LIVE Primele vesti bune din China si o explicatie pentru numarul mare de morti din Italia, in criza de coronavirus

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 19-03-2020 20:11

Peste 200.000 de oameni din lumea intrega s-au imbolnavit pana acum de coronavirus, iar bilantul mortilor din Europa l-a depasit pe cel din Asia, de unde a plecat aceasta epidemie.

In Romania, se stie ca exista 277 de cazuri confirmate, insa autoritatile noastre nici nu au testat mai mult de 5.000 de oameni pana acum. Din fericire, la noi inca nu s-auinregistrat decese, insa un cetatean a murit ieri la Chisinau.

De miercuri, bilantul imbolnavirilor din Romania va fi transmis intr-un buletin unic, la ora 13:00.

Si chiar in aceasta situatie grava exista romani care nu inteleg pericol si nu respecta deciziile luate de autoritati: fug din izolare/carantina si risca viata celor din jurul lor. Din acest motiv, procurorii propun o inasprire severa a pedepselor pentru aceasta atitudine iresponsabila, idee preluata de cativa senatori care vor sa amendeze Codul Penal.

Din ce in ce mai multe state ale lumii iau masuri radicale care sa scada pe cat posibil contactul social, dar si decizii fiscal-bugetare, care sa ajute economiile greu incercate de noua criza.

Guvernul Orban s-a reunit miercuri, dar abia mult dupa miezul-noptii a transmis ca s-au adoptat niste OUG, fara sa dea detalii despre ce contin acestea.

Intre timp, din China vin si vesti bune: Un medic, care are un laborator in Wuhan, sustine ca a reusit sa trateze de COVID-19 noua persoane in varsta cu ajutorul injectiilor cu celule stem, iar joi este prima zi cand tara de origine a acestei noi gripe nu a mai anuntat niciun caz local.

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati joi:

20:01 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca un diplomat care isi desfasoara activitatea in cadrul Ambasadei Romaniei in Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Diplomatul a prezentat unele simptome usoare, care au disparut, iar in prezent se simte bine.

19:33 - Italia a anuntat 427 de noi decese in ultimele 24 de ore. Bilantul negru ajunge astfel la 3.405 morti, depasind China, unde s-au inregistrat 3.245 de decese.

19:23 - Uniunea Europeana ajuta la repatrierea a circa 100.000 de europeni blocati din strainatate din cauza consecintelor pandemiei de coronavirus, a transmis joi presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 

 

La réponse européenne au : protéger la santé des personnes et assurer la circulation des produits dans le marché intérieur.

694 persoane vorbesc despre asta



19:02 - Fondul de garantare sustine masurile de restructurare a creditelor garantate in cadrul Programului Prima casa si a creditelor acordate IMM, in contextul crizei generate de proliferarea virusului Covid 19. FNGCIMM incurajeaza finantatorii parteneri sa acorde facilitati de amanare la plata a ratelor pe o perioada de 1-3 luni, pentru a veni in sprijinul beneficiarilor vulnerabili in aceasta perioada.

18:39 - O asistenta medicala din Italia care trata bolnavi de coronavirus s-a sinucis inainte sa afle daca luase ea insasi boala de la pacienti.

Femeia avea 49 de ani si lucra la un spital din Venetia, unde ingrijea bolnavi de coronavirus, transmite La Repubblica.

De doua zile, femeia nu mai merge la spital, din cauza ca acuzase o stare febrila. I se recoltasera deja probe pentru a stabili daca are sau nu coronavirus. Dar analizele erau inca in curs. Miercuri, insa, femeia s-a aruncat in raul Piave si a murit.

18:15 - Ministrul de Finante, Florin Citu, spune ca autoritatile isi propun ca, prin masurile adoptate miercuri, economia sa fie gata sa reporneasca imediat dupa incetarea starii de urgenta, si sunt pregatite sa vina si cu alte masuri de sustinere. Intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, seful de la Finante arata ca aceasta este o criza atipica cu care nu s-a mai confruntat nimeni si pentru care nu exista lectii din trecut.



17:54 - Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi au informat, joi, ca medicul iesean infectat cu noul coronavirus a fost in spital cu patru zile inainte de a fi confirmat ca fiind pozitiv la infectarea cu coronavirus. El a fost surprins de camerele de luat vederi stand de vorba cu noua cadre medicale, insa fara a se apropia de acestea.

17:31 - Casa Regala din Monaco a anuntat ca printul Albert, in varsta de 62 de ani, are coronavirus, dar starea sa de sanatate nu pare ingrijoratoare. Asa ca acesta va continua sa lucreze, in zilele care vin. Doar ca o va face din apartamentele sale private, unde este izolat.

17:22 - Mai multe teatre, din Capitala si din alte orase din tara, au luat decizia de a transmite online spectacole din arhiva sau transmisii live pe pagina de Facebook. Iata ce puteti vedea.

17:09 - Politistii efectueaza, joi dupa amiaza, trei perchezitii in Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in domeniul comertului cu produse sanitare si echipamente medicale de protectie.

16:51 - O femeie din Bucuresti a anuntat Politia ca fiica sa si concubinul acesteia, intorsi din Franta in urma cu cateva zile, nu stau in izolare la domiciliu. In urma sesizarii femeii, procurorii au deschis un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor.

16:34: Uniunea Europeana solicita Netflix si altor platforme de streaming sa limiteze consumul, pentru a evita colapsul internetului din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit CNN.

16:31: Regiunea orasului Madrid, epicentrul din Spania al pandemiei de coronavirus, va lansa o aplicatie pentru autoevaluarea starii de sanatate a utilizatorilor, astfel incat sa mai degreveze centralele telefonice operate de serviciile de urgenta, suprasolicitate din cauza numarului mare de apeluri primite.

16:22: Cuplul de turisti chinezi, considerati primele cazuri de imbolnavire cu COVID-19 de pe teritoriul Italiei au fost externati din spitalul Spallanzani de la Roma, unde a fost tratati de pe 30 ianuarie, a declarat joi directorul sectiei de boli infectioase a unitatii, Francesco Vaia, intr-un interviu la postul Sky, scrie Agerpres.

16:20: Pacientul cu Covid-19 care este internat la Spitalul "Victor Babes" din Capitala si care si-a dat masca jos si a tusit catre cadrele medicale este urmarit penal de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

16:15: Iranul a decis amnistierea a 10.000 de detinuti, au anuntat joi autoritatile de la Teheran.

Tot din cauza pandemiei, care a ucis aproape 1300 de oameni in aceasta tara, Teheranul nu isi va sarbatori in acest an programul nuclear, noteaza Reuters.

16:07: Regina Elisabeta a II-a a parasit joi Palatul Buckingham si s-a mutat la Castelul Windsor, resedinta sa regala situata la vest de Londra, in contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus si al speculatiilor conform carora capitala Marii Britanii va deveni in curand un oras plasat in carantina, transmite Agerpres.

15:44: Un spital din orasul italian Bergamo, unde situatia e dramatica, a lansat un apel pentru recrutarea de personal medical din strainatate, scrie Mediafax.

"Personalul nostru, medici si asistenti, lucreaza zi si noapte, nenumarate ore, pentru a combate aceasta situatie incredibila", adauga Stefano Fagiuoli intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Spitalului Papa Giovanni XXII.

15:40: Casa Regala a Romaniei a anuntat joi ca pune la dispozitia Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta spatii de cazare de pe Domeniul Regal Peles, pentru persoanele care vor trebui sa stea in carantina.

15:31: Omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi isi pune hotelul la dispozitia autoritatilor, pentru a fi folosit in gestionarea pandemiei de coronavirus in Romania.



15:22: Societatea de Transport Bucuresti anunta ca numarul mijloacelor de transport care circula va fi redus cu pana la 25 la suta, incepand de luni, dar nu va fi suspendata nicio linie.

15:05: Serbia a suspendat de joi toate cursele aeriene de pasageri de pe aeroportul din Belgrad, ca urmare a instituirii starii de urgenta, anunta Reuters.


14:54: Restrictiile impuse de cateva state membre ale UE la frontierele lor cu alte tari membre, din cauza pandemiei de coronavirus, provoaca intreruperi in aprovizionarea cu alimente, au avertizat joi reprezentantii industriei alimentare si ai fermierilor.

14:43: Conferinta Presedintilor de Grupuri Parlamentare din Parlamentul European a decis organizarea unei sesiuni plenare extraordinare a Parlamentului European joi, 26 martie, ora 10:00 pentru a aproba prin vot masurile propuse saptamana trecuta de Comisia Europeana in contextul crizei coronavirusului. Votul se va face pe e mail, scrie europarlamentarul Siegfried Muresan, pe contul de Facebook.


14:35: In Iran, coronavirusul ucide un om la fiecare 10 minute, scrie pe Twitter purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, citat de Reuters.

Iran e cea mai afectata tara din Orientul Mijlociu, numarul deceselor de Covid-19 a ajuns aici la 1.284.

14:31: Situatia e critica in Spania: Ultimul bilant anunta 767 de decese, peste 200 doar in ultimele 24 de ore, iar cazurile totale de infectare cu SARS-CoV-2 in aceasta tara au ajuns 17.147.

14:29: Doi medici de la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Suceava sunt infectati cu noul coronavirus. Acestia au intrat in contact cu pacienti suspecti de infectie.

14:19: Armata iordaniana a blocat accesul in si iesirea din capitala Amman, iar cele 10 milioane de cetateni ai regatului sunt supusi restrictiilor de circulatie, in incercarea de a limita raspandirea coronavirusului, relateaza Reuters

14:09: Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis romanilor care traiesc peste hotare sa nu vina acasa de sarbatori, in contextul pandemiei de coronavirus si restrictiilor de circulatie impuse de tarile afectate.

13:54: Bilant AFP, pe baza informatiilor oficiale: joi, numarul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 9.020, majoritatea in Europa (4.134) si Asia (3.416), locul initial al epidemiei.

13:50: Comisia Europeana a decis sa creeze o rezerva strategica rescEU de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele si mastile de protectie, pentru a ajuta tarile UE in contextul pandemiei de COVID-19.

13:37: Belgia a inregistrat un record de 309 de noi cazuri de infectare cu coronavirus in ultimele 24 de ore, a anuntat joi un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii belgian.

Numarul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 1795, cu 21 de decese in total.

13:33: Wizz Air a anunta ca suspenda rutele dintre Emiratele Arabe Unite si Romania (Bucuresti - Dubai si Cluj-Napoca - Dubai) intre 21 martie si 3 aprilie 2020 inclusiv, din cauza restrictiilor de calatorie impuse de autoritatile din Emiratele Arabe Unite pe toate zborurile dintre cele doua tari in cadrul eforturilor de a limita raspandirea coronavirusului.

Zborurile de astazi dintre Bucuresti si Dubai vor fi operate dar, din cauza restrictiilor, doar cetatenii Emiratelor Arabe Unite vor putea calatori pe zborurile spre Dubai, in timp ce pe zborurile spre Romania vor putea calatori doar cetateni romani.

13:28: Sefa diplomatiei spaniole, Arancha Gonzalez Laya, le-a cerut joi spaniolilor care sunt in afara tarii si sunt bine sa nu incerce sa se intoarca acasa, deoarece nu poate fi inchiriat un avion pentru toti cei aflati in strainatate si vor sa revina in Spania, informeaza EFE.

13:21: Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, in contextul pandemiei de coronavirus.

13:16: Germania a depasit, joi, pragul de 10.000 de bolnavi, iar 20 de oameni au murit in total, a anuntat Institutul Robert Koch.

13:07: Spania deschide primul hotel dotat cu aparatura medicala din capitala Madrid, pentru a trata bolnavii si a decongestiona astfel spitalele, saturate de numarul foarte mare de cazuri, informeaza EFE.

13:03: In Romania au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate si externate (16 la Timisoara, 8 la Bucuresti si unul la Iasi).

Astfel, de la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 17 noi cazuri de imbolnavire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucuresti, 2 la Cluj, 2 la Bistrita Nasaud, 2 la Covasna si cate unul la Iasi, Dolj, Ilfov si Constanta.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 19 ani si 67 de ani.


12:45: Coronavirusul ajunge in Congresul american: doi membri ai Camerei Reprezentantilor americane au anuntat ca au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, relateaza Reuters.

12:33: Negociatorul-sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, transmit agentiile de presa.

12:23: Un caz pozitiv de infectare cu coronavirus a fost confirmat in cadrul Directiei Regionale a Finantelor Publice Brasov - Trezoreria Brasov, care a fost comunicat si Directiei de Sanatate Publica.

Functionarul in cauza nu desfasura activitate cu publicul, precizeaza institutia.

12:12: Imagini impresionante din Italia au facut turul lumii: un lung sir de camioane militare a traversat miercuri noaptea centrul orasului Bergamo, din nordul tarii, transportand sicrie cu victime, pentru a fi incinerate in alte locuri din cauza faptului ca cimitirul din oras nu mai are capacitatea necesara.

12:00: In pofida avertismentelor ca distantarea sociala este esentiala pentru a preveni raspandirea imbolnavirilor, o intrunire religioasa masiva a avut loc in Bangladesh, unde aproximativ 10.000 de oameni s-au rugat impreuna, recitand versuri de vindecare din Coran, scrie AFP.

11:45: Infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, daca fapta duce la decesul uneia sau mai multor persoane, va fi pedepsita cu pana la 15 ani de inchisoare, dupa cum prevede proiectul de OUG de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal, adoptat de Guvern, la propunerea Ministerului Justitiei.

11:42: Portugalia instituie, si ea, starea de urgenta, care permite Guvernului sa restranga libertatea de miscare, pentru a limita raspandirea coronavirusului.

11:34: campanie pentru actorii din sectorul independent: actorii Marius Manole, Oana Pellea, Mihai Calin, Istvan Teglas, Serban Pavlu, Vlad Zamfirescu si regizoarea Chris Simion au decis sa traga un semnal de alarma fata de situatia artistilor din sectorul independent in campania #ActorIndependent.

Cei care vor sa ajute pot cumpara bilete virtuale la spectacolul "inDEPENDENT de chirie", pentru a-i ajuta pe unii actori din sectorul independent sa-si plateasca chiria. Banii vor ajunge la actorii aflati in dificultate, scrie News.ro.

11:32: Liderul spiritual al crestinilor ortodocsi din intreaga lume a cerut bisericilor sa isi suspende serviciile religioase si ritualurile pana la sfarsitul lunii martie, ca reactie la raspandirea coronavirusului, a anuntat Patriarhia ecumenica, transmite Reuters.

11:18: Vizita de stat in Regatul Unit a imparatului Japoniei, prevazuta pentru aceasta primavara, a fost amanata din cauza epidemiei de coronavirus, a anuntat Palatul Buckingham.

11:07: Statele Unite au suspendat emiterea de vize in majoritatea tarilor lumii, in contextul crizei legate de noul coronavirus, a anuntat Departamentul de Stat american, relateaza Reuters.

11:02: Un studiu al Universitatii Harvard avertizeaza ca spitalele americane vor face cu greu fata fluxului de pacienti in urma epidemiei provocate de noul coronavirus, care continua sa se raspandeasca rapid.

10:53: Metroul din Londra inchide incepand de joi 40 de statii si isi reduce substantial serviciul pentru a stopa propagarea noului coronavirus, a informat Transport for London (TfL), operatorul retelei de transport din capitala Marii Britanii, scrie Agerpres.

10:44: Grupul aerian Lufthansa mentine numai 5% din zborurile sale regulate pana la 19 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus si a scaderii cererii, desi companiile sale ofera zboruri speciale pentru repatrierea cetatenilor, relateaza agentia EFE.


10:43: Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectionase "Matei Bals", spune ca pandemia la nivel national ar putea fi tinuta sub control daca oamenii ar sta pana la 10 saptamani acasa.

"Minimum sase saptamani, opt saptamani ar fi OK, 10 saptamani ar fi ideal", a spus Streinu Cercel.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei