Florile, frunzele si fructele de paducel sunt bogate in vitamine si minerale, antioxidanti, aciziorganici, glucide, aceticolina, pectina, taninuri si uleiuri volatile.
Mentine inima sanatoasa
Consumul de paducel contribuie la mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular, avand actiune cardiotonica, regleaza ritmul cardiac, normalizeaza valorile tensiunii arteriale si pe cele alecolesterolului sangvin. De asemenea, paducelul favorizeaza circulatia sangelui la nivel central si periferic, prevenind aparitia aterosclerozei si a accidentelor vasculare cerebrale, conform click.ro
De aceea, paducelul este recomandat in caz de hipertensiune arteriala, tahicardii, cardiopatieischemica, nevroza cardiaca si tulburari neurovegative.
Reduce anxietatea si depresia
Paducelul este cunoscut si pentru proprietatile sale calmante, de linistire si de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomanda consumul constant de ceai preparat din aceasta planta. De asemenea, paducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.
Lupta impotriva radicalilor liberi
Datorita proprietatilor antioxidante pe care le are, paducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afectiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne aparitia osteoporozei si a depresiei, imbunatatind memoria si concentrarea.
Cum se administreaza?
Paducelul poate fi consumat sub forma de infuzie (2-3 cani de ceai pe zi), de tinctura (5-10 picaturi de doua ori pe zi, diluate in apa), de capsule si de sirop (4-6 linguri pe zi).
Adauga comentariul tau