LIVE 60 de zile de la primul caz de COVID-19 in Romania: Director de la Universitar, demis dupa ce n-a dat echipamente medicilor

virus  151837800

Dimensiune font:

| 25-04-2020 18:50

  LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus in Romania si in lume:

 

 

INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ / Graficul îmbolnăvirilor, deceselor și vindecărilor

La 60 de zile de la primul caz de coronavirus confirmat, Romania are 10.635 de cazuri de imbolnavire si 579 de decese. Pe langa cei care au murit in tara, sunt si 73 de romani decedati in strainatate. Cei mai multi sunt in Marea Britanie - 23.

Mai sunt 3 saptamani pana cand se vor relaxa restrictiile. Momentan, nu avem prea multe detalii despre ce anume vom avea voie sa facem si ce nu. Stim doar ca nu vom mai fi nevoiti sa completam declaratie cand iesim din casa si vom fi obligati sa purtam masti in spatii publice inchise.

Premierul Ludovic Orban a declarat insa ca ca autoritatile vor anunta regulile de conduita care trebuie respectate si recomandari privind prevenirea transmiterii SARS-Cov-2 cu o saptamana inainte de ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare.

Situatia la nivel mondial ramane grava. In acest moment sunt peste 2,8 milioane de cazuri, iar numarul deceselor a trecut de 199.000. In SUA s-a depasit pragul de 50.000 de morti provocate de noul coronavirus, acesta fiind cel mai grav bilant inregistrat in lume pana acum.

Urmareste AICI
  toate datele statistice transmise in timp real pe site-ului Worldometers.

 
18:32 - Toti angajatii din azilurile de batrani si din centrele de ocrotire sociala din Buzau au fost testati pentru coronavirus, iar rezultatele au iesit negative, potrivit Prefecturii Buzau.

18:31 - Peste 60 de persoane au fost amendate, sambata, dupa ce au participat o petrecere in Craiova, la fata locului intervenind politisti, jandarmi, luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale si militari. Unii dintre participantii la petrecere au primit si cate 2 amenzi, pentru ca nu aveau declaratie pe propria raspundere, valoarea sanctiunilor ridicandu-se la 131.000 de lei.

18:23 - Nepoata unui barbat in varsta de 62 de ani care a murit luna trecuta la Spitalul Judetean din Suceava spune ca bijuteriile pe care acesta le avea la el nu i-au fost restituite. Femeia sustine ca familia va depune plangere la Politie.

18:18 - Directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Dorin Ionescu, a fost demis, insa va activa in continuare ca medic pe Sectia Nefrologie.

Potrivit Libertatea, personalul Sectiei Nefrologie a acuzat directoul medical ca nu le-a oferit ecipamente de protectie, fiind pusi in pericol de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, directorul medical s-ar fi opus testarii unui pacient cu simptome de coronavirus, adus de la Clinica de dializa Diaverum.

18:12 - Linia de urgenta din statul american Maryland (nord-est) si Centrul de informatii toxicologice (antiotrava) de la New York au inregistrat o crestere fulgeratoare a apelurilor pe subiectul ingerarii de dezinfectant, dupa ce presedintele american, Donald Trump, l-a prezentat joi drept un posibil "remediu" impotriva COVID-19, scrie presa americana.

18:07 - Sute de angajati ai unor aziluri de batrani din Slovenia au manifestat in apropiere de Ljubljana in semn de protest fata de lipsa de mijloace in sectorul lor de activitate impotriva noului coronavirus, relateaza AFP.

Cea mai importanta manifestatie a avut loc vineri la Domzale, la zece kilometri nord de capitala slovena, insa manifestatii au avut loc in alte 12 locuri in tara, unde personalul a iesit timp de 15 minute pentru a-si prezenta revendicarile. Rezidenti ai azilurilor reprezinta 58 dintre cei 80 de morti in tara de la 19 aprilie. Ministerul Sanatatii a acuzat ca aceste manifestatii sunt motivate "politic".

18:03 - Primarul din Tirgu Mures, Dorin Florea, a scris, sambata, pe pagina lui de Facebook, ca din punct de vedere administrativ scolile sunt pregatite pentru redeschidere, dar ca pericolul pentru elevi si cadre didactice este "urias".

"Am inteles ca, cei care guverneaza Romania la ora actuala, se gandesc sa cheme elevii la scoala dupa data de 15 mai. Daca se va lua aceasta decizie, eu cred ca pericolul la care vor fi expusi elevii si cadrele didactice va fi infinit mai mare decat daca s-ar considera anul scolar incheiat. Din punct de vedere administrativ, unitatile de invatamant sunt pregatite pentru reinceperea activitatii educationale, dar cred ca pentru copii, profesori si pentru familiile acestora ar fi un risc urias, avand in vedere usurinta cu care se raspandeste coronavirusul", a scris primarul pe reteaua de socializare.

Acesta propune ca mediile elevilor sa fie incheiate in baza unor teste date online, iar materia sa fie recuperata in anul scolar viitor.

17:54 - Un ecran gigant a strabatut toata saptamana cartierele capitalei columbiene, Bogota, de unde oamenii asezati in balcoane au putut vedea seara, in plina izolare in contextul pandemiei de COVID-19, filme ca si cum s-ar fi aflat la cinematograf, relateaza EFE.

Beneficiarii serii de vineri au fost locuitorii cartierului Gran Granada, din nord-estul capitalei, care s-au putut bucura de initiativa "Ruta 90 desde los balcones" lansata de compania Cine Colombia si care a proiectat noua versiune din 2019 a clasicului film "Regele Leu".

17:42 - Italia sarbatoreste sambata 75 de ani de la eliberarea de sub ocupatia fascista in 1945, intr-un moment in care populatia tarii este izolata in casa in contextul pandemiei de coronavirus, care a provocat deja aproape 26.000 de decese in aceasta tara, relateaza EFE.

17:33 - Aproape un milion dintre cei 10.000.000 de locuitori din Emiratele Arabe au fost testati impotriva noului coronavirus, iar sute de ambulante au fost transformate in laboratoare mobile COVID-19. Doar autoritatile din Dubai au testat aproape un milion de localnici, ceea ce inseamna o rata de testare de 10%.

Din aproape 10.000.000 de locuitori, putin peste 9.000 au fost contaminati si doar 64 au murit.

In Romania, rata de testare impotriva coronavirusului este de 0,7%.

17:21 - Sisteme de avertizare luminoase sunt folosite in fabricile din Italia pentru a limita accesul angajatilor in toalete. Sistemul se numara printre noile masuri de siguranta luate de angajatori, pentru ca muncitorii sa respecte distantarea sociala, potrivit Daily Mail.

17:16 - Ambasada Romaniei la Berlin si Consulatele generale de la Stuttgart, Munchen si Bonn au cercetat toate cazurile care le-au fost semnalate in ultimele zile cu privire la situatia lucratorilor sezonieri romani din Germania, declara ambasadorul Emil Hurezeanu intr-un mesaj adresat vineri seara membrilor diasporei, lucratorilor sezonieri, precum si celor care, din Romania, urmaresc evolutia actuala a temei muncii in Germania. Acesta da asigurari ca toate semnalarile sunt tratate in mod egal si intotdeauna prin raportare la fapte.

17:02 - Copiii izolati in casele lor deseneaza ceea ce le lipseste cel mai mult - prietenii de la scoala, bunicii, sporturile preferate sau spatiile verzi. Indiferent de locul din care provin, temele sunt de cele mai multe ori aceleasi, scrie Reuters intr-un reportaj.

16:56 - Potrivit ministrului Sanatatii, la nivel national sunt in prezent 70 de puncte Real Time PCR pentru testarea COVID, dar ele functioneaza sub capacitate.

"In acest moment la nivel national avem 70 de puncte de testare care pot face pana la 10.000 de teste pe zi, acest numar este dat de potentialul aparatelor. Dar acest potential trebuie suplinit si de potentialul uman (...) Acest personal trebuie sa mearga la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienta de 10-20 de ani. Si atunci aceste aparate vor face mai putine teste decat pot ele in realitate. Suntem in acest moment la 6.000-6.200 de teste pe zi, dintr-un potential de 10.000", a mai spus ministrul Sanatatii.

In ultimele 24 de ore au fost procesate 5.043 de teste, iar in ziua precedenta au fost procesate 8.266 de teste.

16:50 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca orice persoana care lucreaza intr-un spital dedicat tratarii pacientilor COVID va beneficia de stimulentul de risc de 2500 de lei.

16:45 - Operatorul aerian Wizz Air a anuntat, sambata, ca este pregatit sa-si redeschida baza de la Timisoara incepand cu data de 1 mai 2020, dar reluarea operatiunilor de zbor depinde de decizia autoritatilor de a elimina sau prelungi actualele restrictii de zbor catre si dinspre Romania.

16:40 - Un jandarm de la o unitate din Craiova si alti doi membri ai familiei acestuia au fost confirmati pozitiv la testarea pentru depistarea virusului SARS-COV2, iar alti 17 angajati ai unitatii au fost izolati la domiciliu.

16:33 - Uniunea Europeana va demara, la 4 mai, o campanie de strans donatii ca raspuns mondial la coronavirus, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si organizatiile mondiale din domeniul sanatatii au lansat un apel comun la actiune pentru dezvoltarea unui acces rapid si echitabil la metode de diagnosticare, la terapii si la vaccinuri impotriva COVID-19, care sa fie sigure, de calitate, eficace si la preturi accesibile, anunta Executivul comunitar intr-un comunicat de presa.

16:25 - Medicii romani care au fost plecati in Italia s-au intors azi in tara, ei fiind asteptati la aeroport de premierul Lodovic Orban, ministrul Sanatatii Nelu Tataru, cel al Apararii, Nicolae Ciuca si secretarul de stat in MAI Raed Arafat.
 

medici intorsi din Italia



16:21 - DSP Galati a anuntat, sambata, ca exista transmitere comunitara a virusului SARS-CoV-2 in doua cartiere din municipiul Galati si cere localnicilor sa evite aglomeratia si sa limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane.

"Tinand cont de faptul ca s-au confirmat mai multe cazuri de infectie respiratorie SARS CoV 2 in cartierele Micro 17 si Micro 39, unde, deci, exista transmitere comunitara, insistam ca populatia sa respecte urmatoarele recomandari privind conduita sociala responsabila in prevenirea raspandirii COVID 19: evitarea zonelor aglomerate unde exista posibilitatea expunerii la contact direct si/sau interactiune cu un numar mare de persoane; limitarea la maximum a oricarui contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, imbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile", a transmis, sambata, DSP Galati.

De asemenea, DSP Galati cere pastrarea unei distante semnificative, de 1,5 metri fata de celelalte persoane. "In cazul in care va aflati in transportul in comun incercati sa NU stati fata in fata cu alte persoane!", a mai transmis DSP Galati.

16:12 - Oficiali iranieni si-au exprimat sambata ingrijorarea fata de o "recrudescenta" a contaminarilor cu noul coronavirus in Iran, cea mai afectata tara de pandemie in Orientul Mijlociu, relateaza AFP.

In timp ce Republica islamica marcheaza prima zi a Ramadanului, Ministerul Sanatatii a anuntat 76 de morti din cauza COVID-19, care cresc bilantul oficial la 6.650 de decese.

15:40 - Ambasadorul roman in Marea Britanie Dan Mihalache transmite condoloeante familiilor romanilor ucisi de COVID-19 in Regat. 23 de romani au murit pana acum in UK, dintr-un total de 73. Mesajul diplomatului urmeaza dupa decesul unui alt roman in Marea Britanie, Nicu Enciu, sofer de autobuz la Transport for London.
15:27 - Cu un total de 120.140 de morti (la 1.344.172 cazuri confirmate), Europa este continentul cel mai grav afectat de pandemia de Covid-19, care a ucis 197.303 de persoane in intreaga lume.

Italia (25.969) si Spania (22.902) sunt tarile europene cele mai afectate, urmate de Franta (22.245) si Marea Britanie (19.506).

14:56 - Noi cercetari arata ca noul coronavirus a ajuns in New York din Europa si nu din China, potrivit guvernatorul statului, Andrew Cuomo, care il acuza pe Donald Trump ca a impus prea tarziu interdictii de calatorie pentru a impidica raspandirea virusului.

Potrivit acestui studiu, realizat de Universitatea Northeastern, peste 10.000 de locuotori ai New Yorkului ar fi contractat noul coronavirus atunci cand statul a izolat primul caz contaminare, la 1 martie, a declarat intr-o conferinta de presa, vineri, Andrew Cuomo.

14:50 - 12.009 de persoane se afla in carantina institutionalizata pe teritoriul Romaniei, iar alte 26.159 sunt in izolare la domiciliu, sub monitorizare medicala, a informat, sambata, Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

14:34 - Un al treilea angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat cu coronavirus, fiind vorba despre un politist care lucreaza in sectorul administrativ.

14:20 - Secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor Raed Arafat spune ca pentru o perioada "va trebui sa convietuim cu virusul" si atrage atentia populatiei asupra faptului ca nerespectarea normelor de prevenire a raspandirii coronavirusului si relaxarea "prea devreme" reprezinta un risc "sa ne intoarcem la o situatie mai grava".

14:05 - Numarul contaminarilor cu noul coronavirus in Germania a crescut la 152.438, iar al mortilor la 5.500, a anuntat sambata Institutul de boli infectioase Robert Koch.

13:54 - Inca 4 persoane au murit in Romania din cauza coronavirusului, bilantul deceselor urca la 579.

13:53 - Mai multi medici din lume sustin ca anumite medicamente pentru hipertensiune favorizeaza formele grave de COVID-19. Medicul Adrian Linte, membru al Societatii Romane de Cardiologie, a declarat pentru Mediafax ca acestea sunt simple supozitii si ca, atata timp cat nu exista dovezi clare, nu trebuie sa risti sa nu iti iei tratamentul.

13:38 - Patru asociatii de elevi considera ca masura reluarii orelor de curs dupa incheierea starii de urgenta este riscanta daca nu se vor lua hotarari care sa garanteze siguranta elevilor.

13:24 - Un numar de 483 de dosare penale au fost intocmite de structurile abilitate ale MAI pentru zadarnicirea combaterii bolilor, informeaza sambata Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

13:10 - Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 126.645 de teste pentru coronavirus, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

12:58 - Alti 3 romani au murit in strainatate, numarul total a ajuns la 73.

12:55 - In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 218 cazuri noi de coronavirus in Romania, astfel ca bilantul total a ajuns la 10.635, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

12:46 - Trei angajate ale unor centre rezidentiale de asistenta a persoanelor varstnice din judetul Timis au fost depistate cu coronavirus. Ele se aflau in izolare la domiciliu, dar DSP Timis a anuntat ca testeaza tot personalul acestor centre si ca deja au fost facute aproximativ 500 de verificari.

12:38 - Alti cinci pompieri de la Detasamentul Cernavoda au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19, numarul total al acestora ajungand la 15, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un coleg de-al lor a murit din aceasta cauza.

12:17 - Autoritatile din Uzbekistan au permis redeschiderea, de sambata, a anumitor categorii de magazine si alte afaceri, inchise de cateva saptamani din cauza pandemiei de COVID-19.

11:50 - O asistenta de la Unitatea de Primiri Urgente a SJU Ploiesti a fost confirmata cu COVID-19, la testarea rapida. Femeia a tusit la iesirea din tura, si imediat i-au fost recoltate probe care au iesit pozitive. 37 de asistente, medici, ingrijitoare sau brancardieri, care au fost la serviciu in tura din noaptea de vineri spre sambata, sunt acum in izolare, scrie Mediafax.

11:37 - Mai multe fotografii in care apar sefi ai Politiei Dej alaturi de mai multe persoane, la o petrecere la o cabana, au fost postate pe retelele de socializare in aprilie in perioada restrictiilor impuse prin ordonantele militare. Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj a anuntat ca a declansat o ancheta interna pentru a stabili contextul faptelor, informeaza Digi24.

11:29 - O aeronava Spartan a Fortelor Aeriene a decolat sambata, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriana Otopeni, cu destinatia Milano pentru transportul in Italia a 90 mii de masti de protectie tip FFP 2. La intoarcere, aeronava va aduce in tara echipa de medici si asistenti aflati in Italia, potrivit Mediafax.



11:08 - Testele facute detinutilor cu care a intrat in contact primul angajat al Penitenciarului Gherla infectat cu coronavirus sunt negative, anunta ANP. Astfel, pana in prezent nici persoana privata de libertate din penitenciarele din Romania nu a fost confirmata cu COVID-19.


10:55 - Serviciul Roman de Informatii (SRI) avertizeaza ca exista un atac informatic care instaleaza un virus in contextul accesarii informatiilor despre coronavirus. Virusul preia accesul la aplicatiile de Internet banking si circula sub forma unor mesaje de tipul "Detalii secrete despre COVID-19".



10:39 - Brazilia se afla pe punctul de a deveni un focar major de COVID-19, iar sistemul sanitar este aproape de colaps, se arata intr-un raport Associated Press citat de News.ro. Cazurile de infectii au suprasolicitat deja spitalele din Brazilia. Medicii din Rio de Janeiro si din cel putin alte patru orase mari au avertizat ca spitalele in care lucreaza sunt pe punctul de a colapsa si ca nu mai pot primi alti pacienti.

10:22 - Inca 8 persoane au murit in Romania din cauza coronavirusului, astfel ca bilantul negru urca la 575 de decese, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Printre persoanele care au decedat se numara si o tanara de doar 21 de ani care suferea de mai multe afectiuni. Iata aici detalii.

10:02 - Focarul de la Spitalul Militar Focsani, unde 43 de angajati au contractat noul coronavirus, a fost stins, conducerea unitatii medicale anuntand ca activitatea decurge absolut normal in acest moment, informeaza News.ro. In Spitalul Militar Focsani au fost confirmati cu COVID-19 un numar de 30 de cadre medicale si 13 angajati din randul personalului auxiliar.

09:48 - Un barbat din Suceava infectat cu coronavirus, fara alte afectiuni, a murit acasa dupa ce s-a tratat singur cu antibiotice si tratament simptomatic, a anuntat Institutul National de Sanatate Publica, informeaza stirisuceava.net.

09:45 - Autoritatile de la Bogota au lansat anchete judiciare impotriva ministrului Agriculturii si a mai multor guvernatori si functionari banuiti de fapte de coruptie in gestionarea fondurilor destinate combaterii pandemiei de Covid-19, a anuntat parchetul columbian, potrivit Agerpres.

09:17 - Primarul municipiului Urziceni, din judetul Ialomita, Constantin Sava, a cerut Ministerului de Interne sa restrictioneze accesul locuitorilor din Barbulesti in municipiu. El spune ca oamenii nu respecta masurile luate impotriva COVID-19.



09:12 - China a cautat sa blocheze un raport al Uniunii Europene in care era sustinut ca Beijingul raspandea informatii false despre epidemia de coronavirus, potrivit mai multor surse citate de Reuters.

08:58 - Doua surori gemene, asistente medicale in Marea Britanie, au decedat la interval de cateva zile una de cealalta, dupa ce s-au infectat cu Covid-19, scrie BBC, potrivit News.ro.

Katy Davis (37 de ani), asistenta la pediatrie, a murit marti la spitalul din Southampton, in timp ce geamana sa, Emma, fosta asistenta medicala, a decedat in acelasi spital trei zile mai tarziu.

08:43 - Aproape 60 de noi cazuri de infectie cu coronavirus au fost confirmate in randul membrilor echipajului unei nave de croaziera italiene aflata in Japonia.

08:19 - Autoritatile sanitare chineze au anuntat, sambata, 12 noi contaminari cu noul coronavirus. Nu a fost inregistrat niciun deces. Comisia Nationala chineza de Sanatate a anuntat ca 11 dintre contaminarile noi sunt "importate". Noul coronavirus a contaminat 82.816 de persoane in China continentala si a ucis 4.632 de oameni.

08:12 - Statele Unite au anuntat ca vor vinde ventilatoare medicale in cel putin patru tari in curs de dezvoltare pentru a lupta impotriva coronavirusului. Donald Trump a discutat la telefon cu omologii sai din Indonezia, Ecuador, Salvador si Honduras, si le-a promis furnizarea acestor echipamente medicale.

08:01 - SUA au inregistrat in ultimele 24 de ore 1.258 de decese cauzate de noul coronavirus, cel mai scazut numar in aproape trei saptamani. Bilantul total al deceselor se ridica la 51.017.

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei