Nutrientii din alimente nu tin o viata. Descopera-le termenul de valabilitate
Dimensiune font:
Nutrientii din alimente sunt sensibili la factori precum aerul, caldura sau lumina. Dupa o perioada mare de depozitare, vei ramane cu alimente fara nicio valoare nutritionala. Uleiurile, condimentele sau ceaiurile sunt unele dintre cele mai sensibile alimente la trecerea timpului. Iata cat poti pastra alimentele pentru a beneficia de toti nutrientii:
1. Ulei de masline.
Uleiul de masline pierde mai mult de 40% din proprietatile antioxidante dupa sase luni. Daca folosesti cantitati mici de ulei de masline, este indicat sa cumperi sticle mai mici.
2. Ceai verde.
Ceaiul verde pierde aproximativ 30% din substantele antioxidante dupa sase luni. Ceaiul verde trebuie depozitat in recipiente inchise ermetic si pastrat in frigider sau in alte locuri reci.
3. Condimente.
Condimentele trebuie depozitate in locuri speciale, departe de lumina si caldura. Trebuie scoase din aceste locuri inainte de a fi folosite. Condimentele isi pierd toti nutrientii atunci cand capata o culoare terna. Este indicat sa le depozitezi in recipiente din sticla.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau