LIVE Romania a devenit zona galbena, cu peste 500 de cazuri: A fost inregistrat al saptelea deces in tara

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 23-03-2020 20:51

 Romania a intrat intr-o noua etapa a luptei cu pandemia. Luni este prima zi cu un bilant de peste 100 de noi imbolnaviri in 24 de ore. Mai exact, de duminica pana luni s-au inregistrat 143 de cazuri noi. Bilantul total ajunge la 576, din care 7 pacienti au murit.


De luni s-a intors si iarna care ne aduce chiar si temperaturi negative si autoritatile impun reguli mult mai stricte de izolare si circulatie pentru a stopa raspandirea bolii.

Intre timp, in lume situatia nu pare a se imbunatati: in Europa, a fost depasit pragul de 150.000 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care peste 59.000 in Italia. In lume sunt peste 335.000 de cazuri de infectie si aproape 15.000 de decese, fiind afectate 169 de tari si teritorii. Acest numar de cazuri diagnosticate oficial nu reprezinta insa decat o parte din numarul real de infectii, in conditiile in care multe tari testeaza in prezent doar acele cazuri care necesita spitalizare.

Pe de alta parte, guvernele pompeaza bani pentru a salva economia greu incercata de aceasta criza. De exemplu, la noi, sunt 250.000 de contracte de munca suspendate doar in luna martie.

 


  LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati:


20:47 - Barbatul in varsta de 38 de ani identificat numai cu prenumele Mattia, cunoscut ca "pacientul 1" in epidemia provocata de coronavirus in Italia, a fost externat dintr-un spital din Pavia, fiind considerat vindecat, transmite luni dpa.

20:42 - O pacienta in varsta de 95 de ani din Modena, Italia, s-a vindecat de coronavirus si va fi externata in curand. Ea a fost internata in spital pe 5 martie.

20:39 - Un patinoar din Madrid va fi amenajat pentru a aduce trupurile victimelor coronavirusului in capitala care numara deja mai mult de 1.200 de morti, au anuntat luni autoritatile municipale si regionale.

20:32 - Agentia pentru Medicamente din SUA a decis sa relaxeze temporar conditiile impuse pentru producerea de ventilatoare, in conditiile razboiului global cu coronavirusul.

Multe companii s-au aratat dornice sa se implice in multiplicarea acestor aparate esentiale pentru supravietuirea pacientilor grav afectati de COVID-19, insa erau impiedicati de restrictiile impuse de FDA, relateaza AXIOS. Fabricantii de componente sunt astfel stimulati sa gaseasca solutii de avarie.

20:30 - Germania va prelua 6 pacienti italieni in stare grava, pentru a-i trata, a anuntat premierul landului Saxonia, Michael Kretschmer, citat de Leipziger Volkszeitung. Germania a fost primul stat european care a oferit sprijin Italiei, anuntand ca ii va trimite 1 milion de masti.

Tot Germania, prin landul Baden-Wuerttemberg, a preluat si 10 pacienti francezi aflati in stare grava si care necesitau ventilatie artificiala.

20:27 - Un aparat de analiza a testelor pentru COVID-19, achizitionat din Coreea de Sud, a fost donat, luni, de o asociatie ieseana Spitalului de Boli Infectioase, astfel ca la aceasta unitate medicala se vor putea procesa 450 de teste pe zi, fata de numai 50 in prezent.

20:23 - Provincia chineza Gansu trimite judetului Alba, cu care este infratit din 2004, echipamente medicale si de protectie, a anuntat luni seara Consiliul Judetean (CJ) Alba.

Este vorba despre 2.000 de costume de protectie, 2.000 de masti N95 si 20.800 de masti de uz general, aflate acum in tranzit via Shanghai.



20:20 - Guvernul anunta ca a lansat o noua platforma online din ecosistemul de lupta contra efectelor COVID-19 CeMaFac (cemafac.ro), componenta a proiectului stirioficiale.ro.

"cemafac.ro este un ghid simplu si practic bazat pe scenarii posibile prin care populatia Romaniei poate trece. Aceasta platforma te va ghida pentru diferitele situatii si te va aduce mai aproape de masurile recomandate de autoritati pentru o mai buna protejare a ta, a familiei si a comunitatii tale in aceasta perioada", potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

20:08 - A fost inregistrat al saptelea deces in Romania: este vorba despre un barbat in varsta de 65 ani, internat la Spitalul Universitar Bucuresti.

20:03 - Comisia Europeana cere asigurarea fluxului continuu al marfurilor in toata Uniunea Europeana prin "culoare verzi".

Pentru a se asigura ca lanturile de aprovizionare din intreaga UE continua sa functioneze, se solicita statelor membre sa desemneze neintarziat toate punctele interne corespunzatoare de trecere a frontierei din cadrul retelei transeuropene de transport (TEN-T) ca puncte de trecere a frontierei pentru "culoarele verzi". Punctele de trecere a frontierei pentru "culoarele verzi" trebuie sa fie deschise tuturor vehiculelor de marfa, indiferent de natura marfurilor pe care le transporta.

19:59 - Un aparat de testare a probelor prelevate persoanelor suspecte de infectarea cu noul coronavirus a fost donat Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi, cu ajutorul banilor stransi, in mai putin de 10 zile, de pe retelele de socializare de fondatorul Asociatiei Casa Share.

19:54 - Olaf Scholz, ministrul german de Finante, a declarat, luni, ca economia germana se va contracta cu 5% in acest an din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Financial Times.

19:47 - Artista folk Claudia Serdan, care locuieste in regiunea italiana Lombardia, in oraselul Legnano, situat la 15 kilometri de Milano, a declarat luni, pentru Agerpres, ca pe fondul cresterii numarului imbolnavirilor cauzate de coronavirus, televiziunile din Italia si-au oprit programele pentru a anunta ca se cauta 300 de medici pentru a lupta cu acest virus si ca acestui apel i-au raspuns 8.000 de persoane.

19:39 - Protectia Civila din Italia a anuntat luni un nou bilant al pandemiei de coronavirus: 601 de persoane moarte si 3.780 de cazuri noi de infectare.

19:34 - Pandemia de coronavirus "se accelereaza" dar traiectoria ei poate fi modificata, a estimat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii, solicitand tarilor sa treaca la "atac" prin testarea tuturor cazurilor si plasandu-i in carantina pe cei apropiati acestora, scrie AFP.

19:23 - cora Romania a anuntat luni ca modifica programul hypermarketurilor sale, in concordanta cu noile masuri anuntate de catre autoritati, care limiteaza circulatia persoanelor pe timp de noapte. Astfel, toate magazinele lantului vor fi deschise intre orele 07:30 - 20:30, iar accesul intre orele 07:30 - 08:00 este dedicat persoanelor varstnice, de peste 65 de ani, precum si cadrelor medicale.

19:19 - Componentii trupei Aerosmith si-au indemnat fanii si pe toate celelalte persoane sa ramana acasa, sa "interactioneze online" si sa nu se adune in locuri publice in timpul pandemiei de coronavirus.

19:09 - Parlamentul Bulgariei a modificat luni legea prin care se declara starea de urgenta pentru limitarea raspandirii coronavirusului, informeaza Reuters. Dupa ce presedintele Rumen Radev si-a exercitat dreptul de veto impotriva actului normativ, sustinand ca ar putea fi afectate economia si libertatea de exprimare, parlamentarii au eliminat unele articole.

19:00 - Presedintele tunisian Kais Saied a ordonat luni armatei sa se desfasoare in strada, pentru a impune respectarea izolarii decretate duminica in intreaga tara, in vederea opririi raspandirii noului coronavirus, a anuntat presedintia tunisiana, citata de News.ro

18:59 - Metrorex dezinfecteaza zilnic trenurile cu un aparat care emite vaporii unui biocid, procedura industriala care se numeste nebulizare 3D, despre care compania de transport spune ca este una mult mai eficienta.

18:58 - Coreea de Sud, tara care nu a limitat mobilitatea cetatenilor sai in pofida epidemiei de coronavirus si care a reusit sa stabilizeze curba noilor contagieri, si-a reinnoit apelul la mentinerea distantarii sociale pentru a evita o relansare a cazurilor, potrivit Agerpres.

18:55 - Politistii din Timisoara au confiscat, luni, peste 40.000 de manusi, 105 litri de dezinfectant, dar si masti, bonete si talpi, acestea fiind comercializate de un barbat in piata volanta din oras.

18:45 - Al saselea deces din cauza coronavirusului s-a inregistrat, luni, la Arad. Este vorba de un barbat de 64 de ani, care era intubat, la Terapie Intensiva.

18:43 - Norvegia si Marea Britanie au anuntat ca sunt pregatite sa boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo daca aceasta competitie va avea loc la data prevazuta, scrie News.ro.

18:42 - Premierul rus Mihail Misustin a dat Guvernului "termen de cinci zile" sa dezvolte un sistem care sa permita - prin folosirea datelor geolocalizarii telefoanelor mobile - o depistare a deplasarii persoanelor care s-au aflat in contact cu pacienti contaminati cu noul coronavirus.

18:40 - Guvernul german a anuntat luni ca a repatriat 120.000 dintre cei 200.000 de cetateni germani blocati in strainatate de pandemia noului coronavirus, scrie News.ro.

18:34 - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca documentul care atesta starea de carantina a persoanei asigurate, in baza caruia este eliberat certificatul de concediu medical, se poate trimite de catre Directiile de sanatate publica (DSP) persoanelor aflate in aceasta situatie si prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

18:32 - Primul test pentru coronavirus al cancelarului german a fost negativ, a anuntat un purtator de cuvant al guvernului, Steffen Seibert, citat de DPA.

18:30 - Parlamentul European (PE) lucreaza cu statele membre pentru a se asigura ca Uniunea Europeana poate achizitiona ventilatoare, masti si alte echipamente medicale pentru a fi puse la dispozitia spitalelor din intreaga Uniune, a anuntat luni PE intr-un comunicat postat pe site-ul sau.

18:22 - Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, le-a cerut, luni, procurorilor "toleranta zero" fata de infractori, subliniind ca persoanele care incalca legea "o vor simti". Mesajul, in contextul pandemiei de coronavirus:



18:21 - "De acord sa luam aer, dar fiecare in cartierul sau", acest mesaj al autoritatilor belgiene se impune cu greu la Bruxelles, unde politia a intocmit duminica aproape 288 de procese verbale pentru incalcarea regulilor menite sa combata raspandirea coronavirusului.

18:20 - Austria isi mobilizeaza rezervistii in eforturile de limitare a epidemiei COVID-19, fiind prima data cand autoritatile de la Viena adopta o asemenea masura dupa Al Doilea Razboi Mondial, transmite Reuters.

18:11 - Luni seara, in jurul orei 22, va ateriza la Constanta al treilea avion cu romani repatriati din Italia, informeaza Digi24. In aeronava care va ateriza pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu se vor afla 137 de persoane.

Va fi urmat un protocol strict, care a fost aplicat si sambata: romanii repatriati la cerere vor ajunge sub escorta intr-un centru de carantina institutionalizata, unde vor fi testati si vor ramane izolati timp de 14 zile, paziti de jandarmi. Marti va urma al patrulea transport de romani repatriati, dupa cele doua de sambata si cel de astazi. MAE a informat ca 1.500 de romani vor fi adusi astfel in tara din Italia.

18:02 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta achizitionarea dunui aparat de dializa pentru Spitalul Victor Babes, care va fi utilizat in tratamentul pacientilor bolnavi de Covid-19 care dezvolta complicatii renale.



17:56 - Centrul de Transfuzii Sanguine din Bucuresti face apel la cetateni sa doneze sange, in conditiile in care din cauza pandemiei de coronavirus, numarul donatorilor a scazut dramatic.

17:50 - Ambasadorul Israelului in Romania, David Saranga, a declarat la Digi24 ca in tara sa cercetatorii au pus la punct o masca deosebita, care nu doar protejeaza, ci chiar poate sa ucida noul coronavirus: "S-au facut teste, rezultatele sunt bune, dar inca mai cercetam. In primul rand trebuie sa vedem ca reuseste sa gaseasca moduri pentru a ucide virusul 100%, pentru ca daca vorbim despre 75%, cum e acum, nu este suficient. Dupa ce va reusi, o sa trecem la productia in masa".

Israelul va testa de acum inainte pana la 10.000 de oameni pe zi, a confirmat acesta. In ceea ce priveste vaccinul la care se lucreaza in Israel, "Mai dureaza 3 luni pana incepem testarea pe oameni, iar dupa aceea procesul mai dureaza cam un an", a mai punctat ambasadorul.

17:43 - Rompetrol - KMG International doneaza carburant pentru transportul medical de urgenta, finanteaza cercetarea si achizitionarea de echipament, kituri de testare si materiale necesare pentru unitatile medicale din comunitatile unde compania isi desfasoara activitatea.

17:32 - Ministerul Apararii Nationale anunta ca a demarat masurile necesare pentru suplimentarea numarului de posturi din sistemul medico-militar, astfel ca face angajari pentru o perioada de sase luni.

"Sunt disponibile functii de medici in diferite specialitati (boli infectioase, epidemiologie, pneumologie, medicina de urgenta, medicina de laborator, anestezie si terapie intensiva, radiologie si imagistica medicala, igiena, medicina interna, medicina de familie), asistenti medicali si farmacisti, in spitalele militare, institutele si centrele medicale ale MApN, din Bucuresti, Brasov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Pitesti, Sibiu si Timisoara", anunta MApN.

17:28 - In premiera, un contract de finantare pe fonduri europene a fost semnat in format electronic, la Galati, din cauza pandemiei de coronavirus. Este vorba despre un proiect privind extinderea unui complex de agrement pentru pescari, semnat de presedintele Consiliului Judetean in fata unui computer.

17:20 - Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat luni, ca nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenta pentru IMM-urile care vor sa acceseze linia de credit pentru investitii sau capital de lucru. De asemenea, Citu a anuntat ca, in cel mult 48 de ore, va anunta o solutie pentru clientii bancilor.

17:11 - Angajatii majoritatii centrelor NASA din SUA au trecut la munca de acasa pentru a se feri de contaminarea cu noul coronavirus, iar conducerea Agentiei spatiale americane a anuntat ca vor exista intarzieri in pregatirea si derularea mai multor misiuni stiintifice, fiind afectat si programul de constructie a noului telescop spatial James Webb, ce urmeaza sa ia locul telescopului Hubble.

17:08 - Grecia a lansat luni un apel adresat personalului medical voluntar pentru a combate epidemia COVID-19:

"Programul de voluntariat se adreseaza tuturor celor care isi pot oferi serviciile, precum medicii, personalul medical, psihologii, studentii la medicina si cercetatorii in sanatate pensionati", a precizat luni o purtatoare de cuvant a guvernului, Aristotelia Peloni.

17:00 - Celebra actrita italiana Lucia Bose, stabilita in Spania, a murit luni la 89 de ani, au confirmat luni agentiei EFE surse din cadrul familiei sale, care nu au precizat cauzele decesului, desi unele media invoca boala COVID-19.

16:52 - Autoritatile de sanatate publica anunta cine, cum si cand va fi testat de Covid-19:

Astfel, vor fi testati, in ordine, persoane simptomatice cu istoric de calatorie internationala, contactii apropiati simptomatici ai cazurile confirmate, personalul medico-sanitar (incluisv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat, cazurile de SARI (sindrom respirator acut) testate negativ de gripa din toate categoriile de varsta si din toate spitalele si persoanele institutionalizate simptomatice.

Iata AICI pe larg comunicarea Institutului National de Sanatate Publica despre testarile de Covid-19

16:48 - Cinci detinuti au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, a anuntat Cancelaria, la o zi dupa noi incidente, unele grave, in mai multe inchisori din Franta. Ministerul Justitiei nu a precizat insa in ce inchisori se afla acesti detinuti contaminati.

16:43 - Consiliul Judetean Dambovita a transmis, luni, o scrisoare guvernatorului Regiunii Autonome Guangxi (China), prin care cere ajutor umanitar constand in materiale si aparatura medicala, in contextul evolutiei COVID-19 din tara noastra.

16:41 - Un angajat al Parlamentului European infectat cu coronavirus a murit. El lucra la Departamentul IT.

16:35 - Spitalele germane care au nevoie de mai multe paturi, mai mult personal si echipament pentru contracararea epidemiei de coronavirus vor primi ajutor financiar, a anuntat luni ministrul german al sanatatii Jens Spahn.

16:30 - Raiffeisen Bank a inceput implementarea de masuri pentru antreprenorii cu credite in derulare care intampina greutati, in sensul amanarii cu 3 luni a ratelor de capital si prelungirii pe o perioada intre 3 si 12 luni a liniilor de credit scadente in perioada imediat urmatoare.

16:27 - Ministrii Economiei si Finantelor din statele membre G20 au convenit sa pregateasca impreuna un plan in vederea iesirii din criza cauzata de noul coronavirus, a anuntat luni pe Twitter ministrul francez Bruno Le Maire. Conferinta telefonica intre ministrii finantelor din statele membre G20 a confirmat luni "impactul economic violent" asupra cresterii economice mondiale si liderii au convenit asupra principiului unei "sustineri financiare a tarilor aflate in curs de dezvoltare".

16:24 - Centrul de Resurse Juridice (CRJ) atrate atentia ca persoanele cu probleme de sanatate mintala prezinta un risc crescut de imbolnavire cu Covid-19. Autoritatile trebuie sa se asigure ca pacientii cu probleme de sanatate mintala sunt protejati.

16:19 - Varful epidemiei ar putea fi atins in tara noastra peste circa doua saptamani, a declarat profesorul Molnar Geza pentru publicatia locala Cluj24. El mai afirma ca virusul nu poate fi oprit, ci doar temporizat.

"Daca ramanem in Romania tot asa ca acum ca depistare si ca aplicare a strategiilor reglementate - si-s bine reglementate, dupa parerea mea -, atunci primul varf va fi undeva in maximum doua saptamani. Dar..., dar, cunoscand obiceiurile si disciplina populatiei Romaniei, dupa Pasti, la 7-14 zile vom mai avea un varf, fara nicio discutie. Pentru ca de sarbatori multi vom navali in mediul rural, vom avea intalniri, reuniuni familiale, rude etc. Sub acest aspect, din pacate ne asteptam si la ruralizarea acestor cazuri, la aparitia lor si la sate, pentru ca acum marea majoritate sunt in urban",

16:16 - Numarul cadrelor medicale din Spitalul Judetean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost inchis si va fi transformat in spital pentru COVID-19, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru.

16:12 - Fiecare persoana care nu mai are loc de munca si nu se incadreaza la conditiile pentru obtinerea somajui tehnic va primi, daca isi pierde locul de munca, un salariu minim brut pe tara, a anuntat Ionel Danca, la Digi24, precizand ca se vor face corectii in perioada urmatoare, in functie de noile situatii inregistrate.

16:10 - Hospice Casa Sperantei, ONG care asigura tratament paliativ pacientilor cu boli incurabile din Romania, care are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase - Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile, cere statului sa nu-si abandoneze bolnavii.

"Bolile incurabile si cancerul nu tin cont de context, tratamentele si durerea nu pot fi puse pe pauza, iar pacientii nostri - copii si adulti - au nevoie urgenta de sprijin si ingrijire de specialitate. Ultimele zile ne-au aratat, din nefericire, efectele necrutatoare pe care le are virusul asupra pacientilor oncologici sau cronici.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

bosnosanu

Mar 24, 2020

trebuie urgent, ca organele abilitate sa deschida dosar penal guvernului romaniei si presedintelui statului pentru zadarnicirea combaterii bolilor. masurile luate sunt in bataie de joc. s-a permis intrarea in interiorul tarii a mii de cersetori, centuriste, hoti, veniti din italia si alte tari infectate, in loc ca acestea sa fie oprite si cantonate in carantina imediat dupa trecerea vamii, in spatii inchise, pazite si nu fiecare sa mearga unde vrea si sa faca ce vrea, ca el este capos. da, guvernul a luat masuri foarte proaste si foarte tarziu in acest sens. iar ordonantele care se intituleaza a fi militare sunt de ras. cum numesti ordonanta militara si faci recomandari?

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei