LIVE In lume sunt peste 1 milion de cazuri si mai mult de 50.000 de morti

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 02-04-2020 23:23

 

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre criza COVID-19 in Romania si in lume:

 115 oameni au murit in Romania de COVID-19 si bilantul urca accelerat. Aceeasi este situatia si pentru numarul de cazuri confirmate cu coronavirus, care joi a ajuns la 2.738 in tara noastra. Dintre acestea, 700 sunt numai la Suceava.
 

Spitalele din tara sunt principalele focare, iar medicii reclama in continuare lipsa echipamentelor de protectie.

Asa se face ca 357 de cadre medicale sunt diagnosticate pozitiv in spitale din 14 judete si in Capitala, iar zilnic apar informatii noi despre medici si asistente care isi dau demisia sau intra in concedii subit. Doar astazi s-au confirmat cazuri de infectare la Institutul Matei Bals si Spitalul de Psihiatrie Obregia din Capitala.

La nivel mondial, OMS a atras atentia ca decesele s-au dublat intr-o saptamana si ca, inevitabil, in cateva zile, ajungem la un milion de cazuri. Deja a fost depasit pragul de 1 milion de imbolnaviri.

Totodata, pandemia de coronavirus a ucis cel putin 50.000 de oameni in intreaga lume, dintre care aproape trei sferturi in Europa.

Iar Spania anunta un nou bilant devastator: 950 de morti in doar 24 de ore, iar numarul total al deceselor cauzate de COVID-19 in aceasta tara a trecut de 10.000.

  

23:12 - Un pastor din judetul Bistrita-Nasaud este cercetat penal dupa ce a organizat o adunare religioasa cu peste 20 de participanti la el acasa. Doi dintre cei care au participat au fost confirmati cu noul COVID-19, iar alti patru au fost internati in spital.

22:44 - Pragul de un milion de cazuri oficial declarate de coronavirus in lume a fost depasit joi, in jurul orei 19.00 GMT, potrivit unui bilant realizat de AFP care citeaza surse oficiale.

22:38 - Pandemia de coronavirus a ucis cel putin 50.000 de oameni in intreaga lume, dintre care aproape trei sferturi in Europa, de la aparitia sa in decembrie in China, potrivit unui bilant stabilit de AFP din surse oficiale joi.

22:32 - 100.000 de masti de protectie au fost aduse in tara cu o aeronava din Turcia, anunta MApN.

22:19 - Premierul Ludovic Orban le-a transmis romanilor care doresc sa vina in tara de Paste, sa vina doar daca au motive extrem de serioase si a atras atentia ca cei care vor veni in Romania fie vor intra in carantina, fie in izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

22:03 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi seara, la TVR1, ca epidemia de COVID-19 ar putea atinge varful in Romania in a doua jumatate a lunii aprilie, cand numarul imbolnavirilor ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri, iar dupa aproximativ doua saptamani, pe finalul lunii mai, ar putea incepe relaxarea restrictiilor.

21:50 - Grupul de Comunicare Strategica anunta inca un deces in Romania, astfel ca bilantul la aceasta ora este de 115 morti.

21:46 - Un jandarm din judetul Arges a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat in Turcia si s-a intors in tara in cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla in zona galbena sau rosie la acea data, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea. El a intrat in contact cu 7 politisti, 9 jandarmi si familia sa, toti fiind izolati la domiciliu, potrivit News.ro.

21:31 - Oficialitatile franceze au anuntat 471 de decese in ultimele 24 de ore iar numarul total a ajuns la 4.503.

21:14 - Canada a ajuns la peste 10.132 de cazuri de coronavirus si la 127 de decese, conform datelor postate joi de autoritati.

20:52 - Alte 7 persoane au murit din cauza coronavirusului in Romania, astfel ca numarul total a ajuns in acest moment la 114, anunta Grupul de Comuncare Strategica.

20:25 - Sectia de boli infectioase a Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat - spital suport pentru pacientii cu noul COVID-19 - functioneaza cu un singur medic, si acela pensionar. Sectia a mai avut un alt medic angajat, dar i s-a desfacut contractul acum o luna, a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului Municipal Ramnicu Sarat, Adrian Danielescu.

20:09 - Prefectul de Harghita, Ion Proca, a declarat pentru Mediafax ca inregistrarea unui singur caz de infectare cu coronavirus se datoreaza populatiei care este disciplinata, dar si faptului ca cei care au venit din strainatate au lucrat in Germania, Marea Britanie sau Danemarca, si mai putin in Italia sau Spania.

19:53 - Seful Protectiei Civile din Italia, Angelo Borrelli, a anuntat joi noile date cu privire la pandemia de coronavirus: 760 de decese in ultimele 24 de ore, noile cazuri depistate sunt in numar de 2.477 iar persoane vindecate - 1.431.

Numarul total al deceselor a ajuns la 13.915, iar numarul total al celor vindecati a ajuns la 18.278.

19:40 - Peste 3,9 miliarde de persoane - reprezentand jumatate din populatia mondiala - sunt indemnate sau obligate de catre autoritati sa ramana izolate acasa, in lupta impotriva raspandirii COVID-19, potrivit unui bilant realizat pe baza unei baze de date de catre AFP.

19:24 - Alte 13 persoane au murit din cauza coronaviruslui in Romania, astfel ca numarul total a ajuns in acest moment la 107.

19:08 - Numarul deceselor cauzate de epidemia noului coronavirus in Regatul Unit a crescut cu 24%, la 2.921, a anuntat Ministerul Sanatatii. Totodata, numarul persoanelor testate pozitiv a ajuns la 33.718.

18:52 - Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, in sedinta de guvern, ca va propune Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) ca, incepand de vineri, sa fie suspendate toate zborurile spre si dinspre tarile care se afla in "zona rosie".

18:44 - Managerul Spitalului Clinic Judetean Mures, Ovidiu Girbovan, a fost suspendat din functie printr-un ordin al prefectului judetului, pentru ca ar fi tergiversat amenajarea spatiilor pentru tratamentul bolnavilor infectati cu Covid-19, nu ar fi facut repartitia cadrelor medicale si nu ar fi luat masuri pentru a asigura echipamente si materiale de protectie a cadrelor medicale, informeaza News.ro.

18:26 - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat ca, dupa parerea sa, dupa data de 15 mai am putea iesi din casa. El a atras insa atentia ca distantarea sociala este necesara si dupa aceasta perioada.

"Eu cred ca dupa data de 15 mai. Dar atentie, nu distantarea sociala sa nu mai fie necesara, o reducere a masurilor legate de distantarea sociala, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestari, vor fi probabil pentru mai mult timp in vigoare", a declarat Rafila la Digi24.

18:10 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca in acest moment nu stie nicio sectie din Spitalul Judetean din Suceava cate cadre medicale sunt bolnave, cate sunt in izolare la domiciliu sau cate nu sunt prezente.

17:48 - Doua persoane care lucreaza la Aeroportul Iasi au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit unor surse, citate de Mediafax, cei infectati sunt angajati ai Politiei de Frontiera.

17:31 - Iohannis a declarat ca a solicitat guvernului sa identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plati un bonus lunar medicilor si personalului medical care lucreaza cu pacienti infectati cu COVID-19. "Cred ca o suma de 500 de euro pe luna pentru medicii si personalul medical care lucreaza cu pacienti COVID ar fi un bonus onorabil", a spus presedintele.

17:19 - Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a anuntat ca un spital mobil cu 250 de paturi pentru pacientii diagnosticati cu Covid-19 va fi amenajat la intrarea in Iasi, in cateva saptamani, iar unitatea medicala va deservi intreaga regiune de nord-est.

17:00 - Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in cadrul videoconferintei cu Orban si Tataru, ca masura carantinarii pentru suceveni "este o masura absolut necesara" pentru a-i proteja si pentru a ingradi raspandirea virusului in zona Sucevei.

El a mai zis ca sunt mai multe probleme care trebuie rezolvate de urgenta in Suceava, principala fiind "chestiunea Spitalului Judetean din Suceava".

"Ceea ce trebuie noi sa facem acum este sa repunem urgent in functiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sanatatii, domnul Tataru, impreuna cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcina foarte clara, sa repuna spitalul in functiune. Va ramane acolo, domnul Oprea, pentru perioada urmatoare, pentru a se ingriji de conducerea operativa a spitalului", a spus Iohannis.

De asemenea, seful statului a mai spus ca este nevoie ca spitalul sa fie dotat cu tot ce este necesar, in asa fel incat personalul medical, medicii, sa fie protejati; este nevoie sa se faca o dezinfectie profunda si in spital, si posibil si in oras; este nevoie de testarea urgenta a personalului medical; este nevoie de inca un aparat de testare.



16:49 - Numarul cumulat al contractelor de munca suspendate si incetate inregistrate de la introducerea starii de urgenta a depasit un milion, potrivit cifrelor publicate joi de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

16:43 - Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, joi, ca in Romania au fost prelucrate din 2 martie pana in prezent peste 28.000 de teste pentru coronavirus.

16:42 - Un medic de la Spitalul Municipal Campina, declarat suport pentru pacientii cu noul COVID-19, a fost confirmat pozitiv la coronavirus. 20 de angajati ai spitalului, considerati contacti ai medicului, sunt izolati acasa.

16:40 - Medicul infectionist Olguta Sturdza este primul pacient din Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava care s-a vindecat de COVID-19. Dupa doua teste negative consecutive, doctorita a revenit joi la serviciu, scrie Monitorul de Suceava.

16:36 - S-a inregistrat primul caz de coronavirus si in judetul Harghita, care ramasese singurul din tara fara cazuri confirmate.

"In judetul Harghita, in data de 02 aprilie 2020, a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19. Astfel, o persoana care s-a intors in tara, din Franta, in data de 23 martie 2020, aflata in izolare la domiciliu, i-a fost recoltata o proba la COVID-19 in data de 01 aprilie 2020.

Confirmarea testului s-a facut la data de 02 aprilie 2020. Pacientul a fost preluat si transportat de catre specialisti la Sectia infectioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se afla sub supraveghere medicala", se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului.

16:30 - Companiile Auchan si Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane non-critice, in zona Bucuresti-Ilfov, in contextul pandemiei de coronavirus.

13:26 - Presedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen si-a exprimat regretul fata de intarzierea reactiei Uniunii Europene (UE) impotriva pandemiei noului coronavirus in Italia, intr-un editorial publicat in presa italiana joi, in care scrie "va prezint scuzele mele, suntem (impreuna) cu voi".

16:20 - Doi barbati, de 27 si 35 de ani, au fugit joi dintr-un centru de carantina din Iasi, sarind pe geam. Acestia erau in carantina de mai putin de 24 de ore, unde au fost dusi pentru ca nu au respectat izolarea la domiciliu. Cei doi au fost prinsi de politisti.

16:16 - Doctorul militar col. Daniel Ionut Derioiu a preluat, joi, functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU), a anuntat vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Viorel Seredenciuc.

El a pus ca a luat act in mod oficial de demisia lui Florin Filip din functia de director interimar al SJU Suceava si a semnat dispozitia prin care la conducerea unitatii medicale a fost numit director interimar colonelul Daniel Ionut Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenta "Regia Maria" din Brasov, urmand ca acesta sa-si stabilesca noua echipa de conducere a spitalului.

16:12 - Preturile produselor alimentare, la nivel mondial, au scazut brusc in luna martie. Din cauza pandemiei de coronavirus, cererile adresate producatorilor de alimente au fost tot mai putine, au declarat reprezentantii agentiei alimentare a Natiunilor Unite, pentru Reuters.

16:07 - Studentii din Craiova au facut o poarta de dezinfectare pentru medicii, asistentele si ceilalti angajati ai Spitalului de Boli Infectioase Craiova. Poarta a fost construita cu bani stransi din donatii si cu ajutorul unei firme din oras.

16:03 - Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca testarea celor 10.500 de bucuresteni va avea loc. "Proiectul se va face, se realizeaza la Institutul Matei Bals, impreuna cu Institutul National de Sanatate Publica, sustinut logistic de catre Primaria Capitalei si cele sase primarii de sectoare, cu totii am facut comanda de teste". Ea spune ca s-au comandat cate doua teste pentru fiecare persoana, un test de anticorpi si unul antigen, dar nu se stie exact cand vor ajunge testele.

16:00 - Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat joi platforma online Health System Response Monitor (HSRM), care va oferi dovezi despre cum actioneaza sistemele medicale nationale din Uniunea Europeana in raspunsul privind pandemia de Covid-19.

15:56 - Monaco a anulat joi cea de-a 60-a editie a Festivalului de televiziune de la Monte Carlo din cauza actualei crize sanitare provocate de pandemia de coronavirus.

15:53 - Diana Iamandi, unul din voluntarii din Sibiu care fac viziere pentru cadrele medicale si nu numai, a anuntat, joi, ca deja au reusit sa livreze 3.000 de bucati si ca deja lucreaza in doua schimburi pentru a-i ajuta pe cei din linia intai.

15:49 - Autoritatile din Gura Humorului au decis sa autoizoleze orasul, pentru a preveni raspandirea coronavorusului.

Astfel, la intrarea si la iesirea din oras au fost instalate filtre, anunta TVR 1.

15:43 - Spitalul Judetean din Suceava a fost trasnformat in unitate pentru ingrijirea bolnavilor de COVID-19, astfel ca gravidele nu mai au maternitate in oras, unde sa nasca.

Prin urmare, femeile care trebuie sa nasca in acesta perioada sunt indrumate fie sa nasca acasa, fie la alte spitale din regiune, unde de multe ori nu sunt primite pe motivul lipsei de locuri, a declarat pentru HotNews.ro Irina Popescu, vicepresedinta Asociatiei Asociatiei Moaselor Independente din Romania.

15:38 - Ministerul Apararii a publicat pe site procedura de avizare/autorizare temporara a produselor pe care intreprinzatorii romani doresc sa le furnizeze in aceasta perioada de criza cu scopul de a ajuta spitalele in lupta cu Covid-19.

 

15:31 - Peste jumatate dintre britanici considera ca guvernul prim-ministrului Boris Johnson a fost prea lent in luarea masurilor pentru a contracara raspandirea coronavirusului, arata un sondaj de opinie publicat joi si citat de Reuters.

15:30 - Autoritatile din Mumbai si-au manifestat ingrijorarea joi fata de posibila raspandire a noului coronavirus in Dharavi, cea mai mare mahala din India, dupa ce un barbat diagnosticat cu COVID-19 a murit, iar un angajat municipal a fost testat pozitiv pentru virus.

15:26 - Un studiu realizat in China arata ca animalele nu pot transmite oamenilor coronavirus. Pisicile pot transmite COVID-19 doar altor feline, iar cainii pot contacta greu boala. Si expertii americani spun ca nu au nicio dovada care sa arate ca oamenii pot lua coronavirus de la animale, conform Daily Mail.

15:22 - Primul copil din judetul Sibiu confirmat cu COVID-19 la Spitalul de Pediatrie este un baietel in varsta de patru ani care se afla in prezent in stare buna, a precizat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Ioana Matacuta.

"Avem pe Infectioase, un baiat din mediul rural, de 4 ani, in stare buna. Este primul caz confirmat la noi in spital", a explicat dr. Ioana Matacuta.

15:11 - Un batran din judetul Bistrita-Nasaud a fost externat inainte de a se primi rezultatul testului pentru COVID-19. Barbatul a murit acasa, ulterior fiind confirmat cu infectie cu coronavirus. Parchetul a deschis un dosar penal pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "abuz in serviciu".

15:10 - Un spital mobil de 250 de paturi va fi ridicat in localitatea ieseana Letcani. Unitatea medicala va trata pacienti din toate judetele Moldovei, iar pentru achizitionarea sa va vor pune bani autoritatile din nord-estul tarii, scrie Mediafax.

15:09 - Procurorii constanteni au deschis dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor in cazul unui cadru medical din Constanta infectat cu coronavirus, care a mers la munca.

15:08 - Numarul contaminarilor cu noul coronavirus confirmate in mod oficial in Rusia a crescut joi la 3.548 - cu 711 mai multe de miercuri - a anuntat centrul rus de gestionare a crizelor. Epidemia a ucis 30 de persoane in Rusia, potrivit acestui bilant.

15:00 - Comisia Europeana a anuntat joi ca instituie un instrument de solidaritate in valoare de 100 de miliarde euro, denumit SURE, care ii va ajuta pe lucratori sa isi pastreze veniturile si va sprijini intreprinderile pentru ca acestea sa se mentina pe linia de plutire, argumentand ca in aceste momente de criza acuta, salvarea de vieti omenesti si sprijinirea mijloacelor de subzistenta sunt de o importanta capitala.

14:55 - Politistii au inceput o ancheta in cazul asistentei medicale din Galati, care a povestit pe Facebook ca a fost umilita de vecini deoarece la serviciu intra in contact cu persoane bolnave de COVID-19. Atitudine au luat si autoritatile locale care au anuntat ca o sustin pe asistenta.

14:50 - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca anunta ca va face testari pentru coronavirus, dupa ce la Laboratorul de Testari Genetice Imogen au ajuns trei echipamente de tip Real Time PCR, doua fiind oferite in custodie temporara de UBB si USAMV Cluj, iar al treilea fiind cumparat de unitatea medicala. Totodata, din banii primiti din donatii s-au achizitionat peste 3.000 de kituri de testare.

14:48 - Kaufland Romania sprijina eroii din prima linie in lupta cu COVID-19 si ofera alimentele necesare pentru mesele ce le vor fi distribuite zi de zi, timp de o luna, in cadrul initiativei #Acum, lansata de restaurantul Kane - New Romanian Cuisine, devenit temporar bucatarie comunitara.

"6.000 de meniuri vor fi preparate, timp de o luna, in cadrul initiativei #Acum - pentru medicii si asistentele care lucreaza neobosit in spitalele din Bucuresti, precum si pentru persoanele varstnice ramase fara ajutor", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

14:46 - Arhipiscopia Clujului, protopopii si a preotii clujeni doneaza 181.145 lei si un aparat de monitorizare Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, anunta biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului intr-un comunicat remis Ziare.com.

14:45 - Compania Arctic doneaza produse electrocasnice Beko in valoare de piata de 1,4 milioane RON pentru cadrele medicale si pentru spitalele din Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

14:44 - Partidul Lege si Justitie (PiS), la putere in Polonia, propune ca votul la viitoarele alegeri prezidentiale programate pe 10 mai sa se desfasoare exclusiv prin corespondenta.

14:42 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a exprimat joi ingrijorarea in legatura cu situatia din Ungaria, dupa adoptarea de masuri speciale pentru a face fata crizei coronavirusului.

"Inteleg ca statele membre trebuie sa ia masuri de urgenta pentru a face fata crizei sanitare imediate. Insa sunt ingrijorata ca unele masuri merg prea departe. Sunt preocupata in special de situatia din Ungaria", a declarat ea intr-o conferinta de presa la Bruxelles, citata de Agerpres.

14:40 - Pacientii cu afectiuni oncologice vor beneficia in perioada starii de urgenta de medicamentele specifice care se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis in baza prescriptiilor medicale eliberate de medicii specialisti sau medicii de familie din judetul de domiciliu, afirma CNAS intr-un comunicat remis presei.

14:38 - Guvernul si poporul spaniol duc impreuna "batalia" impotriva noului coronavirus, care este "un semnal de alarma" privind vulnerabilitatea societatilor, afirma ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei