Opt alimente simple pentru o sănătate optimă, recomandate de specialiștii domeniului

alimente legume fructe  Vitaminele-pot-ucide

Dimensiune font:

| 09-03-2021 12:54

 Pentru început, e foarte bine să urmăm o dietă zilnică cu cât mai multe alimente provenite din plante. Iar nutriționiștii spun că este mai simplu decât credem să mâncăm sănătos în fiecare zi. Nu este nevoie să sărim direct la usturoi crud sau la o colecție de suplimente, scrie The Beet.

Site-ul trece în revistă alimente simple care fortifică sistemul imunitar, reduc inflamația și asigură mai multă energie. Nutriționiștii sunt dornici să ne comunice care sunt alimentele pe care le mănâncă ei în fiecare zi, surse de vitamine și minerale, de probiotice bune pentru intestin, care pot fi consumate zilnic.

Citiți și data viitoare când veți merge la cumpărături nu uitați de ardeii grași.

 

1. Nuci și semințe pentru sistemul imunitar

Morgyn Clair, doctoriță dieteticiană, încearcă să ronțăie o porție în fiecare zi. „Acizii grași omega 3 sunt deosebit de importanți pentru sistemul imunitar. O porție zilnică de cel puțin 30g de nuci sau semințe este foarte bună pentru imunitate”, afirmă ea, citând un studiu care a evidențiat o relație bună între consumul de acizi grași omega 3 și un microbiom sănătos, apt să combată infecțiile.

Pentru atractivitate și un mix de nutrienți variați, Clair alternează migdale, nuci și fistic.

2. Kimchi pentru sănătate

Dr. Brooke Alpert, autoarea cărții The Sugar Detox, consilier medical la Cure Hydration, recomandă kimchi – o mare varietate de legume sărate și fermentate din bucătăria coreeană – care i-a plăcut întotdeauna, dar pe care-l poate încorpora mai bine în alimentație de când stă mai mult acasă.

„Îmi place să adaug kimchi picant la o salată sau să-l amestec în orez, pentru că iarna salatele sunt mai puțin atrăgătoare. Kimchi este bogat în fibre și probiotice, în special bacteria Lactobacillus, care stimulează imunitatea și este un supliment nutrițional perfect în pandemie”.

3. Spanac pentru imunitate și combaterea inflamației

„Spanacul este o centrală energetică pentru sistemul imunitar din cauză că vine cu vitamina C și mulți antioxidanți”, explică dr. Allison Gregg, consultantă pentru nutriție la Mom Loves Best. „Un studiu recent din Nutrients confirmă că vitamina C are mare capacitate antiinflamatoare și antioxidantă”.

Dacă nu sunteți mari amatori de spanac, încercați să adăugați una-două mâini din frunzele sale verzi la smoothie-ul favorit. Cu greu veți detecta vreo diferență și vă veți bucura de beneficiile sale.

4. Ardei grași cruzi pentru imunitate și absorbția fierului

„Ardeii grași abundă în nutrienți de care organismul se bucură în multe feluri, dar publicul nu a fost până de curând informat”, afirmă dr. Trista K. Best de la Balance One Supplements (de aici și preferința ei pentru ardeii cruzi). „Vitamina C aduce beneficii pentru imunitate, dar îmbunătățește și absorbția fierului”, aduce ea în discuție un alt nutrient esențial de care corpul are nevoie, dar este mai greu de obținut prin dieta bazată pe plante.

5. Ceai verde pentru slăbire și sănătatea inimii

„Ceaiul verde conține flavonoizi și galat de epigalocatechină, EGCG, care sunt doi antioxidanți puternici”, spune Gregg. „În comparație cu ceaiul negru, cel verde nu este fermentat, ceea ce păstrează conținutul de EGCG”, adaugă ea, punctând că EGCG are capacitatea de stimula imunitatea.

6. Apă pentru funcționarea generală a celulelor și imunitate

Nu e chiar un aliment, dar nu trebuie subestimată importanța apei. „Hidratarea a fost mereu importantă pentru sănătatea și imunitatea mea și a pacienților mei. După ce a început pandemia am observat că și eu, și ei aveam probleme cu menținerea consumului”, mărturisește Alpert. „Poate că era din cauza lipsei de activitate sau a statului mai mult acasă, când ne aducem aminte mai rar să bem apă”. Deci, aveți grijă!

7. Citrice pentru imunitate și tratarea infecțiilor respiratorii

Dr. Melissa Nives de la Kemtai, companie digitală pentru exerciții fizice la domiciliu, este o mare susținătoare a consumului regulat de fructe ca portocale, grapefruit și lămâie. „Nu sunt doar răcoritoare și delicioase, ci și bogate în vitamină C. Aceasta previne și tratează infecțiile respiratorii și sistemice prin stimularea de diferite funcții imunitare celulare.

Cum spune și un studiu din Nutrition, prevenirea infecțiilor cere un consum de vitamină C din alimente de 100-200 mg zilnic”. Ea adaugă că The Recommended Dietary Allowance (RDA) de vitamina C pentru adulți este de 75 mg/zi pentru femei și 90 mg/zi pentru bărbați.

Nieves avertizează că parametrii RDA sunt pentru oamenii sănătoși, dar în unele cazuri și cu consiliere medicală pot aduce beneficii cantități mai mari, în funcție de problema medicală în cauză.

Făceți-vă un obicei din a adăuga bucăți de portocală sau clementină la o salată, sau de a sorbi apă cu lămâie sau lime.

8. Leguminoase

Cel mai bun este consumul zdravăn de leguminoase – fasole, mazăre sau linte – pentru că fibrele lor vă țin sătui mai mult și hrănesc și bacteriile din intestin. „Fac aceasta adunând și eliminând toxinele din organism, ajutând și la scăderea colesterolului și a greutății”, confirmă Best. „Îndepărtarea toxinelor și ameliorarea microbiomului lucrează împreună pentru o sănătate mai bună”. Dar nu uitați nici de ardeii grași!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei