LIVE Bilantul negru ajunge la 215 morti in Romania. Marea Britanie si SUA anunta cifre infioratoare

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 08-04-2020 20:00

LIVE TEXT cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume:

 Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI.

Romania a ajuns la un bilant negru de 215 morti din cauza coronavirusului. Miercuri au fost anuntate si 344 de noi cazuri de infectare si am ajuns la un total de 4.761. Intre timp, autoritatile lucreaza la a 8-a ordonanta militara si e posibil ca astazi sa aflam care vor fi noile masuri.

Din nefericire, avem si primul deces inregistrat in randul cadrelor medicale infectate in timp ce lucrau cu bolnavii, un ambulantier din Suceava, locul primului focar. Iar sindicatele anunta ca situatia e alarmanta si 25% dintre persoanele infectate cu coronavirus in Romania sunt salariati din sanatate. Mai mult, ele atrag atentia ca daca s-ar mentine acest ritm de crestere zilnica a numarului, atunci, in 27 de zile, ar fi infectati toti salariatii din sanatate.

Incercand sa combata focarele de coronavirus, Ministerul Sanatatii a anuntat miercuri ca un nou spital, cel din Deva, trece sub conducere militara, pe modelul Suceava.

In lume, cifrele pandemiei sunt infioratoare mai ales in SUA, unde au murit aproape 2.000 de oameni in 24 de ore. Franta a devenit a 4-a tara cu peste 10.000 de morti, dupa Italia, Spania si SUA, si in total au murit pana acum peste 83.000 de oameni. Totodata, Mai mult de jumatate din populatia globului este in izolare.
19:17 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, miercuri, ca sunt cadre medicale infectate la nivelul fiecarui judet, insa nu a precizat exact numarul celor testate pozitiv cu COVID-19 in judetul Sibiu.

19:10 - Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au anuntat miercuri ca a fost deschis un dosar penal, dupa ce, in 21 martie, in curtea unei biserici din Iasi zeci de persoane au participat la o slujba de pomenire.

19:08 - Marea Britanie anunta un bilant ingrozitor miercuri. In ultimele 24 de ore, doar in spitale au murit 938 de pacienti cu coronavirus.

18:52 - Actorii care interpreteaza medici in seriale de succes s-au mobilizat pentru adevaratii medici cu scopul de a face fata noului tip de coronavirus. Starurile "Anatomia lui Grey", "Spitalul de urgenta" sau "Stagiarii" s-au reunit intr-un videoclip, publicat marti, in care le multumesc cadrelor medicale si incurajeaza publicul sa faca donatii.

Este vorba despre o initiativa a actritei Olivia Wilde, intepreta doctorului Remy Hadley in serialul "Dr House". Actrita a adunat mesajele video a numerosi actori cunoscuti din seriale si le-a publicat pe Instagram.



18:48 - Portavionul francez Charles de Gaulle urmeaza sa revina mai devreme dintr-o misiune la baza sa de la Toulon, la 23 aprilie, dupa ce 40 de marinari de la bord prezinta simptome de covid-19, a anuntat miercuri Ministerul francez al Armatelor, relateaza Le Figaro. Cei 40 de marinari se afla in prezent "sub supraveghere medicala consolidata".

18:41 - Spitalul Militar Focsani, inchis pentru dezinfectie, si-a reluat, miercuri, activitatea. 43 de angajati ai spitalului au fost confirmati cu COVID19, iar unitatea a fost inchisa din 25 martie.

18:39 - Chitaristul Tony Iommi, fondator al trupei Black Sabbath, scoate la licitatie obiecte din colectia persoana pentru a sprijini National Health Service (NHS) in criza sanitara provocata de Covid-19. Banii stransi vor merge catre University Hospitals Birmingham.

Muzicianul in varsta de 72 de ani a transmis ca aceasta perioada este "dificila pentru toata lumea": "Este oribil dar, intr-un fel, aduce oamenii mai mult laolalta si realizam ceea ce avem in tara cu NHS si lucrurile minunate pe care le face".

18:36 - Partidul Miscarea Populara a lansat miercuri un apel catre toti liderii politici din Romania pentru elaborarea si adoptarea unui Pact National pentru Sanatate.

"Criza sanitara provocata de pandemia de coronavirus a evidentiat slabiciunile uriase ale sistemului de sanatate din Romania. Cauzele sunt multiple: subfinantare, lipsa unei strategii coerente, legislatia deficitara, politizarea excesiva sau traditionala practica romaneasca a ascunderii gunoiului sub pres", se mentioneaza in scrisoarea trimisa liderilor politici de presedintele PMP, Eugen Tomac.

18:28 - Data de 13 aprilie va fi ziua cu cei mai multi morti din cauza COVID-19 in Romania, arata o proiectie matematica realizata de un institut din SUA, iar 8 mai va fi prima zi fara decese. Proiectia ia in calcul pastrarea distantarii sociale totale pana la finalul lunii mai. Institutul pentru Masuratori si Evaluare in domeniul Sanatatii (IHME) care functioneaza in cadrul Universitatii Washigton a realizat mai multe previziuni despre evolutia COVID-19 in lume.

17:55 - Noua angajati ai Primariei comunei Craciunesti, judetul Mures, au intrat in izolare la domiciliu dupa ce au intrat in contact cu o persoana depistata pozitiv, activitatea institutiei fiind asigurata de opt functionari ramasi.

17:46 - Doi verisori din Buzau, veniti din Italia, tratati si vindecati de coronavirus la Institutul National Matei Bals, au iesit pozitivi din nou, la retestarea realizata in timp ce se aflau in izolare, acasa. Cei doi au fost din nou internati intr-un spital suport, la Ramnicu Sarat.

17:44 - Politia irlandeza a inceput miercuri sa instaleze baraje rutiere pentru a se asigura de respectarea, in special in weekendul de Paste, a masurilor de izolare instituite din cauza pandemiei de COVID-19, relateaza AFP.

17:43 - Uniunea Europeana elaboreaza reguli comune pentru utilizarea aplicatiilor mobile pentru a monitoriza raspandirea noului coronavirus, cu scopul de a folosi mai bine tehnologia si a oferi un raspuns la ingrijorarile privind datele personale, transmite miercuri Reuters.

17:38 - Un barbat care a fost prins furand masti chirurgicale de la un spital din Londra a fost condamnat la trei luni de inchisoare, a declarat miercuri politia, relateaza Reuters.

17:36 - Un medic nefrolog din Iasi a cerut sa fie detasat de la Spitalul C.I. Parhon la Spitalul Judetean Suceava, sustinand ca oricum ar fi luat decizia izolarii de familie, iar la Suceava poate ajuta pacientii. Despre teama de infectare, Ionut Nistor spune ca il ajuta sa respecte toate protocoalele.

17:31 - Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a laudat modul in care se desfasoara activitatea in Cluj. El a spus ca aici este "un exemplu de buna practica" si ca in judet se proceseaza 1.000 de teste zilnic, astfel ca aici vor fi trimise si probe de la Suceava si Deva.

17:25 - Fiecare dintre cei 11.807 locuitori ai orasului Scornicesti, judetul Olt, va primi cate doua masti de protectie impotriva imbolnavirii cu coronavirus de la primarie. Mastile vor fi lucrate in fabricile de confectii din oras

17:17 - O femeie a cerut prin 112 ajutorul medicilor pentru copilul ei bolnav, ascunzand ca erau in izolare dupa ce au fost in contact cu o persoana revenita din Marea Britanie. Pe numele ei a fost deschis dosar penal pentru fals in declaratii.

17:02 - Fostul atlet italian Donato Sabia, finalist in proba de 800 de metri la doua editii ale Jocurilor Olimpice, a murit din cauza coronavirusului, la varsta de 56 de ani, a anuntat Comitetul Olimpic Italian (CONI).

16:57 - Senatul a adoptat in unanimitate propunerea legislativa a unor parlamentari PSD care prevede acordarea unei pensii de urmas copiilor cadrelor medicale decedate in lupta cu noul coronavirus. Proiectul merge acum la Camera Deputatilor, decizionala.

16:50 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca vor fi numite conduceri militare la toate spitalele unde managementul civil nu face fata.

16:39 - Toate strazile si trotuarele din Targoviste sunt spalate cu un detergent eco cu rol de dezinfectare si parfumare, anunta Primaria.

 

16:30 - Testul a doi barbati din Buzau, declarati vindecati de coronavirus in luna martie, a iesit din nou pozitiv. Cei doi sunt asimptomatici, dar au fost internati in Spitalul Municipal Ramnicu Sarat, iar autoritatile anunta ca nu au intrat in contact cu alte persoane.

16:25 - Ministrul Sanatatii anunta ca 30 de ventilatoare ajung, saptamana aceasta, in Romania si se fac licitatii pentru inca 400.

16:20 - Creste numarul deceselor in Romania. Alte cinci persoane au murit, iar bilantul negru ajunge la 215. Este vorba despre cinci barbati: doi din Sibiu si ceilalti trei din Suceava, Bucuresti si Hunedoara.

16:09 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, miercuri, la Cluj, ca dupa Paste va fi facuta o evaluare a situatiei epidemiei de coronavirus din Romania. Pana atunci, spune el, raman in vigoare masurile anuntate pana acum.

16:01 - Un pompier de pe o Ambulanta SMURD Brasov a fost confirmat cu noul Covid-19. Doi colegi ai acestuia au intrat in izolare.

15:54 - Guvernul francez lucreaza la o aplicatie pentru telefoanele mobile care ar putea avertiza utilizatorii daca au intrat in contact cu o persoana infectata cu coronavirus, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O.

15:42 - Sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Valcea va ramane inchisa pentru doua saptamani, iar personalul se va izola la domiciliu timp de 14 zile, dupa ce un cadru medical din sectie a fost confirmat cu coronavirus.

15:26 - Numarul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns miercuri la 581, in crestere cu 16 fata de ziua anterioara.

15:15 - O parte din cladirea Parlamentului European va fi pusa la dispozitia celor fara adapost in timpul situatiei de urgenta provocate de pandemia de COVID-19. De asemenea, bucatariile legislativului comunitar vor gati peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiasi si personalului medical.

15:09 - Actorul american Allen Garfield, in varsta de 80 de ani, cunoscut pentru roluri in "Nashville" si "The Conversation", a murit din cauza COVID-19.

15:00 - La nivel mondial 1.446.557 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei, si 83.149 au murit, anunta CNN. Cele mai multe cazuri sunt inregistrate in SUA, 399.929, iar cele mai multe decese in Italia - 17.127.
 

cazuri coronavirus lume

 

Foto: Captura CNN



14:47 - Rusia a raportat o crestere cu 1.175 a numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este a treia zi la rand cand bilantul zilnic al infectarilor confirmate a depasit pragul de 1.000. Numarul total al contaminarilor a depasit 8.600 de cazuri, din care doua treimi au fost raportate la Moscova.

14:44 - A fost inregistrat inca un deces in Romania, bilantul se ridica la 210 morti. Este vorba despre o femeie in varsta de 60 de ani, din judetul Mures.

14:30 - Primaria Slatina anunta ca va oferi, pe toata perioada starii de urgenta, cate cinci masti de protectie si cinci perechi de manusi, saptamanal, fiecarei familii din oras.

14:22 - Italia a anuntat ca isi inchide porturile pentru navele cu migranti din cauza epidemiei de COVID-19.

14:16 - Un politist din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Brasov a fost confirmat cu COVID-19, iar din acest motiv 12 politisti din cadrul acestei structuri vor intra in izolare la domiciliu pentru 14 zile.

13:58 - Directorul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Hans Kluge, spune ca epidemia de coronavirus in Europa este "foarte ingrijoratoare". El a indemnat guvernele sa acorde "o atentie deosebita" inainte de a lua masuri de relaxare, pentru a controla raspandirea COVID-19.

"O crestere dramatica a cazurilor de-a lungul Atlanticului distorsioneaza ceea ce ramane o imagine foarte ingrijoratoare in Europa", a declarat dr. Hans Kluge.

13:41 - Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Romania nu este in faza in care sa poata relaxa restrictiile pentru limitarea raspandirii COVID-19. Seful statului a facut un nou apel la romani sa stea acasa, chiar si de Paste.

"Eu voi sarbatori Invierea Domnului duminica si o sa stau acasa. Vom fi foar eu si sotia mea. Vom fi doar noi doi. Nu vom merge la Biserica, nu vom lua lumina. Nu vom invita pe nimeni la noi, nu vom merge la nimeni. Asta va invit sa faceti cu totii. Este foarte important sa respectam si de Sfintele Sarbatori regulile impuse de autoritati. Daca acum scapam din maini aceasta epidemie, este foarte grav", a transmis presedintele.

13:28 - Pana miercuri, la nivel national au fost prelucrate 47.207 teste pentru coronavirus, informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

13:21 - 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare au fost plasate in carantina institutionalizata de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent.

13:17 - Inca opt romani infectati cu noul coronavirus au murit in strainatate - doi in Italia, cinci in Marea Britanie si unul in Suedia -, iar numarul total este de 37. De asemenea, 651 de cetateni romani aflati in strainatate sunt confirmati ca fiind infectati cu noul coronavirus: 412 sunt in Italia, 195 - in Spania, 15 - in Franta, 8 - in Germania, 11 - in Marea Britanie, 2 - in Namibia, 2 - in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia, Suedia si SUA.

13:14 - Politistii au depistat, in ultimele 24 de ore, 6.690 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei si au primit amenzi in valoare totala de aproape 15 milioane de lei.

13:05 - Numarul zilnic al deceselor si al noilor cazuri de infectare cu COVID-19 inregistrate in Spania a crescut la 757 de morti si 6.180 de infectari. Astfel, numarul cazurilor noi este cu aproximativ 680 de mare fata de intervalul anterior. Cel al deceselor a crescut cu 14.

12:52 - Romania inregistreaza 344 de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus, iar numarul total ajunge astfel la 4.761. Numarul pacientilor internati la Terapie Intensiva a scazut brusc. Daca ieri erau 274, azi sunt 162. Pana acum, 528 de persoane au fost declarate vindecate si externate.

12:44 - Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava (USV) a pus la dispozitia cadrelor medicale carora nu le mai este permisa deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei, cel mai nou camin reabilitat din campusul universitar, C2, a anuntat, miercuri, Biroul de presa al institutiei academice.

Sursa citata precizeaza ca acest camin dispune de 110 camere, cu 2 sau 3 paturi, dotate cu televizor si frigider si prevazute cu grup sanitar comun si dus in camera, iar cazarea cadrelor medicale se face in regim single, daca nu exista alte solicitari in acest sens.

12:27 - Ministrul Sanatatii a anuntat miercuri ca s-a luat decizia ca si la Spitalul Judetean Deva sa fie numita o conducere militara, pe modelul Suceava.

"Vom face acum operatiunea de predare-primire. Acest management militar va sta cat este nevoie, sper ca in 3-4 saptamani sa poata fi numita o conducere civila", a spus Tataru.

12:15 - Au fost inregistrate inca doua decese in Romania, bilantul ajunge la 209 morti. Este vorba despre un barbat de 64 de ani din Hunedoara, care a decedat duminica iar confirmarea de infectare cu coronavirus a venit marti, si o femeie de 61 de ani din judetul Hunedoara. In acest caz decesul a avut loc joi, iar confirmarea marti.

12:14 - Colegii din intreaga tara ai ambulantierului din Suceava, mort de coronavirus, au tinut un moment de reculegere. La ora 12.00, au fost pornite semnalele luminoase si acustice ale autospecialelor din intreaga tara.

12:09 - Noul coronavirus a contaminat 103.228 persoane si a ucis 1.861 in Germania, a anuntat miercuri Institutul de boli infectioase Robert Koch (RKI). Germania a inregistrat 4.003 de contaminari si 254 de decese intr-o zi, potrivit bilantului insitutului.

11:47 - Wuhan, orasul chinez in care epidemia de coronavirus a izbucnit pentru prima oara, a pus capat miercuri unei izolari de doua luni. Insa, tot azi, orasul Suifenhe din nordul tarii a inceput sa restranga deplasarile rezidentilor sai pe fondul ingrijorarilor generate de un al doilea val de infectii in China.

Astfel, locuitorii trebuie sa ramana in casele lor si doar o persoana dintr-o familie poate iesi o data la trei zile pentru a cumpara produse de prima necesitate si trebuie sa revina la domiciliu in aceeasi zi.

11:43 - Centrul de Dializa Alba Iulia, unde au fost depistate pozitiv 8 persoane cu noul coronavirus, a fost amendat cu 30.000 de lei.

11:32 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca nu se inchid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspenda acele activitati medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii si care pot fi reprogramate.

11:20 - Locuitorii judetului Vrancea, dar si cei care tranziteaza acest judet, vor fi obligati, de vineri, sa poarte masti de protectie in spatiile publice, inchise sau deschise. In lipsa mastilor sunt sfatuiti de autoritati sa improvizeze, folosind fulare ori esarfe.

11:16 - S-au inregistrat alte doua decese in Romania, bilantul negru ajunge la 207 morti. Este vorba despre un barbat de 67 de ani din Hunedoara si un alt barbat de 63 de ani din Alba.

 

11:04 - Productia de masti chirurgicale romanesti poate ajunge la 1 milion de bucati zilnic incepand din 15 aprilie, astfel ca din acea data nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu masti, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

10:51 - 25% dintre persoanele infectate cu coronavirus in Romania sunt salariati din sanatate, anunta Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania. Potrivit sindicatului, rata de infectare in randul lor este de 20 de ori mai mare decat cea a restului cetatenilor.

"In data de 07 aprilie 2020 erau confirmati pozitiv SARS-CoV-2 un numar de 1087 salariati din sanatate. 25% din totalul cetatenilor infectati sunt salariati din sanatate. Procentul salariatilor din sanatate infectati (din total salariati) este de 0,543%, adica aproape 20 de ori (19,68) mai mare decat cel al populatiei generale (0,02%). Ritmul in care a crescut zilnic, in medie, numarul salariatilor din sanatate infectati SARS-CoV-2 in ultimele 9 zile a saptamana a fost de 22,46%", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

Sindicatul atrage atentia ca "daca s-ar mentine acest ritm de crestere zilnica a numarului atunci in 27 de zile ar fi infectati toti salariatii din sanatate".

10:43 - Premierul Boris Johnson a petrecut a doua noapte la Terapie Intensiva, iar starea sa este stabila, a anuntat ministrul Sanatatii, Edward Argar. "Se simte confortabil, este stabil, este in toane bune", a spus el.

Johnson, care a fost testat pozitiv in urma cu aproape doua saptamani, a fost dus duminica seara la spital pentru ca avea febra mare si tuse. Sarea sa s-a deteriorat luni si a ajuns la Terapie Intensiva.

10:29 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Fundatia pentru SMURD achizitioneaza prima sectie de terapie intensiva mobila din Romania, in valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacientii in stare critica, urmare a infectiei cu coronavirus. DSU precizeaza ca aceasta sectie poate fi deplasata rapid oriunde in tara.



10:18 - Medicii de familie vor si ei stimulentul lunar de 2.500 de lei, acordat personalului medical care lupta cu pandemia COVID-19. Acestia acuza guvernul de discriminare, precizand ca personalul medical din cabinetele de medicina familiei lupta si in Romania, ca si in alte tari europene, in egala masura cu pandemia.

Cu toate acestea, spun ei, nu beneficiaza "de sprijinul si de masurile de protectie pe care Guvernul Romaniei le-a oferit deja si continua sa le ofere personalului medical si paramedical din spitalele si unitatile publice din sistemul medical romanesc".



10:10 - Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban merg, miercuri, la ora 12.30, la Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei. Centrul a fost activat pe 17 martie, la o zi dupa decretarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, si urmareste activitatea tuturor centrelor judetene aflate in coordonarea prefectilor si a inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

10:08 - Comitetul Pulitzer a anuntat ca a decis sa amane ceremonia de anuntare a castigatorilor din acest an ai acestor premii prestigioase, din cauza pandemiei de coronavirus.

10:03 - Politia Romana explica, pe pagina de Facebook, ca este permisa deplasarea la parinti pentru a le duce produse pentru masa de Paste. Insa, cei care vor face acest lucru trebuie sa aiba asupra lor buletinul si declaratia pe propria raspundere.



09:52 - Marele Zid a fost vandalizat in prima zi de redeschidere, iar autoritatile chineze au dispus noi reguli si ii ameninta cu umilirea publica pe cei care nu le respecta. Sectiunea Badaling, cea mai populara a Zidului, a fost redeschisa pe 24 martie, dupa doua luni in care accesul nu a fost permis din cauza epidemiei de Covid-19. Ea se afla la 70 de kilometri de Beijing.

09:41 - Producatorul de anvelope Michelin va incepe sa confectioneze masti de protectie inclusiv in fabricile pe care le are in Romania. Acestea vor fi livrate atat propriilor muncitori, atunci cand fabricile vor fi redeschise, cat si spitalelor.

09:30 - Alte doua persoane persoane au murit in Romania si avem 205 decese. Este vorba despre un barbat din Alba si o femeie din Botosani.

09:28 - Incepand de miercuri, parizienii nu mai pot face sport in aer liber intre orele 10.00 si 19.00. Decizia a fost luata de autoritatile locale, cu scopul de a diminua raspandirea Covid-19.

09:20 - Bolnavii de COVID-19 din zone unde a fost inregistrat un nivel crescut al poluarii aerului inainte de izbucnirea pandemiei prezinta un risc mai mare de deces din cauza infectiei decat cei care traiesc in zone cu aer mai curat. Cel putin asa arata un studiu realizat la nivelul Statelor Unite de catre cercetatorii de la Universitatea Harvard.

09:15 - Cinci dintre cei 10 bebelusi de la Maternitatea Odobescu din Timisoara, depistati cu coronavirus, au primit rezultate negative la a doua testare, a anuntat miercuri dimineata Grupul de Comunicare Strategica.

 

09:01 - Ministrul Sanatatii Nelu Tataru se va afla azi in judetul Hunedoara.

08:55 - Grupul de Comunicare Strategica anunta inca 6 decese, insa decesul nr 198 este al ambulantierului din Suceava despre care a informat ieri Ministerul Sanatatii. Asa ca am ajuns la un bilant negru de 203 morti. Printre decesele anuntate azi se numara si o femeie de 38 de ani din Constanta.

Decesele anuntate in aceasta dimineata sunt doi barbati si patru femei.
08:47 - Muzicianul american folk John Prine a murit, la 73 de ani, dupa ce in ultimele saptamani a fost internat din cauza COVID-19.

Cu 50 de ani de cariera, Prine a lansat cel mai recent "The Tree of Forgiveness" (2018). In luna ianuarie a primit un Grammy onorific, pentru intreaga activitate, si a fost nominalizat pentru includerea in Rock and Roll Hall of Fame.

08:40 - Premierul japonez Shinzo Abe a declarat stare de urgenta pentru combaterea raspandirii infectiilor cu coronavirus in centrele populate si a prezentat un pachet de stimulare pe care l-a descris ca unul dintre cele mai mari din lume pentru atenuarea impactului economic. Abe a anuntat stare de urgenta in Tokyo si alte sase prefecturi, care reunesc aproximativ 44% din populatia Japoniei, pentru o perioada de aproximativ o luna.

08:34 - Numarul cazurilor din Africa a depasit 10.000, iar expertii sunt de parere ca acesta este mult mai mare. Peste 1.700 de cazuri au fost depistate in Africa de Sud, unde a fost dusa o campanie de testare. Autoritatile sanitare au spus ca majoritatea este reprezentata de personal medical.

08:16 - Presedintele SUA Donald Trump l-a acuzat pe inspectorul general al Departamentului de Sanatate de crearea unui "dosar fals" privind deficientele cu care se confrunta spitalele americane care se afla in primele linii ale epidemiei de coronavirus.

07:51 - Fondatorul Twitter Jack Dorsey a anuntat ca va dona un miliard de dolari pentru a ajuta la combaterea pandemiei COVID-19.

07:37- Numarul persoanelor care au decedat in ultimele 24 de ore pe teritoriul SUA in urma infectiei cu noul coronavirus a ajuns la 1.939, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Este cel mai ridicat bilant zilnic inregistrat la nivel global de la inceputul pandemiei.

07:22 - Eforturile ministrilor de Finante ai UE de a ajunge la un acord privind un pachet de masuri fiscale menit sa contracareze consecintele pandemiei COVID-19 s-au prelungit in noaptea de marti spre miercuri.

Dificultatile sunt generate de diferenta de viziune intre statele din nordul continentului si cele din sud, acestea din urma solicitand un efort financiar fara precedent cu pretul asumarii unei datorii comune (asa numitele coronabonduri).

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Ce este moringa și care sunt beneficiile sale pentru sănătate
29/03/2024 10:02

Ce este moringa si care sunt beneficiile sale pentru sănătate Moringa oleifera este o plantă originară din nordul Indiei, care poate creste si in alte locuri tropicale si subtropicale, cum ar fi Asia si Af ...

Toate spitalele publice vor fi modernizate
29/03/2024 08:30

Executivul va demara un program de investitii in spitale publice in valoare de 13,25 miliarde lei (2,7 miliarde euro, la cursul de schimb actual) pană in 2031. Prin acest program vor fi finantate lucrări de i ...

Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei