Nutritionistii iti arata ce inseamna un mic dejun sanatos
Dimensiune font:
S-a spus si se tot spune ca masa cea mai importanta a unei zile este micul dejun. De asemenea, pentru a avea spor in activitatile zilnice este necesar un mic dejun consistent, sanatos si hranitor. Medicul nutritionist, Corina Zugravu, sustine cu tarie importanta acestei mese de dimineata.
"In primul rand trebuie sa ne obisnuim sa luam acest mic dejun, oricat de frugal ar fi el. Toate studiile au aratat ca beneficiile sunt enorme: de la evitarea sporului ponderal pana la performante scolare mai bune", a declarat Corina Zugravu.
Nutritionistul a prezentat pentru rtv.net cateva alimente care nu ar trebui sa lipseasca din meniul micului dejun. Iata ce inseamna un mic dejun sanatos: "Micul dejun ideal are un derivat lactat, derivate cerealiere de preferat integrale si un fruct (chiar si sub forma de suc). Daca preferam, putem adauga si putina sunca sau un ou, pentru un spor de proteine. Atentie la carbohidrati, sa vina numai din alimente cu indice glicemic redus, ca sa "tina de foame". Atentie, de asemenea, si la grasimi, sa nu exageram cu ele, pentru ca prelungesc stagnarea alimentelor in stomac si pot produce somn. La capitolul lactate, eu indic in mod particular lactate acide, iaurt, lapte batut, kefir. Sunt extrem de sanatoase si nutritive", spune Corina Zugravu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau