LIVE 43 de morti in Romania, in ziua cu cel mai mare bilant. In lume sunt peste 700.000 de cazuri si 33.000 de decese

virus  81654600

Dimensiune font:

| 29-03-2020 22:00

   


 LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre situatia creata de Covid-19 atat in Romania, cat si in intreaga lume:

21:39 - Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, in acest moment in Romania avem 1.815 pacienti confirmati cu Covid-19, ceea ce inseamna ca astazi au fost confirmate nu mai putin de 363 de cazuri noi, numarul cel mai mare de la o zi la alta de la debutul epidemiei.

21:25 - A fost anuntat decesul nr.43 - Este vorba de un barbat de 72 de ani, din jud. Arad. In data de 26.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID, iar rezultatul testarii din data de 29.03.2020 a fost pozitiv. In aceeasi zi a fost inregistrat decesul pacientului, la Spitalul de Boli Infectioase Arad. Barbatul avea patologie preexistenta: bronhopneumonie si insuficienta cardiaca. Nu a avut istoric de calatorie si nici contact cunoscut cu caz confirmat.

21:00 - Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat anunta noi masuri care vor fi luate in Romania pentru a limita efectele coronavirusului: "Sunt dure, cele mai dure din ultimii zeci de ani!"

20:49 - Pugilistul britanic Anthony Yarde a anuntat ca tatal sau a murit din cauza coronavirusului, desi era un barbat in forma si nu avea alte probleme de sanatate. Yarde le-a cerut oamenilor sa stea in casa pentru a evita propagarea Covid-19.

20:37 - Reprezentantii Episcopiei Husilor au donat Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" cateva mii de materiale sanitare de protectie si dezinfectanti, in urma unui apel al cadrelor medicale de la unitatea sanitara.

20:26 - Asociatii de psihologi, educatori si parinti au cerut guvernului Italiei sa se gandeasca si la copii, obligati de trei saptamani - ba chiar de peste o luna, in cazul celor din nordul tarii -, sa stea inchisi in case pentru a evita contagierea cu coronavirus si sa li se permita sa iasa macar o ora pe zi in aer liber, informeaza duminica EFE.

20:07 - Siria, tara distrusa de razboi, a anuntat primul deces de coronavirus. Guvernul sirian a interzis deplasarea intre diferitele provincii de marti seara pana pe 16 aprilie, ca o masura de precautie. Pana acum a raportat doar 5 cazuri, insa nu sunt testate si luate in considerare decat persoanele de pe teritoriile controlate de Assad.

20:02 - Prefectura Suceava a anuntat, duminica, finalizarea montarii containerelor-corturi tip tunel, care vor asigura spatiul pentru echiparea si decontaminarea personalului medical, dar si triajul pentru pacientii care vin la spital.

Containerele, din care unul apartine Prefecturii si doua apartin SC SUCT SA Suceava, au dimensiuni standard de 6 metri lungime, 5 metri latime si 2,2 metri inaltime, au fost montate de cadre apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava.

19:55 - Guvernul din Honduras a anuntat duminica extinderea interdictiei de circulatie pana la 12 aprilie, in cadrul masurilor de limitare a raspandirii noului coronavirus, transmite Reuters.

Epidemia provocata de virusul SARS-CoV-2 a cauzat moartea a trei persoane in Honduras, unde exista 110 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pe de alta parte, Uruguay si Bolivia au confirmat duminica seara primele decese cauzate de epidemia COVID-19.

19:41 - Fotbalistul echipei Napoli, Arkadiusz Milik, a decis ca restaurantul sau din Katowice sa prepare si sa livreze mancare la spitalele din oras.

19:33 - La nivel mondial bilatul imbolnavirilor a ajuns la 701.822, in timp ce cel al deceselor la 33.175.

19:24 - Italia anunta ca 756 de persoane au murit in ultimele 24 de ore, in timp ce alte 5.187 au fost confirmate pozitiv. In Italia au murit pana acum 10.779 de persoane, in timp ce numarul total al imbolnavirilor este de 97.689.

Numarul persoanelor vindecate este de 13.030, o crestere de 646 fata de buletinul de sambata.

19:00 - Inca doua decese au fost inregistrate in Romania astfel ca bilantul negru ajunge la 42.

Deces 41 - Este vorba de o femeie de 75 de ani, din judetul Hunedoara, care suferea de bronhopneumopatie cronica obstructiva. A fost testata pe 24 martie si pe 26 a murit la Spitalul Municipal Hunedoara, unde era internata la sectia ATI. Rezultatul pozitiv a venit abia azi, 5 zile mai tarziu.

Deces 42 - Este vorba de un barbat de 82 de ani din Hunedoara, care suferea de neoplasm digestiv stadiul III si hemoragie digestiva superioara. A fost testat pe 25 martie, zi in care a si murit la Spitalul Municipal Hunedoara, unde era internat tot la sectia ATI. Rezultatul pozitiv i-a venit tot 5 zile mai tarziu, adica azi.

Niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de calatorie si nici contact cunoscut cu caz confirmat.

18:56 - La sediul MAI este o noua sedinta ce se va finaliza undeva in jurul orei 21:00, cand ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat, vor sustine o declaratie de presa. Cel mai probabil vor fi anuntate noile masuri ce vor fi luate in scenariul 4, faza pe care, potrivit specialistilor, o vom atinge maine, cand vom inregistra peste 2.000 de cazuri.

 

18:52 - Mai multi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, si-au dat demisia dupa ce s-a decis ca unitatea sa devina suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost insa acceptate de managerul spitalului, care recunoaste ca e greu "sa iesi la lupta cu mainile goale".

18:34 - Medicii britanici cer ca familiile lor sa fie despagubite deplin in caz ca mor in timp ce trateaza bolnavii cu noul coronavirus. Marea Britanie a testat aproape 7.000 de oameni sambata, insa tinta era de 10.000.

18:31 - Trei copii au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamt de frica autoizolarii, dupa ce au plecat fara sa ceara invoire. Politistii nemteni cer ajutorul populatiei pentru gasirea lor.

18:22 - Doar in Constanta, in ultimele 24 de ore au fost date 241 de amenzi in valoare totala de 181.110 lei pentru nerespectarea restrictiilor de deplasare si masurilor de preventie si limitare a raspandirii COVID-19.

18:19 - Zeci de persoane au participat la o slujba religioasa organizata duminica, in caminul cultural din comuna Munteni, judetul Galati. Dupa ce intrunirea religioasa au aparut pe Facebook, politistii s-au autosesizat si i-au amendat pe organizator si pe cel care a realizat fotografiile.

18:11 - Serialul "Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy", care a implinit 15 ani pe 27 martie, prima sa difuzare in Statele Unite a fost in 2005, va avea un sezon 16 scurtat, din cauza pandemiei de coronavirus. Acest sezon va avea doar 21 de episoade, in loc de 25 cate sunt in celelalte sezoane

18:08 - Un cuplu de sud-africani a alergat 42,2 kilometri, distanta unui maraton, pe balconul apartamentului sau din Dubai. Collin Allin, in varsta de 41 de ani, si sotia sa Hilda au alergat sambata, parcurgand de 2.100 de ori dus-intors balconul lor de aproximativ 20 de metri lungime. Cei doi au transmis online maratonul lor, care a durat cinci ore, noua minute si 39 de secunde.



18:03 - Argesul anunta ca numarul persoanelor aflate in carantina institutionalizata in judet a ajuns duminica la 222, cu 23 mai multe decat in urma cu o zi. 9.003 persoane se aflau in izolare la domiciliu, cu aproape 200 mai multe decat vineri. Pe de alta parte, 1.386 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare la domiciliu.

17:51 - Uniunea Europeana va intampina probleme ''existentiale'' in cazul in care nu da dovada de solidaritate in criza privind epidemia COVID-19, a afirmat duminica secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amelie de Montchalin, transmite AFP.

17:44 - Aproape 2.900 de combinezoane de unica folosinta au fost distribuite la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), Ambulanta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul de Pediatrie si Spitalul Municipal Medias, a anuntat duminica ISU Sibiu.

17:33 - Un elev de 14 ani, care locuia la sud de Porto, in Portugalia, se crede ca este cel mai tanar european mort din cauza coronavirus. Acesta suferea de psoriazis, dar nu avea boli cu impact major. Baiatul a murit duminica

17:31 - Un tanar de 35 de ani a fost filmat, duminica, in timp ce se plimba, pe o strada din orasul Bumbesti-Jiu, judetul Gorj, cu un barbat de 45 de ani, tinut in lesa. Ulterior, imaginile au fost postate pe Facebook, iar Politia i-a sanctionat pe amandoi.

17:23 - Deputatul USR Tudor Pop, din Comisia pentru Sanatate din Camera Deputatilor, a facut o lista "spitalele de copii, pe patologii, in functie de culori, pentru a stii cui sa va adresati in functie de natura urgentei".

spitale copii triaj coronavirus



17:14 - Patrick Devedjian, fost ministru si figura a dreptei franceze, a murit in noaptea de sambata spre duminica din cauza coronavirusului

17:12 - Unul dintre romanii care au murit din cauza covid-19 peste hotare e fostul fostul fotbalist al echipei Olimpia Satu Mare, Avram Goia. El avea 61 de ani si era stabilit in Spania de mai mult timp.

17:06 - Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a afirmat ca nu putem fi izolati spiritual si trebuie sa credem ca Dumnezeu "dupa incercare, ne va da si multumire si bucurie".

"In aceste clipe in care ne-am simtit din punct de vedere fizic intr-o retragere, intr-o izolare, nu putem fi izolati din punct de vedere spiritual. Am fost alaturi si impreuna in liturghia noastra cu ingerii din ceruri, cu sfintii lui Dumnezeu, cu sufletele tuturor celor care au plecat din lumea aceasta si sunt in lumea vesnicei, dar si cu cei care sunt in spitale si mai ales cu cei care zi si noapte strajuiesc la capul celor care sunt in frica mortii in orice clipa a vietii lor.

Comuniunea aceasta trebuie intarita cu putere si cu nadejdea ca Dumnezeu, dupa incercare, ne va da si multumire si bucurie si va fi mare bucuria intalnirii noastre cu bisericile noastre, cu slujbele noastre de obste, cu slujbele in care cerul si pamantul il lauda pe Dumnezeu spre slava Lui si spre mantuirea noastra", a spus duminica ierarhul.

17:02 - Asa cum a ordonat Marcel Vela, la ora 17:00 din difusoarele masinilor de politie a inceput sa cante imnul.

16:40 - Ministrul de finante al landului german Hessa, Thomas Schaefer, "profund ingrijorat" de consecintele epidemiei COVID-19 asupra economiei, s-a sinucis, a anuntat duminica seful executivului acestui land, Volker Bouffier.

16:36 - Numarul cazurilor confirmate de infectii cu coronavirus din Olanda a depasit 10.000. Duminica au fost anuntate 1.104 de cazuri noi, ceea ce duce la un total de 10.866 (o crestere de 11%). De asemenea, s-au inregistrat si 132 de noi decese, ceea ce duce numarul deceselor la 771.

Institutul National pentru Sanatate din Olanda (RIVM) spune ca se inregistreaza totusi o incetinire a cresterii numarului de noi cazuri si de decese.

16:32 - Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, a jucat sambata un meci de hochei pe gheata, la Minsk: "Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheata este un remediu antivirus".

Lukasenko a jucat, cu echipa prezidentiala, impotriva unei echipe din regiunea Grodno.



16:29 - Bilantul deceselor in Regatul Unit a crescut cu 209 in ultimele 24 de ore, numarul total ajungand la 1.228 pana in prezent, anunta The Guardian. Pana acum 19.522 de britanici au fost diagnosticati pozitiv cu Covid-19.

16:22 - Un chirurg de la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti acuza lipsa echipamentului complet de protectie contra Covid-19. Dan Oprea reclama si lipsa protocoalelor pe care trebuie sa le urmeze medicii care lucreaza cu pacienti infectati: "Daca trebuie sa operam, vom fi contaminati", spune chirurgul.

16:12 - Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, afirma, intr-un comunicat de presa, ca a cerut Politiei judetului Suceava sa verifice in regim de urgenta o sesizare privind faptul ca unele asistente medicale din cadrul Spitalului Judetean Suceava "sustrag dezinfectantii pentru igienizarea spatiilor, prin utilizarea unor recipienti mici - sticlute, borcanele si alte asemenea recipiente, nedetectabili vizual, dar si masti si manusi de protectie destinate personalului medical".

16:07 - Un numar de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulatie zilnica, pentru a veni in sprijinul navetistilor si a angajatilor companiilor cu program decalat, in timp ce alte 100 de trenuri vor fi suspendate temporar, etapizat, incepand cu data de 30 martie 2020, informeaza CFR Calatori.

16:01 - Premierul ceh Andrej Babis l-a sfatuit duminica pe presedintele american Donald Trump sa poarte o masca pentru a contribui la limitarea raspandirii noului coronavirus.

"Dl. Presedinte @realDonaldTrump, incercati sa atacati virusul in maniera ceha. Purtarea unei simple masti textile diminueaza propagarea virusului cu 80%! Republica Ceha a introdus pentru cetatenii sai OBLIGATIVITATEA purtarii unei masti in public", a scris Babis pe Twitter.

16:00 - O linie de laborator pentru depistarea coronavirusului se monteaza la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare, urmand sa fie functionala de saptamana viitoare, informeaza un comunicat de presa al Consiliului Judetean (CJ) transmis duminica.

15:59 - Suceveanul Stefan Mandachi, care si-a pus hotelurile la dispozitia salvatorilor in criza provocata de Covid-19, anunta ca are hotelul plin de cadre medicale, militare sau SMURD.



15:27 - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, le-a cerut duminica aceasta credinciosilor sa nu se duca la biserici din cauza riscului de propagare a coronavirusului, informeaza EFE.

"Sa ne abtinem sa mergem la biserica. N-as fi spus niciodata asa ceva daca nu am fi avut exemplul surprinzator si sfant al venerabilei Maria Egiptului", a spus Chiril, citat de agentia oficiala rusa RIA-Novosti, intr-o slujba religioasa organizata in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

15:22 - Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a anuntat la Digi 24, ca va propune o circulara care sa ajunga la unitatile sanitare din teritoriu, prin care sa se asigure decontarea din fonduri europene inclusiv a echipamentelor de protectie medicala ale medicilor si personalului medical implicat in tratamentul bolnavilor de COVID-19.

15:16 - Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat duminica un apel la "o pauza umanitara a luptelor" in Afganistan, tara "foarte afectata".

14:48 - Un corespondent al publicatiei DailyMail transmite ca in China s-a reluat comertul cu animale salbatice in piete, in conditii mizere. Se vand din nou inclusiv lilieci, desi mai multi oameni de stiinta considera ca noul coronavirus a trecut la om de la liliac. Si ca tocmai din cauza ca le-am stricat liliecilor habitatele, i-am imbolnavit, provocand practic aceasta pandemie.

In plus, in pietele din China puteau fi vazute din nou, incepand de ieri, o multime de alte scene deranjate: animale de tot felul, de la caini si pisici pana la iepuri, ingramadite in custi ruginite sau jupuite in conditii mizere.

"Aici toate lumea e convinsa ca epidemia a trecut si nu mai e nicio problema. E o chestiune externa, din punctul de vedere al oamenilor", a transmis corespondentul Daily Mail.

14:42 - Un angajat al spitalului din Pitesti care e acuzat ca a furat masti, manusi si dezinfectanti din unitatea sanitara va fi cercetat in stare de libertate.

Angajatul a fost retinut in urma unor perchezitii pe care oamenii legi le-au facut vineri, acasa la mai multe persoane. Dupa 24 de ore a fost, insa, eliberat si pus sub control judiciar, potrivit unor surse din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti consultate de Mediafax.

14:32 - Presa cipriota relateaza ca primele persoane din tara care au fost amendate pentru incalcarea restrictiilor de circulatie din timpul pandemiei sunt romani.

Este vorba despre doua persoane de 29 si 42 de ani amendate cu cate 400 de euro fiecare de politia cipriota. Motivul: romanii au fost prinsi circuland pe strazi in zona Asprokremmos, fara sa poata justifica deplasarea.

14:26 - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino" si-a crescut capacitatea de prelucrare a testelor pentru Covid-19 din Laboratorul sau de Infectii Respiratorii Virale.

Mai exact, daca initial se putea realiza 250 de teste pe zi, acum capacitatea laboratorului a crescut la 400 de teste in 24 de ore, a transmis Ministerul Apararii Nationale (MApN).

14:20 - Britanicii trebuie sa fie pregatiti pentru o perioada mare de izolare la domiciliu, in conditiile luptei guvernului cu epidemia de coronavirus, conform declaratiilor facute duminica de ministrul fara potofoliu Michael Gove, transmite Reuters. "Cred ca toata lumea trebuie sa fie pregatita pentru o perioada semnificativa in care aceste masuri vor fi impuse", a declarat el pentru BBC.

13:57 - Organizatorii au decis, sambata, sa anuleze Salonul Auto de la Detroit, in conditiile in care Agentia Federala pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA) din Statele Unite ale Americii a decis sa transforme centrul expozitional TCF Center, unde urma sa se desfasoare evenimentul, intr-un spital temporar de campanie, informeaza Reuters. Urmatoarea editie a Salonului auto va avea loc in luna iunie 2021.

13:55 - Fortele armate ale Germaniei au inceput sa retraga o parte din militarii desfasurati in Irak pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite duminica dpa - este vorba de militari aflati in pozitii neesentiale. Primii militari s-au si intors in Germania.

13:44 - Au fost anuntate inca doua decese in Romania, numarul total ajungand la 40 de morti.

Deces 39: Barbat de 71 ani, judetul Suceava (contact cu o persoana care
a revenit din Austria). In data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice
pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli
Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testarii din data de 26.03.2020 a fost pozitiv. A decedat in 29.03.2020, fiind internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Sectia ATI. Patologie preexistenta: Tumora neuroendocrina. HTA. Anevrism de aorta.

Deces 40: O tanara de 27 ani cu domiciliul in judetul Botosani. In data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la
Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testarii din data de
23.03.2020 a fost pozitiv. A decedat in data de 29.03.2020 la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Patologie preexistenta: Diabet zaharat tip I decompensat.

13:32 - Spania a inregistrat 838 de decese din cauza coronavirusului in 24 de ore, un nou bilant grav, dupa ce sambata au fost 832, totalul ajungand la 6.528, potrivit cifrelor publicate duminica de Ministerul Sanatatii, anunta AFP. Numarul de cazuri confirmate a ajuns la 78.797, o crestere de 9,1% intr-o zi.

13:29 - Un numar de 306 pacienti se afla internati in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava duminica, dintre care 206 cu COVID-19, comparativ cu ziua precedenta cand erau 149 diagnosticati pozitiv.

13:27 - Numarul deceselor din cauza noului coronavirus in Iran a crescut la 2.640, iar cel al persoanelor infectate a ajuns la 38.309, a scris duminica pe contul sau de Twitter o oficialitate din Ministerul Sanatatii de la Teheran, transmite Reuters.
In ultimele 24 de ore, am inregistrat 123 de decese si 2.901 oameni au fost infectati.

13:05 - In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 73 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19: 52 in Italia, 6 in Germania, 4 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia, 3 in Franta si cate unul in Tunisia, Irlanda, Marea Britanie si Luxemburg. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 12 cetateni romani aflati in strainatate, 8 in Italia, 2 in Franta, unul in Germania si unul in Marea Britanie, au decedat.

13:00 - 308 noi cazuri de imbolnavire cu Covid-19 au fost inregistrate de ieri pana astazi in Romania, numarul total al persoanelor confirmate ajungand la 1.760. Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate si externate (55 la Timisoara, 79 la Bucuresti, 17 la Iasi, 7 la Craiova, 9 la Constanta si 2 la Cluj).

Totodata, pana acum 38 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timisoara, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta si Ialomita, au decedat.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 0 si 89 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 38 de pacienti, dintre care 31 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.


12:48 - Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat ca in Romania s-ar putea suspenda inclusiv transportul in regim de taxi, dar si transportul interjudetean si intrajudetean. Dar astfel de masuri s-ar putea lua numai daca o astfel de decizii se vor lua la nivel european.

Noi am spus foarte clar: restrictiile date prin Ordonanta Militara se refera clar la modul in care se deplaseaza cetatenii in exterior, nu este interzis a se deplasa cetatenii de la domiciliu la locul de munca, de la domiciliu in santierele unde isi desfasoara activitatea. Mai mult, noi ne-am propus sa mentinem aceste santiere deschise, pentru ca numai asa putem sa tinem economia in viata in aceasta perioada destul de dificila pentru Romania.

Cand se va lua decizia la nivel european sa interzicem si transportul interjudetean, si transportul intrajudetean, si transportul in regim de taxi, sigur in urma unor consultari cu toate autoritatile statului roman si la solicitarea industriei de transport, este posibil sa luam si o astfel de decizie", a spus Bode, potrivit Agerpres.

12:29 - Olanda a retras sute de mii de masti importate din China si distribuite in spitalele olandeze pentru a face fata pandemiei de COVID-19, deoarece nu raspundeau criteriilor de calitate, a informat sambata Ministerul Sanatii, noteaza AFP.
  11:52 - Inca un roman a murit de coronavirus, informeaza autoritatile. Este vorba de decesul cu numarul 38, un barbat de 66 ani din jud Timis (contact cu un
membru al familiei revenit din Germania). In data de 24.03.2020 s-au
recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul
"Victor Babes" - Timisoara. Rezultatul testarii din data de 25.03.2020 a
fost pozitiv. A decedat in 28.03.2020, fiind internat la Spital "Victor Babes" din Timisoara, Sectia ATI. Patologie preexistenta: diabet zaharat tip II. HTA grad III.

11:37 - China sustine, din nou, ca aceia care se intorc in tara aduc boala Covid-19 cu ei, riscand sa cauzeze un al doilea val de imbolnaviri, potrivit Reuters.

Mi Feng, purtatorul de cuvant al Comisiei Nationale de Sanatate din China a transmis ca - din datete organizatiei - in ultimele 7 zile s-au inregistrat 693 de cazuri de Covid-19 la cei care reveneau in tara si doar 6 de infectare prin transmitere comunicata.

Practic, sustine Mi Feng, transmiterea comunitara a fost stopata prin masurile drastice adoptate de Beijing. Dar cei care "importa" boala ar putea sa dea startul unui nou val de imbolnaviri.

11:20 - Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a cerut ca Spitalul Judetean Suceava sa nu fie transformat in spital Covid-19. Flutur vrea ca spitalul vechi - cu pavilioanele de boli infectioase, pneumologie, dermatologie, ingrijiri paliative, 218 de paturi si ATI propriu - sa fie destinat bolnavilor de COVID-19, iar spitalul nou sa fie mentinut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.

11:19 - Fostul ministru in cabinetul Nikolas Sarkozy, Patrick Devedjian, a murit in urma infectarii cu noul coronavirus, anunta AFP. In varsta de 75 de ani, Devedjian a murit in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19 si pus miercuri sub observatie intr-un spital.

11:17 - Cresterea numarului de cazuri importate de coronavirus in China sporeste riscul ca tara sa treaca printr-un al doilea val de contagieri, a declarat duminica Mi Feng, purtator de cuvant al Comisiei Nationale de Sanatate, informeaza Reuters. "China a inregistrat deja un total de 693 de cazuri provenite din afara tarii, ceea ce presupune ca posibilitatea unui nou val de infectii ramane relativ ridicata", a avertizat Mi Feng.

11:12 - Patrick Jones, un barbat in varsta de 49 de ani din statul american Louisiana care ispasea o pedeapsa de 27 de ani de inchisoare pentru trafic de droguri, a devenit primul detinut federal din SUA care a murit de COVID-19, a anuntat sambata seara Biroul federal al Inchisorilor (BOP), transmite Reuters.

10:41 - James Dolan, omul de afaceri americani si proprietarul echipei de baschet New York Knicks, a fost depistat pozitiv la coronavirus, fiind primul patron de echipa sportiva americana de prin plan contaminat, a anuntat, sambata, franciza din NBA.

10:37 - Un barbat care s-a prezentat, sambata, la un spital din Ploiesti cu simptome de viroza si nu a spus ca s-a intors recent din Germania s-a ales cu dosar penal.

"In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca barbatul in varsta de 62 de ani, din Ploiesti, ar fi calatorit in statul german si ar fi revenit in tara in data de 16 martie a.c. In cauza a fost deschis un dosar sub aspectul savarsirii infractiunii de omisiunea declararii unor informatii, totodata fiind instiintata Directia de Sanatate Publica", precizeaza Prefectura Prahova.

Conform sursei citate, in prezent barbatul este internat, izolat, suspect de coronavirus si urmeaza sa fie testat.

10:34 - Un copil care nu a implinit inca primul an de viata a murit in Statele Unite, Illinois, fiind testat pozitiv pentru Covid-19. "O ancheta este in curs de desfasurare pentru a determina cauza mortii", a declarat directorul Departamentului de Sanatate Publica, Ngozi Ezike.

10:26 - Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut britanicilor sa stea acasa si le-a transmis, intr-o scrisoare facuta publica de Downing Street, ca vor fi luate masuri si mai stricte in lupta impotriva coronavirusului, informeaza duminica dpa. "Este important pentru mine sa va spun adevarul - stim ca lucrurile se vor inrautati inainte de a se indrepta", a scris Johnson in scrisoarea care urmeaza sa fie trimisa catre 30 de milioane de camine.

10:10 -Londra a profitat de izolare pentru a revopsi emblematica trecere de pietoni de pe Abbey Road. Aceasta este cea mai cunoscuta trecere de pietoni din lume, pe care au calcat legendarii John, Paul, Ringo si George si care a aparut pe coperta volumului formatiei The Beatles "Abbey Road".

9:49 - In Spania, armata va ajuta la transportul si inmormantarea persoanelor ucise de coronavirus, a anuntat sambata Ministerul Sanatatii, informeaza dpa. Armata spaniola va trebui sa intervina din cauza numarului mare de decese si a numarului insuficient de case funerare, in contextul in care sambata s-a inregistrat cel mai mare numar de decese intr-o zi de pana acum, 832.

9:47 - Jurgen Klopp, antrenorul echipei Liverpool, a spus ca spera ca pandemia de coronavirus sa-i faca pe oameni mai solidari, dupa ce a recunoscut ca a plans cand i-a auzit pe medicii englezi cantand, pe holurile unui spital din Liverpool, imnul clubului de pe Anfield, "You'll Never Walk Alone".

"Este extraordinar. Cred ca ieri am primit un video cu oamenii din spital, pe o parte cei de la terapie intensiva si de cealalta parte restul medicilor, care au inceput sa cante You'll Never Walk Alone. Imediat cum i-am auzit am inceput sa plang. Este de necrezut", a spus Jurgen Klopp, informeaza The Guardian, citat de Mediafax.

9:45 - Un pui de tigru s-a nascut intr-o gradina zoologica din estul Mexicului, iar proprietarii l-au numit "Covid" si spun ca nasterea animalului reprezinta o raza de speranta.

9:43 - Doi copii, de 2 si 12 ani, au fost preluati sambata seara de autoritati si dusi intr-un centru de plasament, dupa ce parintii lor si doi frati au fost diagnosticati cu coronavirus si internati la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Matei Bals" din Capitala, anunta Consiliul Judetean Teleorman.

9:21 - Campioana Italiei, Juventus, este prima echipa din Serie A care a anuntat ca va reduce salariile jucatorilor si antrenorului Maurizio Sarri in perioada urmatoare.
Cristiano Ronaldo a renuntat la 3.8 milioane de euro din salariu pe urmatoarele patru luni.

8:42 - Noul coronavirus a ucis cel putin 30.003 de persoane in intreaga lume, doua treimi in Europa, de la aparitia bolii in decembrie in China, scrie AFP, citand date oficiale. Peste 640.770 de cazuri de infectie au fost diagnosticate, iar pandemia s-a raspandit in 183 de tari sau teritorii. Din totalul cazurilor, cel putin 130.600 de persoane sunt acum considerate vindecate.

De la numaratoarea de vineri, la ora 19:00, au fost raportate 3.417 de noi decese si 68.734 de cazuri noi la nivel mondial. Tarile cu cele mai multe decese in ultimele 24 de ore au fost Italia, cu 889 de noi decese, Spania (832) si Statele Unite (453).

Pe continente, potrivit AFP, Europa avea, sambata seara, 21.334 de decese, Asia - 3.742, Orientul Mijlociu - 2.592, SUA si Canada - 1.950, America Latina si Caraibele - 242 de decese, Africa - 128, iar Oceania - 15.

8:40 - Sophie Gregoire Trudeau, sotia premierului Canadei, Justin Trudeau, s-a vindecat de coronavirus, dupa cum a anuntat chiar ea intr-o postare facuta sambata seara pe Facebook, transmite dpa. "Ma simt mult mai bine si am primit avizul medicului meu si al Centrului de Sanatate Public din Ottawa", a scris sotia premierului canadian, cerandu-le concetatenilor sai sa stea acasa pentru a preveni raspandirea coronavirusului.

8:29 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 (dupa ce se va trece de 2.000 de persoane infectate) se are in vedere ca aceia care sunt afectati sa nu mearga in izolare daca au in familie persoane peste 65 de ani, ci sa ramana in carantina. Se asteapta ca la inceputul saptamanii viitoare, Romania sa intre in scenariul 4 al pandemiei. In scenariul patru, testarile vor fi extinse la "tot ce inseamna personalul medical" si vor interveni si cele 36 de spitale care sunt clasificate ca unitati de suport, a mai spus Tataru.
 

8:05 - Presedintele Donald Trump a anuntat ca renunta la planurile de a inchide statul New York, in ciuda faptului ca acolo au fost deja confirmate 52.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Presa de peste Ocean pune acest pas inapoi facut de Trump si pe seara reactiei dure a guvernatorului din New York, Andrew Cuomo, care a spus ca plasarea intregului stat in carantina ar fi "o declaratie de razboi" si ar face ca SUA sa semene cu China.

Problema este ca numarul cazurilor de Covid-19 creste mult, in fiecare zi. Chiar si cei care ar trebui sa ajute in lupta cu pandemia se imbolnavesc in numar mare. Spre exemplu, 512 politisti au fost deja confirmati ca infectati cu SARS-CoV-2, dar multi altii ar putea avea deja boala.

7:41 - Apple, Casa Alba si agentii federale americane colaboreaza pentru crearea unei aplicatii si a unui site care vor oferi informatii de la Centrul pentru Controlul Bolilor referitoare la afectiunea provocata de coronavirus, transmite Reuters. Aplicatia, care va fi disponibila in app store sub numele de "COVID-19", va pune utilizatorilor intrebari despre simptome, locul in care se afla si factorii de risc, iar apoi le va oferi informatii actuale din partea Centrului pentru Controlul Bolilor, au declarat oficiali ai Casei Albe.

7:09 - Un asistent medical de la Terapie Intensiva, din Sibiu, a fost testat pozitiv pentru coronavirus si internat, sambata noaptea, la Boli Infectioase. El spune ca "in batalia covid trebuia inceput cu testarea personalului, si apoi a tuturor pacientilor care veneau la spital, nu sa intri in contact fara sa sti".

7:05 - Comisia Europeana va propune un nou proiect de buget multianual al UE pentru a face fata consecintelor economice ale pandemiei de coronavirus, a anuntat sambata presedinta executivului european, Ursula von der Leyen, noteaza AFP.

In urma cu peste o luna, la 21 februarie, liderii celor 27 de tari ale UE au esuat sa ajunga la o intelegere asupra bugetului Uniunii in urmatorii sapte ani (intre 2021 si 2027), atat in ce priveste valoarea lui totala, cat si repartitia cheltuielilor (de la agricultura la domeniul digital, de la aparare la migratie).

7:00 - Numarul deceselor provocate in Statele Unite de pandemia de coronavirus a depasit sambata 2.000, in timp ce numarul cazurilor confirmate a crescut la

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Imagini îngrozitoare la Spitalul Pantelimon din Capitală! Fecale care curg dintr-o țeavă spartă la subsol ajung în mâncarea pacienților
18/03/2024 17:44

Imagini ingrozitoare, rupte parcă dintr-o epocă pe care o vrem demult uitată, au fost filmate de angajatele de la Spitalul Pantelimon, una dintre cele mai mari unităti spitalicesti din Bucuresti, care se af ...

Copii obezi, dar subnutriți. Pericolul care crește în România. Medic nutriționist: „Le facem viața mai grea hrănindu-i prost“
18/03/2024 15:02

Crezand că le fac un bine, părintii si bunicii indoapă copiii cu tot felul de alimente nesănătoase, in cantităti si la momente nepotrivite, uitand că in alimentatie „calitate“ inseamnă altceva. Rom ...

Scădere „galopantă” a acoperirii vaccinale în rândul copiilor
18/03/2024 10:31

Un reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Odette Popovici, a atenţionat, zilele trecute, la o masă rotundă despre hepatitele virale, asupra scăderii „ingrijorătoare, galop ...

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mâncat: Efectul pe care îl are asupra glicemiei
18/03/2024 10:18

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mancat: Efectul pe care il are asupra glicemiei. O scurtă plimbare după masă poate părea simplă, dar beneficiile sale pentru sănătatea fizică si mentală sunt ...

REMEMBER DIN 2021: 3 ani de la incendiul de la Institutul Matei Balș - 24 de morți și niciun vinovat
18/03/2024 01:01

Pe 29 ianuarie 2021, in incendiul devastator care a cuprins un pavilion al Institutului Matei Bals si-au pierdut viata 24 de pacienti. Patru pe loc, ceilalti in zilele următoare, in spitalele unde fuseseră tr ...

Medicul Virgiliul Stroescu spulberă vinul roșu: Alcoolul, sub orice formă, e toxic!
17/03/2024 11:57

Medicul Virgiliu Stroescu revine cu noi opinii categorice. După ce a declarat că să bei cafea inseamnă să iti biciuiesti organismul, Stroescu revine si spune că nici alcoolul nu ajută. Celebrul mit cu vi ...

Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate
15/03/2024 20:38

Medicul de la Floreasca, cel care si-a intepat un coleg cu un instrument folosit la operatia unei paciente cu hepatită, este sotul consilierei prezidentiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pent ...

Incalificabil! În timp ce opera, un chirurg celebru de la Spitalul Floreasca a snopit în bătaie doi colegi
15/03/2024 12:25

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electr ...

Oțetul de mere, mai bun pentru slăbire decât Ozempic, medicamentul care face furori. Câte kilograme poți da jos în 3 luni
15/03/2024 08:19

Un nou studiu, publicat săptămana aceasta in revistă medicală BMJ, arată că o lingură de otet de mere diluat intr-un pahar de apă in fiecare dimineată, inainte de micul dejun, ar putea declansa o pierd ...

Inpolitics: De ce sunt secretizate Rapoartele de Medicină Legală din perioada pandemiei?
14/03/2024 00:27

Consiliul Superior de Medicină Legală a lansat recent, prin presedinta prof. univ. dr. Diana Bulgaru Iliescu, invitatia pentru prezentarea Raportului asupra activitătii retelei de Medicină legală pentru an ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei