LIVE Romania a trecut de 9.000 de cazuri de COVID-19. Numarul celor internati la ATI a scazut

virus  151837800

Dimensiune font:

| 21-04-2020 20:10

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus in Romania si in lume:

 

 Romania a depasit pragul de 9.000 de cazuri de COVID-19 si se apropie de 500 de decese. Mai exact, in acest moment avem 9.242 cazuri confirmate la noi in tara si 498 de persoane au murit din cauza coronavirusului.


La nivel mondial sunt peste 2,4 milioane de cazuri iar numarul deceselor a trecut de 171.000. In SUA au fost inregistrate un sfert din numarul imbolnavirilor si al deceselor din intreaga lume.

La nivel european, Spania inregistreaza cele mai multe imbolnaviri, iar Italia cele mai multe decese. Germania este pe locul 5 in lume in ce priveste numarul de cazuri, iar Franta a depasit luni pragul de 20.000 de morti.

Intre timp, mai multe tari au inceput sa relaxeze treptat restrictiile. OMS avertizeaza insa ca relaxarea restrictiilor nu reprezinta finalul pandemiei si ca va fi nevoie de "eforturi sustinute" din partea guvernelor si oamenilor.

In Romania restrictiile raman in vigoare si mai avem mai bine de 3 saptamani de stare


In Romania restrictiile raman in vigoare si mai avem mai bine de 3 saptamani de stare de urgenta.


 

20:16: - Guvernul irlandez a anuntat marti interzicerea adunarilor de peste 5.000 de persoane pana la finalul lunii august, scrie AFP.

Irlanda a decretat izolarea populatiei la 27 martie si a prelungit starea pana la 5 mai.

20:00: - Sefii Fondului Monetar International (FMI), Fondului Monetar Arab (AMF), Mecanismului European de Stabilitate (ESM) si ai altor institutii de finantare regionale au acceptat marti sa lucreze impreuna pentru a atenua impactul economic si financiar al pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Intr-o declaratie comuna emisa dupa o teleconferinta, oficialii au informat ca au incheiat un acord de cooperare pentru a facilita cofinantarea operatiunilor, in vederea rezolvarii necesitatilor statelor membre.

19:37: - Vesti mai bune din Italia: numarul persoanelor diagnosticate pozitiv scade pentru a doua zi consecutiv, in vreme ce alte 2.729 au fost vindecate, un nou record, potrivit noului bilant anuntat de Protectia Civila din Italia. 2.471 de persoane sunt in continuare la Terapie Intensiva, cu 102 mai putine fata de ziua precedenta.

In ultimele 24 de ore au murit 534 de persoane (luni au fost 454), totalul deceselor ajungand la 24.648.

19:30: - Zece militari de la Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" din Arad au fost testati pozitiv cu coronavirus. Noua dintre acestia sunt internati in spital, iar unul este carantinat la domiciliu.

19:26: - Starea generala de sanatate a Arhiepiscopului Pimen este buna, a anuntat Agentia Basilica a Patriarhiei Romane.

19:11: - Decesele provocate de noul tip de coronavirus au crescut din nou in Marea Britanie, cu 828 de morti in spitale, potrivit unui bilant publicat marti de Ministerul Sanatatii.

In total sunt 17.337 de morti si 129.044 de contaminari.

19:07: - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca ne putem gandi la o eventuala relaxare a restrictiilor abia dupa ce, timp de doua saptamani, vom avea scaderi atat la numarul de cazuri noi, cat si la decese.


18:55 - Netflix va pune la dispozitia profesorilor si elevilor filme si seriale documentare pe canalul YouTube Netflix SUA. Titlurile pot fi urmarite cu subtitrare in limba romana.

Pentru fiecare productie sunt disponibile si resurse educationale, care pot fi folosite atat de profesori, cat si de elevi. De asemenea, Netflix va organiza sesiuni de Q&A cu unii dintre creatorii din spatele acestor proiecte.

18:48 - Un sistem Modular Medical cu o capacitate de 56 de paturi, patru de terapie intensiva, va fi instalat de catre personalul Ministerului Apararii Nationale (MApN) la Timisoara, informeaza un comunicat al MApN.

18:39 - Arhiepiscopia Argesului si Muscelului anunta ca miercuri va avea loc o procesiune cu moastele Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges, "pentru incetarea epidemiei de coronavirus". Credinciosii sunt rugati sa urmareasca procesiunea din balcoane.

18:37 - Planul propus de Institutul "Matei Bals" poate distruge pe termen nelimitat Romania, spune profesorul Mircea Cosea, care crede ca blocarea batranilor inseamna blocarea economiei tarii.

18:24 - Membrii Comisiei de cultura a Parlamentului European (CULT) au solicitat alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul Uniunii Europene pentru sustinerea culturii si a presei, afectate de criza provocata de pandemie.

17:58 - Alti 16 romani au murit in urma infectarii cu SARS-CoV2, anunta autoritatile. Bilantul total al mortilor ajunge astfel la 498.

17:55 - Italia intentioneaza sa regularizeze situatia a mii de migranti ilegali pentru a suplini astfel lipsa fortei de munca in agricultura in urma pandemiei de coronavirus, a confirmat marti ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese.

17:43 - Iranul a eliberat provizoriu peste 1.000 de detinuti straini, din cauza raspandirii noului coronavirus. Decizia a fost luata in urma unor critici ale unor experti in domeniul drepturilor omului de la ONU cu privire la acest subiect, relateaza AFP.

17:40 - Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau au deschis un dosar penal in rem pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce societatea de transport in comun din municipiul Buzau a redus numarul curselor.

17:25 - Educatia online nu este accesibila pentru jumatate din numarul total al elevilor si studentilor din lume. Astfel, 826 milioane de elevi si studenti, "nu au acces la un computer la domiciliu", iar "43% (706 milioane) nu au internet acasa", anunta Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), in contextul in care educatia la distanta este promovata in majoritatea tarilor care se confrunta cu pandemia de COVID-19.

17:12 - Un angajat al Penitenciarului Bucuresti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anuntat Administratia Nationala a Penitenciarelor.

17:09 - Austria urmeaza sa relaxeze si mai mult restrictiile si sa redeschida, de la 15 mai, restaurantele si lacasurile de cult, a anuntat marti cancelarul Sebastian Kurz.

17:05 - Case funerare din capitala Spaniei au anuntat marti ca vor incepe difuzarea de funeralii online pentru familiile celor decedati, in cadrul masurilor menite sa limiteze raspandirea noului coronavirus, relateaza dpa.

17:00 - Orasul spaniol Pamplona a anuntat marti ca anuleaza, din cauza pandemiei de coronavirus, celebrele sale sarbatori de San Fermin, in care elibereaza si alearga pe strazi tauri. Sarbatorile de San Fermin atrag in fiecare an sute de mii de turisti din lumea intreaga si in fiecare an erau numerosi raniti si chiar morti.

16:53 - Numarul persoanelor care au fost confirmate cu coronavirus la fabrica de produse medicale din Cisnadie, judetul Sibiu, a ajuns la 22. Pana in prezent, au fost testate 39 de persoane, 11 fiind negative, iar pentru restul se asteapta rezultatele.

16:50 - Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor un tanar de 26 de ani, care fugit din izolare, a fost amendat si trimis in carantina, de unde a fugit din nou.

Barbatul s-a intors din Anglia pe 19 martie si a fost trimis in izolare la domiciliu. Cand a fost cautat acasa de politisti, acesta nu era, astfel ca a fost amendat si trimis in carantina pentru 14 zile. Pe 1 aprilie a fugit si din carantina.

16:44 - Un barbat din azilul "Sfantul Spiridon" din Galati a murit, in urma infectarii cu coronavirus, alti 20 de batrani si sapte membri ai personalului sanitar fiind confirmati cu COVID-19.

Situatia este chiar si mai grava la azilul privat "Sfantul Ilie", primul centru din judet in care s-au semnalat cazuri de infectare cu coronavirus. Aici 18 batrani au decedat, dintr-un total de 25 de decese, cate se inregistreaza in judetul Galati.

In acest centru sunt 72 de batrani testati pozitiv. In judetul Galati sunt, potrivit reprezentantilor Prefecturii, 307 cazuri de COVID-19.

16:36 - Procurorii au deschis dosar penal pe numele a doua femei care au fugit din Spitalul Colentina din Capitala imediat dupa ce au fost confirmate cu COVID-19. Cele doua femei au refuzat internarea si au plecat cu un taxi. Procurorii sustin ca soferul taxiului a stat mai mult de 15 minute in spatiu inchis cu cele doua femei.

16:28 - Americanii cer in strada redeschiderea economiei: mii de oameni au protestat pentru a patra zi consecutiv in numeroase state americane. Presedintele Donald Trump, care a anuntat un plan pentru redeschiderea economiei, ii sprijina pe protestatari.

SUA sunt tara cea mai afectata de pandemia de coronavirus, cu aproape 800.000 de cazuri si peste 42.000 de morti.

16:12 - Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus din Olanda a crescut cu 729, pana la 34.134 de persoane, conform unui anunt facut marti de autoritatile din domeniul medical.

16:11 - Toate companiile au oferit posibilitatea de a lucra de acasa, pentru activitatile care au permis aceasta masura, iar 5 din 10 au modificat programul de lucru. Opt din 10 companii au oferit materiale de protectie (masti, manusi, gel dezinfectant) angajatilor, arata un studiu realizat de Mercer Marsh Benefits in perioada 1-10 aprilie 2020, la care au participat 160 de companii.

16:05 - Liderul USR, Dan Barna, a spus, marti, ca lansarea unor idei "aflate la granita dintre halucinant si stupid" au ca efect scaderea neincrederii populatiei in capacitatea autoritatilor de a gestiona criza provocata de noul coronavirus.

15:58 - Institutul Pasteur anunta ca 5,7% dintre francezi au fost infectati cu virusul SARS Cov-2, iar al doilea val al epidemiei poate fi evitat doar dupa ce 70% din populatie a fost infectata.

15:50 - Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a anuntat, marti, ca 2.000 dintre cei 11.000 de angajati ai STB vor intra in somaj tehnic, ca urmare a faptului ca s-a redus semnificativ numarul de calatori, in contextul restrictiilor generate de pandemia cu noul coronavirus.

15:40 - Ministerul Apararii a anuntat, marti, ca 70 de militari dislocati in Afganistan, Irak si Republica Centrafricana vor fi repatriati, in contextul masurilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luata dupa consultari cu NATO si Uniunea Europeana.

15:34 - Peste 1.529 de persoane au iesit din carantina institutionalizata, in judetul Suceava, de la instituirea starii de urgenta, in prezent mai fiind sub incidenta acestei masuri 490 de persoane.

Totodata, un numar de 11.939 de persoane au iesit din autoizolare la domiciliu, iar alte 1.187 se afla in prezent sub incidenta acestei masuri. Au fost externate din spital 703 persoane si au fost declarate vindecate 237 de persoane.

15:28 - Ministerul Apararii al SUA se asteapta ca epidemia mondiala de coronavirus sa intarzie programele sale majore de arme cu aproximativ trei luni, a declarat luni cel mai important cumparator de arme al Pentagonului, citat de dpa.

15:22 - Un sofer al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care transporta esantioane de teste cu noul coronavirus a fost ucis intr-un atac in statul Rakhine, o regiune in Myanmar devastata de violente intre grupari rebele si militari, a anuntat marti ONU, relateaza AFP. Soferul birman, in varsta de 28 de ani, a murit la un spital din cauza ranilor.

15:15 - Este ancheta epidemiologica la Primaria Sibiu, dupa ce o femeie, angajata la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, a fost confirmata pozitiv cu virusul SARS Cov-2.

15:13 - Ministerul Apararii a anuntat, marti, ca 70 de militari dislocati in Afganistan, Irak si Republica Centrafricana vor fi repatriati, in contextul masurilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luata dupa consultari cu NATO si Uniunea Europeana.

15:08 - Izolarea a crescut ingrijorator de mult gradul de anxietate si atacurile de panica, iar in prezent, 1.000 de psihologi voluntari ofera consiliere online gratuit intr-un grup de Facebook. Grupul de sprijin online PSYCOVID-19 are peste 11.000 de membri.

15:00 - 12 persoane din orasul Piatra-Olt, judetul Olt, au fost amendate cu 24.000 de lei, dupa ce au dat o petrecere de Pasti.

14:49 - Aproximativ 350 de oameni au venit la munca, marti, la Uzina Dacia, din Mioveni, unde se lucreaza in conditii speciale, pastrandu-se distante mari intre angajati. Sindicalistii spun ca productia ar putea intampina probleme din cauza materiei prime care venea din strainatate.

Activitatea in Uzinele Dacia de la Mioveni a fost reluata, marti. 358 de oameni au venit la lucru, iar de saptamana viitoare, numarul muncitorilor in fabrica va creste, anunta reprezentantii sindicatelor.

14:37 - Planul lui Streinu Cercel pentru perioada de dupa starea de urgenta, legata de izolare varstnicilor inca 3 luni, este "absolut aberant" si neaplicabil, spune presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Oamenii asteapta o hotarare ferma in loc de balbaieli, adauga liderul maghiar.

Kelemen Hunor spune ca in Romania peste 3,5 milioane de persoane peste 65 de ani. Luni, prof. dr. Alexandru Rafila spunea ca in jur de 1.500.000 de persoane peste 75 de ani locuiesc singure.

14:28 - Aproxiamtiv 15.000 de militari rusi vor sta in autoizolare, dupa ce unii dintre ei au fost confirmati pozitiv la coronavirus, astfel ca Vladimir Putin a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca taraditionala parada de 9 mai a fost amanata.

Rusia a raportat aproape 53.000 de cazuri de coronavirus si 456 de morti

14:16 - Iohannis spune ca de acum se gandeste la un plan de redresare economica, ce sa fie aplicat incepand cu 15 mai si in acest context a criticat dur si proiectul aparut in spatiul public de la Matei Bals.

"Am avut un contra exemplu de cum 'nu'. De la un Institut, de altfel bine cotat, a aparut o documentatie care venea sa explice ce trebuia facut. Asa nu se poate, nu se poate sa vina orice institut cu orice plan vrea.

Intr-un astfel de plan cineva propunea o masura aberanta, altfel nu pot sa ii spun. Cum ca persoanele peste 65 de ani sa fie duse in zone de carantina. Asa ceva nu se poate intampla, este inacceptabil. Noi traim intr-o societate libera, nu venim cu astfel de masuri totalitare", a spus Iohannis.

Seful statului nu s-a referit insa la celelalte masuri din proiect, cel putin la fel de aberante ca aceasta.

 

14:08 - Iohannis se declara "bucuros" ca romanii au stat in mare parte acasa de Paste. A multumit atat cetatenilor, cat si bisericilor si autoritatilor.
 

13:54 - Reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sanitara a numarat 1.727 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, fata de 1.031 numarate de Institutul National de Sanatate Publica.

Cei de la Solidaritatea Sanitara spun ca au centralizat numarul total al cadrelor medicale infectate cu ajutorul liderilor sindicali pe care ii au in fiecare unitate medicala, iar acolo unde nu exista acesti lideri primesc informatii direct de la salariati.

13:42 - INSP anunta ca numarul cazurilor noi de infectii cu coronavirus a scazut in saptamana 13 - 19 aprilie cu 10,5% fata de cea precedenta. 42% din totalul cazurilor active se inregistreaza in Suceava, Bucuresti, Hunedoara, Arad si Mures. 1 din 7 cazuri a fost inregistrat la personalul medical.

In ceea ce priveste numarul deceselor din cauza noului coronavirus, 52,5% din total au fost inregistrate in Suceava, Hunedoara, Arad, Bucuresti si Mures. Totodata, 71,6% dintre decese au fost la persoane peste 60 ani si 64,3% - la barbati.

Reprezentantii INSP precizeaza ca 84,5% dintre persoanele decedate aveau cel putin o comorbiditate.

13:33 - Un angajat al Uzinei Mecanice Cugir este cercetat penal dupa ce, cu toate ca manifesta simptome specifice infectarii cu SARS-CoV-2, s-a prezentat la serviciu, transmitand virusul altor doi colegi, potrivit unui comunicat transmis, marti, de Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia.

13:27 - Procurorii au deschis o ancheta, dupa ce doi angajati ai Serviciului de Ambulanta Judetean Valcea au iesit din izolarea la domiliciu si s-au prezentat la serviciu desi au fost in contact cu angajati si pacienti ai Sectiei ORL din cadrul Spitalului Judetean Valcea, unde a fost confirmat un cadru medical infectat cu SARS Cov 2.

13:14 - Pana acum 947 de romani aflati peste hotare au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19: 633 in Italia, 196 in Spania, 26 in Franta, 14 in Germania, 59 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 3 in Austria, 3 in Belgia, 2 in Indonezia, 2 in Elvetia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia.

De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, au murit 62 de cetateni romani aflati in strainatate: 14 in Italia, 15 in Franta, 19 in Marea Britanie, 7 in Spania, 3 in Germania, 2 in Belgia, unul in Suedia si unul in Elvetia.

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 11 au fost declarati vindecati: 7 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia.

13:10 - Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 5.271 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei si au primit in total amenzi de 12.748.883 de lei.

13:08 - Un studiu realizat de specialisti de la Montefiore Health System si Albert Einstein College of Medicine din SUA impreuna cu spitalul de boli infectioase Kasturba din Mumbai sugereaza ca numarul deceselor provocate de Covid-19 in randul barbatilor este mai mare decat cel al femeilor ucise de aceasta boala pentru ca noul coronavirus "se refugiaza" in testicule.

Potrivit cercertatorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de "bastion" in care virusul se refugiaza cand este atacat, scrie ilmessagero.it. Ovarele, spre deosebire, nu prezinta proteina ACE2, receptorul de care se leaga Covid-19 pentru a invada celulele umane.

12:59 - Romania a depasit pragul de 100.000 de teste. Pana acum au fost prelucrate, de la inceputul pandemiei, 101.552 de teste, ceea ce inseamna 5.279 de teste/un milion de locuitori.

Cifra a crescut considerabil in ultimele saptamani, dar tot suntem pe pozitia 71 in clasamentului la nivel mondial in ceea ce priveste numarul de teste raportat la un milion de locuitori. Ca o comparatie pe care tot insista autoritatile, Spania a facut pana acum 19.896 de teste/un milion de locuitori.

12:56 - Scade constant numarul celor plasati in carantina institutionalizata sau in izolare la domiciliu. Marti sunt in carantina 13.372 de persoane, in timp ce alte 41.136 persoane sunt in izolare la domiciliu. 
12:53 - Romania a depasit pragul de 9.000 de cazuri de coronavirus, dupa ce au fost inregistrare in ultimele 24 de ore 306 noi imbolnaviri.

De remarcat ca a scazut insa cu 16 numarul celor internati la ATI. Daca luni se aflau pe sectiile ATI 261 de pacienti, astazi sunt 245.

12:42 - Ashton Kutcher si Mila Kunis au lansat propriul brand de vin, Quarantine Wine, ale carui vanzari vor fi destinate in totalitate finantarii unor programe de ajutorare si organizatii de binefacere care lupta pentru a contracara efectele geneate de criza noului coronavirus, relateaza EFE.



12:36 - De Ziua Amintirii Holocaustului, in toata tara sirenele au sunat vreme de doua minute, timp in care putinii trecatori aflati pe strada in pofida restrictiilor s-au oprit, iar soferii si-au tras pe dreapta masinile. Altii au pastrat un moment de reculegere din balcoanele locuintelor.

12:21 - Danemarca nu va permite organizarea de intruniri publice la care sa participe mai mult de 500 de persoane pana cel putin in data de 1 septembrie, a anuntat Ministerul Sanatatii din aceasta tara intr-un comunicat publicat marti, informeaza Reuters.

Aceasta declaratie contrazice o serie de informatii aparute in mass-media, potrivit carora Guvernul danez ar fi urmat sa aprobe intrunirile publice mai ample incepand din data de 10 mai. In prezent, limita legala a intrunirilor publice din Danemarca este de 10 persoane si va fi mentinuta pana pe 10 mai.

12:14 - DSP Mures anunta, dupa ce un brancardier al Spitalului Clinic Judetean Mures a murit, ca de la inceputul epidemiei in judet au fost inregistrate 36 de cadre medicale infectate cu coronavirus, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate si externate.

12:10 - Pompierii din Botosani au tinut, marti, un moment de reculegere in memoria unui coleg din Constanta care a decedat, saptamana trecuta, ca urmare a infectarii cu virusul COVID-19, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, Dorina Lupu.



12:03 - 301 persoane, pacienti si personal, au fost diagnosticate cu coronavirus la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica Sasca Mica, din judetul Suceava.

"Primul caz care de altfel ne-a determinat sa efectuam testarea intregului efectiv aflat in centru a fost confirmat la un pacient in data de 16 aprilie. Dupa depistarea acestuia, am procedat la testarea intregului efectiv de beneficiari, un numar de 369 de persoane, si a intregului efectiv de personal de ingrijire, 86 de cadre.

Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistati pozitiv, iar din cele 86 de cadre, 59 pozitive. Cadre insemnand asistente, infirmiere, paznici si personal auxiliar aflat in centru de doua saptamani. In conditiile Ordonantei Militare 8, activitatea era organizata la modul o parte din personal timp de doua saptamani ingrijeste beneficiarii urmand ca la doua saptamani personalul sa se schimbe", a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Suceava, doctor Manuela Trifan.

11:46 - Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, are o pneumonie medie-severa pe fondul Covid-19, a transmis News.ro purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. El a declarat ca DSP Suceava efectueaza marti ancheta epidemiologica la manastirea unde isi are sediul Arhiepiscopia Sucevei.

"Pana in acest moment toti cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Inviere alaturi de arhiepiscop", a mai spus el.

11:27 - Directia Generala Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) a deschis o linie telefonica dedicata persoanelor care doresc sa afle detalii despre situatia anularii pachetelor turistice si a rambursarii sumelor achitate. Numarul de telefon este: 0751.122.311.

11:23 - Editia din acest an a festivalului berii Oktoberfest, desfasurat in orasul german Munchen, a fost anulata din cauza pandemiei de COVID-19, a anuntat marti Markus Soder, prim-ministrul landului Bavaria, potrivit DPA.

Cea de-a 187-a editie a Oktoberfest era programata in perioada 19 septembrie - 4 octombrie.

11:21 - O femeie din judetul Suceava, diagnosticata cu tumora cerebrala si confirmata ca fiind infectata cu noul coronavirus, a fost operata cu succes, in cursul serii de luni, de o echipa de sapte specialisti de la Spitalul de Neurochirurgie "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iasi.

Cel care a condus echipa medicala care a operat tumora a fost managerul Spitalului de Neurochirurgie, medicul neurochirurg Lucian Eva.

11:20 - Editia de vara a Saptamanii Modei de la Roma a fost amanata din iulie cum era programata pentru 15-17 septembrie din cauza pandemiei de coronavirus, a anuntat luni comitetul de organizare, coordonat de Silvia Venturini Fendi.

11:14 - Pandemia de coronavirus a dus nu doar la o lupta pentru echipamente medicale, dar si pentru medici. In Europa, principalul "exportator" de cadre medicale este Romania, remarca publicatia germana Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), care a stat de vorba cu dr. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Seful Colegilor Medicilor din Romania le-a spus jurnalistilor germani ca el considera ca, daca nu e posibil sa fie impiedicat exodul medicilor, macar ar trebui sa se instituie in viitor o taxa de compensatie pentru fiecare medic care paraseste tara. El spune ca pregatirea costa Romania in jur de 100.000 de euro/medic iar beneficiarii sunt cetatenii altor tari, cum ar fi Germania, o destinatie populara printre cadrele medicale din Romania.

"Nu este corect sa pierdem un numar atat de mare de medici fara a primi compensatii", este citat Borcean de FAZ, care precizeaza ca seful Colegiului Meidicilor le-a mai spus ca el daca ar putea ar suna-o personal pe Angela Merkel si i-ar spune sa-i "despagubeasca cu ceva pe cetatenii Romaniei".

 

10:47 - Producatorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anuntat marti ca cinci angajati ai subsidiarei sale, Vinaria Bostavan, din Republica Moldova, au fost spitalizati cu suspiciune de infectie SARS-CoV-2, fiind testati pozitiv la virus in timpul spitalizarii pe parcursul weekendului de Pasti, iar toate platformele de producere ale companiei, inclusiv si aceasta subsidiara, au fost planificate sa fie inchise pe perioada Sarbatorilor de Pasti pana pe 4 mai.

10:30 - Sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana, care se vor reuni joi intr-o videoconferinta, nu sunt asteptati sa ajunga la o decizie finala cu privire la modul in care va fi finantata revenirea economiei dupa pandemia de coronavirus, sustin cei de la Reuters, care au discutat cu mai multe persoane care au participat la o discutie telefonica luni in care Comisia Europeana a propus un nou fond de relansare economica via majorarea asa-numitului plafon maxim din urmatorul buget comunitar, idee privita sceptic de tari precum Austria, Germania, Olanda si Suedia.

10:27 - O femeie de 83 de ani din localitatea Periam din judetul Timis, a decedat luni, dupa ce i-au fost recoltate probe pentru coronavirus, iar acum familia asteapta rezultatul pentru a o putea inmormanta. Femeia decedata nu poate fi dusa la capela, deorece este suspecta de infectare cu Covid 19, astfel ca este tinuta in locuinta.  

10:00 - Avocatul Poporului (AP) cere autoritatilor sa linisteasca populatia si sa dea asigurari ca persoanele de peste 65 de ani nu vor fi indepartate din familiile si din locuintele lor.

AP solicita sefului statului, premierului si Grupului de Comunicare Strategica sa dea asigurari ca adoptarea unor astfel de "masuri de tip totalitarist" nu vor fi niciodata o optiune in Romania.

09:53 - Printre decesele anuntate in aceasta dimineata se afla si un brancardier din Mures, ceea ce urca la 5 bilantul angajatilor din spitale ucisi de coronavirus. Prima victima in randul personalului medical a fost un ambulantier de la Suceava. Apoi, pe 11 aprilie, a murit o asistenta medicala de la Spitalul Militar Brasov, internata la Spitalul Colentina din Capitala, pe 14 aprilie o alta asistenta, in varsta de 42 de ani, din Tandarei si ieri, in a doua zi de Paste, a fost anuntat decesul unei infirmiere de 56 de ani din Arad.

09:46 - Pana acum in Galati au murit 24 de persoane din cauza coronavirusului, cele mai multe fiind persoane asistate in azilul Sfantul Ilie, devenit focar de infectie. Marti dimineata, in judetul Galalti, sunt inregistrate 307 persoane confirmate cu coronavirus, dintre acestea 61 fiind declarate vindecate.

09:40 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a transmis marti ca, in etapa actuala, nicio concluzie nu poate fi trasa si nu este posibil sa fie stabilita sursa precisa a noului coronavirus, transmite Reuters.

 

Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, spune ca dovezile disponibile sugereaza o origine animala a noului coronavirus, dar nu pot fi trase concluzii clare inca. Presedintele american Donald Trump a declarat saptamana trecuta ca administratia sa incearca sa stabileasca daca noul coronavirus ar putea sa provina dintr-un laborator din Wuhan, centrul Chinei, considerat ca fiind locul de unde a pornit pandemia de COVID-19.

09:33 - Franta incepe sa se confrunte cu revolte si violente in mai multe suburbii ale Parisului. Grupuri de tineri au incendiat tomberoane si au dat foc artificiilor in mai multe suburbii ale Parisului, relateaza marti mass-media din Franta despre o noua noapte de tulburari pe fondul restrictiilor impuse de autoritati din cauza epidemiei de coronavirus, dar care ameninta fragila pace sociala in zone sarace, informeaza Reuters.

09:28 - Prefectura Timis a transmis ca in urma unor discutii pe care prefectul Liliana Onet le-a avut zilele trecute cu reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, se pregateste instalarea unui spital militar de campanie la Timisoara. Cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timisoara.

09:12 - Presedintele Klaus Iohannis va discuta azi cu membri ai Guvernului masurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus. La intalnirea de la Cotroceni sunt asteptati premierul Ludovic Orban, seful DSU Raed Arafat si ministrii Internelor, Finantelor, Apararii, Economiei, Sanatatii, Muncii si Transporturilor.

09:00 - Alte 4 persoane au murit din cauza COVID-19 in Romania, bilantul total ajunge la 482 de decese. Este vorba despre doi barbati si doua femei din Galati, Giurgiu, Mures si Bacau. Unul dintre cei decedati, cel din Mures, era brancardier.

08:50 - Aproximativ 13.700 de persoane, cetateni romani si straini, si peste 8.900 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontiera in ultimele 24 de ore, informeaza IGPF.

08:37 - Diagnosticarea Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, cu coronavirus este legata de "focarul Suceava", a declarat presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila.

08:16 - Cancelarul german Angela Merkel a semnalat disponibilitatea de a finanta redresarea economica a Europei dupa pandemia de coronavirus prin intermediul unui buget mai mare al Uniunii Europene si prin emiterea de obligatiuni comune prin intermediul Comisiei Europene.

07:55 - Presedintele Donald Trump a anuntat intr-un mesaj publicat pe Twitter ca va suspenda temporar imigratia in Statele Unite.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Banii pentru spitale se termină în luna mai
24/03/2024 00:10

Sub guvernarea PSD-PNL, cu Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă in frunte, sistemul de sănătate din Romania se confruntă cu perspectiva alarmantă ca fondurile destinate spitalelor să se epuizeze pană in luna ...

Încrederea, unul din factorii care pot aduce sănătatea
23/03/2024 09:00

Pentru eliminarea cancerului de col uterin este necesar ca pacientii să aibă incredere in medici si sistemul de sănătate. Asta reiese din exemplul oferit in acest caz de Slovenia, după ce această tară a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei