Pestele previne infarctul. Vezi care tip si cum trebuie preparat
Dimensiune font:
Consumul regulat de reduce riscul de infarct in cazul femeilor varstnice, arata un nou studiu american. In nu orice tip de peste are acest efect si conteaza felul in care este gatit.
Cercetatorii americani au analizat dieta a peste 80.000 de femei aflate la menopauza si au ajuns la concluzia ca cele care obisnuiau sa consume cinci sau mai multe portii de peste preparat la cuptor sau la gratar aveau un risc cardiac mai mic cu 30% decat cele care mancau mai putin de o portie pe luna.
Potrivit oamenilor de stiinta, somonul, macroul si sardinele pot reduce riscul cardiac intr-o mai mare masura decat pestele alb, precum codul sau calcanul.
Daca insa alegi varianta prajita ar trebui sa stii ca este nesanatoasa, o portie de peste prajit pe aptamana creste riscul de ateroscleroza (blocarea vaselor de sange) si infarct cu 48%. Alimentele prajite contin grasimi trans, care au fost asociate cu un risc cardiac crescut.
Voluntarele care consumau frecvent peste la cuptor sau la gratar isi pastrasera mai bine tineretea decat cele care preferasera pestele prajit. De asemenea, aveau un stil de viata mai sanatos si mai activ, erau mai educate si in mare parte nefumatoare.
Femeile care declarasera ca mananca peste prajit aveau un indice de masa corporala peste limita normala. Alimentatia lor era saraca in fibre, dar bogata in calorii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau