LIVE Romania are 14 morti si 906 cazuri de coronavirus. Alti 190 de romani au fost repatriati din Italia

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 25-03-2020 21:00

Romania a intrat in prima zi de izolare totala. Armata a iesit cu vehicule de lupta pe strazi, din care au iesit militari cu mitralierele la vedere si care, alaturi de politisti si jandarmi, au oprit dupa 12:00 oamenii care se deplasau pentru a verifica daca se incadreaza la motivele prevazute in noua ordonanta militara.

Intre timp, situatia se inrautateste. Astazi bilantul de imbolnaviri a ajuns la 906 cazuri, din care 14 morti. Toate aceste decese au fost inregistrate in 4 zile. Si mai grav este ca deja vorbim de peste 100 de cadre medicale infectate si alte sute care sunt in izolare dupa ce au intrat in contact cu pacienti infectati si asteapta testarea. Numarul spitalelor afectate creste alarmant.

Personalul medical atrage atentia autoritatilor ca, in timp ce armata e pe strazi, ei sunt trimisi in prima linie "fara arme", adica fara echipamentele corespunzatoare de protectie. Aceeasi situatie o semnaleaza si farmacistii sau cei de la directiile de asistenta sociala, care merg in ajutorul persoanelor varstnice, dar fara echipamente se expun si pe ei, si pe cei pe care vor sa-i ajute. Autoritatile in continuare insa nu iau masuri, inclusiv rezidentii care au fost chemati azi la instructaj pentru cazurile de Covid-19 fiind tinuti inghesuiti pe un hol la Institutul National de Sanatate Publica.

Amintim persoanele peste 65 de ani doar daca este absolut necesar si numai in intervalul ora 11:00-13:00. Sanctiunile ajung pana la 5.000 de lei amenda si sunt aplicate incepand cu ora 12:00.

Iata in ce conditii mai putem iesi din casa incepand de azi. Modele de adeverinta si declaratie

In lume, situatia se agraveaza galopant. Mai mult de 400.000 de cazuri au fost oficial confirmate, din care peste 18.000 de decese, in 175 de tari si teritorii. Doua state europene raporteaza cifre cumplite: 743 de persoane in Italia si 514 in Spania au murit in 24 de ore. Ambele state deja au mai multe decese, fiecare, decat China, locul de unde a pornit totul.

 LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati:

20:41 - Temperaturile de vara nu vor elimina probabil coronavirusul si toate statele europene vor ramane probabil fara locuri disponibile la terapie intensiva pana la jumatatea lui aprilie, a comunicat miercuri Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC). Informarea preluata de Reuters se bazeaza pe studii stiintifice, scrie Agerpres.

20:29 - Un microbuz al ISU Maramures, care transporta 14 romani intorsi din Franta, s-a rasturnat, miercuri, pe o strada din Cluj-Napoca, in urma unui accident cu o alta masina. Pasagerii erau transportati de la Aeroportul Cluj spre locuri de carantina din Maramures, scrie Mediafax.

20:27 - In plina pandemie, Anca Bertea, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, a demisionat din functie in cursul zilei de miercuri.

20:21 - Pandemia cu noul coronavirus a ucis mai mult de 20.000 de persoane in lume, potrivit unui bilant realizat de AFP care citeaza date oficiale miercuri, la ora 17.00 GMT.

20:05 - 190 de cetatenii romani au fost repatriati din Roma, Italia, cu o cursa aeriana, tip charter, operata de Tarom, anunta MAE miercuri.

20:00 - Steven Dick, al doilea om din Ambasada Marii Britanii la Budapesta, a murit dupa ce a contractat COVID-19. Diplomatul in varsta de 37 de ani a murit in Ungaria, marti, scrie Reuters.

19:58 - Echipa serialului "The Walking Dead" a anuntat marti ca din cauza crizei provocate de coronavirus nu a putut finaliza post-productia la ultimul episod al celui de-al 10-lea sau sezon. Astfel, acesta nu va mai fi difuzat la 12 aprilie, asa cum era prevazut.

19:55 - Niciun medic nu va veni sa lucreze la Spitalul din Suceava, inchis 48 de ore pentru dezinfectie dupa ce zeci de cadre medicale au luat coronavirusul, spune presedintele Colegiului Medicilor din Suceava.

Sorin Hancu, presedintele Colegiului Medicilor Suceava, a declarat pentru Mediafax ca urgentele spitalului se vor deschide dupa cele 48 de ore, teoretic cu angajati adusi din Iasi, ceea ce el nu crede.

"Nimeni nu va veni aici, doar legat sa vina. Va dati seama, nimeni nu va veni sa lucreze la Suceava in focar", spune Hancu.

19:48 - Turcia va prelungi masura inchiderii tuturor scolilor din tara pana pe 30 aprilie din cauza epidemiei de coronavirus, iar scolarizarea la domiciliu va continua in aceasta perioada.

19:40 - O sursa din Spitalul Judetean Suceava a povestit ca situatia din unitatea spitaliceasca este cu adevarat dramatica. Doar un medic si o asistentae se ocupa de peste 25 de bolnavi, cati sunt intr-o sectie.

Asistenta al carei sot a murit in Suceava, unde nu sunt nici acum echipamente: Vom muri pe capete. Romania, trezeste-te!

19:35 - Milioane de medicamente, dispozitive si masti contrafacute, comercializate ca pretinse remedii impotriva noului coronavirus, au inundat pietele in ultimele saptamani, a avertizat miercuri agentia europeana de politie Europol

19:23 - Saizeci si sapte de preoti italieni infectati cu coronavirus au murit de la inceputul epidemiei in Italia, potrivit unui bilant publicat miercuri de ziarul Conferintei Episcopale Italiene Avvenire, relateaza AFP.

19:20 - Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, ca toti parlamentarii social-democrati au decis ca vor dona 50% din indemnizatiile lor pentru a sprijini achizitia urgenta de echipamente medicale de maxima necesitate.

19:16 - Italia a anuntat, miercuri, un nou bilant cutremurator. Numarul deceselor a crescut cu 683 in ultimele 24 de ore, ajungand la 7,503.

De asemenea, numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 74,386.

19:01 - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca, in decurs de doua-trei saptamani sau chiar mai devreme, Romania va ajunge sa inregistreze zilnic "cel putin" 1.000 de cazuri de infectii cu noul coronavirus.

18:44 - Un al doilea site care a publicat mai multe informatii false legate de coronavirus a fost inchis, la solicitarea Grupului de Comunicare Strategica. Este vorba despre bpnews.ro.

18:38 - Al doilea test de depistare a noului coronavirus al cancelarului german Angela Merkel s-a dovedit negativ, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Guvernului intr-un comunicat.

18:31 - Deputatul USR Brasov Tudor Benga a depus un proiect de lege care prevede ca, pe perioada starii de urgenta, toate cererile adresate statului sa fie depuse pe email, iar copiile scanate sa aiba valoare de original.

18:25 - Un barbat din Deva a fost retinut de politisti, dupa ce a fost alergat in trafic, pentru ca a refuzat sa se conformeze restrictiilor impuse de OM 3/2020 si i-a injurat pe oamenii de ordine. El a fost prins, incatusat, i s-a deschis dosar penal si a fost amendat cu 1.600 de lei.

18:20 - Paul Goma, unul dintre cei mai cunoscuti disidenti din timpul comunismului, a murit in noaptea din 24 spre 25 martie din cauza infectiei cu coronavirus, scrie G4Media. Scriitorul era internat intr-un spital parizian.

18:19 - In acest moment au fost confirmate cadre medicale infectate la mai multe spitale:

Suceava 85
Gerota 38
Hunedoara 11
Galati 3
Botosani 3
Constanta 2
Vrancea 2
Covasna 5


Zeci de cadre medicale s-au autoizolat si la Arad, Slobozia, Bucuresti (Floreasca si Spitalul de Arsuri), iar spitalul Militar de Urgenta Focsani si Spitalul din Suceava au fost inchise pentru 48 de ore pentru dezinfectie.

18:10 - 70 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia Bucuresti sunt in izolare, din cauza unui pacient internat aici si confirmat ulterior cu coronavirus.

Barbatul a fost adus la spital de mai mult timp, i s-au recoltat probe, dar rezultatul testului a venit dupa 5 zile, fiind pozitiv. Intre timp, el a intrat in contact cu 15 pacienti si cu cadre medicale. Bolnavul este acum la Institutul Matei Bals, iar managerul de la sp. Obregia a spus ca va face un protocol separat pentru pacientii psihiatrici, fiindca el nu exista acum si trebuie facute reguli foarte clare.

18:03 - Politistii si procurorii au facut, miercuri, zece perchezitii in judetele Constanta, Galati si Cluj, la persoane suspectate ca vindeau online teste despre care sustineau ca pot depista rapid infectarea cu coronavirus. Au fost confiscate 9.360 de teste, despre care producatorul mentioneaza clar ca nu pot fi folosite pentru depistarea COVID 19.

17:48 - Un detinut care a fost confirmat, luni, cu coronavirus, la Penitenciarul-spital Jilava, a avut rezultate negative atat la testul facut dupa 24 de ore, cat si la din ziua urmatoare. Astfel, detinutul va fi scos din izolare medicala, anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

17:32 - Dosar penal pentru instigare publica pentru un tanar din Buzau care a iesit noaptea cu masina pe strada, a facut live pe Facebook si le-a cerut prietenilor sa iasa pe strazi. El a fost amendat si i s-a suspendat permisul.

17:31 - Italia este in carantina, cu masuri stricte, cum sunt cele care de azi au intrat in vigoare si in Romania. Cum iar oamenii pot iesi din casa doar pentru cateva motive cat se poate de serioase. Sa cumpere alimente de stricta necesitate, sa mearga la serviciu, la medic sau sa-si plimbe animalele de companie.

In aceste conditii, apar persoane interesate sa... inchirieze caini pentru a-i scoate la aer curat. Si astfel, sa pacaleasca legea pentru o plimbare pe strazi.

17:27 - Zeci de rezidenti au stat inghesuiti pe un hol la Institutul National de Sanatate Publica, unde au fost chemati sa li se faca instructajul pentru cazurile de Covid-19, potrivit Digi24, care a prezentat imagini de la fata locului.

17:21 - Militarii din Garnizoana Targu Mures cu vehicule Humvee s-au alaturat, miercuri, la Targu Mures, politistilor, politistilor locali si jandarmilor pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3 din 24 martie.

La fiecare intrare in municipiul Targu Mures, echipe mixte formate din politisti, jandarmi si militari au oprit in trafic, dupa ora 12:00, toate autoturismele, verificand documentele pe care persoanele aflate in trafic aveau obligatia sa le detina.

17:14 - Judecatoarea Vanessa Baraitser de la Curtea Magistratilor din Westminster a respins miercuri cererea de eliberare pe cautiune a lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Avocatii sai solicitasera eliberarea din cauza epidemiei provocate de coronavirus.

17:11 - Spania, care a depasit China ca numar de morti de covid-19,a comandat la Beijing material sanitar in valoare de 432 de milioane de euro in lupta impotriva pandemiei, a anuntat ministrul spaniol al Sanatatii Salvador Illa.

17:05 - Doua femeie sunt cercetate de procurorii bucuresteni, dupa ce au intrat in locuinta unei persoane de 86 de ani, pretextand ca vor sa dezinfecteze apartamentul cu o substanta impotriva coronavirusului, dar de fapt ar fi vrut sa fure diverse bunuri. Ele au fost surprinse de o vecina, care si-a dat seama ca este ceva in neregula si a anuntat Politia.

17:00 - A fost inregistrat decesul cu numarul 14. Este vorba despre un barbat de 52 ani care suferea de obezitate si era internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Suceava. El a fost confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie 2020 si a decedat in aceasta dupa amiaza.

16:56 - Un document intern al Comisiei Europene obtinut de Reuters arata ca situatie e critica la nivelul intregii Uniuni, fiind asigurate doar 10% din echipamente de protectie si alte aparate medicale, precum aparate de respiratie artificiala.

"Lanturile de aprovizionare clasice vor putea sa raspunda doar la aproximativ 10% din cerere daca explodeaza numarul de cazuri", se arata in document.

16:52 - Vasile Rimbu, managerul Spitalului Judetean Suceava, unde este cel mai mare focar de coronavirus din tara, a fost demis din functie de catre presedintele CJ Suceava, Gheroghe Flutur, care se afla internat cu coronavirus chiar in acel spital.

16:47 - Infectia cu noul tip de coronavirus poate pune la grea incercare plamanii, atrage atentia un medic de la spitalul universitar George Washington, din capitala americana. Spre deosebire de penumonia comuna si gripa, COVID-19 poate distruge o mare parte din plaman.

Distrugerea plamanului se vede intr-o animatie 3D pe care doctorul american a realizat-o. Pentru experiment, el s-a folosit de un caz real, pe care l-a avut sub tratament.
 

 

Just spoke to the @GWHospital doctor who helped create this virtual reality rendering, an eye-opening new perspective of what COVID-19 does to a patient's lungs.
This was built from a CT scan of an actual coronavirus patient in DC. Yellow = lung damage.https://www.youtube.com/watch?v=WGZXwZli2hI&feature=youtu.be 

82 persoane vorbesc despre asta



16:43 - Tanara insarcinata si confirmata cu noul coronavirus, din cauza careia s-au revoltat medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, a fost intoarsa la infectioase dupa consult. Managerul maternitatii nu stia ca trebuie sa primeasca bolnavi de coronavirus.

16:40 - Presedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania, Victor Esanu, reclama slaba dotare cu mijloace de protectie a personalului medical.

"Degeaba se scoate armata pe strazi daca medicii din linia intai sunt trimisi la lupta impotriva coronavirusului fara arme", spune el.

16:37 - Mai multi avocati din New York, specializati in divorturi, au povestit ca, in ultima saptamana, numarul celor care le-au solicitat serviciile a crescut cu 50%. Nevoiti sa petreaca mult timp impreuna, tot mai multi soti descopera ca nu le mai place atat de mult de partenerul de viata si cer separarea.

16:35 - Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a vorbit liderilor din teritoriu prin videoconferinta si a dat asigurari ca Parlamentul va putea adopta proiecte in 10 zile. Ciolacu vrea ca firmele care primesc ajutor de la stat sa nu faca in aceasta perioada concedieri.

16:32 - Un barbat cu coronavirus a fost trimis de doua ori acasa pentru ca nu a fost incadrat, initial, ca potential bolnav. Dupa ce a fost diagnosticat pozitiv, a fost pus pe o targa, in maieu si acoperit cu o patura, pentru a fi dus la Iasi, spune prefectul judetului Neamt, George Lazar.

16:30 - Parlamentarii, ministrii si membrii Administratiei Prezidentiale, care pana acum erau privilegiati si puteau parasi domiciliul, si-au pierdut regimul special odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri cuprinse in Ordonanta Militara nr. 3.

16:22 - Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca guvernul va face in curand o rectificare bugetara extraordinara, pentru ca este nevoie de mai multi bani la Sanatate si pentru asigurarea somajului tehnic pentru cei care raman fara loc de munca.

"Doua masuri vreau sa le spun, le-am convenit azi. Prima, si cred ca e foarte importanta, se contureaza o rectificare bugetare extraordinara pe doua paliere. E nevoie pentru a aloca mai multi bani pentru Sanatate. Al doilea se refera la romanii care nu mai pot merge la serviciu si este nevoie de bani pentru a veni in sprijinul lor. Pe de o parte e de nevoie de rectificare pentru sanatate, pe de alta parte pentru somaj tehnic", a subliniat presedintele.

Totodata, seful statului a anuntat ca guvernul este pregatit sa adopte in sedinta de joi ordonanta de urgenta care permite amanarea platii ratelor pentru persoane fizice dar si pentru firme.

Citeste aici integral declaratia presedintelui Iohannis privind masurile economice

16:17 - Asociatia Tasuleasa Social, prin grija lui Tiberiu Useriu, doneaza echipamente de protectie pentru personalul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, a anuntat, miercuri, prefectul Alexandru Moldovan.

15:55 - Numarul oficial al cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a crescut la 658 in Rusia, 410 dintre cazuri fiind doar in Moscova. Cazuri sunt in 55 de regiuni rusesti si pana acum au fost inregistrate 29 de decese. Putin urmeaza sa se adreseze azi natiunii.

15:40 - O firma din Buzau care inainte de pandemie se ocupa cu productia publicitara a decis sa se implice facand viziere de protectie pentru medici si asistenti medicali, cu fonduri proprii si ajutorul unui om de afaceri. Primele echipamente au fost deja livrate Spitalului Judetean si Spitalului de Boli Infectioase.

15:33O asistenta de la Spitalul de Copii, o infiermiera de la Spitalul de Boli Infectioase Galati si un biochimist de la Spitalul Judetean Galati au fost testati pozitiv pentru Covid-19.

15:24: Statele Unite continua seria de acuzatii la adresa Chinei. Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat ca Partidul Comunist Chinez inca ascunde de restul lumii informatii care ar fi necesare pentru prevenirea aparitiei de noi cazuri, relateaza Reuters.

15:23: Pandemia COVID-19 a fortat Parlamentul European (PE) sa-si amane sesiunile plenare de patru zile cel putin pana in luna septembrie a acestui an, potrivit calendarului revizuit postat pe site-ul PE.

15:11: Un studiu al Federatiei "Solidaritatea Sanitara", sindicat al cadrelor medicale, arata ca o crestere a resurselor sistemului sanitar ar putea reduce semnificativ amploarea masurilor referitoare la distantarea sociala a populatiei.

14:51: "Nu transformati Iasiul si Moldova in Lombardia Romaniei!", acesta este apelul presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa. El cere autoritatilor centrale sa ia masuri pentru blocarea extinderii focarului de Covid-19 aparut la Suceava si spune ca trebuie oprit transferul pacientilor de la spitalul din Suceava catre spitale din Iasi, Botosani si Neamt.

14:44: Compania TAROM a suspendat, incepand de miercuri, ora 12:00, operarea curselor interne pentru urmatoarele 14 zile, ca urmare a noilor restrictii impuse pentru limitarea raspandirii infectarii cu COVID 19, conform unui anunt publicat pe pagina de Facebook.

14:29: Vesti mai bune vin din Olanda, unde nivelul transmiterii SARS-CoV2 a incetinit, a anuntat miercuri Institutul National olandez de Sanatate Publica, relateaza Reuters.

Jaap van Dissel a estimat, in audieri intr-o comisie parlamentara, ca aceasta incetinire - care are la baza cele mai optimiste estimari ale institutului - este semnul ca o "crestere exponentiala a epidemiei" a fost, "dupa toate probabilitatile, intrerupta".

14:21 - Ministrul de Interne Marcel Vela a venit cu precizari: Cei ce isi plimba catelul sau fac sport in apropierea locuintei NU au nevoie de declaratie.

14:20 - In plina pandemie, in Sectorul 5 social-democratul Daniel Florea a continuat sa isi faca campanie. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 au deschis un dosar penal pentru zadarnicire a combaterii bolilor, dupa ce au fost distribuite cetatenilor, fara respectarea normelor de protectie impotriva infectiei cu coronavirus, pachete care contineau si materiale electorale cu Florea.

14:14 - Si Spitalul de Arsi din Bucuresti e in alerta de Covid-19. Un pacient care a ajuns aici de la Spitalul Judetean Suceava, fiind operat de doua ori, a fost confirmat cu coronavirus. 31 de persoane au intrat in contact cu pacientul, dintre care 28 de cadre medicale, acestea fiind izolate la domiciliu.

14:11 - Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, si secretarul de stat Raed Arafat au anuntat miercuri semnarea celei mai mari finantari primite pana acum de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), astfel ca 682 de milioane euro au fost aprobate de Comisia Europeana in urma demersurilor de urgentare depuse de minister vor fi directionati si catre masurile imediate de combatere a raspandirii Covid-19.

14:10 - Crucea Rosie Romana a cumparat 10 aparate de testare rapida Covid-19 si 300 de kituri de testare din donatia OMV Petrom.

14:07 - MAE anunta realizarea unei intelegeri romano-ungare privind situatia lucratorilor transfrontalieri. Conform acordului, oamenii care fac naveta zilnic intre Romania si Ungaria pot trece granita.

14:03 - USR Arad a donat 20.000 de lei pentru achizitia echipamentului de protectie pentru medici.

14:00 - O icoana despre care se spune ca este facatoare de minuni a fost scoasa din biserica dupa mai bine 200 de ani si plimbata, miercuri, prin Craiova, prin fata spitalelor, intr-o procesiune speciala, iar preotii se roaga sa scapam de coronavirus. O astfel de procesiune a mai avut loc in timpul ciumei.

13:56 - Transportul aerian cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, va ajunge in Romania, cu o aeronava NATO, maine, pe Aeroportul Otopeni. Sunt 100.000 de combinezoane de protectie.

13:50 - Iata cum arata situatia pe grupe de varsta.
 

grafic coronavirus 25 martie



13:44 - Grupul de Comunicare Strategica face o corectie in ce priveste numarul persoanelor in izolare la domiciliu. Astfel, avem pe teritoriul Romaniei 6.016 de persoane aflate in carantina si 100.199 de persoane izolate la domiciliu.

13:37 - Armata a iesit cu vehicule de lupta neblindate pe strazile capitalei. Imaginile de mai jos sunt din Piata Unirii.
 

armata pe strazi

 

armaa pe strazi coronavirus



13:36 - In ce priveste romanii de peste hotare, 51 au fost

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei