Măsuri dure luate împotriva bugetarilor nevaccinați în SUA: Funcționarii din LA trebuie să plătească două teste săptămânale de 65 de dolari fiecare/ Suspendare fără plată în Chicago / Rezilierea contr

+18 000-vaccinare

Dimensiune font:

| 28-10-2021 08:35

Angajații publici din Los Angeles care nu sunt vaccinați vor trebui să se testeze de două ori pe săptămână împotriva coronavirusului, în timpul lor liber, și să plătească 65 de dolari pentru fiecare test din propriul buzunar.Aceasta în contextul în care ofițerii de poliție, pompierii și alți angajați municipali vor trebui să fie vaccinați până la 18 decembrie, în caz contrar urmând să fie supuși unor „acțiuni coercitive.” În plus, vaccinarea anti-COVID a devenit condiție de angajare în instituțiile municipale din metropolă. Los Angeles nu este însă singurul oraș american care a luat măsuri împotriva angajaților nevaccinați anti-COVID-19.


Termen limită

Funcționarii municipali care nu vor respecta solicitarea de a se vaccina până la 18 decembrie se vor confrunta cu „acțiuni corective,” conform unui plan adoptat marți de Consiliul Local din Los Angeles.

Până atunci, angajații nevaccinați – pompieri, polițiști, bibliotecari etc. – vor trebui să fie testați de două ori pe săptămână pentru coronavirus, în timpul lor liber, și la un cost de 65 de dolari, care vor fi retrași din cecul lor de salarii.Conform planului aprobat, angajații publici care doresc scutiri medicale sau religioase vor trebui, de asemenea, să fie testați de două ori pe săptămână, dar orașul le va rambursa costurile de testare dacă aceștia vor primi în final derogările solicitate.

Los Angeles Times a precizat, citându-l pe ofițerul administrativ al orașului, Matt Szabo, că deși Consiliul Local a decis să prelungească termenul limită de vaccinare și să ofere angajaților municipalității mai mult timp pentru a se vaccina, ar putea exista consecințe mai rapide pentru funcționarii care refuză să-l respecte.

Conform planului, angajații care nu au demonstrat că sunt vaccinați sau care au anunțat că doresc o scutire vor fi obligați să semneze o notificare care le cere să prezinte dovada vaccinării până pe 18 decembrie. Dacă refuză să semneze acea notificare, ar putea să primească o avertizare care va începe procesul de reziliere a contractului de muncă, a afirmat Szabo.

Planul – care a fost aprobat printr-o rezoluție cu 13 voturi pentru și niciunul împotrivă – stipulează că nerespectarea cerințelor notificării „va duce la acțiuni corective adecvate și imediate.”

În luna august, membrii Consiliului Local au adoptat o ordonanță care impunea angajaților orașului să se vaccineze împotriva COVID, cu excepția cazului în care sunt aprobați pentru o scutire medicală sau religioasă. Acele reguli au devenit condiții de angajare în oraș săptămâna trecută, dar legea nu a precizat ce se va întâmpla, la acea vreme, cu persoanele care refuzau să se vaccineze.Primarul Eric Garcetti a precizat într-o declarație săptămâna trecută că ordinul de vaccinare obligatorie „este esențial pentru protejarea sănătății și siguranței forței noastre de muncă și a locuitorilor din Los Angeles pe care îi servim.”

„Angajații trebuie să fie vaccinați până pe 18 decembrie și, între timp, punem în aplicare un program riguros de testare. Să fie clar: orice angajat care refuză să fie vaccinat până la această dată ar trebui să fie pregătit să-și piardă locul de muncă,” a spus primarul.

Până luni, aproape 73% dintre angajații orașului – fără a include aici angajații Department of Water and Power (Departamentul de Apă și Energie) – au fost vaccinați cu cel puțin o doză, potrivit unei analize a datelor municipalității realizată de jurnaliștii de la Los Angeles Times.

Aproape 12% dintre funcționarii publici au raportat că nu sunt vaccinați, iar alți 15% nu au furnizat informații despre statutul lor de vaccinare.

Oficialii au spus că aproape 5.000 de angajați municipali intenționează să obțină derogări medicale sau religioase. De asemenea, angajații pot primi o „amânare medicală” pentru vaccinare dacă au fost recent diagnosticați cu COVID-19 sau au fost tratați pentru coronavirus.

Oficialii din Los Angeles au solicitat inițial sancțiuni mai aspre pentru bugetarii care ignoră sau sfidează regulile. O propunere anterioară a cerut ca aceștia să fie sancționați cu cinci zile de suspendare pentru insubordonare, apoi să li se trimită o notificare de reziliere dacă se întorceau fără să fi făcut „progrese substanțiale pentru a se conforma” cu mandatul de vaccinare.

Contestații în justiție

Cerințele de vaccinare pentru lucrătorii orașului au dus la declanșarea unei acțiuni în instanță din partea unui grup de angajați ai Departamentului de Poliție din Los Angeles care contestă ordinul. Un grup de pompieri a intentat și el un proces din cauza obligativității vaccinului, argumentând că ordonanța le încalcă drepturile.

De altfel, oficialii din Los Angeles au aprobat planul privind vaccinarea obligatorie a funcționarilor municipali după săptămâni de întâlniri dificile cu sindicatele, care nu s-au finalizat cu un acord. În ciuda opoziției sindicatelor, municipalitatea a descris însă planul drept „ultima ofertă, finală și cea mai bună” cu privire la modul în care vor funcționa cerințele privind vaccinul.

Pentru a implementa planul, Consiliul Local a adoptat o rezoluție prin care constată că orașul a ajuns într-un impas și că „există o nevoie imperioasă de o astfel de acțiune unilaterală pentru a proteja sănătatea și siguranța publică și siguranța la locul de muncă.”

Un purtător de cuvânt al sindicatului Service Employees International Union Local 721, care reprezintă numeroși angajați municipali, inclusiv lucrători din domeniul salubrității și mecanici, a declarat că, după luni de negocieri, „am epuizat toate căile către un acord.”

Deși sindicatul „își încurajează cu tărie” membrii să se vaccineze, „nu am fost de acord cu ordonanța orașului privind mandatul obligatoriu de vaccinare și nu am fost de acord cu modul în care o pun în aplicare,” a spus purtătorul de cuvânt al sindicatului, Mike Long. El a adăugat că sindicatul a reușit totuși să obțină extinderea termenului limită de vaccinare și asigurarea că sunt disponibile scutiri medicale și religioase.

La rândul său, sindicatul polițiștilor a anunțat că a negociat cu succes mai mulți termeni cheie cu municipalitatea, inclusiv necrearea unui dosar disciplinar pentru ofițerii de poliție care vor fi concediați pentru că nu s-au vaccinat.

În acest context, merită menționat că sindicatul de poliție a cerut o anchetă cu privire la un contract acordat de primărie pentru testarea COVID, după ce s-a aflat că unul dintre co-proprietari este un membru desemnat al Board of Fire and Police Pension Commissioners, care a făcut donații politice pentru oficialii orașului.
Alții angajați au criticat planul municipalității ca fiind „inechitabil și exagerat,” deoarece ar putea duce la rezilierea contractelor de muncă pentru mii de lucrători nevaccinați, într-un moment în care există un deficit acut de personal. De exemplu, o angajată care s-a identificat ca dispecer al poliției a avertizat consilierii locali că concedierea lucrătorilor municipali va agrava lipsa de personal în disceperat.

„Dacă cetățenii cred că este o tragedie acum, când așteaptă două minute ca un operator să răspundă în timp ce un membru al familiei lor moare din cauza unui atac de cord, imaginați-vă indignarea care se va produce atunci când nu va fi nimeni să răspundă la telefon timp de câteva minute și vor începe să moară și mai mulți oameni,” a declarat ea.

Acțiuni împotriva celor nevaccinați

Los Angeles nu este însă singurul oraș din Statele Unite care a implementat penalități împotriva angajaților publici care nu sunt vaccinați. Unele jurisdicții au adoptat o linie mai dură decât municipalitatea din metropola californiană.

De exemplu, Primăria din Chicago a început săptămâna trecută să pună ofițerii de poliție care nu s-au conformat mandatului său de vaccinare într-un mod de lucru „fără plată.” Aceasta pe fondul opoziției puternice din partea sindicatelor.

Potrivit unor surse, până la jumătate dintre polițiștii din Chicago ar putea fi trimiși în concediu fără plată din cauza unei dispute între sindicatul lor și primarul Lori Lightfoot cu privire la solicitarea orașului ca ofițerii și ceilalți angajați muncipali să-și dezvăluie statutul de vaccinare.

Săptămâna trecută, Primăria San Jose a început să suspende angajații municipali nevaccinați, după ce a prelungit termenul limită pentru a convinge reticienții să se vaccineze împotriva COVID-19.

Toți cei 7.037 de funcționari publici au primit o perioadă de grație de o săptămână după termenul limită de 30 septembrie pentru a furniza dovada vaccinării înainte de aplicarea mandatului obligatoriu. Celor care au prima doză în această perioadă li se va acorda un timp rezonabil pentru a-și finaliza vaccinarea, potrivit primăriei. Ei nu vor fi pedepsiți decât dacă nu reușesc să primească a doua doză.

De asemenea, angajații care au o derogare religioasă sau medicală aprobată nu se vor confrunta cu sancțiuni.

Săptămâna trecută, primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat că toți angajații publici din metropolă – inclusiv ofițerii de poliție, pompierii, lucrătorii de la salubritate etc. – trebuie să primească cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 până pe 29 octombrie.

Excepție fac ofițerii de la Department of Corrections, care vor avea timp până la 1 decembrie, și aceasta din cauza unui deficit major de personal la închisoarea de pe Rikers Island. Cei care nu respectă mandatul vor fi trimiși în concediu fără plată și, în cele din urmă, își pot pierde locul de muncă.

Noua regulă acoperă 160.500 de angajați, dintre care aproximativ 46.000 nu sunt încă vaccinați. Mulți dintre aceștia din urmă au luat parte luni la un marș de protest împotriva obligativității vaccinării. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa EUROBUSINESS LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al AYA SPORTS S.R.L., desemnat prin Sentinţa Comercială nr. 585/25.05.2010 de Tribunalul Iaşi – Sectia a II - a Civilă - Faliment în dosarul nr. 1970/99/2009 (nr. format vechi 96/2009), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, coroborat cu prevederile CPC si hotărârea Adunării creditorilor din 17.06.2021, organizează în ziua de 16.12.2021,ora 11:00, licitaţie publică competitivă cu strigare, pentru valorificarea următorului bun imobil: Denumire activ: Preț de pornire a licitației (EUR, fără TVA) Proprietate rezidențială, tip “casă de locuit cu regim de înălțime P+1E+M, cu teren aferent”, situată în Sat Răsboieni, Com. Țibănești, Jud. Iași, compusă din: 8.298,00 Teren intravilan categoria de folosință curți construcții, în suprafață de 962,26 mp, nr. cad. 392, CF nr. 237/UAT Țibănești 1.100,00 Corp clădire C1 cu destinație casă de locuit, în stare de degradare, P+1E+M, nr. cad. 392 - C1, CF nr. 237/ UAT Țibănești,Sc = 258,18 mp; Scd = 516,36 mp;Su parter = 170,48 mp;Su etaj = 172,84 mp;Su mansardă = 66,78 mp și Su totală = 410,1 mp 7.198,00 Prețurile nu includ TVA.Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin. 2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Persoanele care pretind vreun drept asupra activului ce urmează a fi scos la vânzare,au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.12.2021, ora 16:00, la sediul lichidatorului judiciar.În conformitate cu prevederile art. 53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii.Modalitatea de valorificare a activului este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în Adunarea Creditorilor din data de 17.06.2021. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei.Înscrierea la licitaţie se face cel târziu cu o zi lucrătoare, ora 16:00, înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei.Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 5% din preţul de pornire a licitaţiei, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei,nr.:RO64BUCU1032235342764RON,deschis la Alpha Bank.În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Vizitarea şi prezentarea activului se poate face în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu acceptul lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea bunului imobil reprezintă o condiție obligatorie pentru participarea la licitații.În caz de neadjudecare, licitația se va amâna la un alt termen, pentru care se vor îndeplini din nou formalitățile de publicitate prevăzute de art. 838 Cod de procedura civilă. În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie, în condiţiile art. 838. La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 50% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat on–line, de la lichidatorul judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietul de sarcini este de 595,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar,nr:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi.Informaţii suplimentare se pot obţine pe:www.lrj.ro, 0733.683.701, 0733.683.702, mail: vanzari@lrj.ro, anabella.padurariu@lrj.ro, office.is@lrj.ro.
„EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr.2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 16.12.2021, 06.01.2022, 20.01.2022, respectiv 03.02.2022, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31,et.1, cam.25, Sector, licitații în vederea valorificării următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR,fără TVA) Proprietate imobiliară, teren,căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com.Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com.Soveja, Jud.Vrancea, CF nr.50048 a Com.Soveja, nr.cad.50048, Construcția C1-magazie, nr.cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr.cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr.cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr.cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr.cad.50048-C5,Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr.cad.50048-C6,Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr.cad.50048-C7,Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr.cad.50048-C8,Sc=15,00 mp,Construcția C9-casă de vacanță,nr.cad.50048-C9,Sc=14,00 mp,Construcția C10-club,nr.cad.50048-C10,Sc=64,00 mp,Construcția C11-casă de vacanță,nr.cad.50048-C11,Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr.cad.50048-C13,Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr.cad.50048-C13,Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr.cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr.cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr.cad.50048-C16,Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr.cad.50048-C17,Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr.cad.50048-C18,Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr.cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr.cad.50048-C20,Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr.cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr.cad.50048-C22,Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr.cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr.cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 50.085,00 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR +CUVA 5,59 MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 2.489,43 Masina cernut faina 35,76 CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 162,73 CUPTOR POLINI MOD.80100 162,73 CUPTOR POLINI MOD.8080190 162,73 CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 1.946,93 CUPTOR WERNER REA 1280 162,73 CUPTOR WERNER REA 1280 162,73 MASINA ROTATIVA ROTOFORM 3.453,58 Moara ptr. Preg. Probelor 590,46 Balanta analitica 317,40 Echip. Ptr. Determ. Aciditatii 438,89 Etuva 165,84 Balanta tehnica 135,62 Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.123,99 Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras. 1.972,29 Distilator apa 423,71 Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.234,67 Incinta termostatare probe 362,96 Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 16.358,42 Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 2.327,90 Malaxor spiral cuva rabatabila 3.709,14 Linie pentru obtinere covrigi 44.167,83 Camera racire semifabricat 2.651,43 Cuptor rotativ 5.422,00 Cuptor rotativ 5.422,00 Cuptor rotativ 5.422,00 Cuptoar rotativ 5.422,00 Cuptor rotativ 5.422,00 Cuptor rotativ 5.422,00 Cuptor rotativ 5.422,00 Masina de glazurat si uscat turta dulce 6.792,90 DEDURIZATOR FD-25 321,54 LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 80.961,71 LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 57.216,37 MALAXOR 5.403,07 Oala fierbere 179,77 DULAP FRIGORIFIC 293,25 AGENT FRIGORIFIC 59,24 ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 6.313,34 MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 9.470,01 Masina taiat foi nap -Doina 202,70 Masina taiat nuga 339,37 Cuptor rotativ 1.598,65 CUPTOR FOI 9.409,99 Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.:www.lrj.ro,telefon:0733.683.702,0729.292.746,email:vanzari@lrj.ro,manuel.stoica@lrj.ro,office.is@lrj.ro,telefon:0737.242.544,e-mail:stefania.nitu@insolvency.ro,telefon:0747.012.820,email:paula.stoian@fanyon.ro
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa
02/12/2021 22:04

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă in Europa in ''lunile următoare'' dacă primele tendinţe observate se confirmă, a avertizat joi Centrul European pentru Prevenirea ...

 Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa
02/12/2021 17:09

 Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă in Europa in ''lunile următoare'' dacă primele tendinţe observate se confirmă, a avertizat joi Centrul European pentru Preve ...

Persoanele care se vindecă de o formă gravă COVID-19 au un risc dublu să moară în anul care urmează STUDIU
02/12/2021 00:46

Pacienţii care supravieţuiesc unor forme severe de COVID-19 au un risc mai mult decat dublu să moară in următorul an, faţă de cei neinfectaţi sau care au o simptom uşoare ale infecţiei, potrivit unui ...

Primele suspiciuni de variantă Omicron în România: Unul din componenții echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și alte două persoane repatriate din Africa de Sud, infectate și izolate
02/12/2021 00:28

Unul din componentii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, repatriată din Africa, este infectat si se află in izolare, sub observatie medicală, fiind asimptomatic, potrivit ministerului Sănătătii. Ac ...

O doctoriță din Austria a fost amendată pentru că a tăiat piciorul greșit al unui pacient / Ea poate contesta decizia
01/12/2021 20:35

 O doctorită a fost amendată miercuri in Austria pentru că a amputat piciorul gresit al unui pacient, a declarat miercuri tribunalul regional din Linz (nord), relatează AFP. Sesizat de procuratură, j ...

Un român bea anual 11 litri de alcool pur
01/12/2021 10:30

Un roman consumă anual 11 litri de alcool pur, piaţa locală fiind intre primii zece clasaţi la nivel european. Pe primele locuri in top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia şi C ...

Zece la sută dintre români suferă de Boala Cronică de Rinichi
30/11/2021 12:00

  „Legături primejdioase. Boala cronică de rinichi nu vine singură” a fost titlul unei mese rotunde derulate online, la care au fost invitati patru medici ...

Un tip special de radiație poate ucide coronavirusul în doar două secunde, potrivit unui nou studiu realizat în Israel
29/11/2021 17:52

 Undele milimetrice, o formă specială de radiatie, pot ucide 99% din coronavirusurile si poliovirusurile prezente pe suprafete in doar două secunde, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători de ...

Prima ”imagine” a variantei Omicron arată mai multe mutații decât la varianta Delta / Harta tridimensională a celor două variante una lângă cealaltă
28/11/2021 20:37

 Varianta Omicron a Covid-19 are mult mai multe mutatii decat varianta Delta, potrivit unei prime „imagini” a acestei noi variante detectată initial in Africa de Sud, realizată si publicată ...

13 cazuri de infectare cu varinata Omicron, în Olanda
28/11/2021 17:42

Olanda a confirmat duminică 13 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului in randul celor 61 de pasageri testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au sosit vineri cu două zboruri din Africa de Sud, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei