00000  ULTIMA-ORA-pe

Dimensiune font:

Pericolul nestiut din merele pe care le dam copiilor nostri. Seful ANPC: Evitati fructele care arata perfect!

| 13-09-2019 19:32

 Horia Constantinescu - numit presedinte al Protectiei Consumatorului acum o luna - ii sfatuieste pe romani sa evite fructele care arata perfect, din cauza ca acestea pot fi tratate cu pesticide periculoase, printre care se numara si unul numit imazalil.

Imazalilul a fost creat in urma cu 36 de ani si este principalul ingredient dintr-o intreaga serie de pesticide cu care se stopesc semintele, fructele si legumele ca sa isi pastreze aspectul proaspat mai mult timp. Pana aici, toate bune!

Problema este ca, in 1999, Agentia de Protectia Mediului din SUA (o institutie a guvernului federal american) a stabilit ca imazalilul "poate cauza cancer la om". Ulterior, au aparut chiar legi in Statele Unite potrivit carora imazalilul e cancerigen. Cu toate acestea, americanii n-au interzis folosirea substantei.

Nici UE nu le-a interzis producatorilor de fructe si legume sa foloseasca imazalilul. In schimb, le-a impus limite in utilizarea lui, incercand sa-i fereasca si pe consumatori de imbolnavirile pe care pesticidul le poate provoca.

Spre exemplu, legislatia europeana prevede ca producatorii pot stropi citricele cu solutie in care se gaseste imazalil. Dar trebuie sa prepare solutia in asa fel incat intr-un kilogram de fructe sa nu ramana mai mult de 5 miligrame de imazalil (retinut, in principal, in coaja, care nu e comestibila).

Iar in cazul merelor, perelor si gutuilor, in kilogramul de fructe n-ar trebui sa ramana mai mult de 2 miligrame de imazalil (fixat, in mare parte, tot pe coaja fructelor).

Cantitatea mazima de imazalil pe care o pot contine merele potrivit legii


Canitatea maxima de imazalil rezidual permis de lege in cazul unui kilogram de mere


Cat imazalil putem consuma zilnic, fara sa ne imbolnavim?

Potrivit Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara, pe termen lung, putem ingera, fara riscuri pentru sanatate, cel mult 0.025 mg de imazalil per kilogram corp/zi. Din cate intelegem, asta inseamna ca o persoana de 70 de kilograme poate consuma zilnic 1,75 miligrame de imazalil pe zi fara sa se imbolnaveasca din aceasta cauza (cel putin in teorie!).

Pe termen scurt, Autoritatea sustine, insa, ca n-ar trebui sa depasim cantitatea de 0.05 miligrame de imazalil per kilogram corp pe zi. Astfel, persoana de 70 de kilograme n-ar trebui sa consume frecvent mai mult de 3,5 miligrame de imazalil, din intelegerea noastra.

Dar cum aflam cat imazalil consumam? In mod normal, pe etichetele fructelor si legumelor ar trebui sa scrie ce resturi de pesticide contin alimentele si in ce cantitate. Dar momentan nici producatorii, nici comerciantii nu-i dau consumatorului aceste informatii, din cauza ca legislatia europeana nu-i obliga.

In urma cu 3 ani, ANPC le-a impus comerciantilor sa-i informeze pe romani, in magazine, ca nu recomanda consumul cojilor de citrice tratate cu imazalil. Dar la mere, pere sau gutui nu gasim nicio informatie privind pesticidele cu care au fost tratate fructele si nici cu privire la cantitatea in care au fost aplicate chimicalele.

Asa ca singura solutie care-i ramane romanului este sa isi aproximeze singur consumul de imazalil. Spre exemplu, 5-6 mere mari cantaresc aproximativ un kilogram (care contine, potrivit legii, cel mult 2 miligrame de imazalil) . Or, asta inseamna ca fiecare fruct ar contine intre 0,33 si 0,4 miligrame de imazalil.

Cat imazalil putem consuma, potrivit recomadarilor EFSA


Cat imazalil putem consuma zilnic, fara sa ne imbolnavim


In aceste conditii, din calculele noastre, un adult de 70 de kilograme ar trebui sa manance, constant, peste 9 fructe mari pe zi ca sa depasesca doza maxima de imazalil considerata sigura de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara.

In schimb, pentru un copil de 25 de kilograme (greutate normala la varsta de 7-8 ani), 4 fructe mari, tratate cu o doza consistenta de imazalil ar putea fi suficiente pentru a depasi cantitatea maxima de pesticid care, potrivit Autoritatii europene, poate fi ingerata zilnic fara riscuri.

Si asta in conditiile in care merele n-ar contine mai mult imazalil decat permite legea (fapt pentru care nu avem nicio garantie, de vreme ce nu se pot testa toate fructele care ajung pe piata).

Horia Constantinescu: Ce gasim in comert, mere sau lumanari? De unde stiu eu ca 3 fructe pe zi nu-l imbolnavesc pe copil?

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) sustine ca imazalilul nu ne imbolnaveste intr-o zi. Consumat constant, in timp, insa, el poate deveni foarte periculos, mai ales pentru copii.

"Oare daca ii dau copilului cate 3 mere aduse din strainatate pe zi (cele mai multe vin la noi din Polonia), acea cantitate de reziduri de pesticid permisa de lege pe care ele o contin nu-l va intoxica, in timp? Oare nu este si acesta unul dintre motivele care au dus la cresterea imbolnavirilor de cancer infantil?

Cand ne vom trezi oare? Stropirea cu fungicide ca imazalil nu protejeaza decat interesele economice ale producatorului si nicidecum pe cele consumatorului, care are tot dreptul sa fie sanatos.

Pai haideti sa va spun asa: pe vremea mea, daca luam cateva mere si nu le mancam in 3-4 zile, ele se stricau. Astazi, daca iti iei mere - mai ales din cele din afara - raman neschimbate o multime de timp. De ce? Pentru ca sunt stropite cu pesticide si acoperite cu ceara, ca sa isi pastreze caracteristicile mai mult timp. Si atunci va intreb: daca tot au ele atata ceara, nu mai bine le-am folosi noi ca lumanari si am cauta pentru copiii nostri niste mere care sa nu mai aiba atatea adaosuri?

Presedintele ANPC, Horia Constantinescu

 

Horia Constantinescu, presedintele ANPC. Foto: Alexandra Pandrea/Hepta.roVa spun, nici macar nu e neaparat nevoie sa faci analize sa stabilesti ca merele au imazalil. E trecut in certificatele de calitate (care insotesc fructele de la producator la comerciant - n.red.) cu ce sunt ele stropite. Multe au ceara. Unele au imazalil....

Stiu ca multe lume a zis ca n-am vorbit frumos cand am spus ca am ajuns sa fim pelicanii Europei. Dar asa este: am ajuns sa inghitim orice ni se serveste si asta nu e bine"
, a declarat Horia Constantinescu.

Cum evitam pericolul alimentar

Horia Constantinescu spune ca legile nu permit la acest moment retragerea de pe piata a fructelor si legumelor tratate cu imazalil.

"Potrivit legislatiei europene (anume potrivit Regulamentelor europene 1107/2009 si 705/2011 - n.red.) imazalilul poate fi folosit pana in 2021.

Acum, cata vreme doza de imazalil folosita nu depaseste maximele admise de lege, nu putem retrage fructele de la comercializare.

Noi strangem acum date - analizam cantitatile si fluxurile de marfa din piata - si pregatim o initiativa legislativa. Ce vrem sa facem?

Va spun asa: am fost de curand intr-o emisiune, alaturi de un medic, care spunea ca anual se depisteaza 500 de cazuri noi de cancer la copii, in Romania. Mai mult de un copil diagnosticat cu cancer pe zi avem in tara! Oare n-or fi de vina si adaosurile astea din alimentatie, inclusiv din fructe si legume?

Visul meu este sa reusim sa facem la legume si fructe o etichetare ca la pachetele de tigari. Asa cum pe pachetul de tigari scrie ca fumand poti face cancer, asa sa scrie si la fructe 'cat au consumat fructe cu imazalil, 500 de copiii s-au imbolnavit de cancer'"
, a explicat presedintele ANPC pentru Ziare.com.

Pana sa se schimbe legislatia, Horia Constantinescu spune ca si consumatorii pot invata sa evite fructele cu imazalil.

"Nu scrie pe eticheta care fructe sunt tratate? Chiar daca nu scrie, se vede. La mar, spre exemplu, lipsa oricarui parazit si lipsa oricaui defect, a oricarei urme ca fructul s-a batut, e semn ca a fost tratat.

Trebuie sa-i invatam pe oameni sa nu mai aleaga direct fructele care au un aspect perfect. Eu tin minte ca in copilarie taiam merele ca sa nu le mananc cu tot cu viermisori. Si glumeam cu prietenii, spunand ca trebuie sa manacam ciresele repede, ca au 'carne' prin ele. Erau in fructe niste daunatori care dovedeau ca ele n-au fost intoxicate cu pesticide!

Asa am mancat noi si nici nu ne-am imbolnavit si nici n-am murit din cauza asta"
, a mai spus Horia Constantinescu.

Potrivit ANSVSA, fructele trebuie spalate temeinic inainte de consum pentru indepartarea reziduurilor de pesticide ramase pe coaja. In plus, in cazul unora dintre fructe, cum ar fi citricele, coaja n-ar trebui consumata deloc.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ Primăria Municipiului Vaslui organizează licitaţie publică deschisă cu strigare în data de 25.10.2019, pentru valorificarea unui autoturism Fiat Ducato Maxi Minibus scos din uz ce aparţine municipiului Vaslui. Preţul de pornire al licitaţiei este de 1448 lei. La licitaţie pot participa persoane fizice şi juridice care îndeplinesc condiţiile stabilite în caietul de sarcini aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr.124/29.08.2019 şi care fac dovada că au depus: - cerere de participare la licitatie; - certificat de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local de pe raza municipiului Vaslui, din care să rezulte că nu are datorii; - copie carte identitate (pentru persoane fizice); - Certificat de atestare fiscală privind obligaţiile la bugetul de stat – original; - Certificat de atestare fiscală privind obligaţiile la bugetul local a Municipiului Vaslui – original (pentru agenţii economici care au domiciliul fiscal în Municipiul Vaslui) - Dovada achitării taxei de participare la licitaţie în copie "conform cu originalul", în valoare de 100 lei. - Dovada plăţii garanţiei de participare la licitaţie – copie "conform cu originalul". - Se va prezenta Formularul nr.1 din secţiunea Formulare – Informaţii Generale (pentru persoane juridice) - Împuternicire din partea participantului pentru persoana care îl va reprezenta la licitaţie (unde este cazul) – Formularul nr.2; - Bilanţul contabil la data de 31 decembrie a anului precedent înregistrat la organele competente, în copie "conform cu originalul", Balanţa de verificare la aceeaşi dată şi Balanţa de verificare la mijlocul anului precedent semnată şi ştampilată (pentru persoane juridice); - Declaraţie privind respectarea condiţiilor de incompatibilitate prevăzute la cap.5, subcap.5.2. din H.G.841/1995 – Formularul nr.6; - Declaraţie de participare la licitaţie, semnată de ofertant, fără îngroşări, ştersături sau modificări – Formular nr.7; - Declaraţie de acceptare, fără obiecţiuni, a condiţiilor prevăzute în prezentul caiet de sarcini, precum şi a Contractului propus de vânzător spre a fi încheiat. Actele se depun la sediul Primăriei Municipiului Vaslui – registratura, până la data de 24.10.2019 ora 16.30. Licitaţia se desfăşoara la sediul administrativ al Pieţei Centrale, situat în Str.Nicolae Iorga, municipiul Vaslui, judeţul Vaslui, în data de 25.10.2019 ora 10. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei municipiului Vaslui, biroul Patrimoniu cam. 210, tel. 0235/310999, int.128. PRIMAR, Ing.Vasile Pavăl SECRETAR, Jrs. Eduard Lăcătuşu
Euro Business LRJ S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei FANYON S.R.L., conform Hotararii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr.2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 31.10.2019 și 14.11.2019, ora 14.00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din București, Bd. Magheru, nr.31, et.1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificării următorului bun imobil, proprietatea debitoarei. BUN IMOBIL – PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EURO FARA TVA) „Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 1083068.10 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 818675.10. a. Teren intravilan, în suprafață de 4507 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad. 70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni - 34560. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad. 70378-C1 ,CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp,cu regim de înălțime P+1E - 47.940,30. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad. 70378 - C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278.45 mp, cu regim de înălțime P+1E - 47974.50. d.Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad. 70378 - C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501.10 mp, cu regim de înălțime P – 19684.80. e.Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad. 70378 - C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149.75 mp, cu regim de înălțime P+1E – 44218.80. f.Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, identificată cu nr. cad. 70378 - C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130.75 mp, cu regim de înălțime P – 5976.90. g.Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad. 70378 - C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294 mp, cu regim de înălțime P – 5939.10. h.Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad. 70378 - C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449 mp, cu regim de înălțime P+1E - 83346.30. i.Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad. 70378 - C11, CF nr. 70378, a Com.Vădeni,cu Sc la sol=530 mp și Sc desfășurată=2120 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M – 404112.60. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad. 70378 - C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155 mp și Sc desfășurată=620 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M – 124921.80. 2.Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) – 115101 3.Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro)- 110592 4.Active necorporale: mărci, desene și modele – 38700. Activul imobil „Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin. 2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar din Iași, Str. Zorilor, nr. 11 sau de la sediul ales din Bucuresti, Sector 1, Str. Gh. Magheru, nr. 31, etaj 1, cam. 25, contravaloarea acestuia fiind de 2380 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr. RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al „FANYON” S.R.L., nr. RO47BRDE090SV51777410900, deschis la BRD–GSG. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14.00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi depuse la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Sector 1, Str. Gh. Magheru, nr. 31, etaj 1, cam. 25. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, telefon 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro, la sediul ales al lichidatorului judiciar din București, Bd. Magheru nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector 1, telefon 0737242544, mail: tefania.nitu@insolvency.ro, la sediul debitoarei din Loc. Baldovinești, ComVădeni, Jud. Brăila, telefon 0747012820, mail: paula.stoian@fanyon.ro și pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro.
O noua metoda pentru diagnosticarea artritei. Pe cat de simpla, pe atat de eficienta
18/10/2019 10:11

 Tehnologia folosita de ingineri pentru a depista podurile care se fisureaza ar putea fi utilizata si pentru gasi genunchii suferinzi de artrita, arata un nou studiu. Practic, tot ce au de facut medicii ...

De ce devii roșu la față după câteva pahare de alcool
17/10/2019 20:27

Dacă te aprinzi tot la fată si devii rosu ca un rac atunci cand consumi alcool, ar trebui să-ti faci griji in această prinvită. Asta pentru că specialistii spun că ar putea fi vorba despre o boală. S ...

De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji
17/10/2019 10:01

    De ce să nu sărezi carnea inainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama. Pentru o friptură bună si gustoasă, trebuie să tii cont de acest sfat. Nu săra carnea inainte de a o prăji! I ...

E mai ieftin sa mananci acasa ori la restaurant?
17/10/2019 09:50

  Raspuns rapid: acasa.  Cu siguranta este mai ieftin sa mananci acasa, dar gatitul meselor in confortul bucatariei proprii are de asemenea si alte beneficii importante.    1. Economis ...

 

Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care
17/10/2019 09:00

Gelatina - Cel mai eficient leac impotriva durerilor de articulatii(Leacuri&Sfaturi Despre Sănătate)  

S-a mai descoperit un efect al ceaiului: Actioneaza direct asupra creierului
16/10/2019 08:44

 Savuram ceai de mii de ani si se crede ca primii care l-au baut pentru calitatile sale medicinale au fost membrii dinastiei Shen Nong din China. Intre timp, ceaiul a ajuns pe intreg mapamondul, gratie cal ...

Unul din patru cetăţeni comunitari suferă de boli reumatice!
14/10/2019 21:33

* in Romania, peste 600.000 de persoane suferă de boli reumatice de tip inflamator, acestea afectand intr-o măsură importantă populaţia activă, tineri şi chiar copii * bolile reumatice şi musculo-schel ...

Alarmant. Săptămânal ingerăm 5 grame de plastic
13/10/2019 11:09

 Într-o singură săptămană, un om consumă echivalentul in plastic al unui card de credit, iar asta nu o spunem noi, ci studiile recente. Nutriţionistul Gianluca Mech ne spune ce să facem pentr ...

Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur
12/10/2019 19:58

Este foarte bine să ai propriul tău ritual atat la inceputul zilei cat si pe parcursul ei. Însă tu stii cat de periculoase sunt unele dintre ele mai ales pentru pielea si sănătatea ta? Primul aspect ...

ÎNTREBAREA ZILEI: Ai visat urât? Coșmarurile ascund afecțiuni grave
12/10/2019 18:58

  De foarte multe ori ni se intamplă să avem vise neplăcute, care ne nelinistesc. Fie că este vorba de vise in care apărem noi sau cei dragi, visele urate ne generează, de fiecare dat ...