 de oameni sunt in izolare sau carantina

virus  151837800

Dimensiune font:

| 21-03-2020 04:44

Intram intr-o noua zi de lupta cu pandemia. In toata lumea, guvernele iau masuri radicale pentru a impiedica raspandirea coronavirusului, dar numarul imbolnavirilor si bilantul negru al mortilor creste de la o ora la alta.

Pana acum, in tara noastra au fost confirmate 260 cazuri de infectare. De la inceputul epidemiei, 19 romani au fost declarati vindecati. Astfel, Romania se afla intre cele 14 tari cu peste 100 de cazuri raportate, insa fara a inregistra vreun deces. O problema in tara noastra ramane insa numarul redus de testari. In mai bine de o luna au fost facute 4.670 de teste, inclusiv cele din Parlament.

Problema ramane faptul ca inca exista persoane care nu respecta masurile si ii pun, astfel, si pe ceilalti in pericol. Au fost facute zeci de dosare penale celor care au fugit din carantina, izolare sau chiar din spital.

Cum cele mai multe autoritati sanitare din lume spun ca pandemia va dura cel mai probabil in jur de 2 ani si mai mult de doua treimi din populatie va fi infectata, tine de fiecare dintre noi sa ajutam la limitarea efectelor. In plus, se pare ca virusul este mai rezistent decat se credea: sta 3 ore in aerosoli, 4 ore pe cupru, pana la 24 de ore pe carton si 2-3 zile pe plastic si otel inoxidabil.

 

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati miercuri:

19:36 - Miliarii romani au inceput sa lucreze la amenajarea spitalului ROL II, la Institutul Ana Aslan. In caz de nevoie, in acesta unitate medicala vor fi tratati pacienti cu forme usoare sau de gravitate medie de Covid-19.



19:18 - Autoritatile din Italia au anuntat bilantul ultimelor 24 de ore al cazurilor depistate pozitiv cu noul coronavirus si al mortilor. A fost cea mai neagra zi de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 4.207 de cazuri noi, iar 475 de persoane au murit. Italia a ajuns astfel in total la 37.513 cazuri, iar 2.978 de persoane au murit.

19:05 - Grupul de Comunicare Strategica a transmis catre MAI propunerea de dezactivare a sitelui https://stiridemoment.ro.

Grupul a anuntat ca "in urma analizei, a rezultat ca site-ul mentionat selecteaza si preia trunchiat declaratii si informatii pe care le titreaza in formulari si exprimari alarmiste, menite sa genereze panica in randul cetatenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul mentionat fie sunt complet false, fie nu au legatura cu decizii anuntate oficial de entitatile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate si disproportionate cu situatia reala. Totodata, site-ul in cauza nu are identitate si nu au fost identificate persoane de contact".

18:50 - Un cetatean bulgar, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul de Boli Infectioase din Galati, unde era izolat, dupa ce a venit din Republica Moldova, iar pe drum a manifestat semne de boala. Barbatul a fost gasit intr-un microbuz, alaturi de alte sase persoane care au intrat in carantina.

18:32 - Banca Nationala a Romaniei anunta ca sustine in totalitate demersurile sistemului bancar, de sprijinire a persoanelor fizice si companiilor afectate de criza, prin modalitati adecvate, de la caz la caz, de usurare a ratelor la creditele in curs si de facilitare a accesului la noi linii de finantare.

In cazul unei cereri crescute din partea populatiei, BNR spune ca va asigura bancilor fluxuri neintrerupte de numerar pentru toate operatiunile, inclusiv cele de lichiditati pentru bancomate.

18:10 - Au fost confirmate pana la aceasta ora 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus in Romania. De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, dupa cum urmeaza: 7 in Bucuresti, 3 in Brasov, 2 in Constanta, cate unul in Maramures si Dolj.

In carantina institutionalizata sunt 3.510 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.
 

Grafic imbolnaviri coronavirus 18 martie, ora 18.00



18:06 - Participarea Armatei Romane la Exercitiul Defender Europe 20 a fost anulata din cauza epidemiei de Covid-19, a anuntat Ministerul Apararii Nationale (MApN). Aproximativ 400 de militari ar fi urmat sa participe la exercitii in Estonia, Letonia si Georgia.

17:51 - Premierul Ludovic Orban a anuntat ca statul roman ia masuri pentru a se asigura ca agentii economici nu vor renunta definitiv la angajati, guvernul urmand a sustine plata somajului tehnic al angajatilor acelor companii care trebuie sa reduca sau sa intrerupa activitatea.

17:42 - Numarul contaminarilor cu noul coronavirus in Olanda a crescut cu 29% in ultimele 24 de ore, la 2.051, au anuntat miercuri autoritatile olandeze, care au anuntat un bilant total de 58 de decese.

17:24 - Producatorul german de masini premium BMW AG a anuntat ca va opri intreaga productie din Europa timp de doua saptamani, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) afecteaza cererea pe pietele sale cheie, intrerupe lanturile de aprovizionare si pune in pericol sanatatea angajatilor din fabrici.

17:15 - Procurorii din Parchetul Judecatoriei Ramnicu Valcea au deschis o ancheta cu privire la comiterea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor in cazul unei persoane suspecte de coronavirus care desi se afla in carantina, la Spitalul Nr. 2 Valcea - Sectia Boli Infectioase, a parasit salonul unde se afla, revenind dupa 15 minute.

16:59 - Atelierul de Panza anunta ca doneaza 1.000 de masti reutilizabile din bumbac.

"Avand in vedere faptul ca in spitalele noastre si in farmacii, cererea pentru masti este tot mai mare, iar stocurile sunt limitate, in aceasta perioada ne vom concentra eforturile pentru a confectiona masti reutilizabile din 100% bumbac", e anuntul postat pe Facebook.



16:54 - China a trimis miercuri un milion de masti Frantei, in lupta impotriva pandemiei covid-19, in contextul in care acest stat membru al Uniunii Europene (UE) se confrunta cu o penurie, relateaza AFP. China a trimis mai multe transporturi cu ajutoare si Italiei in ultimele saptamani.

16:51 - Europa a depasit miercuri Asia ca numar de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit unei numaratori realizate de AFP pe baza unor date oficiale. Miercuri, la ora 13:00, Europa avea cel putin 3.421 de morti - mai multi decat in Asia (3.384), unde China este "leaganul" pandemiei.

16:50 - Barbatul suspect de coronavirus care a plecat, miercuri, dintr-un spital din Capitala, fara acordul medicilor, nu este purtatorul al virusului, au relevat testele facute inainte ca acesta sa paraseasca unitatea medicala. Politistii continua verificarile pentru a-l gasi.

16:48 - Doi barbati din Suceava, internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce au fost confirmati cu infectia cu noul coronavirus au fost mutati la Anestezie Terapie Intensiva.

16:36 - SUA si Canada au convenit sa inchida temporar granita comuna pentru toate deplasarile "neesentiale", a anuntat miercuri pe Twitter presedintele american Donald Trump.

16:32 - Dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a transmis public ca nu exista niciun fel de date stiintifice ca ibuprofenul ar agrava simptomele cauzate de coronavirus, reprezentantii Guvernului roman venit si ei cu o comunciare publica in care spun ca la acest moment Organizatia Mondiala a Sanatatii analizeaza ipoteza si ca pana una alta este recomandat paracetamolul, cu exceptia cazurilor in care un medic recomanda explicit altceva, mai spune sursa citata.

16:26 - Biserica romaneasca din Houston le-a transmis enoriasilor ca suspenda "orice activitate liturgica, administrativa si sociala" cel putin pana pe 31 martie.

16:21 - Un barbat care s-a intors din Roma in urma cu 2 zile a fost gasit intr-un autobuz STB, linia 104, fara sa ii pese ca ar putea infecta si alte persoane. El acuza febra, tuse dar si ameteli, toate fiind simptome specifice infectarii cu virusul COVID-19. Procurorii de la Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele barbatului

16:14 - Emil Boc recomanda locuitorilor din Cluj-Napoca sa isi acopere nasul si gura cu masti sau esarfe la urcarea in autobuze. Transportul in comun a fost redus la 65% pentru descurajarea oamenilor, iar gradul de incarcare al autobuzelor a fost intre 15-40%.

16:07 - Loteria Romana informeaza ca, incepand de miercuri, este suspendata temporar activitatea de comercializare a produselor loteristice, loz, loto, videoloterie si pariuri mutuale, pana la o data ce va fi comunicata ulterior. Agentiile loto sunt inchise.

16:00 - Eurovizionul a fost anulat. "Cu regret anuntam anularea concursului Eurovision 2020 din Rotterdam. In ultimele saptamani am incercat sa gasim alternative pentru desfasurarea acestuia. Insa, din cauza incertitudinii create de raspandirea COVID-19 in Europa, dar si din cauza restrictiilor impuse de guvernele tarilor afectate de pandemie, ne gasim in imposibilitatea de a continua cu evenimentul, asa cum planificasem initial", se arata intr-un anunt postat pe pagina de Facebook a concursului.



15:57 - Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania solicita Ministerului Sanatatii si directiilor de sanatate publica sa asigure masuri de protectie a cadrelor medicale, in contextul in care tot mai multi romani revin in tara, iar numarul cazurilor confirmate cu coronavirus este in crestere.

"Colegii din tara ne anunta ca situatia cu echipamentele de protectie a personalului medical este departe de a fi cea relatata de autoritati in conferinte de presa si comunicate oficiale. In unele spitale la solicitarile angajatilor li s-a raspuns ca '....-nu e nevoie de niciun echipament special, e suficient sa ai o masca chirurgicala si un dezinfectant...'", afirma sindicalistii.

15:54 - Guvernul ceh a dispus miercuri purtarea obligatorie a mastii sanitare sau a altceva care sa acopere nasul si gura pentru toate persoanele care ies in spatiul public, iar intre orele 10:00 si 12:00 numai persoanele cu varste peste 65 de ani vor avea acces in magazine alimentare si farmacii.

15:48 - Presedintele Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a spus sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana ca masurile de carantina introduse in mai multe state pentru a lupta cu pandemia de coronavirus ar putea foarte usor provoca o contractie cu 5% a economiei UE.

15:47 - Kremlinul a asigurat miercuri ca toate masurile necesare au fost luate pentru a-l proteja pe presedintele Vladimir Putin 24 de ore din 24 impotriva noului coronavirus si a altor boli.

Toti angajatii administratiei prezidentiale ruse care intra in contact cu Putin au fost testati si nu au coronavirus. Rusia a inregistrat 147 de cazuri de COVID-19, fara vreun deces.

15:46 - O farmacista din municipiul Brasov a fost testata pozitiv pentru coronavirus, ea fiind contact al primului pacient depistat cu acest virus in judet, barbatul care a calatorit in Boston, SUA.

Presedintele Colegiului Farmacistilor din Brasov, Mirela Zamfirescu, a spus ca farmacista este in prezent fiind internata in spital, cu simptomatologia specifica si ca a fost in concediu in ultimele zile si doar "a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute", acestia aflandu-se, acum, in autoizolare.

15:45 - Premierul ceh Andrej Babis a declarat miercuri ca Guvernul sau se pregateste sa vina in autorul companiilor cu ajutoare directe in valoare de 100 de miliarde de coroane (4,05 miliarde de dolari) si garantii de credite in valoare de 900 miliarde de coroane (36,42 miliarde de dolari), in ideea de a le ajuta sa isi revina dupa pandemia de coronavirus, informeaza Reuters.

15:44 - Ministerul Culturii invita la tururi virtuale ale muzeelor incluse pe Platforma Google Arts & Culture. Linkul de acces este AICI.

15:41 - Agentia Europeana a Medicamentului (AEM) a declarat miercuri ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste faptul ca medicamentul antiinflamator ibuprofen agraveaza efectele coronavirusului.

15:39 - Aproximativ 80.000 de cetateni ai Uniunii Europene se afla acum in diferite locuri din lume asteptand sa revina acasa.

 


15:23 - Aproximativ 100 de blocuri din Bucuresti nu au apa calda de consum din cauza unor avarii, potrivit site-ului Companiei Municipale Termoenergetica.

In sectorul 2, de miercuri dimineata, 42 de blocuri nu au apa calda de consum/incalzire (se estimeaza punerea in functiune a agentului termic la ora 24:00). In Sectorul 3, 16 blocuri si doua institutii au ramas de marti dimineata fara apa calda de consum/incalzire (punerea in functiune a agentului termic este estimata pentru miercuri, ora 18:00).

15:06 - Intreaga sectie de pneumologie a Spitalului din Suceava a fost inchisa dupa ce un barbat cu coronavirus a fost acolo. 10 pacienti au intrat in contact cu el, precum si medici asistenti si infirmiere. Personalul medical a fost trimis acasa si plasat in izolare, in timp ce pacinetii de pe sectie au fost mutati, ca totul sa poata fi dezinfectat.

Pacientul cu coronavirus a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi si starea sa de sanatate este agravata, fiind la terapie intensiva. Si la acest spital din Iasi, insa, 7 cadre medicale sunt in autoizolare dupa ce au intrat in contact cu un bolnav de covid-19.

14:57 - Inspectorii sanitari au dat pana in prezent 1.835.000 lei unui numar de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolarii, conform HG 857/2011, art. 30, lit H.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de catre inspectorii sanitari din Neamt si Hunedoara, cate 12 amenzi in fiecare dintre aceste judete, cu valoare de 210 000 lei (NT) respectiv 134 000 lei (HD).

Reamintim ca, in cazul in care o persoana calatoreste intr-o tara expusa infectiei cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbena, la revenirea in tara ramane obligatoriu in carantina/izolare la domiciliu timp de 14 zile, impreuna cu familia.

14:51 - Numarul de cazuri confirmate din Africa de Sud a crescut cu peste o treime in mai putin de 24 de ore, ajungand de la 85 la 116.

14:46 - Strazile oraselor si comunelor din Hexagon erau pustii miercuri, in a doua zi a unor masuri restrictive fara precedent luate in lupta impotriva epidemiei coronavirusului.





14:38 - Patronii magazinelor nealimentare cer inchiderea mall-urilor si anunta ca le suspenda angajatilor contractele de munca, cerand guvernului sa plateasca somaj tehnic 75% din salarii. Citeste aici detalii!

14:37 - Transportul public isi modifica programul si la Timisoara.



14:33 - Toate cele 22 de cadre medicale infectate care lucrau la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitala au fost duse la spital cu ambulantele.

14:21 - In sedinta de Guvern ce va incepe la ora 17:00, prin videoconferinta urmeaza sa fie aprobat un proiect de hotarare care stabileste cheltuielile pentru persoanele aflate in carantina.

Alocatia de cazare in valoare de 230 lei/zi si include, pe langa costurile legate de asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curatenie, servicii de spalatorie, produse de igiena personala, lenjerie, prosoape, protectia bagajelor persoanelor si a altor efecte personale ale acestora.

14:19 - Guvernul proroga pana la 30 iunie termenul pentru plata impozitului pe cladiri si pe mijloacele de transport, cu mentinerea bonificatiilor stabilite de autoritatile locale

14:12 - Familia Angnelli, care detine clubul Juventus Torino si echipa de Formula 1 Ferrari, a donat zece milioane de euro luptei impotriva coronavirusului.

14:10 - Senatorul PMP Lucian Iliescu revine cu o noua poastre si cere Ministerului de Interne sa ii monitorizeze pe toti cei aflati in carantina sau autoizolare din cauza coronavirsului prin intermediul bratarilor electronice. El spune ca masura ar fi importanta, avand in vedere ca multi incalca regulile.

14:02 - Cel putin 19 batrani dintr-un camin din Madrid au murit din cauza coronavirusului. In camin sunt cel putin 70 de oameni, rezidenti si personal, infectati, scrie El Pays.

13:56 - Numarul de cazuri de coronavirus din Israel a crescut cu 40% in ultimele 24 de ore, de la 304 la 427. Premierul Netanyahu a spus ca cel putin 3.000 de teste de coronavirus vor incepe sa fie produse zilnic.

Numarul total de cazuri a crescut de la 304 la 427. Cinci dintre acestia se afla in stare critica.

13:50 - Papa Francisc a povestit ce a invatat de cand a izbucnit pandemia de COVID-19: "Nu irositi aceste zile dificile. Acasa, veti redescoperi cat de important este sa va imbratisati copiii si rudele", spune papa, care ii indeamna pe credinciosi sa redescopere "micile gesturi de atentie pe care le putem oferi celor apropiati, familiei noastre, prietenilor nostri".

"Aceste gesturi de tandrete, afectiune, compasiune sunt minime si tind sa se piarda in anonimatul vietii de zi cu zi, dar sunt totusi hotaratoare, importante. De exemplu, o masa calda, o mangaiere, o imbratisare, un apel telefonic. Sunt gesturi familiare de atentie la detaliile vietii de zi cu zi, care fac ca viata sa fie plina de semnificatii si care creeaza comuniune si comunicare", explica Papa Francisc.

Suveranul Pontif a amintit si de un articol scris de vedeta TV Fabio Fazio pentru La Repubblica, reluand o idee a acestuia: "Are dreptate (Fazio, n.r.), de exemplu, cand spune 'A devenit evident ca cei care nu platesc taxe nu comit doar o infractiune, ci si o crima: daca nu exista suficiente paturi de spital si aparate pentru respiratie artificiala, este si vina lor'. Am fost foarte impresionat de asta".

13:38 - UDMR propune amanarea alegerilor locale cu sase luni, pana in luna octombrie, considerand ca prioritatile momentului sunt sanatatea populatiei in contextul pandemiei de coronavirus si salvarea economiei.

13:22 - Organizatorii festivalului Glastonbury din Marea Britanie au anuntat ca amana editia care ar fi aniversat o jumatate de secol de la infiintare si ar fi trebuit sa aiba loc pe 24-28 iunie, cu artisti precum Taylor Swift, Paul McCartney si Kendric Lamar.

13:13 - Din cele aproximativ 4.000 de persoane care au intrat in Romania pe Nadlac II, pana miercuri la ora 11:00, 60 au fost puse in carantina, iar 2.500 in izolare la domiciliu.

13:06 - Arhiepiscopia Dunarii de Jos ii ajuta pe galatenii aflati in spatiile de carantina carora le ofera materiale si carti de igiena. De asemenea, reprezentantii bisericii vor gati si vor transporta micul dejun pentru zecile de persoane aflate in aceasta situatie in judet.

13:00 - Cercetatorii chinezi din Wuhan si Shenzen cred ca persoanele cu grupa de sange A (II) sunt mai vulnerabile, deci si mai predispuse, la contactarea virusului COVID-19. Ei au efectuat un studiu statistic pe 2.200 de pacienti infectati, inclusiv pe 206 victime.

12:54 - Combinatul Azomures a anuntat ca sprijina achizitia unui echipament complet de testare specific pentru COVID-19 care poate prelucra 50 de probe simultan, pentru scurtarea timpului de diagnosticare, in urma apelului public lansat de Spitalul Clinic Judetean (SCJ) Mures.

12:51 - Premierul spaniol Pedro Sanchez este al doilea lider european, dupa Macron, care pronunta cuvantul razboi in contextul epidemiei de coronavirus. In fata putinilor parlamentari prezenti miercuri in forul legislativ de la Madrid, seful guvernului a lansat un apel la implicare in "razboiul" contra noului virus, transmit Reuters si EFE.

Cu aproape 500 de decese cauzate de Covid-19, Spania este a doua cea mai afectata tara europeana, dupa Italia.

12:50 - Executia condamnatului la moarte John Hummel a fost amanata in Hunstville, SUA, de pandemie. Curtea de apel din Texas a luat decizia in contextul raspandirii virusului.

12:35 - Potrivit unor teste efectuate in laborator, covid-19 rezista 3 ore in aerosoli, 4 ore pe cupru, pana la 24 de ore pe carton si 2-3 zile pe plastic si otel inoxidabil.

Studiul a fost facut de Institutul National de Sanatate din SUA, CDC, si cercetatori de la UCLA si Universitatea Princeton si poate fi consultat AICI.

12:30 - Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o noua discutie, miercuri, cu omologul sau ungar, Peter Szijjarto, si au stabilit ca romanii blocati la granita dintre Austria si Ungaria sa poata tranzita tara vecina incepand cu ora 12:00, ora Ungariei, pana la eliminarea blocajului.

12:26 - Coronavirusul este "foarte probabil" sa conduca la o inmultire a divorturilor si despartirilor din cauza perioadelor indelungate petrecute de familii in izolare autoimpusa, sustine o cunoscuta avocata britanica specializata in divorturi, citata miercuri de Press Association.

"De obicei, se inregistreaza varfuri (ale ratei divorturilor) dupa expuneri indelungate in vacantele de vara si de Craciun. Nu este greu de imaginat ce se va intampla cand familiile vor fi limitate pe o proprietate pentru o perioada lunga de timp", a explicat baroana Shackleton de Belgravia, printre ai carei clienti s-au numarat Sir Paul McCartney, printul de Wales, Madonna si Liam Gallagher.

12:20 - Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea a preluat de la Politia de Frontiera i dosarul penal deschis pe numele cetateanului roman care a venit marti de la Madrid cu un avion in care erau 60 de pasageri, desi stia ca a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

12:17 - Angajatii romani se tem ca urmeaza o criza economica declansata de efectele coronavirusului, arata datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Studiul arata ca peste 67% sunt ingrijorati si foarte ingrijorati in ce priveste locul de munca, in timp ce 31% se tem ca ar putea contacta virusul.

12:14 - In Bucuresti se afla in carantina 500 de persoane si numarul lor creste de la o ora la alta, a anuntat, la Digi24, Gabriela Firea. Primarul spune ca a primit ajutor de la hotelieri in ce priveste spatiile de cazare.

In ceea ce priveste spatiile de cazare a celor aflati in carantina, edilul spune ca a primit ajutor din partea hotelierilor.

"Multumesc reprezentantilor mediului de afaceri care ne-au pus la dispozitie unitati hoteliere pentru a caza aceste persoane care au nevoie de carantina si a asigura toate conditiile decente pentru aceasta perioada. Pentru ca nu este deloc usor: trei mese pe zi, gustari, haine, lenjerie, obiecte de ingrijire personala si tot ce este necesar, mai ales ca sunt si copii", a mai spus Gabriela Firea.

12:13 - Malta va interzice toate zborurile de pasageri catre insula si va permite doar zborurile cargo si umanitare in cadrul masurilor de limitare a raspandirii infectiei cu noul coronavirus, informeaza Reuters. Tara insulara a raportat pana in prezent 38 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 32 au contractat virusul peste hotare.

12:12 - Niciunul dintre cei aproximativ 100 de romani care au facut parte din convoiul intrat in tara, in noaptea de marti spre miercuri, pe la Vama Cenad, nu este suspect de coronavirus si nici nu a intrat in carantina, a declarat, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, Cornelia Bubatu.

 

12:11 - Registrul Auto Roman anunta ca extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP si ale conducatorilor de ateliere auto si suspenda pentru 3 luni programele de reatestare a inspectorilor ITP si a conducatorilor de ateliere auto.



12:06 - Bilantul in lume a trecut de 200.000 de infectari si peste 8.000 de oameni au murit. Totodata, aproape 83.000 de pacienti s-au vindecat.

11:56 - Netflix a "Prizonieri" in propria casa, in aceste zile in care in Romania este stare de urgenta din cauza coronavirusului, un cont Netflix, care are si optiunea "Party" poate aduce prietenii unii langa altii.

11:50 - Un pilot Tarom care fusese in vacanta in Austria a fost depistat pozitiv cu coronavirus marti. George Barbu, CEO-ul Tarom, a anuntat ca pilotul a apucat sa intre in contact cu alti noua colegi, pana la aflarea rezultatului.

11:45 - NASA pune la dispozitie un website destinat special copiilor ce contine jocuri educative, carti de colorat sau puzzle-uri, in incercarea de a a-i distra cat mai mult in perioada in care nu pot iesi sa se joace. Site-ul poate fi accesat AICI

11:42 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca incepand de joi dimineata, numarul mijloacelor de transport in comun din Bucuresti va fi redus cu 25%.

11:40 - Thailanda a anuntat miercuri un bilant total de 212 de cazuri, dintre care o persoana decedata si 42 vindecate.

11:33 - Un pacient internat in Capitala pentru a fi testat de coronavirus a fugit din spital. Unitatea a sesizat Politia, care a inceput verificarile. Barbatul nu era confirmat, el urma sa faca testul.

11:32 - In ciuda masurilor de izolare la domiciliu impuse pentru contracararea raspandirii coronavirusului, persoanele varstnice din Japonia au posibilitatea sa faca miscare gratie unui videoclip publicat pe platforma YouTube, informeaza Reuters.



11:31 - Administratorii de blocuri din Cluj-Napoca refuza incasarea cheltuielilor direct de la locatari, ca masura de prevenire a infectarii cu COVID-19, solicitand acestora plata banilor in conturile bancare ale asociatiilor.

11:28 - Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat ca Spitalul Gomoiu va incepe sa preia copiii cu boli infectioase care se prezentau la Spitalul Victor Babes si care acum acorda prioritate pacientilor diagnosticati cu noul coronavirus. Sunt preluati copiii cu gripa, gastroenterite, boli eruptive.



11:22 - Prefectul de Suceava a dat detalii, la B1 Tv, despre un caz inregistrat in judet. Este vorba de un barbat venit din Bruxelles pe 4 martie si a fost depistat pozitiv in urma cu 3 zile, pe 15. El intre timp s-a dus inclusiv la slujbe la biserica, in jur 500 de persoane fiind acum cautate pentru a fi testate.

11:11 - Cuba sustine ca poate trata coronavirusul care provoaca COVID-19 cu Interferon Alpha 2B, folosit in mod obisnuit pentru tratarea hepatitei de tip A si B.

11:07 - Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru a declarat, la B1 Tv, ca toate cele 22 de cazuri, de ieri si de azi, sunt cadre medicale. Dintre acestea un caz a avut insuficienta respiratorie, dar e starea stabila in acest moment.

"Spitalul este al altei retele, noi am dezvoltat ancheta externa pe contactii externi, ancheta interna se face de MAI. Se face o dezinfectie medicala la acest spital", a spus Tataru.

11:00 - Toti angajatii de la uzina Dacia de la Mioveni intra in somaj tehnic pana pe data de 5 aprilie. Este vorba de peste 13.500 de persoane care vor fi platite cu 85% in aceasta perioada.

10:53 - Trei barbati care se aflau in Centrul de carantina din Pitesti s-au luat la bataie, dupa ce au parasit camera unde se aflau. Unul dintre barbati a fost lovit la fata, iar altul la o mana. Cei trei au dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

10:49 - Senatorul Mihai Gotiu a anuntat pe Facebook ca doneaza 10% din indemnizatia de parlamentar pentru materiale sanitate de urgenta pentru spitalele de boli infectioase dar si pentru cele de urgenta din tata. El le cere si celorlati alesi sa-i urmeze exemplul.



10:42 - TIFF pune la dispozitia publicului o serie de filme italiene sau titluri premiate la festivalurile internationale.

"Pentru ca e important sa #StamAcasa in aceste vremuri tulburi, pentru ca ne gandim la tragedia fulgeratoare care a lovit Italia, pentru ca avem mai mult timp liber ca niciodata si pentru ca, de ce nu, ne va face bine sa uitam putin de realitate si sa evadam in cinema, va invitam sa redescoperiti platforma TIFF Unlimited, unde va asteptam cu un program de filme italiene, dar si cu titluri premiate in marile festivaluri internationale sau trecute prin TIFF, grupaje de comedii sau documentare, toate menite sa va aline aceasta neobisnuita perioada de izolare sociala", anunta TIFF intr-un comunicat.

10:35 - Brazilia a inregistrat primul deces in Sao Paulo si presedintele Jair Bolsonaro, si el infectat, a criticat mobilizarea autoritatilor, pe care a descris-o ca tinand de "o anumita isterie" care poate afecta economia, informeaza AFP.

Presedintia a anuntat marti seara ca guvernul va solicita Parlamentului sa recunoasca starea de "calamitate publica" pana la sfarsitul anului, in vederea cresterii cheltuielilor publice "pentru a proteja sanatatea si locurile de munca ale brazilienilor".

10:32 - TIR-urile care asteapta iesirea din Romania prin PTF Giurgiu-Ruse formeaza o coada de aproximativ 12 kilometri si ocupa prima banda de mers a DN 5, pana in dreptul localitatii Daia, iar timpul de asteptare a ajuns la 150 de minute.

10:31 - Mancare gratuita, consultatii psihologice, cursuri de limbi straine sau de yoga online pe gratis - mii de polonezi s-au lansat in initiative de intrajutorare, in timp ce Polonia a fost plasata practic in carantina in incercarea de stavili propagarea coronavirusului. Polonia, care are 38 milioane de locuitori, inregistrase pana marti 177 de cazuri de contaminare, intre care patru decese.

10:30 - Mai mult de jumatate dintre participantii din Europa (56%) la un studiu privind turismul inca isi doresc sa calatoreasca intre lunile mai si septembrie 2020, atat timp cat destinatiile preferate nu vor fi in carantina, potrivit unui studiu realizat de LuggageHero.com, retea globala de gazduire a bagajelor.

Potrivit aceluiasi studiu, o treime dintre respondenti vor incerca sa evite orasele mari si transportul public, iar 17% vor calatori in interiorul tarii in care locuiesc. Totodata, mai mult de un sfert (27%) au confirmat ca isi vor reduce bugetul de vacanta pentru acest an cu cel putin 40%.

10:27 - Grupul de Comunicare Strategica a publicat si statistica privind raspandirea cazurilor pe grupe de varsta. 70% dintre romanii infectati au intre 19 si 50 de ani, 22% intre 51 si 70 de ani, 4% intre 0 si 18 ani si tot 4% peste 70 de ani.

50% dintre cei infectati sunt femei, 45% sun

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei