LIVE Criza coronavirusului in Romania: Inca trei oameni au murit, bilantul ajunge la 11

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 24-03-2020 22:11

Cu 762 de cazuri confirmate si 8 morti, Romania intra intr-o noua faza de lupta cu coronavirusul, cu obligativitati pentru toti cetatenii si armata pe strazi. O noua ordonanta militara ce va intra de miercuri in vigoare va transforma toate recomandarile in obligatii: astfel, limitarea deplasarilor va fi mult mai stricta iar persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie sa iasa din casa decat in anumite intervale de timp.

Criza atinge proportii nebanuite si la nivel mondial. In Spania, de exemplu, soldatii chemati sa ajute au descoperit oameni abandonati si morti in propriile case. Sute si sute de morti sunt inregistrate in multe tari din lume.

In paralel, in Romania, zeci de medici si asistente din tot mai multe spitale au fost deja fie imbolnaviti, fie plasati in izolare dupa ce au intrat in contact cu pacienti dovediti ulterior a fi infectati. Personalul medical atrage atentia ca nu are echipamentele necesare pentru a se proteja si unii au depus chiar plangeri penale impotriva celor care trebuie sa le asigure.

Pe de alta parte, mai sunt 24 de ore in care toti pacientii care nu reprezinta urgente trebuie dati afara din toate spitalele din tara, din ordin al ministrului de Interne.

Mai mult de 400.000 de cazuri de coronavirus au fost oficial declarate in lume de la inceputul pandemiei, potrivit unui bilant realizat marti si dat publicitatii la ora 18.00 GMT. De asemenea, au fost inregistrate peste 18.000 de decese, in 175 de tari si teritorii.


 
 LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati:


21:39 - Au fost confirmate trei noi decese din cauza coronavirusului in Romania.

21:26 - Treizeci de state europene au implementat restrictii severe privind calatoriile neesentiale din afara Europei, actiune recomandata de Comisia Europeana saptamana trecuta, in conditiile in care continentul incearca sa stavileasca pandemia noului tip de coronavirus, informeaza marti dpa.

21:13 - Hillary Clinton, fostul candidat democrat la alegerile prezidentiale, l-a ironizat marti pe liderul de la Casa Alba, Donald Trump, recomandand publicului sa nu accepte sfaturi medicale de la un om care s-a uitat la o eclipsa de soare fara ochelari de protectie.

Reactia sa vine dupa ce Donald Trump ar fi sugerat un tratament cu medicamente anti-malarie pentru combaterea coronavirusului si si-ar fi exprimat dorinta ca americanii sa se intoarca la serviciu cat mai repede, scrie NBC.

21:12 - Pro Integrator, companie care produce dezinfectanti profesionali, a anuntat ca si-a triplat productia zilnica si si-a dublat schimburile de munca in fabrica sa de la Bragadiru, judetul Ilfov, pentru a raspunde cererii, si, ca masura aditionala, compania a accelerat livrarea de produse de dezinfectie catre toti clientii sai, companii private si de stat, precum si catre consumatorii casnici.

21:05 - Statele Unite au inregistrat marti 600 de decese si aproape 50.000 de cazuri oficial declarate de Covid-19, potrivit unui bilant realizat de Universitatea Johns Hopkins.

20:55 - Un apel al premierului canadian Justin Trudeau de a ramane in case in timpul pandemiei de COVID-19, postat pe reteaua sociala Twitter si distribuit de celebritati, a devenit marti viral pe internet, informeaza AFP.
 

 

Vous devez rester à la maison. Vos amis et votre famille aussi. Aidez-nous à faire passer le mot avec votre propre vidéo et identifiez vos amis pour leur rappeler de rester chez eux. Ensemble, nous pouvons . @CharlotteCardin : peux-tu nous aider?

1.385 persoane vorbesc despre asta



20:53 - Mai mult de 400.000 de cazuri de coronavirus au fost oficial declarate in lume de la inceputul pandemiei, potrivit unui bilant realizat marti si dat publicitatii la ora 18.00 GMT. De asemenea, au fost inregistrate peste 18.000 de decese, in 175 de tari si teritorii.

20:49 - Dan Tudorache, primarul sectorului 1, anunta la ce numere de telefon pot suna persoanele de peste 65 de ani pentru a primi ajutor, in contextul pandemiei.

"(...) ce aveti de facut daca aveti peste 65 de ani, nu aveti sustinatori si locuiti in Sectorul 1? Doua lucruri simple:

❗️Sunati la 0734.45.45.43, 0742.924.924 sau 021.9540, lasati-ne datele de contact (nume, prenume, adresa, numar de telefon) si va ajutam cu procurarea alimentelor de stricta necesitate.

❗️Stati acasa!", a scris Tudorache pe Facebook.

20:33 - Un barbat de 35 de ani s-a aruncat de la etaj, marti seara, dintr-un centru de carantina din Piatra-Neamt. Acesta fusese internat dupa ce a iesit din autoizolare, a consumat alcool si a facut scandal. El este constient si are fracturi la picioare, au declarat pentru Mediafax, surse medicale.

20:24 - Guvernul italian a introdus amenzi mai aspre pentru persoanele care nu respecta izolarea la domiciliu, impusa pentru a stavili pandemia cu noul tip de coronavirus, informeaza marti dpa.

Potrivit unui nou decret, cei care incalca izolarea vor fi pasibili de amenzi cuprinse intre 400 si 3.000 de euro, a anuntat premierul italian Giuseppe Conte dupa o sedinta de guvern.

20:08 - Rata somajului in Norvegia luna aceasta a crescut de cinci ori, ajungand la peste 10%, cel mai ridicat nivel din anii 1930 pana acum, deoarece companiile au anuntat disponibilizari masive si incetarea productiei, pe fondul eforturilor de a limita raspandirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

20:04 - Autoritatile britanice au anuntat marti ca vor institui saptamana viitoare un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi intr-un centru de conferinte din estul Londrei, pentru a face fata numarului in crestere de cazuri de infectare cu noul coronavirus, relateaza AFP.

19:50 - Premierul Ludovic Orban a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca persoanele de peste 65 de ani nu vor fi inchise total in case, asa cum s-a inteles din anuntul presedintelui Klaus Iohannis, ci va fi anuntat un interval orar in care varstnicii vor putea iesi din casa, in siguranta.

19:42 - Restrictiile asupra calatoriilor la distanta care sunt in vigoare din ianuarie in provincia Hubei din China, epicentrul pandemiei de coronavirus, vor fi ridicate miercuri, se arata intr-o informare a guvernului regional.

19:35 - Ministrul francez al afacerilor externe Jean-Yves Le Drian a anuntat marti ca un "pachet financiar" va fi mobilizat de UE pentru a ajuta tarile cele mai vulnerabile, in special din Africa, sa faca fata pandemiei de Covid-19, informeaza AFP.

19:27 - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Galati a fost dotat cu un aparat medical performant care poate depista numerosi virusi, inclusiv COVID-19. Echipamentul a fost montat, marti, la unitatea medicala galateana si va face teste pentru judetele Galati, Braila, Tulcea si Vrancea.

19:26 - Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a comandat 30.000 de combinezoane de unica folosinta pentru cadrele medicale, precum si alte echipamente de protectie, dar furnizorul a anuntat ca are marfa blocata in vama.

19:25 - Membrii guvernului croat isi vor dona salariul pe luna martie pentru a contribui la inlaturarea consecintelor seismului care a avut loc duminica, soldat cu un mort si 26 de raniti, precum si cu pagube notabile in capitala Zagreb.

"Este o ocazie pentru noi toti sa demonstram unitate, solidaritate si responsabilitate, pentru a putea depasi combinatia a doua crize, cea a coronavirusului si a cutremurului de la Zagreb", a declarat premierul Andrej Plenkovic, relateaza marti agentia EFE.

19:14 - Italia a anuntat, marti seara, bilantul ultimelor 24 de ore, iar numarul mortilor a crescut din nou.

Conform autoritatilor italiene, inca 743 de persoane si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului.

In total, 6.820 de persoane si-au pierdut viata pana acum in Italia. De asemenea, numarul cazurilor a crescut cu 5.249 si a ajuns la 69.176.

19:13 - Companiile germane se grabesc sa beneficieze de avantajele programului de stat pentru finantare de urgenta deoarece se confrunta cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat marti bancherii, transmite Reuters.

19:12 - Arabia Saudita a raportat primul deces provocat de noul coronavirus pe teritoriul sau si a confirmat 205 de cazuri noi de infectare marti, la o zi dupa ce regatul a impus interdictia de calatorie pe perioada noptii la nivel national, informeaza DPA.

19:12 - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Sibiu a montat linia de testare biologica PCR si urmeaza sa mai cumpere doua aparate de testare rapida, iar testarea efectiva pentru noul coronavirus va fi posibila cand vor sosi testerele, au anuntat, marti, atat reprezentantii spitalului, cat si cei ai Consiliului Judetean (CJ).

19:11 - Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti ca, inainte de a emite un ordin militar prin care varstnicii sa fie obligi sa stea in case, ar fi trebuit sa fie pregatite deja si solutiile pentru a le asigura acestora traiul zilnic, adaugand ca protejarea lor trebuie sa fie o prioritate in aceste momente pentru autoritati.

19:06 - Norvegia a anuntat marti ca extinde restrictiile cel putin pana la 13 aprilie, "cele mai stricte" luate vreodata in tara pe timp de pace si care vizeaza sa opreasca pandemia de coronavirus, informeaza AFP.

19:04 - Comisia Europeana a anuntat marti ca, impreuna cu operatorii telecom, colaboreaza pentru a limita raspandirea Covid-19, iar comisarul pentru piata interna, Thierry Breton, a discutat cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicatii, declarand ca operatorii sunt hotarati sa protejeze buna functionare a internetului deschis, sa monitorizeze si sa previna congestionarea retelelor.

19:00 - Primarul din Targu Bujor, judetul Galati sta de vorba cu oamenii pe Facebook pentru a-i linisti si pentru a le oferi informatii despre starea de urgenta impusa de autoritatile centrale. Dialogul online are o nota serioasa, dar are si momente vesele, in functie de interlocutor.

Prima discutie a avut loc marti si a plecat de la masurile luate de autoritati in timpul starii de urgenta, insa s-a ajuns la clatitele facute de primarul Laurentiu Gidei, zilele trecute, in direct, pe internet, scrie Mediafax.

18:49 - Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, ca in Bucuresti exista aproape 500.000 de persoane cu varsta de peste 65 de ani, iar directiile de asistenta sociale trebuie sprijinite, deoarece nu au capacitatea sa le ajute pe toate in aprovizionarea cu hrana si medicamente.

18:48 - Guvernul ungar se va reuni miercuri pentru a "rezolva" problemele ce rezulta din expirarea unor masuri decise in cadrul starii de urgenta decretate ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, a anuntat marti intr-o conferinta de presa seful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, dupa ce luni opozitia ungara a respins o incercare a executivului de a prelungi pe o perioada nedeterminata starea de urgenta, relateaza MTI.

18:47 - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges a instalat, marti, un punct medical pentru pre-triaj epidemiologic la Spitalul de Pediatrie Pitesti.

18:46 - Oficiali militari americani de rang inalt au sustinut marti ca pandemia de COVID-19 ce a lovit SUA ar putea dura cateva luni, transmite Reuters.

18:45 - 49 de persoane din judetul Olt au fost amendate, in noaptea de luni spre marti, cu cate 500 de lei pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie, a anuntat Institutia Prefectului Olt.

18:44 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a avertizat marti consumatorii cu privire la medicamentele falsificate provenind de la farmaciile online neautorizate, pe fondul raspandirii noului coronavirus, informeaza AFP.

"EMA indeamna publicul larg sa nu cumpere medicamente de pe site-uri web neautorizate si de la alti furnizori care incearca sa exploateze temerile si ingrijorarile legate de pandemia de COVID-19", a precizat Agentia intr-un comunicat, citat de Agerpres.

18:43 - Prefectul judetului Constanta, George Niculescu, a anuntat, marti, ca spitalul militar mobil va fi amplasat pe stadionul Portul din municipiu, lucrarile vor incepe la sfarsitul acestei saptamani, iar la aceasta unitate vor fi tratate cazuri usoare si medii de Covid-19.

18:34 - Transportul public din municipiul Iasi va functiona doar pentru personalul medical si nemedical din spitale si farmacii si pentru voluntarii implicati in actiuni de prevenire a imbolnavirii populatiei cu virusul SARS-CoV-2.

"Decizia a fost luata astazi, 24 martie, de catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a Municipiului Iasi, si intra in vigoare de miercuri, 25 martie", anunta Compania de Transport Public Iasi pe Facebook.



18:21 - Ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2020, care trebuia sa aiba loc in luna mai, a fost reprogramata pentru 7 noiembrie, din cauza coronavirusului,

18:18 - Premierul indian Narendra Modi a ordonat marti carantinarea totala a Indiei, gigant cu 1,3 miliarde de locuitori, timp de trei saptamani, pentru a stavili pandemia de coronavirus.

18:07 - Spania a inregistrat in ultimele 24 de ore inca 6.584 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus si inca 514 de decese, iar din totalul de aproape 40.000 de persoane infectate circa 5.400 sunt cadre medicale, consemneaza marti agentiile AFP si DPA. citate de Agerpres.

17:59 - Un barbat din Braila care nu a respectat marti masura izolarii voluntare si a parasit domiciliul a fost depistat de politisti si condus direct intr-un centru de carantina, unde va ramane 14 zile, potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Braila.

17:58 - Parlamentul European va adopta joi, in sesiune plenara extraordinara, o propunere a Comisiei Europene de a se permite statelor membre sa solicite asistenta financiara de la Fondul de solidaritate al UE in lupta impotriva COVID-19, informeaza un comunicat al PE dat marti publicitatii.

17:52 - Sefii de stat si de guverne ai tarilor din cadrul G20 se reunesc joi, prin videoconferinta, intr-un summit pe tema epidemiei noului coronavirus, in contextul in care Grupul Celor Douazeci cel mai dezvoltate tari este criticat din cauza unei lentori a unei reactii fata de consecintele economice ale crizei, relateaza Reuters.

17:41 - La Iasi, mai multi medici sunt in izolare, dupa ce luat contact cu un pacient infectat cu noul Covid-19, scrie Mediafax.

Pacientul a ajuns saptamana trecuta la Spitalul Judetean din Suceava. Acolo a fost consultat de unul dintre medicii care sunt acum in carantina. Ulterior a fost transferat la Iasi unde a fost supus si el unui test. Rezultatul a fost pozitiv.

17:34 - Benzinariile italiene vor incepe de miercuri noaptea sa fie inchise deoarece nu pot asigura protectie fata de coronavirus sau "sustenabilitatea economica a serviciului", au anuntat marti sindicatele din acest sector.

17:27 - Chitaristul trupei irlandeze Kodaline, Mark Prendergast, a anuntat ca are coronavirus dupa ce a simtit primele simptome cand se afla in casa parintilor sai, scrie standard.co.uk.

17:11 - CEO-ul companiilor Tesla si SpaceX, Elon Musk, a anuntat ca primele 1.200 de sisteme de ventilatie pentru bolnavii de COVID-19 vor fi gata de distribuire in cursul acestei saptamani, transmite marti Space.com.

17:00 - Rata somajului din Norvegia a crescut de peste patru ori in numai doua saptamani la 10,4%, intr-un scenariu ce pare destinat sa se repete in mai multe tari de pe glob din cauza socului economic cauzat de pandemia de coronavirus, transmite Financial Times.

Numarul somerilor din Norvegia a sarit de la 65.000, in data de 10 martie, la 291.000, marti, 24 martie. Norvegia este cel mai mare producator de petrol din Europa, iar prabusirea preturilor internationale la titei a contribuit la cresterea somajului.

16:58 - Un medic de urgenta de la Spitalul Militar din Sibiu reclama faptul ca personalul medical nu are echipament de protectie si a avut deja contact cu un pacient confirmat cu noul virus la CT. Medicul spune ca managerul testeaza, la 3 zile dupa internare, doar pacientul, nu si contactii.

16:55 - In timp ce Spitalul Judetean Suceava a fost inchis si zeci de medici si asistente sunt confirmate cu Covid-19 si in timp ce peste 250 de angajati ai Primariei Suceava, inclusiv primarul Ion Lungu, sunt in izolare, dupa ce o functionara a fost depistata pozitiv, edilul vrea sa dea 26.935,68 euro pentru achizitionarea unor ornamente luminoase pentru Sarbatorile Pascale.

16:54 - Ministerul Sanatatii anunta ca a primit o donatie ce asigura tratament pentru peste 8.000 de pacienti de coronavirus.

"Peste 8.000 de pacienti vor beneficia de tratament pentru COVID 19, dupa ce compania biofarmaceutica AbbVie Romania, prin bunavointa domnului Jorge Ruiz Benecke, General Manager si-a anuntat intentia de a dona Ministerului Sanatatii un numar de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit in tratamentul pacientilor infectati cu noul coronavirus.

Medicamentele vor fi distribuite in cele 10 spitale desemnate in prima linie: Institutul National de Boli Infectioase - Matei Bals, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes Bucuresti, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Boli Infectioase Tg. Mures, Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara", se arata intr-un comunicat.

16:51 - Presedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, marti, managerilor de spitale sa asigure in timp real toate conditiile pentru garantarea serviciilor medicale catre pacienti, cu protejarea personalului medical.

16:45 - Un nou dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor a fost deschis de procurorii din Alba, fiind cercetat un barbat din orasul Zlatna care a revenit in 5 martie din Italia si a plecat in 13 martie in Franta, fara ca organele cu atributii in prevenirea coronavirusului COVID-19 sa cunoasca acest aspect.

Informatia ca barbatul a revenit in tara din Italia si apoi a plecat in Franta a fost data autoritatilor de concubina acestuia, care a ajuns cu fiul sau, de 4 luni, cu simptome de febra, la spitalul din Alba Iulia.

16:29 - O asistenta de la Spitalul din Suceava a declarat, la Realitatea Plus, ca cel mai probabil numarul cadrelor infectate cu coronavirus este mult mai mare. Ea a spus ca mai sunt inca foarte multi angajati ai spitalului de testat si ca ea nu a apucat inca. Azi cand s-a dus pentru test, li s-a spus ca sunt doar 100 disponibile, in timp ce aproximativ 300 de persoane asteptau sa fie testate.

16:23 - Spitalul Judetean Bacau a primit, marti, 432.000 lei de la Ministerul Sanatatii pentru achizitia unui aparat medical PCR Real Time prin care se poate depista virusul Covid-19, se arata intr-un comunicat de presa al PNL Bacau.

16:17 - Bilantul de infectari in lume se apropie de 400.000, din care mai mult de jumatate sunt in Europa. Cele mai afectate tari dupa Italia si China sunt Spania cu 2.696 de decese din 39.673 de cazuri de infectare, Iranul cu 1.934 de decese (24.811 de cazuri), Franta cu 860 de morti (19.856 de cazuri) si Statele Unite cu 499 de morti (46.440 de cazuri).

16:06 - Mesajul televizat prin care prim-ministrul Boris Johnson a anuntat masuri stricte privind incercarea de stopare a raspandirii Covid-19 in Regat a inregistrat cea mai mare audienta a unei transmisiuni din ultimii opt ani, timp in care, reamintim, s-a produs inclusiv Brexitul. Transmisiunea de luni seara a fost urmarita de peste 27 de milioane de telespectatori, potrivit BBC.

16:04 - Al patrulea avion cu romani repatriati din Italia va ateriza, marti la ora 19:00, pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu (AIMK), iar acestia vor fi transportati sub escorta la centrul de carantinare din localitatea Techirghiol.

16:02 - Trump se loveste de cruda realitate: degeaba aloca fonduri, ca e greu sa mai gaseasca materiale si echipamente necesare in lupta cu Covid-19.

"E o nebunie pe piata mondiala a mastilor de protectie si de aparate de ventilatie. Noi ajutam statele sa-si procure aceste echipamente, insa nu este usor", a scris pe Twitter presedintele american. Trump precizeaza ca 400 de aparate medicale de ventilatie mecanica au fost puse la dispozitia orasului New York.

16:00 - Comisia Europeana a adoptat un set de reguli pentru asigurarea fluxului continuu de marfuri in UE prin culoare "verzi", astfel ca trecerea frontierei, inclusiv toate verificarile si controalele medicale, nu trebuie sa dureze mai mult de 15 minute.

15:57 - Un material explicativ despre simtomele provocate de Covid-19.



15:51 - Stefan Mandachi livreaza in aceasta perioada mancare tuturor celor din prima linie de lupta cu coronavirusul.



15:28 - 1,5 milioane de echipamente de protectie au fost oprite la vama in noaptea de luni spre marti, anunta Politia Capitalei. Echipamentele erau cumparate de un ONG prin intermediul unei societati comerciale, insa in produsele din documentele firmei nu se regaseau si echipamentele de protectie.

15:24 - Egiptul anunta restrictii de circulatie pentru populatii intre 19:00 si 06:00, pe o perioada de 2 saptamani. Inchiderea scolilor si universitatilor a fost prelungita cu doua saptamani, pana la mijlocul lui aprilie.

15:18 - Prefectul Brailei, Catalin Boboc, a anuntat ca, in videoconferinta de marti, organizata de Ministerul Sanatatii, a fost analizata propunerea trimisa de DSP Galati catre DSP Braila, potrivit careia "pacientii din judetul Galati, suspecti/confirmati cu COVID-19, sa fie tratati in spitalele din Braila", si s-a decis ca fiecare judet sa isi trateze separat pacientii suspecti/confirmati cu noul coronavirus.

15:12 - Polonia va introduce noi restrictii pentru cetateni, in incercarea de a opri coronavirusul, informeaza Reuters. Premierul Mateusz Morawiecki a anuntat marti ca polonezii nu vor mai putea iesi din locuinte decat din motive justificate: "Vom face asta pentru a ne pregati pentru un val mai mare de infectari".

15:06 - Purtatorul de cuvant al Bisericii Catolice din Romania, parintele Francisc Dobos, a scris despre cazul unui preot italian de 72 de ani care s-a sacrificat pentru ca pacienti mai tineri sa traiasca.

"A renuntat de buna voie la aparatul de ventilatie mecanica cumparat de enoriasii lui, pentru ca acesta sa fie folosit de un pacient mai tanar infectat ca si el de #Covid-19. Asa a murit parintele Giuseppe Berardelli, 72 de ani, din provincia Bergamo, Italia. Atat".



15:01 - Premierul japonez Shinzo Abe anunta ca presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, a fost de acord cu amanarea Jocurilor Olimpice

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
După scandalul puilor vopsiți, apare o nouă dezvăluire: salatele etichetate organice sunt contaminate cu pesticide
29/03/2024 13:47

Salatele in pungi "prea contaminate cu pesticide", avertizează un studiu realizat in Franţa, relatează Rador Radio Romania. Salatele nu ar fi atat de verzi, arată studiul citat. Un studiu reali ...

Ce este moringa și care sunt beneficiile sale pentru sănătate
29/03/2024 10:02

Ce este moringa si care sunt beneficiile sale pentru sănătate Moringa oleifera este o plantă originară din nordul Indiei, care poate creste si in alte locuri tropicale si subtropicale, cum ar fi Asia si Af ...

Toate spitalele publice vor fi modernizate
29/03/2024 08:30

Executivul va demara un program de investitii in spitale publice in valoare de 13,25 miliarde lei (2,7 miliarde euro, la cursul de schimb actual) pană in 2031. Prin acest program vor fi finantate lucrări de i ...

Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei