LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume,LIVE Romania are 308 de cazuri de Covid-19, 31 in ultima zi

virus  152700000

Dimensiune font:

| 21-03-2020 07:22

Europa este paralizata de coronavirus, iar expertii chinezi sositi in Italia spun ca este nevoie de masuri mai radicale de carantinare pentru a tine sub control boala, asa cum a reusit tara lor. In Spania, situatia devine dramatica, numarul mortilor a trecut de 1.000.

Peste 240.000 de oameni s-au imbolnavit pana acum, iar numarul de morti a trecut de 10.000 la nivel mondial, peste jumatate in Europa.


In Romania, avem 308 de oameni diagnosticati cu COVID-19, dintre care doi sunt in stare grava la terapie intensiva.


Insa medicul Alexandru Rafila spune ca numarul de infectari ar putea fi de trei-patru ori mai mare la noi decat cel oficial, iar daca va creste testarea in perioada urmatoare, ar putea urca vertiginos si numarul de diagnosticati.

Vineri dimineata s-a distribuit masiv online si multe organe de presa, ca Libertatea sau Gandul, au preluat ca atare un document care anunta o hotarare de limitare drastica a dreptului la circulatie in Romania. Ulterior, s-a dovedit ca este doar un draft de lucru, neaprobat oficial. Autoritatile au sesizat DIICOT pentru distribuirea de informatii nedestinate publicitatii.

 

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati vineri:

23:31 - 18 scrimeri romani, 8 spadasine, 10 spadasini si 6 tehnicieni intra in autoizolare dupa ce au participat in perioada 6-8 martie la Cupa Mondiala de la Budapesta, unde mai multi sportivi au fost testati pozitiv la coronavirus.

23:16 - O femeie din judetul Valcea care s-a deplasat prin mai multe locuri publice, precum si la sediul unor institutii publice, desi trebuia sa ramana in autoizolare la domiciliu, este cercetata penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

22:54 - Nimeni nu va putea parasi orasele Bulgariei fara un motiv intemeiat, incepand de sambata, iar persoanele cu varste de peste 60 de ani vor avea acces in magazine alimentare si farmacii numai intre orele 08:30 si 10:30. Masurile au fost luate de autoritatile de la Sofia pentru a preveni raspandirea coronavirusului.

22:40 - Serbia a raport vineri primul deces de COVID-19. Victima este un barbat de 59 de ani din Kikinda, oras din nordul tarii si unul din focarele din Serbia, a anuntat prim-ministrul Ana Brnabic. Pacientul decedat avea multiple alte afectiuni, a precizat ea.

22:14 - In Franta, epidemia de COVID-19 a provocat decesul a 450 de pacienti, dintre care 78 in ultimele 24 de ore. De asemenea, sunt spitalizati 5.226 de pacienti, dintre care aproape 1.300 in terapie intensiva, a anuntat vineri ministrul Sanatatii din aceasta tara, Jerome Salomon.

 

22:05 - CE a anuntat vineri seara o decizie istorica: Pactul de Stabilitate a fost suspendat, astfel ca statele pot pompa oricati bani e nevoie in economie.

21:48 - Primarul din Nisa, oras din sud-estul Frantei, le-a interzis rezidentilor sa iasa din case incepand din aceasta seara, in incercarea sa de a limita raspandirea noului coronavirus.

21:17 - Seful diplomatiei UE, Josep Borrell, considera ca aproximativ 300.000 de cetateni ai Uniunii Europene ar putea fi blocati in afara blocului comunitar din cauza restrictiilor legate de coronavirus.

20:59 - Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat vineri, la briefingul de presa referitor la COVID-19, ca tinerii nu sunt invincibili in fata noului coronavirus si ca se pot imbolnavi foarte grav sau chiar sa si moara.

El a aratat ca zi de zi medicii afla lucruri noi despre noul virus si boala pe care o provoaca, iar unul dintre acestea este ca, desi persoanele varstnice sunt cele mai afectate, tinerii nu sunt scutiti.

20:42 - Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals", recomanda persoanelor in varsta sa se izoleze acasa pentru un interval de 6-10 saptamani, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus.

20:15 - Belgia a decis vineri sa-si inchida frontierele pentru orice deplasare "neesentiala" pentru a stopa raspandirea noului coronavirus, a anuntat ministrul de interne, Pieter De Crem.

 

19:40 - Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala atrage atentia autoritatilor ca medicii de familie se confrunta cu riscul de a deveni "victime sau potentiale surse de infectie" cu coronavirus, intrucat vor prelua mai multe responsabilitati, dar tehnic nu sunt pregatiti, neavand echipamente de protectie si dezinfectanti.

19:29 - Comisia Europeana a anuntat ca va directiona catre Romania peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19.

19:18 - Autoritatile din Italia au anuntat bilantul ultimelor 24 de ore, iar astazi inregistram un nou numar record al persoanelor care au murit. Conform informarii de vineri seara, inca 627 de persoane au murit in Italia in ultimele 24 de ore. In total, in Italia s-au inregistrat 4.032 de decese.

De asemenea, au mai fost anuntate inca 5.986 de cazuri in ultimele 24 de ore, astfel ca totalul a ajuns la 47.021 de persoane infectate.

19:01 - Deputatul liberal Lucian Heius si administratorul public al municipiului Deva, Adrian David, s-au vindecat de infectia cu virusul COVID-19, cel de-al doilea test efectuat vineri in Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara fiind negativ. Cei doi se vor externa din spital vineri seara, dupa incheierea formalitatilor necesare.

18:34 - Managerul Institutului Matei Bals, medicul Adrian Streinu Cercel, a anuntat ca peste numai o luna ar urma sa fie adus in Romania un vaccin experimental din Marea Britanie, pentru coronavirus. Ulterior, acesta va fi testat pe voluntari pentru a se stabili daca este eficient si sigur pentru imunizarea romanilor.

18:17 - BNR a decis vineri reducerea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la suta, la 2,0 la suta incepand cu data de 23 martie, in contextul adoptarii unui pachet de masuri menit sa atenueze impactul situatiei generate de epidemia de coronavirus asupra populatiei si companiilor romanesti.

18:02 - Complexul medical mobil din curtea Institutului "Ana Aslan" ridicat de Armata Romana in Otopeni va fi operational administrativ in 5 - 6 zile, dupa care va fi certificat si autorizat pentru tratarea cazurilor usoare si medii de COVID-19, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale (MApN), Oliver Anghel.

17:43 - Presedintele regiunii italiene Lombardia (nord) Attilio Fontana a anuntat vineri ca Guvernul a acceptat sa trimita armata in regiune pentru a impune respectarea izolarii

17:35 - Athenee Palace Hilton isi suspenda activitatea incepand din 23 martie, pe toata perioada starii de urgenta, fiind pentru prima data cand este luata o astfel de masura in cei 106 ani de la inaugurare, anunta Grupul Ana Hotels, detinut de omul de afaceri George Copos.

17:14 - Guvernul de la Roma are in vedere noi masuri restrictive care ar putea fi adoptate rapid in lupta impotriva pandemiei de COVID-19 care a ucis peste 3.400 de oameni in Italia, tara cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus.

"In urmatoarele 24-48 de ore, noi restrictii sunt posibile", a declarat vineri ministrul afacerilor regionale Francesco Boccia, evocand, printre altele, posibilitatea suspendarii activitatilor in aer liber.

16:58 - Austria a hotarat sa prelungeasca pana la 13 aprilie masurile de izolare in vederea opririi raspandirii noului corionavirus si sa inaspreasca verificarile, in contextul in care numerosi locuitori au profitat de vremea frumoasa din ultimele zile pentru a iesi la aer, a anuntat vineri cancelarul Sebastian Kurz.

16:50 - Politistii din Capitala au deschis o ancheta dupa ce un barbat promova pe Internet vanzarea unor teste pentru depistarea coronavirusului, existand suspiciunea ca, atunci cand le-a importat, acesta a prezentat autoritatii vamale o declaratie de conformitate pe care era trecut un alt produs. Autoritatile au ridicat peste 2.500 de teste, urmand a se stabili daca ele pot fi comercializate in Romania.

16:46 - Procurorii au deschis un dosar penal pe numele a doua persoane care vindeau fructe si legume in piata agroalimentara a orasului Avrig, desi trebuiau sa stea in izolare la domiciliu.

16:30 - Ministerul Apararii Nationale (MApN) anunta ca cercetatorii militari au reusit sa faca, intr-un timp record, un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenti biologici, adica izoleta.



16:07 - Ministerul Sanatatii precizeaza ca mastile fabricate manual sau din panza/bumbac/tifon nu protejeaza impotriva infectiei cu coronavirus.

15:48 - Trei cetateni romani au murit in Italia, fiind infectati cu noul coronavirus. In total, peste hotare sunt 29 de romani bolnavi de COVID-19. Conform Ministerului de Externe, cei mai multi sunt in Italia - 23.

"(...) la acest moment, 29 de cetateni romani din strainatate au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19: 23 in Italia, 2 in Namibia, 1 in Spania, 1 in Luxemburg, 1 in Irlanda si 1 in Tunisia.De asemenea, MAE precizeaza ca 3 cetateni romani au decedat ca urmare a infectiei cu COVID-19 in Italia", anunta ministerul intr-un comunicat remis Ziare.com.

15:20 - Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) face apel la cetateni sa sune la 112 doar pentru urgente, iar pentru a solicita informatii despre noul coronavirus sa apeleze linia TELVERDE - 0800.800.358 (0800.800.FLU).

15:12 - Administratorul unei cafenele din Sectorul 3 al Capitalei care a refuzat sa suspende activitatea comerciala a fost sanctionat, joi, de inspectorii Politiei locale cu amenda in valoare de 70.000 de lei.



14:49: Dupa ce negociatorul UE cu Londra, Michel Barnier, a anuntat, joi, ca a fost "testat pozitiv" cu COVID-19, vineri, negociatorul Marii Britanii in discutiile post-Brexit cu Buxellesul, David Frost, s-a autoizolat, prezentand simptome usoare de imbolnavire, scrie AFP.


14:33: Irlanda si Israelul au fost adaugate pe lista INSP cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de contaminare, in cazul carora se impune izolarea la domiciliu a cetatenilor romani care vin din acestea.


14:18: Incepand de vineri, Sanador testeaza la cerere populatia adulta pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe baza de programare.



14:17: NASA suspenda proiectele de constructie a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numarului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus in cadrul echipelor sale

14:13: Bilantul deceselor a depasit, vineri, 5.000 in Europa, potrivit sintezei AFP pe baza surselor oficiale.

In total, 5.168 de decese au fost inregistrate in Europa, majoritatea in Italia (3.405), cea mai afectata tara la nivel mondial.

14:07: Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals"din Bucuresti, principalul pol pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, va primi din partea Antibiotice Iasi suma de 250.000 lei, alti 50.000 lei fiind donati Institutului Regional de Oncologie.

13:51: Belgia a ajuns la 2.257 de cazuri confirmate, fata de 1.795 in urma cu 24 de ore. S-au inregistrat si 37 de decse, fata de 21, joi seara.

13:27: Presedintele Klaus Iohannis a transmis, intr-un apel video, un mesaj la solidaritate si responsabilitate:

"Protejati-va pe voi si pe cei dragi, pastrati distanta (...), nu va expuneti si nu ii expuneti".

13:11: Numarul deceselor din cauza coronavirusului a depasit 1.000 in Spania, aproape 20.000 de spanioli sunt infectati.

13:02: Pana vineri, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus).

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate si externate (22 la Timisoara, 8 la Bucuresti si unul la Iasi).

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 31 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 17 ani si 89 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 11 pacienti, din care doi in stare grava.
 

Situatia imbolnavirilor cu Covid-19, vineri



12:52: Procurorii din Filiasi au deschis un dosar penal pentru abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor dupa ce, in perioada 15-19 martie, membri ai conducerii spitalului din localitate si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu si un pacient a raspandit infectia cu coronavirus.

23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu, iar sectia de primiri urgente a fost inchisa.

12:43: Germania a inregistrat in ultima zi aproape 3.000 de noi cazuri de imbolnavire cu Covid-19, bilantul ajunge la 13.957. Au fost confirmate si 11 noi decese, potrivit presei internationale.

Franta are si ea aproape 11.000 de cazuri confirmate si un total de 370 de decese, de la izbucnirea epidemiei.


12:41: Daca Uniunea Europeana (UE) va lasa Italia sa se prabuseasca, Europa nu-si va mai reveni, a atentionat vineri ministrul francez de Finante Bruno Le Maire, indemnand statele membre sa se uneasca pentru a face fata crizei coronavirusului.

12:33: Nisa inchide celebrul bulevard Promenade des Anglais, de pe faleza orasului, ca masura de limitare a raspandirii coronavirusului.

12:17: Franta este abia la inceputul crizei pandemice, a declarat vineri presedintele francez Emmanuel Macron, la inceputul unei reuniuni de criza la sediul Ministerului de Interne francez.

12:12: Comisia Europeana adopta un cadru temporar pentru a permite statelor membre sa ofere mai mult sprijin economiei in contextul epidemiei de COVID-19.

12:10: Romania si inca trei state membre ale Consiliului Europei, respectiv Republica Moldova, Letonia si Armenia, au activat articolul din Conventia Europeana a Drepturilor Omului care permite derogari de la aplicarea acesteia in conditiile starii de urgenta decretate ca urmare a coronavirusului, potrivit France Presse, citata de Agerpres.

12:07: Mall-ul Baneasa Shopping City se inchide in perioada 23 martie - 16 aprilie 2020. Deschise vor ramane doar hypermarketul Carrefour, care va avea program ca si pana acum, intre orele 8:00 - 22:00, si farmaciile situate in galeria centrului, care vor functiona dupa programul normal, intre orele 10:00 - 22:00.

12:01: In New York s-a deschis primul centru de testare pentru coronavirus de tip "drive-through", unde testarea se face direct din masina personala, relateaza Agerpres.

11:48: Raed Arafat transmite, intr-o postare pe Facebook, ca proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari.




11:38: Coalitia internationala impotriva gruparii teroriste Statul Islamic si-a suspendat misiunea de formare a trupelor irakiene, din cauza pandemiei noului coronavirus, relateaza Reuters.

11:30: Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) face apel la cetateni sa sune la 112 doar pentru urgente, iar pentru a solicita informatii despre noul coronavirus sa apeleze linia TELVERDE - 0800.800.358 (0800.800.FLU).

11:08: In urma unor documente publicate pe surse si care privesc noi masuri de limitare a mobilitatii oamenilor in Romania, autoritatile precizeaza ca este vorba de FAKE NEWS si informatiile nu sunt asumate de institutiile care coordoneaza masurile anti-coronavirus.

Totusi, acest document nu este calificat ca fiind fals, ci un draft de lucru.

Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific, organism in subordinea CNSSU, format din specialisti in epidemiologie si boli infectioase., spun autoritatile.

Documentul nu a fost inaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta), organism abilitat sa ia decizii in astfel de situatii.

11:00: Cercetatorii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi au anuntat ca au descoperit o metoda de detectie rapida a diferitilor patogeni, aplicabila si pentru COVID-19, transmite Agerpres.


10:55: Rusia anunta ca a inceput testarea pe animale a prototipurilor de vaccinuri potentiale impotriva noului coronavirus intr-un laborator din Siberia.

10:30: YouTube isi va reduce calitatea streaming-ului in UE, pentru a evita suprasolicitarea internetulu.

10:21: Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a interzis vineri printr-un decret toate evenimentele stiintifice, culturale si artistice pana la sfarsitul lui aprilie, ca masura de limitare a epidemiei provocate de coronavirus.

10:13: Bruxelles-ul este deschis pentru o eventuala solicitare a Londrei de a extinde perioada de tranzitie post-Brexit, prevazuta sa se incheie la 31 decembrie acest an, a anuntat presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Negocierile privind relatiile post-Brexit dintre Uniunea Europeana si Londra continua in pofida faptului ca negociatorul-sef Michel Barnier s-a infectat cu SARS-CoV2.

10:06: Trei scrimeri chinezi au fost testati pozitiv la COVID-19, a anuntat, vineri, Federatia Chineza de Scrima, scrie Agerpres. Acestia ar fi fost infectati in afara Chinei, unde au revenit pe 16 martie, dupa ce au participat la Cupa Mondiala de spada de la Budapesta, in perioada 6-8 martie.

09:55: Cele 600 de animale de la gradina zoologica Novara din nordul Italiei sunt in pericol, avertizeaza proprietarul parcului. Masurile stricte de izolare fac imposibila hranirea acestora.

Dromaderii, girafele, hipopotamii, rinocerii, elefantii, strutii, antilopele, bizonii si pelicanii traiesc in libertate in Parcul Safari din Pombia, in provincia Novara.


09:46: Australia a inchis vineri zonele unde locuieste populatia aborigena si a inceput sa-i caute pe cei aproximativ 2.700 de pasageri ai unui vas de croaziera care au debarcat la Sydney, de teama ca acestia sa nu fie contaminati.

09:40 - Organizatorii Festivalului de film de la Cannes au anuntat, dupa mai multe saptamani de speculatii, ca editia de anul acesta, programata in luna mai, va fi amanata.

09:38 - Presedintele Donald Trump a anulat summitul G7 care urma sa aiba loc in luna iunie la Camp David, a informat Casa Alba.

09:35 - Studiourile Walt Disney si Universal Pictures nu mai dau publicitatii datele de box office din cauza inchiderii cinematografelor. Asta dupa ce saptamana trecuta s-a inregistrat weekendul cu cele mai slabe incasari din ultimii 20 de ani.

09:31 - Un barbat care lucreaza pentru o companie de transport a devenit primul pacient diagnosticat cu COVID-19 in Niger, care astfel devine al 36-lea dintre cele 54 de state africane in care a fost confirmat cel putin un caz.

09:27 - Jucatoarea de tenis Mihaela Buzarnescu va face o donatie Spitalului Gerota din Bucuresti. Si Simona Halep a anuntat de curand ca va dona bani pentru dotarea spitalelor din Constanta si Bucuresti, in care sunt tratati bolnavi de coronavirus.

09:18 - O cursa aeriana Torino-Bucuresti va aduce in tara, sambata, mai multi lucratori sezonieri romani din Italia.

MAE si MT au stabilit variante de transport aerian care vor permite revenirea in tara a romanilor nerezidenti, care sunt lucratori sezonieri, afectati de restrangerea drastica a activitatilor economice in care erau angrenati, precum si a cetatenilor romani care se afla in Italia in situatii deosebite.

09:14 - IKEA Romania anunta inchiderea temporara a celor doua magazine incepand de vineri, ora 18:00. Clientii vor putea in continuare sa cumpere online de pe IKEA.ro.

08:51 - Brazilia a anuntat inchiderea, incepand de luni, a frontierelor sale pentru europeni, australieni si cetatenii mai multor tari asiatice. Guvernul nu a explicat de ce aceasta restrictie nu vizeaza SUA, unde au fost inregistrate totusi peste 10.000 de cazuri de COVID-19.

08:42 - Numarul total al deceselor la nivel mondial a depasit pragul de 10.000, conform celei mai recente statistici intocmite de Centrul pentru Stiinta si Ingineria Sistemelor (CSSE) al Universitatii Johns Hopkins din Statele Unite.

In total, 10.030 de persoane din totalul de 244.517 de cazuri confirmate la nivel mondial au murit.

08:37 - Fiat Chrysler (FCA), Ferrari si producatorul italian de componente Marelli se implica in fabricarea unor componente pentru asamblarea ventilatoarelor pentru terapie intensiva.

Atat ventilatoarele de uz medical, cat si producatorii auto depind in mare masura de electronica si de pneumatica, asa ca au expertiza in comun.

08:24 - Serbia isi inchide frontierele si pentru sarbi. Asta dupa ce de duminica, atunci cand tara a intrat in stare de urgenta, peste 75.000 de sarbi au revenit acasa din Occident. Asa ca presedintele Alexandar Vucic a spus, de vineri, de la ora 8:00, nici sarbii nu mai sunt lasati sa intre in tara lor, pentru ca reprezinta un mare pericol in contextul epidemiei de coronavirus.

"Toate intrarile in Serbia vor fi inchise, fie ca vorbim de cei care vin cu masinile, cu trenul sau pe apa. Asadar, de vineri, in afara de camioanele cu marfa, nimeni nu poate intra pe teritoriul Serbiei", a anuntat presedintele Serbiei.

08:15 - Numarul cazurilor de coronavirus din Austria a depasit 2.000, transmite Reuters. In conditiile in care numarul deceselor provocate de virus a ajuns la sase, Austria va extinde controalele impuse la granitele cu Germania, Italia, Elvetia si Liechtenstein la Ungaria si Slovenia, incepand de vineri.

07:59 - Revista Playboy isi inchide editia printata in Statele Unite, dupa numarul de primavara, potrivit The Guardian. Decizia a fost luata pentru ca rapandirea coronavirusului afecteaza productia si aprovizionarea.

07:47 - Muntele Athos a fost inchis vizitatorilor in contextul pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luata de politia Muntelui Athos, ca masura de prevenire a infectarii cu coronavirus, scrie Greek Reporter.

07:31 - Criza COVID-19 a afectat centrele de transfuzii, numarul donatorilor fiind tot mai mic in ultimele doua saptamani. Medicii fac un apel in special catre donatorii vechi sa mearga sa doneze pentru a reface stocurile de sange, care scad de la o zi la alta.

07:25 - Se opresc operatiile la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures. In aceasta saptamana se vor realiza doar interventiile absolut necesare pentru niste copii a caror stare nu permite amanarea. Institutul de la Targu Mures e singurul din Romania unde se fac operatii de transplant de inima la copii.

07:18 - Operatorul Lime a anuntat retragerea trotinetelor electrice din Statele Unite si din peste alte 20 de tari, in principal europene (printre care si Romania), din cauza pandemiei de coronavirus.
 

 

Loving cities means protecting them too.

Visit our blog to find the most updated list of markets where we’re winding down and pausing our service in to reflect public health guidance.

Stay put and stay safe.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Banii pentru spitale se termină în luna mai
24/03/2024 00:10

Sub guvernarea PSD-PNL, cu Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă in frunte, sistemul de sănătate din Romania se confruntă cu perspectiva alarmantă ca fondurile destinate spitalelor să se epuizeze pană in luna ...

Încrederea, unul din factorii care pot aduce sănătatea
23/03/2024 09:00

Pentru eliminarea cancerului de col uterin este necesar ca pacientii să aibă incredere in medici si sistemul de sănătate. Asta reiese din exemplul oferit in acest caz de Slovenia, după ce această tară a ...

Vârsta consumatorilor de droguri a scăzut la 10 ani
23/03/2024 08:24

Părintele Tudor Gheorghe de la Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru tineri Sf. Stelian Bucureşti a declarat intr-un interviu acordat News.ro că fenomenul consumului de droguri est ...

La ce riscuri te supui dacă ții post intermitent, potrivit ultimelor studii
23/03/2024 00:06

Postul intermitent constă in restrictionarea alimentatiei zilnice la un interval de 4 pană la 12 ore. Majoritatea celor care urmează acest regim alimentar mănancă intr-un interval de 8 ore si postesc 16. U ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei