LIVE TEXT cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume: COVID-19: : Inca 16 decese in Romania. Oxford University anunta ca un vaccin ar putea fi gata p

virus  151837800

Dimensiune font:

| 13-04-2020 16:55

LIVE TEXT cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume:

 Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI

Cu o medie de 100 de decese pe saptamana (mai exact 318 de la 22 martie), Romania abia acum se pregateste sa intre in cea mai grea perioada a pandemiei de coronavirus, in opinia specialistilor in sanatate publica.

Si asta mai ales pentru ca vine Pastele si multi vor fi tentati sa se miste de colo colo, pe la rude, pe la prieteni, idee foarte proasta si cu risc mare de sanctionare din partea Politiei.

Incepem Saptamana Mare cu 6.633 de cazuri confirmate in tara, dintre care peste 800 sunt cadre medicale sunt infectate. Incep sa se aglomereze si sectiile de terapie intensiva, unele au atins deja doua treimi din capacitate. La acest moment 231 de pacienti sunt internati pe sectiile ATI.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca in aceasta saptamana va da un decret nou, pentru prelungirea starii de urgenta pana la jumatatea lunii mai. In paralel, asteptam o noua ordonanta militara, care ar putea acorda mai multa libertate de miscare celor peste 65 de ani, dar si anumitor categorii profesionale.

La nivel mondial, exista aproape 1,9 milioane de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus si mai mult de 115.000 de decese.


 

16:28 - Fundatia Transilvana Alpha din Targu Mures a infiintat un serviciu de telefonie pentru asistenta sociala, consiliere si monitorizare in contextul crizei umanitare, cauzata de masurile luate pentru prevenirea raspandirii COVID-19, care va oferi, intre altele, si consiliere psihologica celor care sufera de atacuri de panica generata de izolare sau singuratate.



16:12 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca exista o capacitate de testare pentru coronavirus de 4.890 de teste, dar Romania face in jur de 3.700-3.800 deoarece nu toate echipele au aceeasi pregatire. El afirma ca in toata tara exista 55 de puncte de testare pentru Covid-19.

16:06 - Germania a inregistrat in ultimele 24 de ore alte 2.537 de contaminari cu noul coronavirus, iar bilantul total a crescut la 123.013 de cazuri, a anuntat luni Institutul de boli infectioase Robert Koch, relateaza Reuters. Acest bilant se afla in scadere a treia zi consecutiv. Luni s-au inregistrat 126 de morti, iar bilantul total a crescut la 2.799 de morti de a inceputul epidemiei.

16:02 - Numarul deceselor provocate in Olanda de epidemia de COVID-19 a crescut cu 86 in ultimele 24 de ore, ajungand la un total de 2.823, au comunicat luni autoritatile sanitare, transmite Reuters. Institutul National de Sanatate Publica (RIVM) a raportat totodata ca bilantul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 964, fiind in prezent de 26.551.

15:57 - Varstnicii si personalul medical de la Centrul privat de ingrijiri "Sf. Ilie" din Galati vor fi retestati periodic, iar ancheta epidemiologica efectuata de Directia de Sanatate Publica (DSP) la aceasta unitate trebuie sa fie facuta "in amanunt", a declarat luni, la Galati, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

15:53 - Trei detinuti care ispaseau pedepse in Turcia au decedat in urma infectarii cu noul coronavirus, a anuntat luni ministrul justitiei, Abdulhamit Gul, intr-un moment in care parlamentul de la Ankara examineaza o amnistie partiala, transmite AFP.

15:50 - Dupa ALDE si PSD, si Pro Romania anunta, prin vocea lui Victor Ponta, ca va vota starea de urgenta daca Guvernul Orban raspunde pozitiv la 15 solicitari.



15:44 - Un preot romano-catolic dintr-o comunitate mica, din nord-vestul tarii, a ales o metoda deosebita de a sfinti bucatele enoriasilor, conform traditiei de Pastele Catolic, in plina epidemie de coronavirus. El s-a deplasat pe bicicleta la toti enoriasii din sat si, de la distanta, a rostit rugaciunea de sfintire a cosului.

15:38 - Asistentul medical din Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, confirmat cu COVID-19 si acuzat de conducerea spitalului ca a incalcat protocoalele, nu a infectat niciun coleg din cei 20 cu care a intrat in contact, arata ancheta Directiei de Sanatate Publica (DSP), publicata de Prefectura.

15:33 - In Botosani exista 62 de cadre medicale infectate cu coronavirus, anunta Centrul Judetean de Comunicare (CJC), coordonat de Institutia Prefectului.

15:30 - Aproximativ 45 de tone de echipamente, constand in 100.000 de combinezoane de protectie, vor fi aduse in tara, de luni pana vineri, cu aeronave de transport apartinand Fortelor Aeriene Romane, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta Bucuresti - Frankfurt si retur, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN).

15:27 - Economia are o contractie cuprinsa intre 30 si 40%, iar dupa ce va fi atins varful epidemiei iar aceasta criza ar putea intra pe o panta descendenta vrem sa avem masurile pregatite pentru relansarea economiei, a declarat luni ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Radio Romania Actualitati.

15:23 - Orasul chinez Harbin, care numara circa 9,4 milioane de locuitori si este capitala a provinciei nord-estice Heilongjiang, situata la frontiera cu Rusia, a impus o carantina pentru 28 de zile tuturor persoanelor revenite din strainatate, dupa ce s-a inregistrat o crestere a cazurilor de coronavirus importate din Rusia, transmite luni agentia EFE.

15:11 - Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" precizeaza, luni, ca medicul confirmat cu coronavirus care s-a sustras internarii, in weekend, nu este angajatul SUUMC, ci al Institutului Clinic Fundeni Bucuresti.

Citeste aici detalii: Un medic bucurestean voia sa fie tratat acasa pentru Covid-19. A fost adus sub paza, internat si s-a ales si cu dosar penal

15:05 - Spitalul de Boli Infectioase Constanta, unul dintre cele sapte centre regionale de testare pentru coronavirus, a ramas, de cateva zile, fara reactivi, adica substantele chimice utilizate pentru detectarea virusului.

Astfel, 300 de probe au ramase in asteptare, iar Directia de Sanatate Publica (DSP) a decis sa le trimita la laboratoarele din Capitala.

14:58 - Centrul Judetean de Diabet Timis, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara, lanseaza platforma TELEDIABET, care ajuta persoanele cu diabet cu sfaturi medicale in aceasta perioada, in care deplasarile trebuie evitate.

Programul de functionare este luni pana vineri, intre orele 10,00 - 14,00: Call-center-ul TELEDIABET: disponibil la numarul de telefon 0763.558.117; Skype: ID-ul timisoara@telediabet.ro.

14:56 - Autoritatile din Kosovo au plasat capitala Pristina in carantina incepand de luni, la o zi dupa anuntul privind o crestere record a numarului de infectari cu noul coronavirus, transmite dpa. Cu tot cu Pristina, sapte din cele 38 de districte din Kosovo se afla in carantina, in timp ce alte opt nu au raportat pana acum niciun caz de contaminare cu noul coronavirus.

14:54 - Papa Francisc a avertizat luni impotriva riscului crescut de violente domestice la adresa femeilor, nevoite sa ramana la domiciliu din cauza masurilor instituite pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, informeaza AFP.

14:50 - Protectia faciala va deveni obisnuinta in urma epidemiei de coronavirus, a declarat un inalt reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citat luni de Press Association.

"Ceea ce spunem noi este sa ne aparam societatile. Da, va trebui sa purtam masti. Da, va trebui sa existe mai multa distantare fizica. Da, trebuie sa ii protejam pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie sa invatam cu totii cum sa intrerupem transmisia.

Este o revolutie. Asa cum s-a intamplat cand s-a descoperit ca apa murdara purta holera in 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani cand am aflat cu totii despre HIV/SIDA si asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat si ne-am adaptat si am invatat sa traim cu aceste noi realitati. La fel trebuie sa traim cu noua realitate a vietii cu COVID", a declarat doctor David Nabarro, trimis special al OMS in materie de COVID-19.

14:46 - Presedintele sud-african Cyril Ramaphosa a avertizat luni ca exista "criminali" care incearca sa exploateze lockdown-ul impus pe plan national pentru a opri coronavirusul "in propriile lor scopuri sinistre", relateaza Xinhua.

14:33 - Un laborator destinat testelor COVID-19 functioneaza incepand de luni in cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Astfel, pacientii internati in spital vor beneficia de testare in cadrul unitatii, pentru detectarea infectiei cu SARS-CoV-2, folosind metoda RT-PCR.

14:22 - Amalia Hortopan, o femeie care a nascut recent la o maternitate din Timisoara, povesteste drama prin care trece pentru ca nu isi poate strange in brate si alapta copilul, dupa ce a fost infectata cu COVID-19 chiar in spital. Ea asteapta ca cei vinovati sa plateasca.

14:20 - Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, critica decizia ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, de a numi o conducere militara la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Focsani, intrucat "nu exista o situatie critica asa cum s-a incercat acreditarea ideii". Tataru in schimb a explicat ca a luat toate masurile ca pentru ca Vrancea sa nu devina "o noua Suceava".

"Responsabili morali pentru gestionarea epidemiei COVID-19 sunt cei din PNL Vrancea! Astazi (luni - n.red.) la Focsani, ministrul Sanatatii a dat curs solicitarii PNL de a numi o conducere militara la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani, pe perioada starii de urgenta. Decizia ministrului s-a bazat pe faptul ca actualul manager al spitalului este infectat COVID-19, iar cei din conducerea spitalului sunt contacti directi.

Atrag atentia asupra faptului ca la Spitalul Judetean Focsani, spital aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, nu exista o situatie critica asa cum s-a incercat acreditarea ideii de catre liberali si ziaristii lor de casa!", arata Marian Oprisan, intr-un comunicat de presa.

14:11 - Intreprinderi sud-coreene vor trimite marti in SUA primele transporturi cu teste pentru a ajuta Washingtonul in lupta impotriva noului tip de coronavirus, ca raspuns la o solicitare in acest sens a presedintelui american Donald Trump, a informat luni agentia sud-coreeana Yonhap, preluata de AFP. SUA numara cel mai mare numar din lume de contaminari cu noul tip de coronavirus si cel mai mare numar de decese cauzate de COVID-19, peste 22.000.

14:09 - Sute de mii de angajati din Spania pot reveni de luni la serviciu, informeaza dpa. Este prima relaxare a restrictiei de circulatie impuse de guvernul de la Madrid dupa izbucnirea epidemiei de coronavirus.

14:07 - Spitalul Municipal Timisoara va pune la dispozitie, daca va fi nevoie, pentru cazurile COVID sau suspecti de coronavirus, si Clinica Universitara de Boli Dermato-Venerice, amenajata de primarie in urma cu aproximativ patru ani, a anuntat, luni, edilul Nicolae Robu.

14:03 - Autoritatile din Malaezia au raportat luni 134 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus si inca un deces pus pe seama COVID-19, transmite Reuters. Astfel, cea de-a treia economie din Asia de Sud-Est a inregistrat un total de 4.817 imbolnaviri si anunta plafonarea numarului de noi infectii raportate in ultimele 10 zile.

Filipine a raportat luni 284 de noi cazuri de COVID-19 si 18 noi decese. In total, de la inceputul epidemiei, in Filipine s-au inregistrat 315 decese puse pe seama noului coronavirus. Un total de 242 de pacienti au fost declarati vindecati.

Singapore a anuntat duminica seara 233 de noi cazuri, ajungand la un numar total de 2.532 de pacienti diagnosticati cu COVID-19, dintre care 8 au decedat.

14:00 - Un barbat din localitatea Corni este cercetat penal dupa ce ar fi agresat o tanara in autoturismul pe care el il conducea, fara a avea permis. Pana la rezultatul anchetei, atat barbatul, cat si victima au fost sanctionati pentru nerespectarea interdictiilor de circulatie conform Ordonantei Militare nr. 3, cu amenda in cuantum de 2.000 de lei fiecare.

13:53 - Peste 75% dintre profesori nu au primit niciun fel de ajutor sau ghidare din partea conducerii scolii sau a autoritatilor locale in privinta metodelor de lucru la care sa apeleze sau platformelor pe care sa le foloseasca in perioada carantinei,potrivit unui studiu realizat de organizatia SuperTeach.

13:42 - Stocurile materialelor de protectie la spitalele din subordinea Consiliului Judetean (CJ) Maramures au fost asigurate de administratia judeteana din donatii si din fondurile proprii ale unitatilor medicale, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, presedintele institutiei, Gabriel Zetea, care se plange ca Ministerul Sanatatii nu trimite nimic in acest judet.

Amintim ca Zetea este cel care a semnat retragerea demisiei Sorina Pintea de la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare. Pintea si-a inaintat demisia dupa ce a fost prinsa luand mita si a fost arestata preventiv. Dupa eliberare, ea si-a retras demisia si a anuntat ca intra in concediu medical.

13:38 - Zece turisti straini care faceau o plimbare intr-un oras din nordul Indiei, incalcand restrictiile de circulatie impuse pentru a opri raspandirea noului coronavirus, au fost obligati sa scrie ca isi cer scuze...de 500 de ori, a informat luni politia locala, citata de DPA.

13:30 - Dupa Calin Popescu Tariceanu, si seful PSD, Marcel Ciolacu, conditioneaza votul pentru prelungirea starii de urgenta. El sustine ca prelungirea starii de urgenta fara o minima garantie ca vor fi luate masurile corecte si necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconstienta totala. Social-democratul propune Guvernului un set de masuri sociale si economice.

13:27 - Alte 103 cazuri de covid-19 au fost diagnosticate la bordul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, iar bilantul a crescut la 550, a anuntat in weekend Marina americana (US Navy).

13:24 - Spania a inregistrat 517 decese de coronavirus in ultimele 24 de ore, o scadere semnificativa fata de cele 619 decese consemnate duminica. Astfel, numarul total al deceselor de la izbucnirea epidemiei de coronavirus a ajuns la 17.489. Totodata, numarul cazurilor confirmate de contagiere a crescut in ultimele 24 de ore de la 166.019 la 169.496.

13:22 - Oficierea casatoriilor este suspendata in Alba Iulia pe perioada starii de urgenta, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Primariei orasului, Robert Roman. Aceeasi decizie a fost luata si in ceea ce priveste depunerea declaratiilor de casatorie.

13:20 - Suceava continua sa aiba cele mai multe cazuri de coronavirus - 1.731. Urmeaza Bucurestiul, cu 774 de imbolnaviri, Hunedoara, cu 303 si Timis, cu 300 de cazuri. Alte 4 judete au peste 200 de cazuri, iar 12 judete au intre 100 si 200 de cazuri. Cele mai putine sunt in continuare in Harghita - 7 cazuri.
 

Situatia cazurilor coronavirus pe judete



13:15 - Romania a pierdut peste 1.000.000 de locuri de munca, de la declansarea starii de urgenta si pana in prezent, conform raportarilor oficiale, mai mult decat cele 700.000 de locuri de munca pierdute in 4 ani, intre 2008-2012, potrivit unui comunicat al Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

13:12 - Peste hotare 703 cetateni romani sunt diagnosticati cu coronavirus: 420 in Italia, 196 in Spania, 21 in Franta, 9 in Germania, 42 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 2 in Austria, 2 in Belgia, 2 in Indonezia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia.

De la inceputul epidemiei de COVID-19 si pana la acest moment, 47 de cetateni romani aflati in strainatate au murit: 13 in Italia, 11 in Franta, 12 in Marea Britanie, 7 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia.

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 11 au fost declarati vindecati: 7 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia.

13:07 - Pana in prezent au fost intocmite 379 de dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor. In ultimele 24 de ore au fost prinse 9.791 de persoane care nu au respectat restrictiile privind circulatia si au fost amendate, in total, cu 21.822.256 de lei.

13:00 - In mai bine de 3 saptamani, 2.016 persoane au fost prinse incalcand izolarea la domiciliu si au fost plasate in carantina. Totodata, alte 96 de persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, acestea fiind plasate intr-un nou ciclu de 14 zile de carantina. In ambele cazuri persoanele platesc costurile carantinei si amenzile dispuse de autoritati.

12:52 - In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 333 de noi cazuri, bilantul total al imbolnavirilor ajungand la 6.633. 231 de pacienti sunt internati la Terapie Intensiva si 914 persoane au fost declarate vindecate.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 24.020 de persoane. Alte 71.293 sunt in izolare la domiciliu. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 67.204 de teste.

12:44 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost criticat, luni, la Focsani, de o femeie care i-a reprosat ca nu se gaseste Euthyrox in farmacii si care a spus ca autoritatile au anuntat ca a venit TIR-ul cu medicamente, dar ca acestea nu se gasesc.

"La atatea farmacii din oras nu gasesc de niciun fel. Cum se poate? Vreti sa ne omorati. In Vrancea sunt atatia bolnavi, toata lumea care se duce la farmacie intreaba de Euthyrox. Ati spus ca a venit TIR-ul? Unde e TIR-ul, domnule? Unde sunt medicamentele?", a spus femeia.

Nelu Tataru i-a spus ca fiecare farmacie are producatorul si furnizorul ei si ca in toata tara sunt bolnavi.

12:32 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a schimbat si conducerea DSP Vrancea. Astfel, cel putin pe durata starii de urgenta, DSP Vrancea va fi condusa de doi medici stomatologi: Catalin Bunghez, director executiv, si Dragos Cozma, director adjunct. De mentionat ca, in ultimii 11 ani, aceasta institutie a fost condusa tot de medici stomatologi: Mihai Nedelcu si Catalin Graur, potrivit Vrancea24.

12:26 - Regizorul american David Lynch, aflat in izolare ca toata lumea, este optimist. Autorul unei opere sumbre care nu ezita sa exploreze sufletul uman si inconstientul, Lynch a declarat intr-un interviu acordat Vice ca lumea va iesi "mai inteligenta", "mai spirituala" si "mai buna" din ciza actuala.

12:24 - Societatea care asigura transportul in comun in municipiul Constanta, CT Bus, produce prin intermediul propriului atelier de tapiterie, ce a fost reconfigurat, mastile de protectie necesare celor circa 700 de angajati, a informat, luni, administratia locala. Mastile de protectie din bumbac sunt confectionate de catre doua croitorese, in incinta companiei.

12:20 - Cancelarul german Angela Merkel si premierii celor 16 landuri asteapta luni recomandari de la Academia nationala de stiinte privind o eventuala relaxare a masurilor de distantare sociala impuse in legatura cu pandemia cu noul coronavirus, care a infectat in Germania 123.016 persoane, potrivit bilantului anuntat luni de institutul de boli infectioase Robert Koch, transmite Reuters.

12:12 - Raiffeisen Bank a solutionat cererile a peste 25.000 de clienti persoane fizice cu credite, care au solicitat amanarea platii ratelor, in contextul impactului pandemiei de COVID19, de la decretarea starii de urgenta pana la intrarea in vigoare a OUG 37/2020, in perioada 16 martie - 3 aprilie, potrivit unui comunicat al bancii.

12:08 - Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva a iesit, luni, din carantina, urmand ca atat pacientii depistati pozitiv, cat si cei suspecti de infectia cu virusul COVID-19 sa fie internati si tratati de personalul medical al unitatii sanitare.

12:00 - Pandemia de Covid-19 pune oamenii de stiinta in fata unei mari provocari. Virusul se raspandeste atat de rapid, incat medicii de pe teren sunt prea ocupati sa salveze vieti ca sa mai duca pana la capat studii stiintifice de amploare. Sunt deja sute de rapoarte de observatie stiintifica, ale echipelor de medici din diferite colturi ale lumii lovite de epidemie, iar aceasta avalansa de informatii poate duce la confuzie.

Jurnalistii de la Euronews au strans cateva date confirmate despre Covid-19, de la medicii din prima linie din Spania, tara grav afectata. Medicii spun ca, in formele severe de Covid-19, nu ucide coronavirusul, ci raspunsul sistemului imunitar. Nu este nevoie de un sistem imunitar puternic, ci de unul echilibrat.

11:48 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunta ca si la Spitalul Judetean Focsani va fi implementata conducere militara. La aceasta unitate medicala sunt 15 cadre medicale confirmate cu noul coronavirus.

"Ca prima intentie, am luat decizia ca managementul sa fie asigurat de cadre medicale militare, din Brasov si de aici, de la Spitalul Militar", a declarat Nelu Tataru, aflat in Focsani pentru a evalua situatia de la fata locului.

11:42 - Formatia rock britanica Radiohead va difuza in fiecare saptamana concerte online din arhiva pe pagina de YouTube pana la finalul izolarii, au anuntat membrii pe retelele de socializare.

"Acum ca nu mai aveti de ales, indiferent daca doriti sa petreceti o seara linistita acasa sau nu, va prezentam primul concert dintr-o lista de mai multe din cadrul Radiohead Public Library pe care le vom publica pe canalul YouTube al Radiohead. Vom dezvalui unul pe saptamana pana cand restrictiile legate de situatia noastra actuala vor fi ridicate sau pana cand nu mai ramane niciun show sa va propunem", a auntat grupul pe Instagram.



11:35 - Curentul "Who do you think you are?" ("Cine te crezi?") a ajuns printre cele mai raspandite pe Twitter, dupa ce premierul japonez Shinzo Abe a difuzat duminica o inregistrare video in care face apel la autoizolare in contextul epidemiei de coronavirus, consemneaza Reuters. Utilizatorii retelei sociale au fost indignati de imaginile cu Abe tolanit pe canapea, band ceai si citind, cu cainele alaturi.
 

 

友達と会えない。飲み会もできない。
ただ、皆さんのこうした行動によって、多くの命が確実に救われています。そして、今この瞬間も、過酷を極める現場で奮闘して下さっている、医療従事者の皆さんの負担の軽減につながります。お一人お一人のご協力に、心より感謝申し上げます。

128 K persoane vorbesc despre asta



11:30 - Peste 750 de angajati din sistemul sanitar, politisti, jandarmi si pompieri au fost testati pentru COVID-19 in ultima saptamana, a anuntat, luni, Consiliul Judetean (CJ) Arges.

11:24 - Consiliul Judetean (CJ) Galati a alocat 728.000 lei pentru achizitia de echipamente medicale si cazarea personalului de la Spitalul de Boli Infectioase si cel de Pneumoftiziologie, se arata intr-o informare transmisa, luni, de biroul de presa al institutiei.

11:20 - Coreea de Sud are alegeri legislative pe 15 aprilie si deja 26,7% dintre cei aproximativ 44 milioane de alegatori din tara au votat anticipat, vineri si sambata. Potrivit media sud-coreene, este vorba de o participare record.

11:17 - Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuinte din Guayaquil, capitala economica a Ecuadorului, unde serviciile sanitare si funerare sunt suprasolicitate de pandemia de COVID-19, a anuntat duminica Jorge Wated, oficialitate ecuadoriana care conduce o forta speciala formata din politisti si militari, informeaza AFP.

11:11 - O majoritate a francezilor (53%) se opune instalarii obligatorii - la toti detinatorii de telefoane mobile - a unei aplicatii care sa-i avertizeze daca s-au aflat in apropierea unei persoane infectate cu noul coronavirus. Amintim ca Comisia Europeana s-a exprimat pe acest subiect si a subliniat ca astfel de aplicatii nu pot fi impuse, ci doar acceptate benevol de cetateni.

11:10 - Unul din zece angajati care au participat la un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs spun ca si-au pierdut locul de munca si aproximativ 15% au fost trimisi in somaj tehnic, in timp ce 16% au acum un salariu mai mic, iar peste 90% din angajati apreciaza ca e greu sau chiar foarte greu sa gasesti un nou loc de munca. Sondajul a fost efectuat in perioada 1-8 aprilie 2020, pe un esantion de 922 de utilizatori de internet din Romania.

11:06 - Aproape 14.000 de persoane si 10.000 de masini au tranzitat punctele de frontiera in ultimele 24 de ore, iar in urma controalelor politistii au aplicat amenzi contraventionale in valoare de peste 12.700 lei.

"Pe sensul de intrare au fost aproximativ 7.300 persoane cu 5.200 de mijloace de transport, iar pe cel de iesire 6.600 de persoane cu 4.600 mijloace de transport. In acelasi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 7.000 de persoane si 4.600 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 3.600 de persoane cu 2.000 mijloace de transport", informeaza Biroul de presa al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

11:00 - Ministerul Justitiei anunta ca de maine intra in regim de telemunca, dupa ce 3 angajati au f

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei